2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Próbaterem/stúdió "építése" - DIY

    Avagy mi nekiálltunk hajtani a sz*pórollert.

    A történet ott kezdődött, hogy beázott a próbatermünk. Pince, persze, lőrés ablakok, sok vezeték, állandó doh és pára a szellőztetési kísérletek ellenére (ventilátoros szellőztető, stb). A beázás brutál volt, valami 700-800 ezer HUF kárt írtunk össze, aminek a felét fizette a biztosító.

    Innen menekültünk, találtunk is egy jó helyet: gyártelep, emelet, ablak, nem zavarunk senkit és minket se nagyon más. Beázásnak nincs nyoma, a tulaj jó fej, az ár elfogadható. Igen ám, de kezdeni kell valamit a hanggal, mert az üres szoba maximum zengetőnek jó, nem zenélni vagy felvenni benne.

    Mit tesz ilyenkor a csóró zenész? Sok hülyeséget, alapvetően. Pl. szőnyeget mindenhova. Padlószőnyeg a padlóra, falakra, azt' köszi. Esetleg jön a tojástartó-business, ami szintén nem annyira bejövős. Ez utóbbi még működhet is, nekünk valami 5 centis polisztirol lapra voltak felragasztva a tojástartók a négy falon, megoldotta kérdést, de a legmélyebb hangokkal így is meggyűlt a bajunk.

    Folytatás...

    psyho85 8 éve 6

  • Mitől ugrik le a az elkó?

    Az alaplaprul. Így:

    Zárt ház, nem nyúlt bele senki, a kondit megtaláltam, nincs rajta külsérelmi nyom. Ez egy ASRock alaplap, de korábban 3 egyforma alaplappal szerelt MSI lapról is lepotyogtak így. :F

    Szerényen kérdem, hogy WTF? :DDD

    A gép amúgy kitűnően üzemel, köszöni szépen. :K

    psyho85 8 éve 14

  • Folt az autó alatt

    "Nem vészes, egy tenyérnyi. Olajakat néztem, minden szinten van, nem eszi túlzottan, vagy akár csak jobban mint eddig. Gondolom akkor nem is kell vele foglalkozni, szóval jó az úgy, tölteni lehet rá."

    Gondolom valami ilyesmi játszódik le a fejekben, mert minden második autó alatt friss foltok vannak. Csak én vagyok ilyen barom, hogy ez zavar?

    A másik amit nem értek, hogy miért mindig úgy rakják a palackokat, dobozos sört, meg bármit ami kerek és gurul, hogy ezt a tevékenységet el is végezze amit elindul a szalag az áruval? Fickó előttem a szalag minden mozdulatánál kapott a sörikéi után, elfordítottam neki 90 fokkal. Nahát, úgy maradt, besz*rszmiez. Ez egyébként akkor okozhat gondot, ha az általad kiválasztott árura rágurul az előző kedves vásárló kétésfélliter akciós kólája a 3 üveg alja borral egyetemben.

    Nem, nem idegesít, csak nem értem. nem olyan nehéz dolgok ezek. :) Nektek van valami ilyen nyüansz, amit változtatnátok, mert szinte minden nap szembe jön?

    psyho85 8 éve 17

  • Kürbis - berhelve!

    No, ezt is megértük. Nem mondom, hogy nem voltam tőle néha a sikítófrász határán, de kész van az átalakítás egy része. Azért csak egy része, mert első lépésben ennyit akartam változtatni, mert kíváncsi vagyok, hogy mennyit számít a részegységek javítása külön-külön.

    Szóval a hangfalak anyaga elvileg nagy sűrűségű préselt lap - ez inkább nagy hazugság. A hangszórók nélküli üres dobozok pillekönnyűek. ugye említettem azt, hogy sima melegragasztóval vannak összerakva a hangfalak, semmi csap, szeg, csavar, rendes ragasztó, semmi. Az oldallapok végei 45 fokos szögben törnek meg, így illeszkednek egymáshoz. Ezáltal egy kicsit nagyobb a ragasztási felület, de még mindig fasorba sincs egy rendes fogasan egymásba illeszkedő, ragasztott+csavarozott megoldáshoz képest.

