2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Bömbi-blog, az új saga

    Az utolsó bejegyzés óta történt pár dolog. Az első, hogy a 30D automata váltó wandlere megint elkezdett szólni. Nem nagy dolog, váltó le, wandler felújítás, váltó fel. De ez volt az a bizonyos utolsó csepp, eladtam az autót.

    Pár hónap olasz kitérő után (egy fl utáni 1.9 JTD 147-es Alfa személyében) úgy döntöttem, megint akarok egy E46-ot. Kizárólag kézi váltósat, coupé vagy sedan kivitelben. Így hát keresgélni kezdtem. De minél többet néztem, annál inkább elkeseredtem. Olyan lelakott trágyadombokat akartak adni majdnem másfél millióért, hogy az vicc. Szétrohadt kasztnik, lehányt beltér, olyan szinten meggyalázott kormányok, hogy ha odaadom a kutyának, az sem tudja így elrendezni.

    Végül találtam egy nem túlságosan felextrázott, de megkímélt példányt, amihez még a tankolási blokkokat is odaadták az elmúlt 5 évről.

    (saját fotóm még nincs a kocsiról, csak a HaHu-s kép :B )

    2003-as E46 320i 170LE, kézi 5-ös váltó.

    Tiszta, kulturált beltér, megkímélt fényezés (korához képest), az alja is rendben van, de kell rá egy alvázvédelem. A jobb küszöb hátulját kellett javítani, azt megcsináltam.

    Folytatás...

    Mr X 2 éve 11

  • Bömbi-blog, második rész

    Ezen bejegyzés pár módosításról fog szólni.

    Először is, mint az első bejegyzésben írtam, az autó alatt állítható futómű van. Nos, én nem szeretem, ha ültetve van az autóm, részben a budapesti utak miatt, részben pedig a környékünkön található töméntelen mennyiségű fekvőrendőr miatt. Így a kocsi megvételének másnapján első dolgom volt ezzel kezdeni valamit.

    Már a felemelés sem volt egyszerű, egyik krokodil sem fért alá. A megoldás az lett, hogy egy trapézemelővel megemeltem annyira, hogy a kroki beférjen, aztán a többit az intézte. A magasságállító nagyjából félállásban volt, így gondoltam, feltekerem, amennyire lehet. Elöl nem volt ezzel gond, hátul viszont nem fértek oda az állításhoz használt karok, így le kellett kötnöm a lengéscsillapítót, rugó ki, aztán már ment, mint a karikacsapás. Most kicsit magasabban áll a kocsi, de még mindig sportosan feszes a rugózás.

    A gyári bézs belső nagyon jól néz ki, de rohadt kényes, főleg a bézs szőnyegek. Ezért rendeltem bele egy szett fekete plüss szőnyegszettet.

    Folytatás...

    Mr X 4 éve 24

  • Bömbi-blog, első rész

    Szeretem az erős autókat.Néhány kisebb motoros benzines után pár éve vettem egy 2.4 JTD 156-os Alfát, 175 lóerővel. A mennyország volt. Egy pillanatnyi kattanás miatt lecseréltem egy 2.0 turbós benzines Volvo S60-ra. 5 hónapig bírtam, hiányzott a turbódízel hátbavágása.

    Mindig tetszettek az E46-osok, de sosem mertem belevágni, mert "csak lelakottak vannak", "drága a fenntartásuk", "köcsögbmw-s leszek". De most gondoltam, egyszer élünk. Kell nekem egy E46, lehetőleg nagy köbcentis dízel és főleg automata. Nyerő kombó.

    Gyorsan meg is lett a kiszemelt, 2001-es 330D automata touring. Klíma, automata fényszóró, esőszenzor, multikormány, xenon. Gyárilag 184 LE, de egy szolid chip feltolta 220-ra.

    Nem a legszebb példány esztétikailag, de műszakilag rendben levőnek tűnt. És számomra ez fontosabb, mint a külcsíny. Állítható futómű van alatta, de kaptam hozzá egy fix ültető szettet és a gyári rugókat és lengéscsillapítókat is. Koszos kívül-belül, de rozsda csak egy helyen van, a hátsó sárvédőnél, kezelhető mértékű. Picit alkudtam és el is hoztam.

    Folytatás...

