2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Vazs vazsam

    Íme vazs vazsam, jó Vazs megyeiezsen.

    JuliusCaesar 14 éve 11

  • I find your lack of faith... Disturbing

    Mostanában nagyon belejöttem ebbe a star wars témába. És egyik kedvencemmé lépett elő Lord Vader. Mondjátok, hogy nem badass :D. Amúgy az egész univerzum nagyon tetszik, szépen ki van dolgozva. Utóbbi idők egyik legjobb története (meséje) szerintem. Különösen az ötödik rész (The Empire Strikes Back) lett nagyon erős epizód. Főleg Yoda miatt, de az egészben tökéletesen oszlik meg az akció és a szellem. (Meg nem atompenge az Executor?) Szerintem a Return of the Jedi lett a második legjobb rész, de édesapám szerint meg az egyik leggyengébb, túl mesés lett. Viszont a második egyértelműen a leggyengébb.

    Amúgy most olvasom újra a Thrawn-trilógiát és meg kell mondjam jobb, mint amikor legutoljára olvastam. Bár akkor még lehettem 14-15 éves, talán nem nekem való volt. De az tetszik a könyvben, hogy a főadmirális olyan gonosz, akinek a személyisége és cselekedetei a hőssé is tehetnék - sőt, máig nem tudtam eldönteni, hogy igazából ő-e a gonosz? Érdekes kérdés, hiszen én úgy vélem, ha megfelelően olvassuk, akár Fey'lya és C'Baoth is lehetne a gonosz. Semmiképpen sem a hagyományos felállás, hogy a gonoszt utáljuk.

    Na mindegy, szóval Thrawn ki lett találva, kidolgozott karakter és szerethető.

    Folytatás...

    JuliusCaesar 14 éve 2

  • The Force Unleashed

    Valakinek van róla tapasztalata? Érdemes megpróbálnom vagy el se indulna a gépemen (adatlap)?

    Válaszokat előre is köszi, tényleg kíváncsi vagyok milyen játék.

    JuliusCaesar 14 éve 8

  • Mai örömforrás

    Ma megyek utcán, előttem apuka, anyuka és kislány a háromkerekűjén. Üzletsorok előtt, gyerkőc megkérdezi, vagy inkább kifejezi véleményét: "Vegyünk már valamit!". Igen, a fogyasztói társadalom csúcsa, amikor a 3 éves kisgyerek is már csak a vásárlásra tud gondolni. Mert csak pénzt, még több pénzt akarunk! Vegyél, fogyassz! A szellemi örömök már ne érdekeljenek. Kinek kell tudás, hit, érzelem amikor pénzed van és bármit megvehetsz?

    Remélem valakinek még kell!

    JuliusCaesar 14 éve 7

  • Új asztal

    Eddig a basic win7 logó volt, de most hogy egyedül használom a gépet, nem kell egyezkednem senkivel. Tájképeket szeretem, akár kitalált, akár nem. Még ez volt versenyben új háttérnek.

    Görgessetek, kicsit lelóg a széle. Mondjuk sokról nem maradtok le.

    JuliusCaesar 14 éve 5

  • Pazar!

    Pazar, hogy a webkamerámat beakarom üzemelni, de a telepítő CD már rég elveszett, csak a típusa van meg. A gyártó honlapján meg nem hogy win7-es, de semmilyen driver nincs fent. Kétes oldalakról meg nem szívesen töltök le.

    Pazar.

    JuliusCaesar 14 éve

  • The clone wars

    Új kedvenc, ami üti most Stargatet nálam.

    Pörgős, szépen meg van rajzolva, izgalmas. Csak most várhatok lassan megint harmadik évadra (remélem még sok lesz). Az eddigi részek mind ütősek, szal ja, szeretem.

    JuliusCaesar 14 éve 4

  • Ezt hallgatom

    Ezt hallgatom mostanában. Nem picit enyhén durva jó szám.

    Katt für die Klippe.

