2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Valami készül...

    Később kiderül, mi sül ki belőle! ;]

    Infinight 9 éve 7

  • Radeon R290 H2O blokk

    Sziasztok!

    Megérkezett a várva várt blokk az EK-tól. Aki nem követte az eseményeket visszalapozhat az oldalamon. :) Vágjunk is a közepébe, nézzük mit rejteget a csomag.

    Szép nagy, súlyos dobozban érkezett, már innen sejtettem, hogy lesz a blokkban anyag. Kibontva rögtön elénk tárul a behemót réztömb.

    Pontosabban csak a videkártyával érintkező egész felület réz, a másik fele plexi-szálcsiszolt aluminium borítású. Nekem nagyon tetszik.

    Elég sok csavart kaptam hozzá, így már sejtettem, hogy a VGA szétszerelése nem lesz hétköznapi feladat. Nem baj, megoldjuk! :K

    Folytatás...

    Infinight 10 éve 17

  • Radeon R9 290 első benyomások, feltevések

    Egy rövid, tömör összefoglalót írnék az első indítás és próbák után. Mindezt még a gyári turbinával.

    Kezdjük a negatívumokkal.

    A kártyán lévő hűtő brutális méretű, de nekem szokatlan az elképesztő zaj, amit a légkavaró csap. Aztán a ventillátor-szabályzás katasztrófa. A Catalyst 13.11.Beta V9.2 verziója az elérhető legfrissebb, ebben az automatika engedi a kártyát kb. 90 fokra melegedni a VGA-t. Egészen eddig a pontig körülbelül 25%-on pörög a légkavaró, majd hirtelen eszeveszett süvítésbe kezd. Mondanom sem kell a kártyát védő burkolat tűzforró. Ez ebben a formában blőd. Ez a kisebbik probléma, jövő hét végén kapja a vizes blokkot.
    A számomra aggasztóbb probléma, az az, hogy elég jól kivehető bitzaj hallatszik a kártya táp részlege felől. Ez sokak szerint normális, de szerintem nem, én csak gyengébb minőségű alaplapok elégtelen tápellátásánál találkoztam ilyen jelenséggel. Először arra gondoltam, hogy a rendszertáp a kevés. ( egy be queit Straight Power 480W-os, 80Plus Gold minősítésű egységgel vágtam neki a dolognak) De teljes terhelés mellett is a GPU-Z által kijelzett VDDC In értéke 183,5 Watt. Elnagyolt számításokkal is bőven benne vagyok a keretben. Stabilnak tűnnek a feszültségek is teljes terhelés alatt: +- 0,1V. Ennél fogva arra a következtetésre jutok, hogy a kártya tápellátása nem tökéletes. (Talán a Gigabyte spórolt egy kicsit?)

    Folytatás...

    Infinight 10 éve 7

  • Radeon R290 Unboxing

    Üdv mindenkinek!

    Pár fotó keretében szeretném bemutatni a friss, ropogós Radeon R290-t. Nem tudtam ellenállni a csábításnak, így gondolva a jövőre is beruháztam egy Gigabyte Radeon R290-re. Hogy miért pont ez? Egyrészt az ár/teljesítmény aránya szerintem nagyon jó, 102K-nak megfelelő összegért sikerült beszerezni. Szeretném felhívni a figyelmet, hogy nem szeretnék NV kontra AMD harcba belemenni, így kérem mellőzzük az ezzel kapcsolatos kommenteket. Egyéni döntés kérdése ki, melyik kártya mellett teszi le a voksát.
    Izgatottan vártam a kártya megérkezését, pénteken rendeltem. Az utalás átfutási ideje és a posta szállítási ideje miatt így „csak” ma reggel hozta a postás. Egész nap a szállítási státuszt nézegettem a telefonon, tudván, hogy munka után még be kell ugranom érte a postára.
    Magáról a kártyáról a nyers számadatok: 2560 shader processzor, 947Mhz-es magórajel. A memória részleg 4GB-al van megtámogatva, ami 512 bites buszon kapcsolódik és 1250Mhz-en ketyeg. Megtalálható rajta a BIOS kapcsoló, a megjelenítő csatlakoztatásához a következő portok állnak rendelkezésre: HDMI, DisplayPort, DVI. Az áramellátást egy darab 6 és 8 tűs csatlakozó biztosítja, amivel 225Wattot vehet fel a kártya a PCI Express 3.0-án kívűl.

    Lássuk, mit is kapunk a pénzünkért:

    Folytatás...

    Infinight 10 éve 5

  • PC a nappaliban

    Sziasztok!

    Pillantsunk rá pár fotó és egy rövid leírás keretében a szüleim számára összerakott gépre. Bő egy éve elköltöztek és most azzal a kéréssel fordultak felém, hogy rakjak össze nekik egy amolyan mindenes PC-t. Van nekik egy nem is olyan rossz (Core2Duo), Dell gyártmányú kezdetleges all-in-one, de ez a pincében kapott helyett a „dolgozó szobában”. Na most, ott hideg is van, nehezen megközelíthető, így született a döntés, hogy kellene a nappaliba valami. Javasoltam nekik, hogy helytakarékossági okokból kössék rá a nagyképernyős TV-re. Eleinte nem tetszett nekik az ötlet, de most már nagyon élvezik. Tehát az egyik fő csapásirány ez volt, a másik az, hogy olcsó legyen, de viszonylag erős is és tartós.
    Nagyon tetszenek az AMD APU-i és a Mini ITX-es megoldások, eleinte ezekből próbáltam válogatni. A Zacate megoldásokat elvetettem, mert ezek egy asztali gépbe szerintem gyengék. De sajnos bukott a Mini ITX-es tervem, mert egyrészt elég drágák, másrészt nincs is készleten. Egyébként Intel fronton is ez a helyzet, sőt ezek még drágábbak. :U

    Az alkatrészek

    Folytatás...

    Infinight 11 éve 10

  • HTPC-m és a vízhűtés

    Sziasztok!

    Szeretném nektek bemutatni a „vizes” HTPC-m születését. Az elején szeretném leszögezni, hogy nem moddingról lesz szó, hanem a boltban megvásárolható alkatrészekből dolgozok. A követelmények annyiban kimerülnek, hogy HTPC házba szerettem volna költözni és ebből kifolyólag legyen halk. Hogy miért HTPC? Fontos az összkép a nagyképernyős TV-vel és a házimozi rendszerrel. Tudni kell még, hogy egy közel 7 éves rendszerrel rendelkeztem ideáig, ezt is szeretném cserélni, így a 0-ról építek egy új konfigot.

    Így in medias res kezdéssel vettem egy Thermaltake DH-101-es házikót. Erről annyit kell tudni, hogy szép nagy dög. Teljes méretű ATX lapokat és tápot befogad. Jár hozzá távirányító, szép kis kijelzője van, illetve navigációs gombok találhatók a front oldalán egy szép nagy „tekerős” hangerőszabályzóval megspékelve. Nekem nagyon tetszik (főleg a szálcsiszolt aluminimum finish), tökéletesen passzol a környezetbe.

    Az alkatrészek

    Folytatás...

    Infinight 11 éve 18

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.