    Mr X 4 éve 57

  • Megszűnik a windowsos Facebook Messenger támogatása

    Tudom, senki nem használ FB-t, mert az ördög találmánya. Én sem, de ma, mikor bekapcsoltam a gépet, a kliensben ez fogadott:

    "Sajnáljuk, de a Facebook Messenger Windows rendszerre készült változatát a továbbiakban nem tudjuk támogatni, és 2014. március 3-a után nem működik tovább."

    Erre csak annyit reagálnék, hogy kpjtk be...

    Mr X 10 éve 35

  • Mi ez a Youtube-on?

    Mostanában jópár ilyen videóba belefutottam, mint például ez is. Nem tudom, hogy nálam van-e valami szoftveres baj, vagy mi a gond, de olyan a kép, mintha valaki kamerával felvette volna monitorról a videót. Kóvályog a kép.

    Másnál is ilyen?

    Mr X 11 éve 5

  • Kémek, mint mi

    Épp a Szökés összest nézem, mikor ezt láttam meg:

    Akcióba lendültek...

    Mr X 11 éve 6

  • Be, ki, le, fel, meg, el, át, rá, ide, oda, szét, össze, vissza

    Olvasd el a címet, ismerkedj meg az igekötőkkel. Ha összehaverkodtatok, felhívnám a figyelmed, hogy ha közvetlenül az ige előtt van, akkor egybe javallott írni őket.

    Mr X 11 éve 15

  • Jó csajok!

    Nézd meg a képet. Tűrhető csajok, ugye?

    Nos, most nézd meg a linken a helyes irányból...

    [link]

    9GAG-ről lopva

    Mr X 11 éve 5

  • kubuntu.hu

    Az alábbi szövegek a kubuntu.hu ismertető szekciójából vannak.

    "Játszál barátaiddal, családtagjaiddal vagy akár csak egyedül"

    "Rengeteg oktató játék is elérhető a kissebbek örömére."

    "Játsz a Klondike, Spider, Breakout, Sudoku és további jól ismert játékokkal."

    "Csak válasszd ki a megosztandó képeket, a többit a Kubuntu elintézi. "

    Tényleg ennyire igénytelenül kell megszerkeszteni a disztró hivatalos magyar oldalát? :U

    Mr X 11 éve 5

  • Dráágaszáágom, avagy új szerzeményeink

    Az ötletet egy másik fórumról "nyúltam". A szabályok igen egyszerűek, mutasd meg, mit vettél utoljára, mivel lepted meg magad?

    Lehet hardver, ruha, bútor, bármi. De ha kérhetem, a "fél kiló kenyér és 20 deka parizer" jellegű kommenteket hanyagoljuk.

    Mr X 12 éve 208

  • Mr. Bean és a 2012-es olimpia megnyitója

    (katt a képre a videóért)

    Forráskép by EczkE

    Mr X 12 éve 15

  • Mit tanuljak, hogyan kezdjem?

    Gondolkodom rajta, hogy a szabadidőm hasznos eltöltése céljából megtanulok valami hasznosat. Az esélyesek valamelyik programozási nyelv vagy 3D modellezés.

    A kérdéseim:

    -Ti melyiket ajánlanátok?
    -Hol érdemes elkezdeni az alapoktól? (fórum, tutorial, könyv linket megköszönnék)

    A cél:

    Hobbiszintű művelés, nem pénzkereset, de azért a Hello World-nél tovább szeretnék eljutni.

    Mr X 12 éve 160

  • Online tárhely képeknek help!

    Jól jönne pár tipp.

    Fel kellene töltenem online tárhelyre közel 6GB-nyi képet. Ingyenes tárhelyre lenne szükségem, és olyasmire, ami nem szűnik meg fél év múlva.

    Box, Dropbox, Sugarsync-et néztem, csak 5GB-t ad, Picasa még kevesebbet, 4shared jó lenne a maga 15GB tárhelyével, de eszméletlen lassú a letöltés, és folyton server connection lost-ot kapok. A desktop programja meg simán kifagy random módon.

    Szóval jól jönne pár ötlet. :B

    Mr X 12 éve 20

  • Laptop javítás help!

