2024. május 30., csütörtök

Gyorskeresés

MSN

Írta: | Kulcsszavak: msn . noszalgia . emoticon . smile

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Más is imádta ezt a programot? Legelőször 2007-ben lett MSN-em, ekkor negyedikes voltam. Körülbelül olyan szinten volt nálam a program, mint most az FB chat, napi használat. Viszont mindig szívesen gondolok vissza azokra az időkre. Amint említettem 2007-ben még az "alap" Xp-s msn-t használtam, annak jellegzetes emoticonjaival . Még emlékszem, hogyha egy lánnyal beszéltél, kb semmi sem látszott mivel szinte minden betűre létezett valami giccses gif kép :DDD . Nem terveztem hosszúra a cikket, csak egy kis múltidézés miatt írtam. Láttam neten, hogy készül az "Emoji film", és ennek apropóján belegondoltam, hogy anno amikor az MSN pörgött, milyen lett volna egy msn smile-jaiból összetákolt film :)) bár tuti van valami kis animáció. Visszatérve MSN-es pályafutásomhoz, 2007 után 2010 novemberében lett újra internetünk (nyílván addigra már minden ismerősöm nyomta az msn-t, és az mmo-kat amiből sikerült kimaradnom :W ) , ekkor már az újabb verizót telepítettem, ami picit szebb volt és pár új funkciót is hegesztettek bele. Lehet csak elmúló gyermekkoromat látom a programban, viszont tényleg szerettem . Aztán létezett olyan is ,hogy msn plus. Ebben még több lehetőség volt, ami beugrik az a random hangok amit ha elküldtél a másiknak, ő bármit csinált hallotta :)) (legalábbis mi nem kerestük, hogy hol tudnánk kikapcsolni. ) . Ezért sokszor volt ,hogy például egy cs 1.6 közben hallottam egy bikicsunájt vagy ehhez hasonlókat .Aztán leváltotta a skype, amit én sosem kedveltem és a mai napig nem szeretek, nem használom. Irományom eddig tartott, még egy képet beszúrok, hátha mást is megüt a nosztalgia :) .

Ui: Használta valaha bárki is a csiga emotikont? :D

Hozzászólások

(#1) Silεncε


Silεncε
őstag

Én is sokat használtam, a legtöbb osztálytársammal ott beszélgettünk. Szerettem a beépített játékokat is, rengeteget okorkodtunk velük.
Az mmo-k: szerintem elég, ha annyit mondok Metin 2. A legtöbb embernek úgyis ismerős... :W

(#2) szebe


szebe
őstag

"Aztán leváltotta a skype"

Nálunk a FB váltotta le. Pedig emlékszem, 2010-ben még volt akinek FB-n kértem el az MSN címét :))
Kővarázsló meg pasziánsz nagyon ment, utóbbiban szépen lehetett a másikat szívatni :D

Valahol talán még megvannak a logfájlok, vicces lenne beleolvasni pár beszélgetésbe :D

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#3) sketchifun


sketchifun
senior tag

Szintén nagyon sokat használtam.
Nekem lényegesen jobban tetszett, mint bármelyik ma elérhető chat.
Voltak dolgai, de ettől még egy szép emlék a gyerekkoromról.

Csiga? Neeem, arra volt más-> _@/"

Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán

(#4) vhw


vhw
addikt

Igen... azok a méteres kódok, amikkel a megjelenített felhasználónevet lehetett kifesteni.
Hogy miért kellett megszűnnie...
Maradt ez a fapad skype.

"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"

(#5) Pr3ciSioN


Pr3ciSioN
aktív tag

A messenger discovery is vicces program volt :DDD mikor a másik nevével küldtél üzenetet vagy annyi rezgő ablakot küldtél hogy megfagyott a gépe :DD régi szép idők :DD bár ne szűnt volna meg :(

\HTC ONE M8 ----> Más nem is kell\ A Reszkessetek Betörők a gyerekek Die Hardja

(#6) Samus


Samus
addikt

Sokan ment nálam is az MSN anno. Én az alap klienst nem nagyon szerettem. Főként a fent említett egyedi "emoticonok" miatt. A vége felé kerestem az alternatív klienseket, emlékeim szerint a Pidgin volt sokáig a befutó.

A régi Skype-ot viszont imádtam. Letisztult felület, semmi csili-vili marhaság. Persze addig, amíg volt MSN. Miután megszűnt, a Skype is haladt abba az irányba. Akkor már csak az iWiW maradt. Ha valaki még emlékszik rá.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#7) alcsa válasza Samus (#6) üzenetére


alcsa
senior tag

A Pidgin-t en is hasznaltam, szerettem is. Meg volt egy idoszak Trillian is. Most meg a Skype...

(#8) Zicokuka


Zicokuka
senior tag

Msn ohh egy korszak, plussal raktuk fel hozzá a sok ganét a végén már kiolvasni se tudtam mit írnak.Jobban szerettem mint ma a facen dumálni,Skypeért meg sose voltam oda.

(#9) elithun


elithun
őstag

Hű MSN. Azok voltak ám a merész idők, én kb. 2005-6-tól használtam 2010-11-ig. Jó volt használni, nagyon etalon volt. Tinédzserként mindenki törekedett a lehető leggiccsesebb névre, és minden baromságot tudatni magáról. Emlékszem minden zenémnek kitöltöttem a meta adatait, hogy láthassa mindenki milyen király zenét hallgatok is én. :DDD
Utána váltotta a FB chat, mert egyszercsak mindenki ott volt elérhető (a haverok pedig Steam-re költöztek és ott beszéltünk + játék közben mikrofonoztunk) és pillanatok alatt kihalt az MSN.
FB chatet azért modernebbnek tartom, de azóta is hiányzik nekem belőle egy épkézláb, hivatalos asztali kliens.

„Minden egyes tapasztalat közelebb visz a megértéshez.”

(#10) adika4444


adika4444
addikt

Én is kb 2007--2008 körül kezdtem el használni, és 10--11-ig ment, utána meg már szűnögetett meg így maradt a Skype. De Skype-nál meg Face-nál is jobban szerettem rajta chatelni, meg keresgélni azokat a hülye hangokat a messenger plus-ban, azon nagyon jókat röhögtem:D
A jelenlegi Skype-pal írás fronton elégedett vagyok, de hang részről nagyon nem. Arra a TeamTalk-ot preferálom, bárki bármikor beléphet ha tudja a jelszót, nincs azzal gond hogy kiszakad, nem tud belépni, új konfi indult megint nem tud belépni, kiszakadt és nem tud belépni és még sorolhatnám aminek a vége az hogy nem tud belépni vagy nem engedi bevenni a skype...
MSN-en asszem a hangminőség volt elég gyatra, viszont az üzenethangját imádtam...

üdv, adika4444

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.