2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Minimal gépház mod II.

    Az előző részek tartalmából: Bitfenix Shinobi XL gépháznak megnyitottuk az elejét, mivel az szinte teljesen zárt.

    Már egy ideje foglalkoztatott a dolog, de annyira mégsem, hogy csináljak is vele valamit. Ez egy plexi oldallapos gép, nem ilyet szerettem volna, de ez volt szinte féláron úgy hogy zsír új volt, szóval ennyi kompromisszum belefért, ráadásul időközben tetszett is, hogy belátni, főleg, hogy így lehetett látni a post led-et ha valami nem stimmelt (és sok elcseszett OC miatt volt hogy nem stimmelt :DDD ).

    Nem is feltétlen a modolás kimenetele a cél, hanem az azzal eltöltött idő, és ötletelés, meg persze a legvégén a megvalósítás. Az, hogy lesz-e haszna a végén kb mindegy is.

    A terv az volt, hogy az oldalsó plexi lapot amit push-pinek tartanak lecserélni egy rácsra, hogy tudjon valamennyit onnan is szellőzni. Az ötlet nem feltétlen jó, mivel a nyitott oldallap bezavarhat a légáramlatnak, de úgy gondolom, ha a procinak nem is kedvez, de a videókártya mindenfelé kavarodó levegője, talán ki tud meneküli a rácson, résen. Mostanában OC-zgattam a videókártyát és elég meleg volt a plexi, mivel ide csapódott a meleg levegő, így egyre erősebben mozgatott a mod megvalósítása.

    Folytatás...

    M0ng00se 3 éve 7

  • 15 éves VGA hűtő gányolás(?)

    Van egy P4 konfigom, amit szerettem volna kimaxolni, és úgy érzem, hogy lassan sikerül is. A napokban a VGA hűtését mókoltam kicsit.
    Socket 478 a platform, csúcstechnológiás AGP sínnel, amiben egy HD4650 "terpeszkedik"


    Nem egy világbajnok hűtés a gyári, viszont a feladatát bőven ellátja.

    Gyárilag, új pasztával, kb 60 fokon állt meg a gpu hőmérséklete szóval nem volt indokolt a csere.A világmindenségnek viszont más tervei voltak: FB-n láttam egy hirdetést erről bontatlan a cukiról:


    Zalman VF700-AlCu

    Gyorsan rá is kerestem, a legelső cikk amit láttam az egy 2005-ös TechPowerUp review volt. Elsődlegesen a kompatibilitás érdekelt, ámbár a csomagoláson az van, hogy "minden létező vga-val kompatibilis", de ugye akkor a HD4000-res sorozat még a kanyarban sem volt.Kedvező áron jutottam hozzá, gondoltam ha már ennyi pénzt ellocsoltam a P4-re, akkor ez már nem oszt, nem szoroz :B .

    Folytatás...

    M0ng00se 3 éve 7

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.