    Adott egy Fujitsu Siemens Lifebook C1110D laptop. Minden szép és jó volt vele, míg elő nem jött egy kiba, ami egyre sűrűsödött, aztán állandósult. Konkrétan, hogy a bekapcsoló gomb megnyomásakor a CPU venti egy pillanatra felpörög, a led egy pillanatra felvillan aztán kikapcsol.

    Keresgéltem a hibát az alaplapon, de szemre semmit nem találtam. aztán rájöttem, hogy ha a képen megjelölt alkatrészt nyomom lefelé, akkor elindul, megy szépen. amíg nyomom, mert elengedés után merevre fagy a rendszer. (Az alkatrészen a sérülést én okoztam a próbák során, eredetileg semmi sem látszott rajta)

    Nos ezen alkatrészt kellene cserélni, de nekem sem cserealkatrészem, sem felszerelésem.

    Ha esetleg egy ügyeskezű budapesti emberke, aki vállalkozna a javításra, olvassa ezen bejegyzésemet, kérem keressen meg.

    Temészetesen nem ingyen kérek segítséget.

    Mr X 12 éve 13

  • Szokjunk le!

    No, eldöntöttem, leszokom a dohányzásról.

    Durva menet lesz, 15 éve cigizek, napi 1-1,5 dobozt az erősebbikből, de kezd néha kevés lenni a levegő. :) Szóval az elhatározás megvan, egyelőre. Mindig azt mondtam, hogy én le tudom tenni, ha akarom. Hát most meglátjuk. Igazából a pszichikai függőségtől tartok igazán. Merthogy szeretek dohányozni.

    Úgy döntöttem, blogot fogok vezetni a folyamatról, becsülettel beleírva a kudarcokat és megingásokat is, ha lesznek.

    Ezen bejegyzés közzétételével egy időben rágyújtok az utolsó szál cigimre, aztán jöhet a szenvedés.

    Mr X 12 éve 80

  • "Szemét Facebook!"

    Divat lett szidni a közösségi oldalakat, köztük a Facebook-ot.

    -Rohadt Facebook, elkorcsosítja a szociális kapcsolatokat!
    -Csak szar van rajta, semmi értelmes!
    -stb

    Van egy rossz hírem. Már csak ott kommunikálnak az emberek? Nem a FB hibája, hanem azoké a dilettánsoké, akik reggeltől estig ott lógnak. Csak hülyeséget látsz a falon? Újabb rossz hír, ilyen gyökerek az ismerőseid. Ismét csak nem a FB hibája.

    Nem vagyok FB függő, párszor felnézek, elbeszélgetek pár csoportban, de ennyi. Viszont nevetségesnek tartom, amikor az emberek önmaguk helyett egy ilyen közösségi oldalt okolnak a saját hülyeségük miatt. A regisztráció nem kötelesség, csak lehetőség. Senki nem szorít pisztolyt a fejedhez, hogy fenn lógj reggeltől estig. Azért sem kapott még senki két maflást, mert pötyögés helyett élőszóban próbált beszélgetni valakivel.

    Szóval, mielőtt legközelebb leírod a véleményed a közösségi oldalak káros hatásairól, gondolkodj el rajta, hogy valójában mi az okozó.

    Mr X 12 éve 24

  • Arab autóbaleset, avagy ezért ne idétlenkedj autóban (18+)

    Figyelem, csak erős idegzetűeknek!

    [link]

    Mr X 12 éve 65

  • HTC Desire akkumulátor-kalibrálás

    A megoldás, hogy HTC telefonunk akkumulátorát valóban bekalibrálhassuk.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 12 éve 73

  • Windows Phone 7 első blikkre

    A tegnapi napon áttértem Androidról a WP7 táborba, egy HTC Mozart személyében. Korrekt kis készülék, tetszik a formája, az OS gyors, de találtam pár "hibát", furcsaságot:

    -Az android miatt szinte mindenre Google szolgáltatást használtam, de WP7 miatt regisztrálnom kellett egy Live ID-t. Nem örülök neki, hogy szét kell darabolnom a megszokott dolgaimat. Még a messenger accom is a gmail címemmel megy.