    JuliusCaesar 14 éve 0

  • Új kedvenc

    Új kedvenc szavam akadt: málészájú. Magyar értelmező kéziszótár definíciója: mafla. Külföldi fellapozza a maflát is ezek után, hisz kis alapfokú magyarjával honnan tudná mi az. Imádom a magyar nyelvet komolyan, annyira színes, mint ide lacháza.

    ui: padtársammal 35 percig fojtottuk el többé-kevésbé jól röhögésünket angol órán, pont az összetett mellékneveket vettük (compound adjectives). Pl right-handed - jobbkezes. Vajh angolul mi a málészájú? :DDD

    JuliusCaesar 14 éve 2

  • Kíváncsi vagyok arra..

    Hogy ti mit válaszolnátok erre a kérdésre:
    Van egy lehetőséged, hogy egy számodra ismeretlen ember meghal, és kapsz elképesztően sok pénzt. Megragadnád, vagy hagynád azt a valakit élni, és a pénz is elúszna?

    Szerintem nincs jó-rossz válasz, ha elég HSZ jön (remélem írtok) akkor én is kifejtem a véleményem. JA és ne csak igent-nemet írjatok, hanem mondjátok is meg, hogy miért.

    Tényleg fúr a kíváncsiság. :K

    JuliusCaesar 14 éve 64

  • Izzy

    Nem tudok beérni Izzy (Isaac Asimov) műveivel. Tegnap is kivégeztem egyet (Nemezis, az előtt meg A kavics az égent). Most már hiányzik a mester univerzuma. Már legalább 24 órája nem voltam hipertérben... Hét elején bemegyek könyvtárba és kifosztom a sci-fi szekciót. Megnéztem a lapon bent van egy csomó amit még el kell olvasnom. Tényleg nagyon beszippantott most az öreg világa.
    Néztem róla videókat meg interjúkat, hát az életben is elég értelmesnek tűnt. Kár, hogy nem találkozhattam vele. Hasonló észjárásom van, most hogy kicsit jobban megismertem, példaképre találtam benne. Mikor megtudtam, hogy ő is nagy racionalista ember, ráadásul természettudós (kémiával foglalkozott, én is ilyesmi pályát akarok), volt humora. Pfú... Nagyon tisztelem, tényleg. Amikben reménykedett, remélem valóra is válnak. Nyugodjon békében!

    ui: Ja, még lenne egy Csongor és Tündém is elolvasnira. Az is biztos nagyon atom cucc, de hát sorry Vörösmarty.

    JuliusCaesar 14 éve 6

  • Sítábor

    Tegnap este jöttem meg síből. Nagyon jó volt, Zell am See és Kaprun volt a síhelyünk. A pályák jók voltak, bár nap végére kicsit jegesedtek. A kilátás is odanyomott a rendszernek. A hangulat is megvolt. Jöttünk át Magyarországra, gondoltam, hát picit szegény ország, kicsit koszos de azért a mienk, mégis csak jó otthon lenni...

    JuliusCaesar 14 éve 2

  • A leghoszabb német szó

    Most találtam:

    Rinderkennzeichnungs- und Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz

    Hát igen, ez egy törvény a marhák állományokról. Rendkívül fontos szó. Mikor a Parlamentben felolvasták hangos nevetés volt. Az eddig leghosszabb német szó amit eddig ismertem a BAFöG volt: Bundesausbildungsförderungsgesetz. De most trónkövetelő akadt.

    Hihetetlen amúgy, a németek szeretik ezeket a szó összerakosgatásokat.

    EDIT:

    EczkE kérésére itt van a leghosszabb angol szó is. Ha valakinek van ezután újabb szórekordja (akármilyen) írja le HSZ-ben :P
    Szóval:
    A leghosszabb angol szó hivatalosan:
    Pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis Egy tüdőbetegség neve.
    Nem hivatalosan van egy kémiai anyag, aminek a neve több, mint 180 ezer (!) karakter. Mivel a kémia nyelvtelen, ezért ez bármelyik nyelve be lehet rakni.

