Hirdetés

Koleszos net

Egyetemi kóterban vagyok, ahol elméletileg ipari net van. Gyakorlatilag nem, kb fél percbe telt, mire a májvip megjelent :(( Mondjuk a többi oldal is igen kényelmesen bújt elő a képernyőn... :F
Le is futtattam speedtestet, íme:

Mennyit ér egy újra pasztázás?

Az utóbbi időkben, a notim( HP-Compaq nc4010 ) kissé forrófejű lett, a hűtő úgy süvöltött, mint egy felszálló MIG-29 vadászgép ;] Egyik nap 2 óra játék után egyszer csak lekapcsolt a gép, megforrt. Miután indítottam a gépet, kicsit játszottam, majd elindítottam az Everestet, és mit láttam?

Nagyban

Pár nap múlva, megkértem bacsist, hogy valami pasztát adjon a kis Pentiumomra (Dothan magos Mobile Intel Pentium M 735 1700 MHz), nem is volt rest kaptam is pasztát ( a márkát már elfelejtettem :U ) A hűtő hallatán tényleg hűvösebb lett, ráküldtünk egy everestet, láttuk, hogy bizony lejjebbcsúsztak a hőfokok terheletlen és terhelt állapotban.
Ma videót töltöttem fel+konvertáltam+zenét konvertáltam, és újra hallottam, hogy fütyül a hűtő. hamar Everest, meg még egy kis rendszerstabilitás teszt és mit láttam?

Vannak hülye emberek,de ennyire?+Dangerous Dave 286-oson :)

Ma este, haverommal elmentem kicsit italozni, a helyi kocsmába, mondom bacsist megvárom, érkezik haza munkából az esti munkásjárattal, előtte begurítok 1-2 sört, úgy is régen voltam már "szórakozni". Ha odahaza, a faluban vagyok, mindenhova biciklivel megyek. Most is azzal mentem. A poén az, hogy amikor kiléptem a kocsmából, a biciklim nem volt ott ahova letettem, de még a közelben sem volt. Mondom, ezt lenyúlták.... Visszamegyek, mondom haveromnak, Gerynek, hogy b@szki elvitték a kerámat! Idegességemben újra kimentem, amikor megláttam, a kerítésnek támasztva. Majd amikor kijött utánam, Gery, mert ő is a elindult a barátnőjéhez, mondta, hogy mielőtt "meglett" a biciklim, csak 1 ember jött be a kocsmába, nevezzük el Pityesznek. A durva az, hogy ő ezt úgy mesélte el a többi embernek, mintha ez egy hatalmas poén lenne, és ő is rajtam röhögött...
Fogta magát, elment valahova a biciklimmel, majd visszajött és leb@szta a kerítéshez...
Mellékes infó, életem a biciklizés, és a drótszamaramba nem kevés időt, pénzt energiát öltem, hogy "kigyúrjam"( a lehetőségekhez képest) és lehető legjobb állapotban legyen.Egy szó mint száz, a szívem egy része.

A lány, aki megtanított szeretni

1

A 13. H osztály megindult a 112-es terem felé. Csütörtöki nap, 7. óra előtti szünet, egy kis izgalom a levegőben, mindenki menne vissza a kollégiumba, de előtte még egy szódolgozattal, és egy feleléssel meg kell birkózni angolból. Ez a nap nem olyan, mint a többi. Este a várt sulis disco majd másnap diáknap! A diáknapot mindenki szereti. Jó, kicsit kiszakadni a szürke hétköznapokból, az unalmas, vagy stresszel teli órák tengeréből, mint tanárnak, mint diáknak kell egy kis aktív pihenés. Legyen az film- vagy teaszoba, tanár-diák szerepcserés játék, paintball célba lövő verseny az udvaron. Nem csak ezt az eseményt várjuk, hanem a csütörtök estét leginkább. Az érzés furcsa, hiszen ez az a hely, ahova nap, mint nap azért járunk, hogy valami újat tegyünk hozzá a tudásunkhoz, és ezt meg is mutassuk a számon kérő tanároknak. A főszereplő, most nem a stressz, a jegyek miatti izgulás lesz. Egy kis kikapcsolódás, egy kis bulizás, (egy kis csajozás)… Pont itt ebben a gimnáziumban… Kíváncsi vagyok, hogy mennyire öltöznek majd ki a csont ötös fiúk-lányok. Kiderül, hogy a „tudok élni” tárgyból hogyan teljesítenek… nem vagyok se rossz, se jó tanuló, de ha kell élni is tudok.