    Gondoltam akkor csavart bele, fokozzuk a merevséget. Előfúrtam egy kisebb lyukkal mint amekkora csavar (3mm vs. 2,5 mm), behajtom, finoman meghúzom ééés: szétnyílik. Elcsúszik egymáson a két lap és szétnyílik , ráadásul úgy, hogy vetemedik az anyag. Agyhúgykő. Rendes ragasztót belenyom, pillanatszorító, egy napig szorítás alatt. Köszöni szépen, most már jó. Ennek folyományaként ragasztottam tele saroklécekkel belülről, hogy adjak nekik egy kis merevítést. A kép még a felesleges ragasztó letörlése előtti állapot. Az oldalakon foltokban a melegragasztó nyoma ami tartotta a vatelint.

    Folytatás...

    psyho85 8 éve 15

  • Kürbis - hőforrástól távol tartandó

    Persze, logikus, amúgy se teszed fűtőtestre jó esetben, vagy akár kályhára. De Úgy nézem, csak a közelébe se érdemes rakni: melegragasztó tartja egyben.

    :Y

    Emésszük ezt egy kicsit, igen, ez az a ragasztópisztolyos takony, amivel hobbis dolgokat tök jó csinálni, meg a vatelint beleragasztani a hangfalba, ha már más megoldásra lusták vagyunk - ezt még elnézi az ember. De hogy ez tartson egyben egy hangfalat? WTF? :((

    Lassan bevásárolom a Kürbis feljavításához való anyagokat, ma például vettem pár méter saroklécet, amit faragasztó segítségével gondoltam az élek mentén belül rögzíteni, merevíteni a dobozt, meg megszüntetni az éles belső sarkokat. ki is nyitottam az egyiket, nézem, erre gondoltak már kínai barátaink is, mert kis hasábokkal már eljátszották ugyan ezt. Nézem, ez csupa takony a vatelint rögzítő melegragasztótól, adok neki egy kicsit hajszárítóval meg spaklival, leszedem a felesleget - aztán hopp, leesik a merevítés. He? Megtolom, be lehet nyúlni az oldalak közé, csak a fólia tartja egyben a cuccot... legalja.

    Szóval ez fog rendes ragasztót+csavarokat kapni, akárcsak a saroklécek, amik belekerülnek.

    Folytatás...

    psyho85 8 éve 11

  • Viszlát OSX, hello agybaj - avagy megy valakinek a Win8 T500-al rednesen?

    Nos, véget értek a mézeshetek-hónapok, az OSX (10.8) repült a T500-ról, kicsit sikerült túlbuherálni, aztán nem sikerült újrarakni (fene se érti). Jó tanulság volt, egyszer, ha már felrobbanok a Windowstól, biztos váltok. Addig meg gyűjtögetés, mert a mesterségesen magasan tartott árakat nem szeressük, de ez van.

    Szóval Win7 reinstall, ami már lassan "miért azt a régi xart" kategória, de úgy vettem észre, hogy a T500 azzal működik üzembiztosan, anomáliák nélkül. A Win8 nekem negyerebe, a 10 meg elmegy (munkahelyen ráfrissítettem a 7-re, az külön történet), köszönöm, a "telemetriából" nem kérek. Hát még a reklámokból.

    Szóval Win7 felrak, ezúttal frissen beszerzett Prof., install, hurrá, aztán Windows Update.

    Halál, halál, halál. Végtelen ciklusban keresi a frissítéseket, de nem ér soha a végére. Okés, rákeresek, cab-ek, FixIt, parancssorból catroot átnevezés, minden, amit ír a témában az MS. Pár óra szüttyögés, hurrá, Bélám, szedhetsz le ~800 MB frissítést. WTF? Kijelölöm csak a sima Win biztonsági frissítéseket, leszed, felrak, hurrá, akkor újraindít. És?

    A telepítés során hiba merült fel, visszavonás, újrapróbálkozás. Akkor újraindul. És ugyan megint. És újraindul. És megint. És...

    Folytatás...

    psyho85 9 éve 10

  • Akkus fúró/csavarhúzó akksi csere: Li-Po powa! Part III.

