2022. szeptember 29., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Azt hittem!!!

  Bannoltak. De nem. Csak Sonky alkotott és TÖRÖLT!!!

  gamek!ller 11 éve 38

 • Mondeo Blog Vol.14. Sürgős beavatkozás.

  A tegnapi napon szépen hazajöttem egy jó barátomtól majd leállítottam az autót. Este beindítottam, hogy átmegyek a falu másik végére és.. Semmi. Kopogott, kihagyott 1 henger. Tankoltam benne mert azt hittem az a baj, hogy kb 1 liter benya van benne, aztán nem javult meg.

  Akkor vigyük le a szervizbe, kérdezzük meg ez mi. Kompressziómérés. A 3-as hengerben 3Bar van a 13 helyett, a 4-esben pedig 10. Átégett a hengerfejtömítésem és nem ment a 3-4-es henger.

  Ojjeee.. A mester ott is fogta az autót, beállt vele és valamikor elkezdik szétkapni. Azt mondta teljesen felújítja a hengerfejet. 140 körül fog megállni. Jövő hét péntekre ígérte, hogy kész lesz.

  F@szom. Azért még mindig szeretem. Azt mondta a szerelő megcsinálja az alapjáratomat is, leszedi a pillangószelepet, teljesen átmossa a rendszert, stb..

  gamek!ller 11 éve 114

 • Azt akarom mint régen.

  Apukám reggel elment dolgozni és mindig felkeltem vele együtt, hogy jó utat kívánjak neki. Nyomtam az arcára egy puszit, beült az autóba és elment. Anyukámat elvitte dolgozni, 6 órára majd ment a teherautójához. Megkapta a feladatot és végrehajtotta. "Lacikám. Állj be légyszives a festőbe, ott van 1 daruelem, el kellene vinni Berénybe. Ott van valami építkezés, itt a telefonszám, hívd fel őket ha ott vagy."

  9 órára ott volt, lerakodott és 11 órakor elindult haza. 3 órára itthon volt, tudtam vele beszélni minden nap. Anya 2 órakor hazajött, megfőzött majd együtt játszottunk amíg meg nem jött Apu. Ezután ettünk és együtt volt a család.

  Aztán a bátyám elköltözött. Azóta sem él velünk, 3 havonta jön haza körülbelül 1 hétre. Vele már nem tudtam játszani.

  Aztán édesapám elkezdett nemzetközizni. Havonta jön haza 1 napra kb. Vele sem tudtam már játszani.

  Aztán anyukámat munkahelyet váltott, a Mercedesnél dolgozik és ingázik Kecskemét és Németország között. Volt, hogy 1 hónapig haza sem jött. Most éppen Kecskeméten van, állítólag hétvégén hazajön.

  Családi ház, kerttel. Nagy, szinte már hatalmas. 4 szoba + nappali + amerikai konyha.
  Itt ülök most a bátyámmal, csöndben, ketten. Van, hogy anyáék szobájába nem megy be 1 hétig senki. :(

  gamek!ller 11 éve 37

 • Egy eső és csend ihlette kis szösszenet.

  Miről is írhatnék. Az autó. Legyen. Tudjátok épp ma kérdeztem meg a főnökömet, hogy az ő autójának mi a neve. Azt mondta: "Az én autómnak nincs neve. Nem értem az embereket. Az autó csak egy nagy kupac fém és műanyag. Egy használati tárgy ami nem érez, aminek nincsenek gondolatai. Nem kell ezt túlbonyolítani. Egy tárgy amit arra használ az ember, hogy beleül és elmegy vele valahova."

  Én pedig őt nem értem. Szerintem ez nem így van. Az autó igenis "érző lény" akinek vannak gondolatai és érzései. Ugyebár mindenki tudja, hogy ez nem így van. Én is tudom. De játszunk egy kicsit, próbáljuk meg elhinni róla, hogy érez és lát. Úgy gondolom, hogy az autó igenis meghálálja azt, hogy letörlöd róla a koszt, megsikálod a lámpáit és letörlöd a műszerfalat.

  Igenis az én autómnak van neve. Úgy hívják, hogy Vér Edény, a munkatársaim pedig elnevezték Tűzcsapnak. Nevén szólítom és tegyük fel meghálálja.

  Igazából nem is erről akartam írni. Na mind1.

  Csönd volt itthon, aztán megszólal a telefon. Indulás van, mert megjött a helyzet. Én erre nagy izgalommal elindultam. Hova? Hát el. Céltalanul mégis a cél felé, csöndben és izgulva. Vajon képes vagy rá és ki fogom bírni. Csak el ne tévedjünk.

