2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Legjobb blogbejegyzés találatok

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Házépítős blog - 10. rész - Építkezés

    ... amelyben nagyon gyorsan történnek a dolgok. Miután meglett minden papír, megint jól nem történt egy darabig semmi. Én 1-2 hetente hívogattam a vállalkozót, akkor 1-2 hétnyi csörgetés után akár...

    Lenry 6 éve 49

  • Házépítős blog - Przyszła z Polski nowina

    HelyzetjelentésAz van, hogy nagyjából beértük a jelent az utolsó bejegyzéssel, azóta meg korlátozottan történtek dolgok, amik vagy nem igazán érdekesek vagy még nem zárultak le, ezért nem egyelőre...

    Lenry 8 éve 2

  • Házépítős blog - 2. rész - Építsünk?

    ...amelyben főhőseink elköteleződnek a házépítés mellett Aki olvasta a prequelt, az tudja, hogy egyáltalán nem terveztünk házat építeni. Az emberek fejében az a premissza él, hogy a házépítés egy...

    Lenry 8 éve 11

  • Házépítős blog - 12. rész - A hatóság odahat

    ... nem is kicsit hat oda Augusztus végén kaptunk egy határozatot, miszerint az építési hatóság beugrana egy kávéra. Úgy sejtettem ennek is kb annyi értelme lesz, mint amikor a NAV nézett be, a...

    Lenry 5 éve 27

  • Házépítős blog - 3. rész - Elviszi a szél

    ... amelyben főhősünk idegszálakat veszít Alapvetően nyitott vagyok az újdonságokra, a faszerkezetes ház viszont csak annak új, aki a vályog meg a tégla bűvöletében élte az életét. A magyarok...

    Lenry 8 éve 24

  • Házépítős blog - 5. rész - CSOK

    ...amelyben igazából nem történik semmi Bocs a hosszabb szünetért, dolgom volt Szóval ott tartottunk, hogy megvan a telek, ezzel a szélmalmot még nem hagytuk el, de azért közeledünk felé. Ekkor jön...

    Lenry 8 éve 28

További legjobb találatok...

Találatok

  • Házblog - Mit csinálnék másképp?

    A közönség nyomására készült ez a bejegyzés, de az ötlet jó, hogy mit is kellett volna másképp kitalálni vagy szervezni.
    Nem írok most le olyan dolgokat, amik a kivitelezéssel függnek össze, azt olvashattátok a korábbi részekben, mert nyilván ma már másképp csinálnám pl a melósok felügyeletét, alapvetően feltételezve, hogy a vállalkozó hazudik, az emberei meg kontárok, és ennek eredményeképp például a terasz burkolása egészen biztosan közelebb állna az eredeti elképzeléseimhez. Bár amilyen jól leragasztották a padlólapokat, rövidesen úgyis újra kell csinálni az egészet.
    Azt viszont nem is tudom, hogy volt-e másik cikk, amit ennyire nehezen szültem meg, és ez nem csak azért van, mert lusta vagyok írni, hanem mert egyszerűen alig akadt bármi, ami eszembe jutott volna a témában. Mindjárt megírom hogy miért, de nézzük, hogy végül mi ugrott be.

    Kapcsolók, konnektorok: ezt szerintem nem tudod elkerülni. Jajj, de kellene ide egy konnektor, ezt inkább arról a falról kellene kapcsolni, ide fölösleges volt a duplaaljzat, ilyenek. Alaposabb végiggondolással csökkenthető az ilyen helyzetet száma, de voltak kapcsolók, amikért az első hetekben természetességgel nyúltunk valahová, ahol nem volt...
    Ugyanígy ház közepén végigfutó folyosóra hiba volt nem kérni legalább egy porszívózós konnektort, mert onnan tök jól el lehetne érni mindent, így meg bohóckodhatok hosszabbítókkal.

    Folytatás...