    Nos, megjött a kamu IMAX B6 (LiPro, kacckacc) is.

    Az első rendelés valahol eltévedt útközben, (remélem rákerül a házár a fázis amikor kipróbálja a kedves megtalálója) de a második megjött, így csekály 6 hét után át is vehettem a ketyerét. Mindene okés, működik, a kábelek nem kontaktosak. És ami a lényeg: pontos! Kalibrált Metrix 54C-vel mértem rá, a századokat nem írja ki a LiPro, de tizedsig rendben volt, tehát a tévedése 0,05 V vagy kevesebb.

    Az akksi amúgy egész jól bírta, átlagosan mindennapi enyhe használattal 2 hetet bírt. Töktésnél olyan 1,6 Ah ment bele, ami a lipó akksik 0,8-as szorzóját figyelembe véve nem is rossz (ha 2,2 Ah-s az akksi, akkor olyna 1,7-1,8 Ah-t illik belőle felhasználni maximum).

    Most az összes NiMh akksim is kap némi gatyába rázást.

    Jah, és kedves párom LiIon telefon akksjiát is sikerül életre pofozni, kapot taz arcába 4 A-t rövid ideig, összeszedte magát. Érdekes módon a telefont a szervízben nem javíthatónak mondták, merthogy nem adja át a töltést az akksinak... Na, a teló azóta is kitűnően üzemel, erről ennyit.

    Összességében: akinek kidöglött az aksija a kisgépből, annak megéri a váltás. Lehet venni 2,5-3 Ah-s akksikat (20 C-set érdemes), amekkora csak belefér az eredeti akksitokba, szerintem megéri. Az intelligens töltő meg főleg meghálálja magát. :)

    psyho85 9 éve 0

  • Akkus fúró/csavarhúzó akksi csere: Li-Po powa! Part II.

    Megjött az akksi, a LiPo-őr és a kábelek/csatlakozók. A töltő az még nem, de a shipment útjai kifürkészhetetlenek, még nincs minden veszve. Éljen az ebay és az ő magasságos refundja.

    Szerencsére barátomnál van töltő, be is nyelt a 2200 mAh-s akksi 1 A-t - nem kell aggódni, elvileg ezeket félig töltve kell tárolni, szóval ez a mennyiség teljesen megfelelő is lehet. A többi akkkor derül ki, ha használat után lemerül és újra fel lesz töltve.

    Összeszerelés: az akksi kimenete az akksidoboz csatlakozójára, iggényesen forrasztva. A balancer (több eres kimenet, 3 cellás akksi lévén 4 kábel) kapott egy csatlakozóval szerelt Y kábelt. MIért van erre szükség? Az egyik vége megy a LiPo-őrre (kapcsolóval, hogy ne merítse mindig az akksit), a másik felén át meg tölthető az akksi maga. A cellák töltött feszültsége: 4,14, 4,15, 4,16 V rendre, ez a +/- 0,02 V szerintem elfogadható egy kamu imaxtól (az értéket multiméterrel ellenőriztem).

    Nos, eddig ez a böszme 10 cellás NiCd böszmeség volt az akkudobozben, ez fáradt el (a pendrive viszonyítás végett):

    Ebből alakult ki az alábbi helyzet:

    Folytatás...

    psyho85 9 éve 12

  • Akkus fúró/csavarhúzó akksi csere: Li-Po powa!

    Adott egy ProWork AS12 akkus fúró-csavarhúzó. Nem egy nagy eresztés, de eddig bírta strapát amit egy átlagos háztartásban egy ilyennek bírnia kellett. Gipszkartonoztam is vele kicsit, akkor is jó szolgálatot tett, igaz, már akkor sem a saját akksijával, barátom tartalék akksiját használtam.

    Szóval az eredeti Ni-Cd akkumulátor már kvázi használhatatlan, megette a memória-effektus és az idő (hiába merítettem le mindig szépen), nem bírta már a strapát. A gyári cserealkatrészt nem találtam (nahát), a cellák házi cseréje horror árat jelent - és akkor megint csak a Ni-Cd és annak minden nyűgje.