I (szivecske) Neptun

Neptun, magyarul, Egységes Tanulmányi Rendszer, arra hivatott, hogy az egyetemista diákok ( pl én :B ) életét megkönnyítse azzal, hogy tanulmányokhoz szükséges adminisztrációt elektronikus úton lehessen elintézni, megkönnyítve a hallgató - tanár életét.
Jelenleg megkeseríti az életem, mert ma este( jan 18.) 20:00-tól lehet felvenni a következő félév tárgyait. Vagyis lehetne, mert a szerverek enyhén szólva köszörülnek mint az állat, még a login oldal is ~ 40. próbálkozásra jön be, majd amikor nagy örömmel beírom a NEPTUN kódomat és a jelszavamat ez a kis szöveg fogad:
A rendszer üzemeltető számítógépek túlterheltek.
A szerverek száma a jelenlegi terhelés lekezelésére nem elégségesek!
Kérem próbálkozzon később.

Az a poén, hogy ez szokott lenni évek óta és senki semmit nem csinál, b@sznak az egészre. Bezzeg ilyen blade-szerveres gépre van pénze az egyetemnek, amit az IT-café is megírt...
Na mindegy, továbbra is nyomkodom az F5 billentyűt 4 ablakban, ahogy eddig tettem, remélem ha bejutottam, nem fogad az a kép, hogy az általam eltervezett előadás/gyakorlati helyek beteltek :((

1. Bejegyzésem

Miért írtam az 1. bejegyzésemet? Nem tudom... Lesz-e több bejegyzés? Nem tudom. Sokat nem kell tőlem várni, inkább OFF topic bejegyzések érkeznek, átlagos júzer vagyok, nálam már nagy szó, ha kitudom cserélni a RAM-okat az asztali gépben, stb. stb. :DDD

Mivel lementek a vizsgáim, hála az égnek sikeresen :) és most 3 hét pihenőt kaptam, az állandó robotolás, és napirend után, nem is tudom, hogy mit kezdjek vele... Terveztem, hogy megírom a Tepsis-netes írásomat vagy A lány, aki átformálta az életem 3. részét ( Fantázia Edition ) és erre tessék... Az ichlet elhagyott :(( ...Miért is ne, a 2. rész is, egy Matek ZH előtti álmatlan éjszakán született, nemhogy aludtam, vagy esetleg gyakoroltam volna. Mit csináltam? Cikket írtam...Van ez így :)

A lány, aki átformálta az életem 2

Előzmények

Innét, a szerelem szó nálam nem azt jelenti, mint azelőtt, de nemcsak a szerelem, hanem az egész életem átértékelődött. Ezt egymásnak köszönhetjük, ezért a tisztelet egymás között a mai napig él és élni is fog.
Ezúton, 19 évesen szeretnék köszönetet mondani Bacsisnak és Forras2-nek valamint Tibinek, Vahurnak és Stuxinak, a legjobb barátaimnak, akik tartották bennem a lelket, mikor már azt hittem, minden remény elveszett…

Így ért véget, A lány, aki átformálta az életem c. írásom, amit még 2009 márciusában publikáltam. Miért írtam meg anno? Nos, egy, az életemben jelentős szakaszát zártam le ezzel, amiből nagyon sokat tanultam. Miután megjelent az írásom, és másnap olvastam a hozzászólásokat, szó szerint éreztem, hogy „elfogy” rólam, az évek óta terhelő érzelmi nyomás. Végre elértem a célomat, érzelmileg független lettem, és évek után nem kötődtem, vagyis nem szenvedtem az érzelmek miatt. Ezt az állapot, nem tartott túl sokáig.