2022. október 8., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Mondeo Blog Vol.25 - Valaminek szólnia kell.

  Elkezdtük... :)

  Belső készen.

  Hangfal.

  Szerelés közben.

  Később kap a 4 hangfal egy erősítőt meg egy Aktiv SAL XB10-et.

  gamek!ller 11 éve 8

 • Mondeo Blog. - Csak egy kép.

  Alakulunk! Megkaptam az első komolyabb pozitív visszajelzést és amolyan "támogatót" az autóhoz.. :) Egy mondeo fórumon azt mondták, hogy kevés ilyen jó állapotú MK1 van az országban és szívesen látnának a következő találkozón.

  gamek!ller 11 éve 6

 • Mondeo Blog Vol.24 - Hátsó stabilizátor szilent.

  Meghalt. Már haldoklott régóta, amikor megvettük az autót akkor már a kátyúkban lehetett hallani valami hangot hátulról. Aztán egyre hangosabb lett, aztán hangosabb és most már szinte mindig hallani.

  Ma akadt 1 kis időm, elvittem a már sokszor említett szerelőhöz. Jövő hét pénteken csere. Vagyis tesznek bele újat mert ebbe már nincs is.. :D 10.000 forint mert a tartó konzolt is cseréljük.

  Kaptam egy nagy szélvédő méretű Spuri JG2 Maximum racing matricát a JG2 mellé.. :D

  gamek!ller 11 éve 28

 • Kötelező biztosítás váltás.

  2 órája cumizok vele. Valami sosem jó neki. Netrisk. 'nyád. Regisztrálok aztán nem tudok belépni mert az írja, hogy nincs ilyen azonosító. Újraregisztrálok, azt írja: Ez az azonosító létezik és ezzel a személyi igazolvány számmal már korábban regisztráltak. Oké, akkor elfelejtett jelszó. Személyi igazolvány számot beírom: Ez a szám nem létezik a rendszerben.

  Holnap bemegyek személyesen. A kalkulátor szerint 14.000 forintot spórolok. Ez a netes felület ultra gáz. 3 böngészővel próbáltam.

  gamek!ller 11 éve 11

 • Mondeo Blog Vol.23. - Ledes kilincs - kész!

  Teljesen kész vagyok vele. Marha jó lett, imádom ezt a színt, gépemben is csak ilyen színű minden led. A hátsó ledeket úgy állítottam be, hogy a kilincseket és a hátsó teret is megvilágítsa.

  Következő project: Lábtér világítás csere ugyan ilyen színű kékre.

  gamek!ller 11 éve 21

 • Mondeo Blog Vol.23. - Ledes kilincs világítás.

  A mai napon teljesen összedobtam a műszerfalat, a világításkapcsolót meg mindent. Az ajtókárpit két napja le volt szedve, azért gondoltam ha már lent van akkor megcsinálom a kilincs világítását. Gyárilag is van benne, igaz fehér égővel. Mivel égőt totál mást attak mint én kértem, kénytelen voltam LED-el megcsinálni. Nem is baj, valahogy jobban szeretem a LED-eket mint az égőket. Gyorsban forrasztottam, kötöttem, zsugorcsöveztem, stb és íme a vég eredmény:

  Holnap megcsinálom a hátsó két ajtóba is, ma már nem akartam mert lefagyott a fülem.

  gamek!ller 11 éve 13

 • Mondeo Blog Vol.22. - Egy kis idegbaj.

  Mint amint mondtam tán (vagynem) megvettem az összes égőt a műszerfalba és a kilincsbe ami ki volt égve nekem. Nekiálltam megcsinálni őket, de abba is maradt a mutatvány. Amikor szétszedtem a világításkapcsolót, hogy tegyek bele másik égőt valahogyan csinálhattam egy jó kis zárlatot ami kiverte a gyújtás biztosítékját, nem tudtam indítózni és világításom sem volt.

  Szereztem másik biztosítékot, beraktam azt és megint leverte. Majd megint, majd megint. Jó, majd másnap átmegyek szakihoz és megcsináljuk. Ha lehúztam a világítás kapcsolóját, tudtam menni az autóval, csak világítás nélkül.