    JuliusCaesar 14 éve 49

  • Miva'?

    Minden 8-xorra amikor megnyitom kedvencekből youtube-ot, ez fogad:
    application/octet-stream és meg akarja nyitni egy kiválasztott fájlal. Ha legközelebb előjön adok képet.
    Rágugliztam, azt írják valami rossz malware plugin okozza (mywebsearch vagy mi). Megnéztem, de ilyen nincs fent, HijackThis se mutatja azokat a sorokat, amiket ez okozna. Ráadásul ha ez előjön, nem tok valahogy normálisan youtubeozni se (gombok pl nem mindig reagálnak). Mi lehet ez? Valahol azt írják rossz HTML kód is okozhat ilyet, de a youtube nem csinálna ilyen bakit...

    HELP! :B

    JuliusCaesar 14 éve 1

  • Netbook

    Helisztok, szerintetek milyen netbookot érdemes ma venni? Hordozhatóság lenne fontos, az üzemidő meg fusson rajta azért úgy tisztességesen minden alap alkalmazás, ne lassuljon be 2 firefox fültől.

    Előre is köszönöm a tanácsokat :R

    JuliusCaesar 14 éve 2

  • Isaac Asimov és a mai reality

    Most hozok ki könyveket szépen sorban könyvtárból. Asimovok. A sci-fi mesterétől (egyik mesterétől). Mióta elolvastam a Dűnét, nagyon mennek ezek a regények. Folyamatosan, majd újra el kell olvasom az eredeti Alapítvány trilógiát, az meg van (nem könyvtári). Meg most már kezd körvonalazódni hogy a három szériája hogy olvad egybe a mesternek (Robot-Alapítvány-Birodalom).

    Az a gond, hogy elvileg bánk bánnal kéne kínlódnom, de ilyenkor fene se akar Tiborcokról meg idegenben kereszténykedő Andrásokról olvasni, amikor ott vannak nagyobb gondok, mint például a Galaktikus Birodalom hanyatlása...

    Hát igen, sajnos a hanyatlás jeleit most is meglátjuk társadalmunkon, csak éppen nincs Seldon, aki ezt megjósolná és tenne ellene. Lehet, csak eldramatizálom a dolgokat, de szerintem egy új középkor fele irányulunk. Bár lehet mindig ilyen buták voltak az emberek, nem tudom, nem értek hozzá. De sajnos nagyon sok az aki, nem is tesz semmit, csak bámulja győzikét meg benkőt. Szóval igen, szerintem rossz irányba haladunk, de NE legyen igazam!

    Na, eltértem a tárgytól, neki kéne állni bánknak. Vagy inkább a Birodalomnak? :F

    JuliusCaesar 14 éve 6

  • Hiba

    Mi lehet a gond? Jelszó kivéve, nem kér. Másik gépen minden megy.

    JuliusCaesar 14 éve 1

  • Felirat

    Az az igazság, hogy lusta vagyok fórumot böngészni (akár itt, akár máshol), így egyszerűbb megírnom itt. Gondolom már leírták enszer. Kiírok egy filmet DVD-re (.avi) és van rá felirat (.srt). Ugyanúgy nevezem el, minden oké, van felirat, de pici. Hogyan lehetne esetleg beállítani, hogy nagyobb betűk legyenek? A DVD lejátszón nem találtam ilyesmit, tehát esetleg van valami amivel be lehet állítani?

    Előre is köszi a válaszokat :R

    JuliusCaesar 14 éve 3

  • Találtam

    Most találtam. Mi a baki?