    -Hiába állítom be a gmail naptár szinkronizációt, a névnapokat és ünnepnapokat nem jeleníti meg a Calendar app

    -a böngészőből (IE) nem lehet kilépni, nyomogatni kell a vissza gombot, mint a veszett fene, míg visszalapozza az összes oldalt

    -a böngészőben nem lehet átállítani a kezdőoldalt, és gyorsindítót (a'la Opera Mini) sem lehet kezdőnek beállítani

    -ha már itt tartunk, nincs hivatalos Opera Mini WP7-re?!!! :W

    -ebben sincs opció erősödő csengésre. Nem tudom, mi bajuk vele az okostelefon-gyártóknak, de én hiányolom minden OS-ből.

    -Ha a PC-s Zune-ban telepítek egy appot, hiába van összekötve a telefon a géppel, az esetek nagy részében nem telepíti

    -a Box, Dropbox és FB kliensek rettenetesen vackok. Azt hiszem tényleg át kell térnem SkyDrive-ra.

    Folytatás...

    Mr X 12 éve 15

  • Előléptettek

    A jól végzett munka gyümölcse.

    Amikor a jelenlegi munkahelyemhez kerültem, sürgősen kellett állás. Így, mivel csak operátorokat kerestek, elvállaltam. Az előző helyemen csoportvezető voltam, így ez visszalépés volt, de pénzből élek én is. Egy évet adtam magamnak, hogy ebből a pozícióból valamerre mozduljak. Úgy gondoltam, ha ennyi idő alatt nem tudok annyit letenni az asztalra, hogy feljebb jussak, akkor nem is fogok.

    Nos, pontosan egy év kellett a lehetőséghez. Folyamatosan hajtottam, fejlődtem, elvégeztem a feladatkörömön kívül eső munkákat is, hogy lássák, megy nekem több is. De ennyi ideig tartott, mire lett egy üres hely.

    Most gépbeállító lettem. A feladatom az lesz, hogy biztosítsam, hogy a termelő gépek működjenek. Technikai beállítottságú emberként ez a munka nekem sokkal jobban fekszik, kreatív, gondolkodást igényel.

    Meglátjuk, ebben a munkakörben is elég jó leszek-e.

    Mr X 12 éve 44

  • PH!-sok legrövidebb könyvei

    Kis görbetükör, mindenféle bántó szándék nélkül. :)

    Nordic : Ez nem vót még
    kenwood3: Így szerezz arcképet
    EczkE: Tanuljunk angolul.
    D1Rect: Igazad van!
    darál0w: Trollkodásmentes élet
    csƵ: Mind Isten gyermekei vagyunk
    llaszlo: Harmonikus kapcsolatom az Android userekkel
    föccer: Elköszönési formák
    Sonky: Az egyetlen regisztrációm
    bacsis: Alapórajel
    phanzetomox: A vallás amiben hiszek
    Carlo: Ha én nékem kamionom vóna'!
    jer1cho: Másolt játékaim
    Keldor papa: Maradjunk Magyarországon
    moonman : Használjunk Linuxot
    Winner_hun : Amihez nem értek
    Varoz: A kis autók előnyei
    joey20: Az iPhone hibái
    Jocc: Miért rossz a Suzuki
    subaruwrc: Underclock, léghűtés, single GPU reggelire
    Tirexi: Gameplay 800*600-ban
    Ittakary: Androidra váltok!
    hoffman_ : 3 este - 1000ft
    yetike: Moderálás komolysággal
    nggabi: Gyártók, amiket a Samsungon kívül ismerek
    pro70: Csak kulturáltan!
    neduddki: A magyar helyesírás szépségei
    Viszlát: Írjunk tömören
    molnarpeter: Telefonok, amiket a megjelenésük előtt ismertem
    Kalandor: Így váljunk közkedveltté
    Algieba: Optimizmus

    Folytatás...

    Mr X 12 éve 128

  • Ők tudják, hogy dobják fel a kapcsolatukat

    [link]

    Még mindig potyognak a könnyeim a nevetéstől... :DDD

    Mr X 12 éve 14

  • Mire kötelezhet a munkáltatóm?

    Mivel nem vagyok jártas munkajogban, így itt kérdezném meg.