    Lenry 4 éve 14

  • Passat Projekt - Apró örömök az életben

    Az építkezés meg a költözés és a munka mellett kevés idő maradt a kocsira, de mivel nem fenyegetett a veszély, hogy önmagától rendbejönnek rajta a dolgok, így kénytelen voltam időt szakítani rá, mert a zavaró dolgok zavarnak... Bizony

    A legzavaróbb nap egy vasárnap következett be, amikor úgy döntöttünk, hogy elmegyünk a soroksári Ikeába.
    Azon a héten volt lecserélve az olaj, nagyjából minden rendben volt a kocsin, vettem egy pályamatricát, felkanyarodtunk az M5-re, és ezen a ponton a lovak kétharmada sztrájkolni ment... A végsebesség 110 körül megállt, a turbó mintha nem töltene.
    Napasztmek :F
    Félreálltam az első pihenőbe, informatikus-megoldás 101 - "próbálta már kikapcsolni és vissza?"
    Nem segített, telefonos segítség - öcsém - szerint valahol szétcsúszhatott egy vákuumcső, vissza kell csak dugni és jó lesz. Ez nyilván így is lenne, ha ezek a dolgok nem műanyagburkolatok alatt, forró fémalkatrészek közt lennének, én meg nem egy autópályapihenőben lennék nulla darab szerszámmal.


    Folytatás...

    Lenry 5 éve 7

  • Házépítős blog - 14. rész - It is done when it is done

    A cím idézet John Carmacktól

    Éppen karácsonyra lett a ház lakható (mert késznek nem mondhatom), így a beköltözés az ünnepek utánra csúszott, alig vártam, hogy lemenjen a karácsony.
    Ahogy közeledett a költözés, én úgy lettem egyre türelmetlenebb és idegesebb, végül 28-án, a költözés napjára robbant ez úgy fel, hogy sikerült összeveszni az asszonnyal, ami kapcsolatunk közel 12 éve alatt azt hiszem a harmadik eset volt, szóval érezhető, hogy nem mindennapos esemény.
    Az összes szarság, idegeskedés, a melósok balfassága, a vállalkozó nemtörődömsége, az egész rohanás okozta stressz (az előző lakásból dec 31-el ki kellett költözni) akkor tört ki belőlem.
    Otthagytunk mindent, és hazamentünk hozzá megbeszélni a dolgokat és kicsit megállni.
    Nagyon kellett az a fél óra, amíg senki nem kérdezett semmit...

    A két ünnep közt, illetve azóta szép lassan a helyükre kerülnek a dolgok, bár egy csomó cucc még ládákban van, de a mindennapi élethez szükséges dolgainkat már a szekrényekből vesszük elő.

    Folytatás...

    Lenry 5 éve 22

  • Házépítős blog - 13. rész - Fény az alagút végén

    ... ami remélhetőleg nem egy mozdony

    Így a vége felé sűrűsödnek és ennélfogva összefolynak a dolgok, szóval nem biztos, hogy mindenhol meglesz a kronológiai sorrend, de azért igyekszem. A sztorik remélhetőleg így is átjönnek.

    Belső ajtók
    Ugyebár augusztusban kiválasztottuk, novemberben szólt a vállalkozó, hogy lehet, hogy nem lesz meg, mert lassan készül.
    - Figy' már, ha ezt nem a célegyenes előtti kanyarban mondod, akkor már kerestünk volna egy B tervet.
    - De én mondtam, hogy lassan készül
    - Jah, hogy akár 3-4 hét is lehet. Augusztushoz képest...
    Mindegy, kiválasztottunk egy másikat az egyik nagy barkácsáruházból, három hét múlva már jött is az üzenet a vállalkozótól, hogy ezt a modellt már pont nem forgalmazzák. Azóta is ott van az eladótérben. Ő elment pár boltba, küldött néhány opciót, ezek közül választottuk ki amelyik legalább egy kicsit tetszett.
    De legalább beépítették őket, szóval ezek vannak. Két helyen tolóajtók vannak, ezeket nem szegték körbe, ilyen "lyuk-a-falon" stílusban maradtak.

    Folytatás...

    Lenry 5 éve 61

  • Házépítős blog - 12. rész - A hatóság odahat

    ... nem is kicsit hat oda

    Augusztus végén kaptunk egy határozatot, miszerint az építési hatóság beugrana egy kávéra. Úgy sejtettem ennek is kb annyi értelme lesz, mint amikor a NAV nézett be, a bejelentkező levelük legalábbis az adóhatósághoz hasonlóan volt kedves.
    A levél egy részét bemutatnám:


    #életszerűigények

    Ebből én nyilván maximum az első kettőt tudom biztosítani, de mint kiderült, ez nem sokat oszt vagy szoroz...

    Megjelenek a megjelölt időpontban, fehér Duster már áll a ház előtt, benne két hölgy. Rövid kötelező körök után azonnal keresztkérdések:
    - És hogyan építik a házat?
    - ???? Én így leginkább sehogy, én csak fizetek...
    - De milyen jogon?
    A közönség segítségét szeretném kérni
    - Azt tessék mondani inkább, hogy mit szeretne megtudni, mert nem értem a kérdést...
    - Az alap már itt volt, amikor elkezdtek építkezni?

