2023. szeptember 30., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Hongkongi utazás 4. rész: kirándulások a városon belül

  Ezúttal a Hongkongon mint városon belüli látnivalók közül próbálok ajánlani néhány érdekességet.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Helyszíni riport 9 éve 15

 • Hongkongi utazás, utolsó rész: érdekességek

  Még néhány dolog, amikre egy közép-kelet-európai látogató rácsodálkozott Hongkongban.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Helyszíni riport 9 éve 21

 • Hongkongi utazás 3. rész: a Hongkongon kívüli Hongkong

  Kirándulások a városon kívülre, a mindössze egy óra alatt elérhető Makaót is beleértve.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Helyszíni riport 9 éve 19

 • Kerékpározás Hongkongban

  Második hongkongi címlapos írásomban a közlekedésről írtam, megemlítve hogy magában a városban kerékpáros közlekedés gyakorlatilag nincs.

  Ezt egészíteném ki most pár információval azután, hogy ma a kompra várva felfigyeltem egy európai ("kaukázusi", na) srácra, aki nemcsak hogy MTB-vel érkezett, de stoplis cipővel és Deuter víztartályos hátizsákkal volt felszerelve, így feltételeztem hogy rendesen/rendszeresen teker. Az átkelés közben aztán megszólítottam és pár percet elbeszélgettünk a hongkongi kerékpáros kultúráról.

  Megerősítette amit én is láttam és feltételeztem, hogy a városban a kerékpározás mint olyan, abszolút nem támogatott. Ugyanakkor elmondta, hogy az Új Területeken azért már sokkal jobb a helyzet (erről aztán kicsivel később személyesen is meggyőződhettem, Sha Tin-ban már volt rendes, kétsávos kerékpárút is, de nem jártam be, csak a metróról láttam), többen használják a kerékpárt közlekedésre is, valamint elsősorban a hegyikerékpárosok számára elég sok útvonal elérhető. Az országúti útvonalakról nem igazán tudott mit mondani.

  Folytatás...

  rgranc 9 éve 0

 • Hongkongi utazás 2. rész: a közlekedés

  Mi az, ami nem egzotikus a hongkongi közlekedésben? A metró. Várjunk csak, mégis az, még a metró is!

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Helyszíni riport 9 éve 14

 • Makaó

  Addig amíg meg nem írom a címlapra, kicsit megvágva itt a családnak küldött levelem

  Ma Makaóba (Macau) mentem, mert bár éjszaka dolgozni fogunk, az időjáráselőrejelzés szerint szombaton rossz idő várható, felhős, esetleg esős, én pedig Makaót nem szerettem volna kihagyni. Most ugye két éjszakát dolgozunk majd át, így attól féltem, hogy csütörtökön és pénteken túl álmos leszek majd a sok mászkáláshoz, szóval csak a mai nap maradt.

  Tegnap még megnéztem a kikötőt, hogy honnan indulnak a kompok, reggel korán keltem és a fél nyolcas járattal már indulni is tudtam. Normálisan nem szoktam metrózni a szigeten belül, a villamos sokkal érdekesebb meg olcsóbb, de az este villamossal mentem haza, és jó háromnegyed óra volt a kikötőtől a hotelig, így reggel inkább metróztam, így mindössze negyedóra kellett.

  A hajó csalódás volt (mármint részben ezt is vártam, de akkoris), azzal hogy nem volt olyan fedélzete ahova ki lehetett volna menni nézelődni/fényképezni, az ablakok pedig csupa vizesek voltak, így nem igazán van fényképem, és az egy-két videó sem sikerült jól, amiket a sebesség bemutatására csináltam. Mert ezek a hajók amik Makaóra mennek, mind nagysebességű katamaránok (kéttestű hajók).

  Folytatás...

  rgranc 9 éve 2

 • Hongkongi utazás 1. rész: benyomások

  Már első nap megszerettem Hongkongot, a nyüzsgést, a zajokat, a szagokat, a benyomásokat, az élményt.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Helyszíni riport 9 éve 79

Hirdetés

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.