    A történet:

    Folyamatos munkarendben dolgozom, azaz 2 nap munka 12 órában, aztán két nap pihenő. A munkáltatóm kitalálta, hogy csapatépítő tréninget tart egy budapesti szállodában, és szerinte a részvétel kötelező. Volt olyan dolgozó, akinek, mikor jelezte, hogy ő nem tud menni, azt mondta, hozzon orvosi igazolást. Mivel a rendezvény a pihenőnapunkra esik, aggályaim vannak azzal kapcsolatban, hogy jogosan teszi-e kötelezővé. Ráadásul előző nap reggel megyünk haza éjszakából, így át kellene állnunk, hogy reggel meg tudjunk jelenni a rendezvényen, utána pedig megint vissza éjszakásra, mert másnap már megint éjszakás műszakban dolgozunk.

    Az itt töltött időt kifizetik túlóraként, tehát ez nem akadály, de a pihenőnapom akkor is ugrik.

    A kérdésem, hogy kötelezhet-e ilyesmire a munkáltatóm, pláne a pihenőnapomon?

    Mr X 12 éve 59

  • Windows 7 megosztás - HELP!

    Segítségre lenne szükségem.

    Anno megosztottam a Win7-ben az egyik meghajtómat, hogy hozzáférjek az androidos telefonomról. Nem is volt gond, működött szépen.

    Egy rendszer újratelepítés óta viszont hiába osztom meg, a telefonról csatlakozássorán hibünetet kapok. "Login failure. This may be caused by: -The account has no permissions"

    Felderíthetőség be van kapcsolva. A hálózat otthoni hálózatként beállítva Jelszavas védelem kikapcsolva.

    Gondolom egy új felhasználót hozzáadva a Windowshoz és azzal csatlakozva működne, de egyrészt nem akarok még egy felhasználót csinálni, másrészt előtte nem kellett ilyen, megosztás után simán csatlakoztam, másoltam, bármit csinálhattam.

    Valakinek valami tippje?

    Mr X 12 éve 19

  • Epic Rap Battle: Wrigth Bros. vs Mario Bros.

    Napi agyhalál, én nyerítettem rajta. :D

    [link]

    Mr X 12 éve 4

  • Need help! Szükségem lenne egy kölcsön-monitorra!

    Üdv!

    Adott a dolog. Laptop helyett asztali PC jönne a házhoz, de a géphez tartozó monitor vidéken van, amit az illető csak 10-e körül tud felhozni. Tehát szükségem lenne egy valamilyen régi CRT-re, lehetőleg min. 17"-osra kölcsönbe, Budapest 19. kerületben vagy környékén.

    A kedves segítőt hálám üldözni fogja, ha nem fut elég gyorsan. :D

    Mr X 12 éve 14

  • In-ear headsetek, avagy mennyit hallasz a zenéidből?

    Használok felváltva hagyományos és in-ear headseteket. Több márkából, egyik sem prémium kategória. De feltűnt egy különbség.

    Töltsd le ezt a mintát, és hallgasd meg lehetőség szerint mindkét típusú headsettel.

    [link]

    (Ne azt nézd, hogy milyen számot hallgat ez a marha. :DDD)

    00:16 és 00:19 között van benne egy szöveg, amit hagyományos headsetekkel egyszerűen vagy nem hallani, vagy csak sejted, hogy ott mondanak valamit. Addig fel sem tűnt, míg meg nem hallgattam egy in-ear headsettel.

    Vajon mennyi minden van, amit nem hallunk meg kedvenc zeneszámainkban a nem megfelelő eszközök miatt?

    Figyelem, nem fejhallgatókról van szó, hanem mobilos headsetekről, mp3 lejátszós fülhallgatókról!

    Mr X 12 éve 17

  • Melyik mobilt vennéd?

    Vacillálok. Telefont kellene vennem, az általam megállapított keret 35k. Két esélyest találtam.

    Az egyik a Sony Ericsson Xperia Mini. T-nél újonnan 35k webshopból. Erős hardver, de kicsi kijelző.

    A másik a ZTE Skate. Ez gyengébb hardver, de tetszik a nagy kijelzője. T-nél 40k, használta, max 35-ért megvenném.

    Te melyiket vennéd?

    Mr X 12 éve 84

  • Jönnek az ünnepek - Ne vezess ittasan (Figyelem, felkavaró felvétel!)

    Mivel nyakunkon az ünnepek, a családi vacsorák, amit jó magyar szokás szerint alkohollal egészítünk ki, azt hiszem, aktualitása van az alábbi videónak:

    Figyelem! A videó sokkoló lehet egyesek számára!

    Mr X 12 éve 21

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.