  Folytatás...

  gamek!ller 11 éve 23

 • Mondeo Blog Vol.13. Fejegység.

  Egyszerű a kérdés, milyet? Követelmények: USB, RCA, 4*50W, levehető előlap, szépség. Nem találtam neki topikot. Ár: Max 35.000 magyar kredit.

  gamek!ller 11 éve 25

 • Mondeo Blog Vol.12 - Olajcsere.

  Ma délután egy jó barátom felhívott, hogy szívesen segít kicserélni az olajat a gépben. Mivel mindenem megvolt hozzá, rábólintottam hiszen ennyivel is kevesebbet kell dolgozni a szerelőnek = kevesebb munkadíj. A "rámpára" állás elég nehézkes volt, de megoldottuk bár már majdnem feladtuk.

  Az olajszűrő kibszott rossz helyen van, nagyon nehezen hozzáférhető ezért eltartott egy darabig de végül az is meglett.

  Mivel a srácnak volt polírpasztája is, az tegnapi "balesetemet" is megszépítettem egy kicsit. Most már alig látszik, csak a repedés látszik ha direkt arra figyelünk. Tehát az egyelőre még marad, nincs feles 30.000 forintom rá.

  gamek!ller 11 éve 11

 • Kb ennyi lenne.

  - I have Facebook, Twitter, Google Plus, Messenger, Skype…
  - Dude, do you have a life?
  - OMG! No! Send me the link!

  gamek!ller 11 éve 26

 • Mondeo Blog Vol.11 - Szivassunk!

  Gondolták a helyi benzinkút kivitelezői. Rakjunk egy kb 30cm magas a virágos bödönt a parkolóba úgy, hogy ne látszódjon a tükörben! Sőt! Csináljuk betonból, hogy még jobb legyen. 'nyátok.

  Végeredmény:

  gamek!ller 11 éve 23

 • Mondeo Blog Vol.10 - Megjöttek az alkatrészek!

  Megjöttek az alkatrészek, péntek helyett hétfőn vagy kedden mehetek felrakatni őket a szervizbe. Mivel a gyújtáskábel elosztó szettet és a gyertyákat egyszerű beszerelni, ezért azt már egyből fel is rakattam.. A légszűrőház remélem holnap érkezik meg, a betét már megvan hozzá.

  Most, hogy cserélve lett ez a két alkatrész érezhető a különbség. Nem ingadozik az alapjárat, nem hagy ki az egyik henger és azonnal harap a gép.

  gamek!ller 11 éve 27

 • Őszinte gratuláció....

  ...annak az elvetemült öngyilkosjelölt csajnak akit majdnem kivasaltam a dunaújvárosi Szórád Márton úton. Ajánlom, hogy a fülhallgatót és a nyakmerevítőt ráncigálja le a fejéről és mondjon el 2 miatyánkot azért mert működik az ABS a kocsiban és ha mindez megvan, tanulja meg, hogy kell átkelni az úton.

  gamek!ller 11 éve 106

 • Mondeo Blog Vol.9 - A tényleges javítások kezdete.

  A mai napon megrendeltem egy pár dolgot, péntekre itt van. Pont jó, mert a szerelőnél is péntekre kaptam időpontot. Amiket rendeltem a Ford Magyarországtól (minden gyári Ford alkatrész).

  -Vezérműszíjkészlet (gyári Motocraft) 22.900.-

  -Gyertyák (gyári Motocraft) 1000.-/db

  -Motorolaj 5 liter 6.200.- (Ford Formula 5W-30)

  -Gyújtáskábel elosztó szett (gyári Motocraft) 7990.-

  -Olajszűrő 1220.-

  -Postaköltség 1500.-

  -Szelepfedél tömítés: 5.000.-

  -Hátsó fékcső (2db): 5.000.-

  Összesen 53.810ft.-

  Az olajszűrőt azt helyben megvettem, tehát az megvan.

  Újabb bejegyzés akkor lesz, ha megjönnek az alkatrészek.

  Jövő hónapban:

  -Bordás szíj
  -Hátsó lengéscsillapítók
  -Klíma szerelés
  -Váltó olaj

  gamek!ller 11 éve 26

 • Mondeo Blog Vol.8 - Az első negatív élmény.

  Kicsit padlót fogtam, rájöttem, hogy ez nehezebb lesz mint gondoltam. Megvolt az első sokkhatás miután ma beindítottam a gépet, hogy átviszem anyut földvárra a buszhoz. A melegre való tekintettel bekapcsoltam a klímát, majd kb 20mp múlva pukkanás, felnézek és látom, hogy milyen szépen foszlik szerte szét a klímagázom a friss délutáni levegőben. Azonnal leállítom, majd motorháztető fel. Látom, hogy a csőről ugrott le a másik cső. Igazából most fogalmam sincs mi legyen, legszívesebben.. Nem is tudom.. Pedig már kezdtem örülni, hogy lassan minden a helyén lesz. Most meg felírhatom a listára a klímaszerelőt is.