    Jött a döntés, ide Li-Po kell, nincs mese, mert amúgy a szerszám kiváló állapotban van, mind külsőleg, mind mechanikusan, vigyáztam rá. Ebay a barátunk, lett is egy laza 2200 mAh-s polimer akksi , amiből kettő is elfér az előző Ni-Cd helyén, de egyelőre egyet rendeltem. Kell hozzá töltő is, erre van a barátom által ajánlott, talán RC-s körökben ismertebb IMAX B6 intelligens töltő, amihez tápom már van.

    Folytatás...

    psyho85 9 éve 6

  • T500 vs. OSX part II.

    Az előző ilyen témájú bejegyzés is felkeltette pár ember érdeklődését, így most igyekszek egy csokorba szedni amit eddig megtudtam/tapasztaltam, hátha hasznára válik néhányotoknak.

    Az első amit le kell szögezni: kizárólagos napi használatra a T500 hackbookként alkalmatlan. Mindjárt írok is egy listát, hogy mi megy és mi nem, szerintem abból elég egyértelműen kiderül, hogy miért.

    Próbáltam több OSX-et, azok frissítését is. Kezdtem anno az iAtkos-féle Lion kiadással (iAtkos ML2). Miért pont ez? Ez jött szembe, a rendszer évjárata és az előre bekészített, működést segítő szolgáltatások miatt ez volt szimpatikus. Van benne bootloader, driverek, finombeállítások már a telepítésnél, így nem kell utólag összevadászni mindent. Ezt még kiírtam DVD-re Transmac-el, sokáig is tartott feltelepíteni, de ezt akkor a gép számlájára írtam, nem mai csirke már.

    A Lion önmagában kellemesen üzemel, a sebességére nem lehet panasz 2 GB RAM mellett sem (ennyivel vettem a gépet, még nem tudtam bővíteni, háklis egy dög ez a T500). Persze mivel nincs hardveres gyorsítás a megjelenítésre, így a mindenféle amúgy smooth egész képernyős áttűnés, nagyítás, egyéb csili-vili effekt szaggat, mint a rohadás. Az ikonok apró mozgásai, ablakkezelés teljesen simán fut, ezzel nincs baj. Szóval a Qe/Ci nem fog menni, ami ezt igényli, azt el lehet felejteni. Viszont 720p youtube simán fut hála a HTML5-nek (ffox).

    Folytatás...

    psyho85 9 éve 9

  • Viszlát, Korrektorrság!

    Most ezt érthető lenne úgy is, hogy egyik kedves fórumtársunkról lenne szó, de ennél egyszerűbb dologról van szó: 2 év aktív és az utána következő fél év passzív, talán még lesz valaha időszak után rá bekerült az initerbe a jogok átírása, és ismét mezei PH user vagyok. Furcsa a sok nagybetű után ismét a rendes rang. :)

    Fanatikus tag, 7 év alatt - nem vagyok egy szófoschó. :DDD

    Érdekes időszak volt ez a két év - édesapám rákos megbetegedése és hosszú agóniája majd halála karácsony előtt egy héttel, utána a kedves bank és a még kedvesebb nyugdíjfolyósítóval való harc, második gyermekem születése, a munkahelyem is kis híján megszűnt - jó is, rossz is, talán sajnos az utóbbiból több. Egyszerűen nem maradt annyi energiám, hogy segíteni tudjak, pedig szerettem. Ó, ha látnátok egy előtte - utána válogatást a cikkekből, amik kikerülnek... De épp ettől volt jó, hogy volt látszatja.

    A többi korrektorral és a Főcsigával/Kalandorral való találkozás is nagyon jó mulatság volt, sok jó embert ismerhettem meg.

    Szóval viszlát, és köszi a halakat!

    psyho85 9 éve 3

  • Windows, OSX, meg SSHD

    Windows 7.

