2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Pentium 4 polír

Írta: | Kulcsszavak: p4 . polír . lekvár paszta

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Címben igazából minden benne van.Egyszer még tavaly olvasgattam hűtésekről és ráakadtam a polírozásra.Lényege hogy minél többet csiszolsz rajta, annál simább lesz a felület, ezáltal a repedéseke nem kerül levegő, és jobb lesz a hőátadás.(Javítsatok ki ha nem így van :)) ) Felvezetésnek ennyi elég is.

Itt zajlott a teszt.Egyik kisventi az északi hidat hűti, a procihűtő melett lévő peidg a FET-eket.(Közben német-argentín 1-0) Videókártyáról ne is beszéljünk, piros szigetelő szalag :D .
Akkor pár szót a konfigról.
Alaplap: GA-8IG1000MK
Processzor: Intel Pentium 4 Northwood HT 3Ghz @ 3600Mhz
Videókártya: Leadtek Nvidia 6600 GT
Ram: 3*256Mb Geil Vaule 400Mhz@ 480Mhz
Táp: FSP HEXA 400

A teszteket 3,6Ghz-n futtattam mivel alapórajelen nem használom. Nyilván alapon jobb hőfokok lennének.Akkor jöjjön a lényeg.Maga a "cooler" a sima rézmagos intel s478-as hűtő.Annyi módosítással hogy a bordát políroztam.

Bal oldalon látszanak kis karcok, azokat nem tudom hogy tudnám eltüntetni.Vagyis igen, lejjebb kéne mennem addig míg síkba nem leszek a karccal , aztán újra polírozni. Majd egyszer.
De lényeg hogy elég sima a felület.Akkor a teszt polírozott hűtéssel, és alap kupakkal.

55C° maxon még így sem rossz eredmény.

ű

Csavar szinte alig tükröződik. Majd teszek róla ;] Amúgy a polírt 1500-as papírral csináltam. Procit belefogattam egy másik lapba, és dörzsi dörzsi :D .

Szerintem elég jó végeredmény. Valamikor még polírozni fogom, el akarok érni a rézlapig.Mivel az egyszer már sikerült, újra fog :) Csak idő kell meg még polírpapír. Egyébként kipróbáltam szárazon paszta nélkül de 62c°körül thermal throttling és gép kikapcs. Úgyhogy ment fel a paszta.

Aztán a teszt.

Végeredmény 52-53C° ami mindenhogyan nézve javulás. Persze jöhet az hogy előzőleg mennyi paszta volt, akkor szoba hőmérséklete változott stb. Bárhogy nézzük hozott egy kis hasznot.

Köszi hogy végigolvastad :)

Mongoose

Hozzászólások

(#1) bacsis


bacsis
Közösségépítő

na meg ne felejtsük el hogy a cooler sem egy hű de izombrutál.. erősebb hűtéssel akár még nagyobb különbséget is ki lehetne mérni :K

(#2) tom956ster válasza bacsis (#1) üzenetére


tom956ster
aktív tag

Igen, de a cikk írója végül arra volt kíváncsi, hogy a polírral mit tud hozni a hőfokon lefele, azonos hűtés mellett. Ezt az eredményt szolgáltatta is, még ha az ne is volt több mint 5% nyereség...

Köszi a cikket!

3D civil engineer / Dell Precision M7720 /desktop workstation: Gigabyte GA-Z170XP SLI | i5 6600k | 2x16 GB Jigsaw|2 x ASUS GTX 1060 6GB | Server: HP Gen 8 Microserver

(#3) varga.tamas válasza tom956ster (#2) üzenetére


varga.tamas
tag

AZ pont a lóf*sz kategória nálam. Ennyiért nem szedném szét a gépet, nemhogy gányoljak is...

127.0.0.1 SWEET 127.0.0.1

(#4) bacsis válasza tom956ster (#2) üzenetére


bacsis
Közösségépítő

ez így van :) én csak azt mondtam, hogy nagyobb hűtés mellett természetesen abban az esetben is AZONOS hűtés mellett tesztelve, nagyobb különbséget lehetett volna kimérni... egy ekkroa hűtéssel ekkora hőtermelésű proci mellett már maga a hűtőborda nem bír több hőt leadni/felvenni, ezért annyi a hőfok és nem a hőátadás miatt :)

(#5) M0ng00se válasza bacsis (#4) üzenetére


M0ng00se
őstag

Bacsis Persze, de feleslegesek érzem, hogy coolert vegyek 478-ra.

tom956ster Tényleg nem volt "lényegi" nyereség, de még mindig jobb mint a semmi szerintem :)

varga.tamas Szeretem ezt csinálni, úgyhogy nekem csak jó :D

V6

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.