  Amúgy másik: Megcsináltam az akksilefogót. Most már legalább az jól néz ki.

  Ilyen volt:

  Ilyen lett:

  gamek!ller 11 éve 34

 • Mondeo Blog Vol.7 - Új akksi.

  Tegnap sikeresen lepapíroztam pár dolgot, hétfőre is maradt még de erről majd pár résszel később. Mint említettem az autóban nem volt túl jó az aksi, pici volt és sokat forgatta. Anyu vett bele egy újat, 74Ah-st.

  Vettem akkusarut is, nem sokára meg is próbálom felrakni.

  gamek!ller 11 éve 5

 • Mondeo Blog Vol.6 - Az oldalidom csere befejezése.

  Tegnap jártam a bontóban megint, megnéztem pár fórumtársnak 1-2 dolgot, többek között No-kia-nak pár jelet. Találtam is egy párat, ingyen elhozhattam mind a német nyelvű Ford Mondeo kézikönyvvel együtt. Jól fog jönni ha majd egyszer dupla áron és szalon autó állapotban eladom ezt a csodát.. :P

  A srác ki tudta szerelni az alsó idomot is a donorautómból* ami azért megint necces egy feladat, nem volt túl könnyű berakni a helyére, főleg úgy, hogy ne kelljen lebontani a már felépített elemeket.

  A donorautóm.

  Végtére egy kis plusz bátorsággal és egy erős mozdulattal bepattintottam a másik elem alá és ezzel a mozdulattal végeztem is a bal oldallal. A jobb oldal hibátlan.

  Ilyen volt.

  Folytatás...

  gamek!ller 11 éve 13

 • Mondeo Blog Vol.5 - Klímaberendezés

  Mivel amikor megvettük az autót nem működött a klíma, utána kellett járnom vajon mitől lehet. Elmeséltem egy jó barátomnak a problémámat és azt mondta ő elvileg meg tudja nézni és ha kell akkor javítani is. Meg is beszéltünk egy találkozót aznap délutánra és egyszerre estünk be a kapun. A hiba hamar megvolt, új klímakompresszor van az autóban viszont feltöltve már nem volt ezért be sem kapcsolt csak a lámpa világított amikor be akartam kapcsolni.

  Megcsinálta a nyomáspróbát ahol láttuk, hogy sehol nem ereszt és nem esett a nyomás. Ezután levákumozta a rendszert majd beletöltött 700gr autó klíma gázt.

  Eljött az a rész, hogy na akkor próbáljuk ki. Az autóba beülök, indítózok, csak kerepelés. Ohhyeeeah, ez az aksi is lemerült, valahogy nincs szerencsém velük és muszáj lesz vennem egy újat. Gyors át tettük egy próba elejéig az ő autójából az akkumlátor, 1-et fordított az önindító és már dübörgött is a lóhad.

  Bekapcsoltam a klímát, majd érezz csodát egyre hűlt a levegő a kocsiban. Olyan jól sikerült az akció, hogy 10 perc járatás után majdnem fáztam az autóban.

  Mivel a barátom csinálta, ez a javítás újfent nem került pénzbe nekem.

  Folytatás...

  gamek!ller 11 éve 21

 • Mondeo Blog Vol.4/1 - Gyári légszűrőház és gyújtás szett.

  Szerintem ma csak ezzel az egy rövid hírrel tudok szolgálni, reggel hívott egy igen kedves srác a Ford Mondeo Klub-ból, hogy látta, hogy keresek az autóhoz légszűrőházat. Pillanatok alatt meg is beszéltük, küldi a futár. Örülök neki nagyon, remélem érdemi lesz a változás és meghálálja a motor.

  Másik: Volt egy kis dolgom Dunaföldváron és ha már ott vagyok, gondoltam megnézem a barátom által ajánlott autósboltot. Megérte, 5.900Ft-ért kapok tőlük hétfőn gyári gyújtás elosztó kábelszettet. Ezt is érezni fogom remélem.

  Jelenlegi állapot.

  gamek!ller 11 éve 19

 • Mondeo Blog Vol.4 - Váltógomb, oldalidom és egy kis szépítés.