  Másnap átmentem, 5 órát tököltünk vele, az összes testelést végig néztük, az összes foglalatot, kapcsolót, mindent. Nem sikerült rájöttünk a hibára.

  Hazafele jövet beugrottam az autószervizbe ahol a motort cseréltük. 10 perc alatt megtalálta a szerelő a hibát. Kivette a biztit, kapcsolót rádugta, jó combos csavarhúzó a kézbe és összeérintette a két pólust. Elkezdett ömleni a füst a beltérből. Rámnéz és így szól: Megvan a hiba, most láthattad a szikrasztatikus módszert.. Én meg majdnem futottam a poroltóért ordítottam, hogy kigyulladt az autóm!!! :D

  Folytatás...

  gamek!ller 11 éve 16

 • Mondeo Blog Vol.21. - Gyári Ford Ghia felnik.

  Imádom őket! :) Jól fognak mutatni a nyáron! :):) Haladunk a gyári állapot felé. Találtam 4 kapcsolós ablak emelőt is az is ugrik befelé nem sokára. Fényezővel már megbeszéltem a színre fújt kilincseket, karosszérialakatoshoz pedig Februárban viszem küszöb és sárvédő ív cserére. A Ghia koronák is nem sokára megvannak.. :)

  gamek!ller 11 éve 26

 • Mondeo Blog Vol.20. - Csak úgy faljuk a kilométereket.

  Nem tudom tovább halogatni, most már muszáj lesz egy kicsit írnom a szörnyetegről. Bevallom vissza kellett olvasnom, mert annyira régen írtam róla, hogy az valami bődület :) Bocsánat érte..

  Tehát valahol ott hagytam abba, hogy majdnem kész volt az autó csak még pár apróság volt hátra. Egy szép Pénteki reggelen telefoncsörgésre ébredtem 5 órakor. A bank volt, megjött a pénz. Izgulás, öltözés, gyors kv, kaja aztán cipőt fel. Már már szinte szaladtunk a bátyámmal a szerelőhöz, csak úgy porzott az út utánunk. 6 óra magasságában a kapuk kitárultak és ott állt. Frissen, párásan, új motorral. Gyors olajcserét követően fizettem, aztán nagy boldogan átvettem a kulcsot és az okmányokat majd hatalmas vigyorral beülhettem 2 hét után a vezető pozícióba.

  Ég és föld volt. Mintha egy új autót kaptam volna. Imádtam, a szerelem újra fellángolt, minden harag elszállt. Tankoltam egy jó kövéret, aztán a gázra léptem. Egy kirándulással, Apa fuvarozzásal, örömautózással egybekötött tesztút volt az.

  Folytatás...

  gamek!ller 11 éve 19

 • Jön a tél, készüljetek papírkutyák! :D

  Mazda 6

  Ford Mondeo D

  Ezek voltak a D-k, most jövök én, igaz nem ilyen hidegben, de utána linkelek -30°C-ost is.

  Vér Edény reggeli ébredése

  -30ba. :D

  gamek!ller 11 éve 7

 • Mondeo Blog. Vol19. - Végleg kivontuk a forgalomból a donort.

  31.500 forintot kaptunk a full üres kasztniért és a régi motorblokkért. Már csak az alkatrészek vannak meg és nincs útban végre az autó. :)

  gamek!ller 11 éve 25

 • Nektek volt már balesetetek?

  Az éjszaka azt álmodtam, hogy megvettem életem legnagyobb vágyát, egy M3 GT2-őt. Örültem mint ahogy illik, aztán ahogy kikanyarodtam a szalon elől, meghúzattam és beleromboltam az álló kocsisorba mert a gyártó kihagyta a féket a kocsiból. Majdnem meghaltam, az autó totálkárra tört én pedig csak sírtam miközben a mentők vágnak.

  Felriadtam kinéztem az ablakon és a Mondeo-t láttam, ahogy csöndesen alszik a sötétben..

  Aztán visszafeküdtem és elkezdtem gondolkozni az eddigi baleseteinken és nagyon veszélyes helyzeteken.