    Ó de szerettem, amikor kijött, és jajj de ki van vele patiszonom (értsd: tököm) mára. Főleg ha újra kell rakni, most kellett, éppen noti-váltás volt. Felrakod, már-már "oldszkúl" módon, DVD-ről (eredeti szoftver, nem röhög!), nincs az a jóleső érzés, mint XP-nél a kötelező zöld lankával, de azért egy friss oprendszer megnyugtató tud lenni. Egész addig, amíg rá nem kattintasz a Windows Update gombra. 222 frissítés. Core 2 Duo-val, SSHD-val, ami ugye csak a gyakran használt fájloknál ér valamit. Köszönjük, ma este már nem fog mást csinálni. Utána Lenovo Software ápdét (T500 a drága) leszed majd szépen mindent, újraindít és hopp, Windows szolgáltatások zöme (update, defender, firewall) leállt. Dafakk? Keresés hibakódra, jelenségre, kézi letöltés/felrakás, sikertelen, újabb hibakód. Végeredmény? Hibás Intel driver, frissítsél. Ja, gut, dánkesön. 3 órával a win telepítés elkezdése után már ekkora fail, ráadásul úgy, hogy semmi nagy dolog, csak a géphez való gyári szoftver...

    OSX. Nem volt soha, egy darabig tanultam rajta (Pro Tools), de a tanulóknak kitett iMac-ekkel nem kötöttem nagy barátságot. Sikerült a Pro Toolsszal akkora kernel panicet előidéznem, hogy csak úgy füstölt (pedig csak egy kis MBox Mini volt a gépekhez). Minden a másik oldalon, lassú, körülményes, broáf. Az egész lelkülete nem tetszett.

    Folytatás...

    psyho85 9 éve 28

  • Fejhallgató-tesztdélután

    Íme egy rakás, jobb sorsra érdemes füles egymás hegyén-hátán az asztalon:

    Sorra is vesszük őket hamarost, de előbb vegyünk egy félő pillantást az A/D konverziót végző, 2U méretű rack dobozra. Valaha egy "kis ProTools" volt , azaz egy Digidesign 002r. Semmi extra nem is volt vele addig, amíg ámerikában szorgos kezek szénné nem moddolták. Külön, stabil és jól szűrt táp az analóg és a digitális résznek, minden op-amp jóféle Burr-Brownra cserélve (ők ezt szeretik), A/D-D/A IC-k elérhető egyik legjobbra cserélve, ezek mind külön még kondikkal megszórva. Jah igen, az összes kondi cserélve, Nichicon Gold alá nem adták sehol srácok, meg persze a 'szokásos' Elna is van benne. De ők szebben leírják, hogy mi is történik, mire létrejön a Black Dragon Audio Signature Series Digi 002r Mod. :)

    Folytatás...

    psyho85 9 éve 6

  • Thonet&Vander - Kürbis - egy hét

    No, sajna még nem kaptam vissza a mérőmikrofonomat, így teljes körű vizsgálatot nem tudok intézni, de álljon itt addig is egy kis iromány emlékeztetőnek, és talán többetek okulására.

    Szóval a vonatkozó PH-s fórum ajánlottai közül választottam pénztárcámnak és szememnek megfelelően egy pár aktív hangfalat. Eddig mindig mindent kipróbáltam, meghallgattam amit megvettem ilyen témakörben, ez az első, hogy vakrepülésre adtam a fejemet. Hogy megbántam-e? Nos, alant kiderül.

    Kürbis - dójcse márkt?

    Nos, ez annyira ez a hangfal német tervezés, mint én svéd: semennyire. Kínában készül valami OEM gyártónál, mert pont ugyan ez a hangfalpár (és sorozatának még néhány társa) véletlen egy az egyben megegyezik valami más gyártó más néven futó hangfalaival. Hogy ez jelent-e feltétlen rosszat? Nem. Annyi már csak van a német managementben, hogy a német minőség plecsnit nem teszik rá minden vacakra, de ki tudja, pénz nagy úr. Minden esetre az óccó kínai legnagyobb baja, és igaz ez hangszerekre, más hangtechnikai eszközökre is: mindegyik darab máshogy szól.

