Hirdetés

2022. október 4., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) domos


domos
senior tag
LOGOUT blog

Az megvan hogy a fekete pixelek csak OLED kijelzőn kapcsolnak ki?

If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.

(#2) doc


doc
veterán

Pont ezt akartam irni, ez csak az OLED-nel villanysporolas, amibol meg mindig viszonylag keves van (OK, en telefonon evek ota nem vagyok hajlando mast hasznalni, de egyreszt az en vagyok, masreszt az aramfogyasztasunknak eleg kis resze a telefon).

"ne fffff legyen az alapértelmezett blank ablak, hanem 00000...."

Probald ki. Fogj egy tetszoleges feher hatteru ablakot, csinalj screenshotot, aztan azon valtoztasd meg CSAK a feher szint feketere. Aztan gondolkodj el rajta, mennyire szivesen hasznalnad igy :)
Probakepp megcsinaltam a postoddal:

1N23456.HU - A Veszprém megyei motorkölcsönző

(#3) doc válasza doc (#2) üzenetére


doc
veterán

(ja es ugye ha eleve fekete lenne az ablakhatter, akkor meg sokkal kevesebbet latnal a szovegbol mint igy, az antialiasing miatt, kb lenne egy fekete negyszoged)

1N23456.HU - A Veszprém megyei motorkölcsönző

(#4) Syl


Syl
nagyúr

Útálom a dark mode-ot! Fekete alapon fehér szöveg - 10 másodperc után kifolyik tőle a szemem. Kerülöm ahogy csak lehet.

The past tempts us, the present confuses us and the future frightens us. And our lives slip away moment by moment… lost in that vast, terrible in-between.

(#5) Klaus Duran válasza Syl (#4) üzenetére


Klaus Duran
senior tag
LOGOUT blog

+1

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM

(#6) Cucuska2 válasza doc (#2) üzenetére


Cucuska2
őstag

Hősönk nem erről beszél. Beállítja a sötét témát a böngetőben, a weboldalon, nyit egy új tabot (Firefox, Chrome, egyéb, nem derül ki), és az új ablak ignorálva minden meglévő beállítást egy pillanatra világosan villan fel.

Semmi köze ahhoz, hogy a sötét mód hogy néz ki weboldalakon.

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#7) Apollyon válasza Syl (#4) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Fekete alapon fehér szöveg

Ezt én is utálom, azonban a dark mode-ot szeretem. A jó dark mode-ban fehér szöveg helyett szürke/törtszürke betűszín illik, és akkor nem folyik ki a szemed.

Default Androidba majdnem 10 évig tartott beletenni, de cyanogen(mod)-ban már benne volt 2012-ben is.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#8) PR0JECTNR56 válasza Apollyon (#7) üzenetére


PR0JECTNR56
addikt

+1, az előző munkám 3 műszakos volt és bármilyen felület, amely rendelkezett korrekt módon felépített dark mode szürkeárnyalatos színeivel egy megváltás volt, mert az éjszaka közepén nem érezted úgy egy tetszőleges felület megnyitását követően, hogy valaki ion ágyúval lőtt egy új horizontot a retinádba.

Azóta is nagy kedvencem maradt a dark mode és ahol csak lehet használom is.

(#9) Syl válasza Apollyon (#7) üzenetére


Syl
nagyúr

> szürke/törtszürke betűszín illik, és akkor nem folyik ki a szemed.

Én sajnos ezt a kombinációt sem bírom. De a fehér alapon világos írással ellátott oldalak készítőit is péklapáttal verném laposra.

The past tempts us, the present confuses us and the future frightens us. And our lives slip away moment by moment… lost in that vast, terrible in-between.

(#10) urandom0


urandom0
tag

Igazából a dark mód az alap. A kezdeti nagygépek és PC-k onnantól, hogy már létezett kijelző és nem csak teletype meg printer, ugye a kis pár szegmenses kijelzőkkel, aztán monokróm CRT monitorjaikkal és grafikus vezérlőikkel (Hercules és társai), mind a nagygépes szerver oprendszerek (UNIX, Solaris, stb.), és az inkább irodai/otthoni rendszerek (CP/M, DOS) mind fekete-fehérben (pontosabban monokrómban) futottak, jellemzően fekete alapon világos betűkkel. Aztán később megjelentek az ilyen Norton Commander-szerű kék vagy zöld felületek, a text-alapú adatbáziskezelők, amik már nem voltak annyira sötétek, de még mindig messze voltak a mai, sugárzó világos felületektől. Majd amikor elkezdtek terjedni a grafikus oprendszerek, Amiga OS, Windows 3.1, OS/2 Warp, GEOS, BeOS... akkor kezdtek kivilágosodni a dolgok. Mondjuk a Windows 9x vonal sem volt közel sem annyira vakító, mint egy Windows 10, sokkal több volt benne a középszürke felület.
Aztán persze a WYSIWIG szövegszerkesztő programok, amik a papírt imitálják, szintén nagy szerepet játszottak a "felvilágosodásban".

Technológiailag nem azt nehéz megoldani, hogy #fff helyett #000 legyen. Hanem azt, hogy minden egységesen sötéten vagy világosan jelenjen meg. Mobilon alig olyan app, ami ne használna custom controllokat, és ha ilyet használ egy app, akkor már csak rajta múlik, hogy implementálja-e hozzá a dark/light módot, vagy csak az egyiket.

De egyébként igen, vannak nagyon elbszott megoldások, példának okáért a Microsoft Office. Az egyik hírlevelemnél figyeltem fel arra, hogy Outlookban a világos zöldes táblázat háttére valamiért sötétté változik, nem értettem az okát. Aztán kiderült, hogy ha az Outlook sötét módra van állítva, akkor a HTML e-mailben megadott cella háttérszínt besötétíti, mint ha a színnek lenne egy átlátszósága (természetesen úgy, hogy nincs neki adva)... borzasztó rondán tud kinézni.

(#11) totron válasza urandom0 (#10) üzenetére


totron
őstag

+1

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.