  2005-ben ahogy haladtunk a Balaton partján eső után a kocsisor közepén, a legelső besatuzott és mi már nem bírtunk megállni mert a kocsi sóderre futott és csúsztunk. Felpöccintettük a Vectra orrát. 4-es karambol lett.

  2009-ben a szituáció ugyan ez, csak hóval. Akkor a Fabiankat vágtuk orrba. Mind a két esetben mi voltunk a legutolsók...

  De a legdurvább az 2010 nyarán történt valahol Franciaországban. Senkinek és semminek nem lett semmi baja, de a félelem itt volt a legnagyobb. Az előző két esetben már 100 méterre előtte tudtunk, hogy itt csattanni fogunk, fel lehetett készülni rá.

  Folytatás...

  gamek!ller 11 éve 161

 • Mondeo Blog. A donorautó eladási listája.

  Ide fogom vezetni azokat az alkatrészeket amiket már eladtunk, hogy a végén pontosan ki tudjuk számolni, hogy milyen üzlet volt.

  - Kormány : 5.000Ft
  - Hátsó kilincsek : 2.000Ft
  - Első ködlámpák: 4.000Ft
  - Első 2 ülés és ajtókárpit: 20.000Ft.
  - Rossz blokk és üres kasztni: 31.500Ft.
  - Fűtés radiátor: 5.000 forint.
  - Alapjárati motor: 4.000 forint.
  - Gyújtó trafó*1: 11.000 forint.

  *1(ugyan nem adtam el, de ide számolom mert nekem az eredeti régi meghalt és ezzel pótoltuk.)

  gamek!ller 11 éve 7

 • Mondeo Blog Vol.18. - Hamarosan!

  Nem felejtettem el írni a blogot, csak lusta vagyok és mindig van valami dolgom. Nem sokára jön! Van mesélni való, de csak pozitív! :) Egyelőre csak annyit: Nagy üzlet volt a donorautó.. :)

  gamek!ller 11 éve 9

 • Mondeo Blog Vol.17. - S a gép újra feléledt.

  Mint ahogy a címben is olvasni lehet, a gép újra üzemképes. Még vár rá olajcsere, szűrőcsere és hosszbordás szíj csere, aztán holnap délután vagy péntek reggel újra birtokban vehetem. Most éppen a tesztelés folyik, járnak vele egy pár tíz km-ert, hogy minden rendben van e.

  Az autó pöccre indul, csodaszépen jár és nagyon szép hangja van. Én is kipróbálhattam és ég és föld mint volt.. :)

  Csináltam egy pár képet meg egy két videót.. :)

  Videó - A szerelő srác viszi vissza a műhelybe.

  Folytatás...

  gamek!ller 11 éve 20

 • Mondeo blog: egy autó története

  Ez a kis összefoglaló cikk életem első autójának rövid és folyó történetét mutatja be.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 11 éve 243

 • BKV-szerelem.

  Meglatod, beleszeretsz es soha tobbet nem talalkoztok. Es mennyi ilyen van.

  gamek!ller 11 éve 8

 • Mondeo Blog Vol.16. - Donorautó.

  Itt e, ő lenne az. 80.000 forintba elhozhatom, saját lábán jött ausztriából, minden alkatrésszel, minden működik, 119.000km, vezetett szervízkönyv. Elvileg hibátlan motor ami a legfontosabb. Másik: Lesz egy csomó alkatrészem, meg tudom javítani a klímát, vissza tudom cserélni a gyári GHIA dupla kipufogórendszert, stb. Pénteken megyek érte.

  gamek!ller 11 éve 104

 • Mondeo Blog Vol.15. Motorcsere.

  Hétvégén megyek az új motorért. A régit megmókolták, nem gyári a dugó, 2200cm2 volt, nem gyári gyűrűk, stb. Tuningolva volt a szekér és eddig bírta. 220.000 forint lett volna a visszalakítás és a felújítás.

  50.000-ért vettem egy angliából származó 100.000 mérföldes motort ami teljesen gyári és fél év garancia van rá.

  [L:/dl/upc/2011-10/286243_snc001042.jpg][/L]

  gamek!ller 11 éve 48

 • Hatalmas kép!

  Majdnem kicsordult a könnyem.

  gamek!ller 11 éve 26

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.