    JuliusCaesar 14 éve 3

  • Ilyenek vagyunk kintről

    Ilyen a föld az űrből, persze nem egyszerre volt éjszaka csak összemontírozták műhold felvételekről. Döbbenetes. Észak-Anglia - Német-Alföld - Észak-Itália, a newyorki megapolisz és a Tokiói öv. De érdemes megnézni a Nílus végét is. Miket tudott az ember csinálni... Mellesleg a Taiheiyō öv (Tokió és a körülötte lévő városok) ~83, azaz nyolcvanhárom millió embernek ad otthont. Töb mint 8 Magyarországnyi embernek. És Tokió nem is bádogváros.

    Nagyon súlyos ez a kép.

    Itt nézzétek meg.

    Vajon mit gondolnának (gondolnak) az UFÓ-k, amikor lenéznek erre a kékes, zöldes, fényes bolygóra?

    JuliusCaesar 14 éve 22

  • A technológiáról

    Most olvastam el - karácsonyra kapott - Isaac Asimov könyvet (eddig a Foundation-trilogyt faltam be), I,...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 14 éve 77

  • Dűne

    Most kezdtem el olvasni - szintén karácsonyra kapott - Dűne könyvet. Olvastam már Alapítványt, Battletechet, Star Warsot, de ez a klasszikus még hiányzik. Eddig bejön. Nagyon jó kis sci-fi, talán a másik klasszikus az Asimov művek mellett.

    JuliusCaesar 14 éve 0

  • Team Fortress 2 ingyen hétvége

    Mindenkinek ajánlom a Team Fortress 2 (tf2) kaszt alapú, multiplayer FPS-t. Éppen most lesz ingyen hétvége, így karácsonyra sem megvetendő vétel. A magyar közösség mindenkit szeretettel vár!

    JuliusCaesar 14 éve 1

  • Szerintem. És szerintetek?

    Szerintetek hol a gond ebben az országban? Hol siklott ki, hol lett olyan, amilyennek ma látjuk? Mert itt semmi sem normális. Nem csak a gazdaság haldoklik, nem csak a politikai élet egy szánalom-land. Az emberek is mások lettek. Megsavanyodtak, elfáradtak vagy mittudomén. Csak azt látom, hogy egyre több az alkoholista, a drogos meg a depressziós. Ahogy elnézem a fiataloknak sincs céljuk a szombati bulin kívül. A világról meg pár infó egyenesen luxus. Például hogy mi az ENSZ. Most talán túlzásnak hiszitek, de nem, ez így van. tapasztalom nap, mint nap, mennyi a tájékozatlan ember. És ez egy városi gimnáziumban, nem Baltonhernádputtonyoson a kocsmában. Félelmetes, milyen mélyen van a szellemi színvonal.

    Az emberek az utcán beszédesek. Kevesen mosolyognak, láthatólag szar az életük. Valami ebben az országban nincs rendben, de nagyon nincs. És a következő generációk még rosszabbak lesznek.

    Ide hasonló munka kéne, mint a 18. századi felvilágosodás, hogy valami történjen...

    Szerintetek hol a gond? Mivel lehetne javítani az ország szellemi helyzetén?

    JuliusCaesar 14 éve 25

  • Anyátok

    Ma délelőtt olyan tizenegy körül csörög a vezetékes. Egyedül vagyok itthon, pont TF2-zök (halloween update je!) felugrok. XYZ kft-től (nevet nem jegyeztem meg sajnos...) egy nő mondja, válaszolnom kéne pár kérdésre. Mondom bocs, de nekem ilyenre nincs időm. Visszaszól, hogy "hej hülyegyerek". mondom a jó kurva anyádat baszogasd, mit képzelsz? Erre letette. Udvarias vagyok, magamra erőltetem a mosolyt, elvenne az életemből 5 percet, és én vagyok a hülye.

    Na ezentúl csak lecsapom a kagylót ha ilyet hallok. Tudják kivel szórakozzanak... Úgy felment az agyvizem.

    JuliusCaesar 14 éve 23

  • Szánalomfaktor

    Mostanában bevezettem a szánalomfaktort. Maximálisan elérhető 10 pont. Mondjuk kevés dolog ér el tízet, de van aminek sikerül. A kilences-nyolcas is általában ütni szokott.