    Folytatás...

    psyho85 9 éve 9

  • Tönkrement tokú USB - átbőrözve

    Nos, adott egy régi pendrive, kemény 512 MB kapacitás. Sajnos a gyári tokját megette az aceton (vegyészekkel már csak ilyen balesetek történnek). Sebaj, egy darabka bőr, ragasztó, cérna, tű, máris megvagyunk. Ki van öntve ragasztóval, köszöni szépen, pöpecül működik, a Slax próbálgatására tökéletes... :DDD

    Persze lehetett volna szebben is, de győzött a lustaság, és így megvolt 10 perc alatt. Még egy kupakot is alkotok hozzá, aztán készen is vagyunk. :)

    psyho85 9 éve 6

  • Beyerdynamic DT 770 PRO (80 Ohm) - a zárkózott stúdiós

    Egy tonna basszust kérek! Kettő lett, maradhat? - Avagy egy fejhallgató értékelése a saját környezetében.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 10 éve 92

  • Legyen kötelező IQ-teszt a Hardveraprón!

    A cím önmagáért beszél. Valami rövid, akár 10-15 kérdésből álló teszt, amit ha nem végzel vagy nem érsz el egy minimum szintet, nincs regisztráció.

    Egyszerűbb lenne az élet. Boldogabb. Teljesebb.

    :O

    Elnézést a kifakadásért.

    psyho85 10 éve

  • Yamaha MG 166c belezés

    Nincs minden veszve! Hosszú idő után végre egy eszköz, amit rendesen megterveztek és kiviteleztek. Persze azért került hozzám, mert hibás volt, de a tonna Behringer alja szemét kínai kaki után öröm volt ezt már csak szétszedni is. Igen, gondoltak a szervizre is.

    Imádom, amikor egy laikus megkérdezi egy keverőpult mögött, hogy "és te tudod minden gombról, hogy mire való?". Persze, nem olyan bonyolult az. Jobbaknak mondom, hogy egy oszlop ismétlődik sokszor, másokat azzal etetek, hogy nem véletlen tanítják ezt évekig, és minden pult más és más... :D Ez van.

    No, itt viszont a lényeg, ami kategóriájában még mindig nem sűrűn fordul elő, az a minőségi kondenzátorok használata. Nem mind, de legalább a lényegi darabok.

    Mondom, egy olcsó pult noname vackokkal, TD072-vel és egyéb rémálmokkal tömött belseje után ez kész felüdülés. Vessünk egy pillantást a tápellátásra is, mert megérdemli, valahol itt kezdődik a normális szint, nem pedig egy-egy 7815 és 7915, pár alja kondival, oszt' jó napot.

    Folytatás...

    psyho85 10 éve 2

  • Logout Pótkeksz - 2. adás

    A podcast második adása, melyben láncfűrész áldozata lesz néhány szörny!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Élő közvetítés 10 éve 12

  • A 2. Pótkeksz felvétele - megvolt

    Sziasztok!

    Akkor frescho lassan megérkezik, a kérdéseket várjuk. :)

    Aki esetleg nem ismerné munkásságát, írásaiból itt szemezgethettek.

    Sárgával kiemelve látjátok a címlapos cikkeket, ha görgettek lefele. :)

    Hajrá!

    psyho85 10 éve 4

  • Logout Pótkeksz - 1. adás

    Hosszas tervezés és szervezés után sikerült elkezdeni a Logout Pótkeksz kísérleti adásainak felvételét.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Élő közvetítés 10 éve 29

  • Pótkeksz live! - VÉGET ÉRT!

    BEZÁRT A BAZÁR!

    Sziasztok!

    Akkor Vodkaboy22 itt csücsül szemben, a felvétel forog, a kérdéseket várjuk. :)

    Aki esetleg nem ismerné munkásságát, írásaiból itt szemezgethettek.

    Sárgával kiemelve látjátok a címlapos cikkeket, ha görgettek lefele. :K :)

    Legfrissebb címlapos írása.

    Csak keményen!

    psyho85 10 éve 16

  • Pótkeksz - beharangozó

    Pár tonna, a Logout szerkesztőségével vívott, végtelen ciklusokba fulladó szélmalomharc (Lehetne? - Persze, miben segítsünk?), a riportalanyok jogi helyzetének peres úton történő rendezése, számomra megfelelő honorárium kiharcolása, a kellő technika a Pannónia Stúdióból történő kikönnyítése után végre kirajzolódott egy halovány paca, mely a Logout Pótkeksz (aka. psyho Podcast) műsortervének és idei menetének tekinthető.