    Folytatás...

    Lenry 5 éve 27

  • Házépítős blog - 11. rész - Egyszer csak vége lesz

    ...biztos, hogy többet nem építek házat

    Szóval volt egy röpke 10 hetes szünet az én balfasságom miatt, mert hát a fene se gondolta volna, hogy ennyi idő egy banki hitelt elintézni, mikor se CSOK, se szocpol, csak a jó öreg, üzleti alapú "adtok pénzt, visszafizetem, jó lesz" típusú hitel. Mindegy, június körül valamikor jött a pénz, lehet tovább melózni.

    Befejezték a szigetelést, le is vakolták, belül pedig behúzták a vizet és a villanyt, lefektették a padlófűtés csöveit, leöntötték a végleges padlót, majd kiglettelték az egészet.

    Folytatás...

    Lenry 5 éve 52

  • Házépítős blog - 10. rész - Építkezés

    ... amelyben nagyon gyorsan történnek a dolgok.

    Miután meglett minden papír, megint jól nem történt egy darabig semmi. Én 1-2 hetente hívogattam a vállalkozót, akkor 1-2 hétnyi csörgetés után akár válaszolt is, miszerint:
    - A jövő héten tuti megyünk!
    - Még a tél előtt elkezdjük!
    - Karácsony előtt simán nekiállunk... - És így tovább, persze semmi sem történt, egészen január legelejéig, amikor váratlanul kiöntötték az alapra a szerelőbetont.

    Majd február elején kijelölték a falakat,

    ... egy héttel később pedig egy délelőtt felhúzták,

    ...ugyanaznap délutánra pedig beburkolták azokat.

    Folytatás...

    Lenry 6 éve 49

  • Házépítős blog - 9. rész - Papírok

    ... amely epizód eredményeképp azóta mindenkit megpróbálok lebeszélni a házépítésről

    Az előző részt ugye úgy fejeztem be, hogy tartottunk egy év szünetet. Erre anyagi okokból volt szükség, a rendelkezésünkre álló pénzhez nagyon sok hitelt kellett volna felvenni, amire egyrészt a bank is húzta a száját, másrészt nekünk sem annyira tetszett a dolog, így úgy döntöttünk Párommal, hogy annyira azért nem sietős ez a házépítés, inkább várunk egy kicsit, és addig is gyűjtögetünk...

    Ez egészen jól sikerült, mert a következő tavasszal a ház teljes árának valamivel több, mint egyharmada meglett, ehhez a bank is rögtön máshogy állt hozzá, kedvezőbb kamat, rövidebb futamidő, stb.

    Ennek örömére fel is hívtam a kivitelezőt, hogy akkor csapjunk a lecsóba!
    Itt kezdődtek a nehézségek.
    (Előrebocsátom, hogy bár úgy tűnhet, hogy bajom van a kivitelezővel, de valójában tudom, hogy nem rossz szándékú, csak rohadtul szétszórt. Pont ezért nem fogok sem itt, sem máshol nevet, céget, de mégcsak várost sem írni.)

    Folytatás...

    Lenry 7 éve 10

  • Házépítős blog - 8. rész - Rajzok

    ...amelyben házat tervezünk és senkit nem kérdezünk meg róla

    A telek mizériájával párhuzamosan indult a tervezés, és ez volt az a pontja az egésznek, amibe senkinek semmilyen beleszólást nem hagytunk. Párommal agyaltuk ki a fő irányvonalakat és elrendezést, az építész pedig ezek alapján finomította megépíthetővé, de így most kijelenthetjük, hogy teljesült az egész építkezés legfőbb célkitűzése: a ház olyan lesz, amilyenre mi akarjuk. Ellentétben ugye a megvásárolt házzal, ami ugyanúgy szabad szemmel jól látható összegekbe kerül, cserébe alkalmazkodni kell valaki más ötleteihez.

    Persze nem volt 100%-os a kötetlenségünk, mert egyrészt véges pénzmag áll a rendelkezésünkre, másrészt a telken adott az alap, ahhoz is valamennyire igazodni kellett, de szerencsére ez utóbbi eléggé egybeesett az elképzeléseinkkel.

    Folytatás...

    Lenry 7 éve 45

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.