2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Intel Extreme Graphics 2 nyúzás

    Előző cikkben írtam hogy a megvásárolt lapon, van integrált grafika.Mégpedig intel extreme graphics 2.Jó?Mindenképp.Legalábbis célnak megfelel :DD .Volt nekem régen egy ASRock P4i65G-m, azon is ez a chipset volt.Viszont ott engedte a 96Mb-nyi ramot, itt csak 32-t.Fura, de lényegtelen.

    A GPU 266 Mhz. Sajnos ezt nem sikerült húznom :( Viszont memória órajelet annál inkább ;]
    Oh jut eszembe a ramok.Azok kérem szépen egy "Geil Vaule" ramok.Hmm.Leírva nem is hangzik olyan jól. Inkább itt egy kép :))

    (kicsit világosabb igazából)

    Azért esett erre a választás mert hűtőbordás, és elméletben 522Mhz-ig húzható.Sajna eddig nem tudtam, de PH-n van egy cikk ahol sikerült nekik :C
    Most hogy bemelegedtem :B kezdjünk egy kis alapórajeles tesztnek.
    Konfig:
    Alaplap: Gigabyte GA-8IG1000MK (rev. 1.x)
    Processzor: Intel Pentium 4 Northwood HT 3Ghz
    Memória: Geil Vaule DDR400 2,5-4-4-6 2x256MB
    Videóvezérlő:Intel Extreme Graphics 2

    Folytatás...

    M0ng00se 10 éve 6

  • Bika P4, meg makacs chipset

    „FM2, 775
    Szívem mindíg a P4-hez köt”

    Szeretem a saját furcsa, alter címeimet.Adódott hogy egyik nap találtam a fűben egy gépet.Viccen kívül csak ottvolt. Szívesen csatolnék képet, csak a mostani konfig nem képes felismerni a telóm.Na lényeg fűben a gép.Haza is vittem :D .Jónak tűnt nem volt kiégve vagy semmi ilyesmi.Először nem indult, de a tápventi be volt ragadva.Kipiszkáltam és ment (furcsa).Windows bootol,kép fogad: WINDOWS 2000.Lel.Léptem is volna be de lefagyott.Reset.Be a biosba, fél perc, lefagy.viszont ekkorra már kiderítettem hogy Pentium 4 Willamette 1,6ghz.Nem nagy eresztés.De ingyen van és működik :D .

    Haverral megnéztük, mindent kicseréltünk, így alaplap lett a ludas. Át másik lapba és megy. Nade mi is volt abban a "kukázott" gépben?Előbb írtam, P4 Willamette 1,6Ghz 400mhz FSB, 256Kb cache,Ati rage pro 128, 128mb sdram, 20 GB seagate winyó, delta 190w-os táp.Szerintem biztos irodai gép.Winyóba azóta sem tudtunk belépni, mivel valahogy túlmelegetett rajta egy chip és azóta nem megy.(erről majd egy másik cikkben)

    Folytatás...

    M0ng00se 10 éve 9

  • "Csak úgy felrobbant"

    Najó nem.Hazudtam.Kalapács+CeleronD.Egyrészt személyes küldetésem minden celeront elpusztítani.Ez meg alapból sz@r volt :))

    Kicsit a mag is látszik.

    Már ezért megérte :DD

    M0ng00se 10 éve 24

  • OLX

    Gondolom sokan tudjákhogy az apród már olx.Bár én mindig apródnak fogom hívni, na mindegy.Lényeg hogy, igazából az egész dizájn megváltozott, ami nem baj, mert bár érdekes funkciót hozzáadott.Viszont ennél csak néztem :))

    Jobban megnézve sz@rtsem ér a cenzúrám.
    Azért a "látta 28 perccel óta" mulatságos.

    M0ng00se 10 éve 5

  • Az egykori kiskirály (HD6850)-Harmadik rész

    Nohát, el is érkezett a harmadik rész.Hogy miért tartott ennyi ideig?Egyrészt, jöttek más dolgok, meghát kedvem sem volt.Címben látható egy kis változás.Igen, nem 6870, hanem HD6850 a HD6870 GPU és memória órajelein.Elég fura, de így van.Lényegében nekem még így is megérte, mert occsó.Hűtésileg annyit javítottam, hogy rákerült két darab 9,2cm-es venti.Igazából mindkettő elég nóném, viszont elég erős a motorjuk.Meg mivel elég nagyok alacsonyabb fordulatszámmal is mehetnek.Ja, és a VRM-is hűtve van.

    Nade térjük rá a lényegre a benchmarkokra. Miközben a teszteket csináltam, akkor döbbentem rá, hogy milyen unalmas "meló" is ez.
    Tesztkonfig:
    Alaplap: ASRock FM2A75 PRO4
    Processzor: AMD A8 5600K @4,5GHz
    Memória: Kingston HyperX LoVo 2x2GB 1600MHz
    Táp: FSP Hexa 400W
    és a videókártya ami HD6850 GPU@900MHz Memória@1050MHz

    Játékokból próbáltam frissebbeket, is kisebb nagyob sikerrel.Csinálhattam volna esztétikus diagramokat de lusta voltam.Itt szögezném le, hogy az összes teszt 1366x768-ban futott.