    Szóval lehet bátran skálázni magunknak. Nagyon kevés dolog van, ami tízen felül megy, még nem is találtam.

    JuliusCaesar 15 éve 6

  • Ich will

    Ich will

    Sokat hallgatok mostanában Rammsteint . Meg Ärztét. Jók ezek a számok, attól függetlenül, hogy a német nem megy. De most, hogy német zenét hallgatok, több kedvem van a nyelvhez.

    JuliusCaesar 15 éve 7

  • DÖK választások

    Lefolytak a DÖK választások, a három jelöltből mi kaptuk a második legtöbb szavazatot. Nem baj, majd legközelebb! Tegyük hozzá, mi poénból indultunk, nagy hátterünk nem volt. És mint utólag kiderült, a tanárok sem ránk szavaztak. Volt húszon-valahány szavazat különbség, tehát ha sikerült volna őket megnyerni, akkor.. De mindegy, nem ez a lényeg! Majd legközelebb belehúzunk.

    Szeretném itt a logouton megköszönni azoknak, akik ötleteikkel segítettek. Külön köszönet Dany007-nek a plakátokért, még mindig van belőle, és ki is van tapétázva az osztály belőle. (Ha jobban megkukkantjátok, van egy kakukktojás a poszterek közt, várom ki mire tippel). Még egyszer hatalmas riszpekt Dany007-nek :R :R !

    JuliusCaesar 15 éve 4

  • Keresem a legkínosabb zenei videókat!

    Keresem a leggyengébb, legcikibb zenés videókat. Ha tudtok nyugodtan küldjétek el akár hszként, akár privát üzenetként.
    Azonban különböztessétek meg (bármelyik jöhet) amit direkt cikire csináltak (Pl. Tunak Tunak Tun), azokat amik cikik, de profik (Günther) és amik full gázak (Jump in my car). De amúy bármilyen jöhet!

    JuliusCaesar 15 éve 25

  • Sítábor

    2010 február 21-től 26-ig megyek sítáborba. Fasza lesz, már várom. Grossglockner, 3200m cirka, Zell am See-re megyünk. Vááá, gyönyörű. A sí 5 percre, a lesiklás idejére elhiteti veled, hogy szabad vagy...

    JuliusCaesar 15 éve 13

  • Így kell építeni...

    A kard amit a gyomrába döfött hamar végigsiklott a testben. A volt minisztert megtartotta, aki vállába kapaszkodva küzdött az életéért. Öltönyén egyre nagyobb vörös folt jelent meg, a kardon végigcsorgott majd a forradalmár kezére jutott. Érezte a folyadék melegét, de az elmúlt öt évben sok ilyet érzett. A forradalmár karjáról lecsöppent a földre. A parlamentben álló emberek, forradalmárok, harcosok, nők és férfiak csöndben álltak. Valaki imádkozott, valaki csak bámult, valaki lopott fegyverét vizsgálgatta. Kint az utcákon, a folyóparton emberek tomboltak és kordonokat döntöttek fel. A szétlőtt autók és épületek közt mégis egy hangulat volt jelen: a remény. Váltás volt, 30 év után egy új váltás.

    A politikus beszélni próbált, de látszott, hogy már nem tud kinyögni semmit. A kardot a forradalmár kihúzta és eldobta, de tartotta a minisztert a hóna alatt.
    - Csodálkozik? Pedig tudtuk mindnyájan, hogy eljön egyszer ez a pillanat... - majd eldobta mint egy rongybabát. Hosszú út állt mögötte és előtte is. Eljött az igazság pillanata, de nem elég hamar sajnos.

    Egy rendszer bukott el, egy hazugság ért véget. Egy új rendszer épül, talán új hazugságok keletkeznek. Igen, így kell építeni. Így kell építeni szabadságot. A nép fegyvere a forradalom...

    JuliusCaesar 15 éve 11

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.