    Ezek szerint vendégeim vodkaboy22, frescho, valamint végül, de korántsem utolsó sorban Bacsis mester lesznek.

    Mindenkivel a szakterületével kapcsolatosan fogok faggatni (pl. Bacsis vs. kelkáposzta nemesítése, vodkaboy22 vs. fodrászati tippek), természetesen kötetlen beszélgetés keretében. A műsor nem lesz on-line követhető, mert ez nem egy olyan műfaj, a vágás jogát fenntartjuk. Fél-élő jelleggel a felvételek ideje alatt személyes bejegyzést nyitok, melyben lesz lehetőség egy "enyhe" késleltetéses kérdezz-felelekre, lehet kérdezni, a válasz benne lesz a műsorban (hacsak ki nem vágjuk, ugye).

    Folytatás...

    psyho85 10 éve 9

  • ASUS MyPal A620 - egy régi barát

    10 éves Pocket PC - ebben még volt anyag? Nem használhatatlan, de mindenre van ugye újabb, szebb, jobb...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 10 éve 56

  • Logout Pótkeksz

    A cím nem véletlen, hiszen nem csapunk túl hirtelen abba a bizonyos lecsóba. :)

    A helyzet egyszerű: életre szeretnék hívni egy heti rendszerességgel üzemelő podcastet. Végül is a Logout TV már pár kísérleti adás formájában létezik, ez pedig valamivel könnyebb műfaj mind a készítők, mind a hallgatók számára, hiszen nekem nem kell megborotválkoznom, Nektek meg nem kell engem látnotok, ami jó, mert nem csábulnak el a barátnők, feleségek, szóval maradjunk csak annyiban, hogy jó. :P

    Ellenben a tartalom hiányát nem lehet formás női idomokról készített képanyagokkal leplezni (lásd a számtalan videót, ahol egy lengébben öltözött hölgyemény ad elő bármit, és a top hozzászólások mindenhol a "boobies", "nipples" és a "fallen in love" szinten mozognak). Mivel pedig ez egy közösségi oldal, Nélkületek nem lesz ebből se semmi, hiszen hiába érek én fel 72 pletykás vénasszonnyal duma szintjén, de őszintén belátom, hogy nem vagyok Fábry, hogy egyedül elvigyek a hátamon egy ekkora vállalkozást. Viszont a technikai hátterem megvan az elkészítéshez, hangtechnikusként mondhatom, hogy tán még a minősége is elfogadható lehet a hangzóanyagnak.

    Folytatás...

    psyho85 11 éve 15

  • Valami ilyennek gondolom...

    ...a teljes lélekkel való zenélést.

    psyho85 11 éve 6

  • Drift nyergesvontatóval

    Magát a műfajt nem szeretem, de ez a videó azért megmosolyogtatott. :)

    psyho85 11 éve 15

  • Nem bírok betelni vele

    Már vagy ötször ment körbe egymás után.

    psyho85 11 éve 1

  • Ahol a tánczene találkozik a gitárral.

    Méghozzá egy Takamine és egy Ibanez, szakértő kezekben, no meg persze a lüktetést adó cajón szakértő popó alatt. :)

    Remélem mindenki felismeri az összes feldolgozott, amúgy igencsak alap dance/trance/house/rave számot! :DDD

    (A próbatermünk állapotáért elnézést, azóta rég átrendezve, kitakarítva. :P)

    psyho85 11 éve 16

  • Samsung Monte - bírja.

    2 éve. Kapott egy jókorát a zsebemben, a nadrág szétszakadt, a kijelzővédő fólia sérült, de maga a kijelző nem. Kiesett a kezemből, betonra, sarkára érkezett. Nem esett darabokra, csak kipattant egy nagyon apró anyagdarab. Azóta puha szilikon tokban van.

    Beleesett egy vödör felmosóvízbe, azonnal kikaptam, szétszedtem, száradás után kutya baja.