    Crysis 2

    Jön a kérdés: Miért nem crysis 3?Mert kurv@nagy procilimitem van benne.Ezért azt nem is erőltettem.Viszont a második része elég faszán ment még maxon is.

    Folytatás...

    M0ng00se 10 éve 10

  • Jönnek a tesztek

    Végre megjött a procihűtő. Valószínűleg arról is írok egy kis cikket.Egyúttal megcsinálom majd a 6870 teszteket is.De ma már késő van, addig is jó éjt :DD

    Elaludt :)

    M0ng00se 10 éve 1

  • Még mindíg nincs pasztám, avagy HD6860?

    Már csinálnám nagyban a HD6870 teszteket, de mivel procihűtőmet eladtam, a másik meg még nem jött meg, ezért egy "kis" csúszás :D .Egyébként kicsit nézegettem a GPU-Z-t és feltűnt hogy a kártya shaderszáma "960" ami azért érdekes mert a 6850-ben is annyi a shader.Viszont a gpu, és memóra órajel az megegyezik a 6870-nel. Akkor mi van nekem 6860? :DDD

    6850

    az én 6870-em

    M0ng00se 10 éve 10

  • Hol a pasztám?

    Még jó múltkor vettem valami spire, pasztát ami nem volt rossz. De nem tudom hogy hova raktam :D És most paszta nélkül meg a gép :D pontosabban a procihűtőn nincs. De kicsit megpolíroztam a procit

    (még a foglalat is pasztás)

    Hűtés is meg van polírozva, de arról nincs képem.Muszáj voltam valamit csinálni, amíg így paszta nélkül megy, hát ráraktam a 4500rpm-es ventit.Így kb 60c°maxon. Ami nem rossz.
    De inkább megkeresem, mint hogy itt írok :DD

    M0ng00se 10 éve 4

  • Az egykori király (HD6870)-Második rész

    Viszonylag sokat vacilláltam hogy , az ötezres széria legyen, vagy a hatos.Mivel az ötös talán erősebb kicsit (legalábbis shaderben), viszont a hatezres valamennyivel lassabb, de újabb, több mindent támogat, és várhatóan a játékok is tovább fogják támogatni.
    E, kis ízelítő után rátérnék magára a beszerzési folyamatra :D .Legelőször apródon, néztem utána mint mindig.Beállítottam a megyémet, és nézegettem.Nem voltam elragadtatva.Most már csak 1 darab van, de szerintem akkor sem volt több három hirdetésnél.

    A csúf külső alatt ott ketyeg a bika belső.(milyen költői vagyok)

    Először meglepődtem hogy csak 10.000FT-ba fáj, majd megláttam hogy "hibás". Egyből rányomtam, és olvastam hogy, 10 perc 3D után lefagy.Jött belém a gondolat.Tán túlmelegszik?Hirdetésben szerepelt hogy 2D-ben semmi hiba, és magán a kártyán sincsenek sérülések.Legkézenfekvőbb az volt hogy túlmelegszik.Mivel ha nem csíkoz, nem egyből fagy le 3D-nél, hanem csak idővel, kézenfekvő volt ez a gondolat.Rá is írtam a tulajára, hogy nem-e lehet az a hiba a túlmelegedés.Azt válaszolta hogy ő nem ilyen vállalkozó szellemű hogy megcsinálja.Rákérdeztem hogy 8k-ért adná-e , és mondta hogy igen.Kártyáért el is mentem,(nagyon okosan telefonra lementettem a google maps térképét, az útvonallal

    Folytatás...

    M0ng00se 10 éve 7

  • Az egykori király (HD6870)-Első rész

    (Első írásom , lehet gagyi lesz, akkor bocsi :( )
    Királynak hívni lehet hogy túlzás, de mindenképpen erős kártya, akár mai szemmel nézve is.Nemrég estem át egy gép újításon.Rám fért, elvégre s478-as Pentium4-es gépemet újítottam egy FM2-es gépre.ASRock FM2A75 Pro4 lap, AMD A8 5600K APU, 2x2Gb 1600mhz ram, wd 500Gb-s winyó, fsp hexa 400w-os táp.Látható hogy annyira nem volt nagy a költségvetés.Mindenképp APU-s rendszert akartam, mivel egyrészt olcsó, másrészt egyenlőre elég az ereje.

    Videókártya így is ,úgy is került volna bele,de ráért.Ez a fejlesztés tavaly nyár végén volt.Most jött el az idő, hogy videókártya vásárlásra adjam a fejem.Mindenképpen AMD kártyát vettem volna.Nem is azért mert feltétlenül jobb, inkább elvből.(Persze hülyeség elvből vásárolni, főleg videókártyát :)) ) Legelőször HD7770-re gondoltam.Ára nem olyan rossz és a teljesítménye sem.Ám, mégsem esett arra a választás mivel az egyfajta "népkártya" lett, vagyis túl mainstream.Ezért az kilőve.(nem vagyok hipster, szögezzük le :N ) Következő kiszemelt a HD7850 lett volna.Elég bitang kártya, de az ára elég húzós.

    szépséges 7850

    Folytatás...

    M0ng00se 10 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.