    Mostanság pedig Áron fiam játék-telefonjaként szolgál (sim nélkül, offline üzemmódban). Néha elég sokat nyomkodja, aztán egy napig rá se néz, de így is 1,5 hete bírja egy feltöltéssel - az akksi 70% körül. Azért egy 2 éves gyerek nem éppen kímélő üzemmód.

    Ehhez képest a ZTE Skate egy recsegő rettenet, csavarodik már ránézéstől is az egész ház, a gyerek 3 érintése után (ellopta a kis hamis) fagyás, halál, random módba kapcsoló érintés-érzékelés. Butatelefon-módban, 0 wifi, játék vagy net mellett, csak keveset telefonálva se bírja 3 napig.

    Minden tiszteletem a Monte-é, csak hát a szoftver/hardver ma már nem épp nyerő. Java sucks.

    psyho85 11 éve 7

  • LM4562 gitárerősítőbe?

    Igen. Egy ilyenbe:

    HIWATT G200RHD.

    Nem egy nagy durranás tranyós erősítő, filléres alkatrészek, minden jobbra-balra dől, ahogy kedves munkásunk épp könyökölt munka közben. A zengetője egy két rugós hulladék, de legalább rugóra van felfüggesztve, ellenben nyitott háza van.

    A torzítást egy pár LED, meg egy marék kis dióda végzi, csatornától függően. A torzítottja borzasztó, olyan fülzsír-túró magasa van, hogy ihhaj, legalábbis 2 csatornán a 3 torzítottból. Ezen nem is sikerült javítani.

    Ellenben a tiszta csatorna, az most már valóban tiszta. Oké, nem volt olcsó beledönteni 7db LM4562-t foglalatostul, de legalább már ízlésnek megfelelően cserélhetőek ezek az alkatrészek. Oké, nincs karaktere, ellenben olyan dinamikája van, kő kemény tranziensekkel, szuper részletességgel. hogy ihajja, csuhajja. Hihetetlen életre kelt az erősítő. Most már érdemes egy jobb pedált rádugni, mert nem mocskolja be a hangképét.

    Még a csatoló kondikat, a torzítást kompletten cseréljük (lehet belekerül egy Tube Screamer replika, azt se egy nagy durranás megcsinálni, csak hát az eredeti alkatrészek), aztán lehe valami igazán jó sül ki belőle.

    Folytatás...

    psyho85 11 éve 0

  • 5:40

    3700 g
    52 cm

    Egészséges, anyukája is.

    Mögszületett a második, csuhajja! :)

    psyho85 11 éve 24

  • Alesis RA300 gatyába rázása

    Történt vala, hogy egy takarítás során szétkaptam az erősítőmet is, és az ecsettel sepergetés közben észrevettem, hogy az egyenirányítás utáni puffer kondik bizony púposak, mint a rőzsehordó néne. Ez bizony nem jóság.

    Most már értem, miért szólt az elmúlt időben úgy, ahogy - furcsán. Nem volt egyértelmű a stereo kép, mosott volt a hang, nem volt vészes, csak éreztem, hogy valami nem oké, nem a régi, nem jó. Nem sokat foglalkoztam vele, hiszen már szinte csak fejhallgatót használok.

    Némi mélyen zsebbe nyúlás után (990 Ft / db), kis közvetítéssel beszereztem a szükséges kondikat: 10000uF, 63V, jó nagy darabok. Szerettem volna 80V-osat venni, de egyfelől nem votl a boltban, másfelől az ára a duplája lett volna. MIndegy, ezek most 105 fokosak, az előzőek 85, szóval ezek is csak kibírnak még 10 évet.

    Pár kép a műtétről:

    Folytatás...

    psyho85 11 éve 0

  • Víg napot, polgár!

    Mi a bánata?

    Barroso is megmondta.

    Most Merkel is.

    3 év, polgár, 3 év.

    Az Ön érdekében, a jó ügy érdekében.

    Nem vagyok összeesküvés-elmélet hívő, de mindegyik ezt predesztinálta.

    Ollé.

    psyho85 11 éve

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.