  Ez a nap sem telt el munka nélkül de ennek csak örülök. Délelőtt akadt egy kis dolgom a városban, ezért ha már ott voltam beugrottam a helyi autóbontóba. Rengeteg mondeo van bent, 10 perc után elégedetten gurultam ki a kapun a csomagtartóban "új" de hibátlan csomagtartó teleszkópokkal, oldalidommal és pár felirattal.

  Jó érzés volt, hogy 4.000 forintért vettem sok mindent, amitől jobb lett az autó.

  Az oldalidom ami B oszlopot takarja belülről valamikor régen eltört és a volt gazdája csak visszaragasztotta elég gány módon. Marha macerás volt kicserélni, kellett vagy 25 perc gondolkodási idő és másfél óra munka, na meg fél vagon szerszám de végül meglett. Még az övet is szét kellett szedni, hogy bele lehessen húzni ebbe a műanyagba.

  Ilyen volt.

  Ilyen lett.

  Folytatás...

  gamek!ller 11 éve 41

 • Mondeo Blog Vol.3 - Az átnézés és hibalista.

  Megvolt a nagy átnézés, most jöttem haza a szervizből. Alapjában korrekt, nem találtak rajta nagy hibát. A műszer szerint az egyik henger néha kihagy, de hamar megtalálták, hogy az egyik gyújtás elosztó kábel a ludas. Jövő hétre beszéltük meg a randevút, ezután fullos lesz a verda. Kicsit el is vagyok keseredve, meg nem is.

  Voltam bontóba is, minden amit onnan be akarok szerelni az 10.000 forint.

  Itt pedig az eddigi lista amiket cserélni kell.

  -Vezérműszíj: 6.500Ft

  -Hozzá a feszítőgörgők: 17.000ft

  -Gyertyák: 4*1600Ft

  -Olajszűrő: 520Ft

  -Motorolaj: 11.200Ft

  -Bordás szíj: 5900Ft

  -Bordás szíj görgők: 10.000Ft

  -Szelepfedél tömítés: 3.600Ft

  -Gyújtáskábel elosztó: 11.354Ft

  -Fékcsövek: 5.000Ft

  Ha ezek mind megvannak akkor 1 hónap pihi a szervizeléssel, majd a következő fizukor:

  Kipufogó megnézetése (valahol lyukas mert egy picit lefúj)
  Hátsó teleszkópok. (kb 32.000ft)

  gamek!ller 11 éve 18

 • Mondeo Blog Vol.2 - A megérkezés.

  Végre megláttam úgy, hogy már nálunk van. Tegnap éjszaka érkeztem haza. Akkor nem is foglalkoztunk vele, aztán ma reggel amikor kipihenten felkeltem elmentünk vele bevásárolni. Odafelé Apu vezetett, visszafelé én. Röviden: Imádom. Eszméletlen jól megy, közvetlen, a sport fokozatban olyan mint egy gokart. Van rajta javítani való, de mind apróság. Sokkal rosszabbra számítottam. Jövő héten veszek bele akksit mert sajnos ez halott. Aztán megy jövő héten a nagy szervizre. A hangja eszméletlen jó, mély és sportos. Remélem megmarad a légszűrő csere után is.

  A hibákat a másik topikban írom.

  Videó

  gamek!ller 11 éve 9

 • Mondeo Blog Vol.1 - A vásárlás.

  ABS (blokkolásgátló), ASR (kipörgésgátló), állítható felfüggesztés, állítható hátsó ülések, állítható kormány, centrálzár, dönthető utasülések, elektromos ablak, elektromos ablak (elöl-hátul), elektromos tükör, fedélzeti komputer, full extra, fűthető szélvédő, fűthető tükör, hűthető kesztyűtartó, ködlámpa, könnyűfém felni, középső kartámasz, manuális (5 fokozatú) sebességváltó, manuális klíma, memóriás vezetőülés, plüss kárpit, pótkerék, rádiós magnó, szervokormány, színezett üveg, tempomat, utasoldali légzsák, ülésmagasság állítás, vezetőoldali légzsák.

  Ford Mondeo - 2000cm3 - 136Le - GHIA - '94. Egyszerűen imádom.

  Folytatás...

  gamek!ller 11 éve 121

 • UNATKOZOM!

  Nem gyengén. Mit kéééne csinálni????

  gamek!ller 11 éve 68

 • Magyarorszag neve innentol legyen:

  Spanyolorszag 2. Elhelyezkedes: Karpat kemence.

  gamek!ller 11 éve 99

 • SOS KÉRDÉS!!!

  Ha minden igaz, most indulnom kell külföldre kocsival. 6 hónapja van jogsim, viszont jön velem egy olyan akinek több mint 10 éve. 1700km-re kell menni, holnap 16:00-ig oda kell érni. Vezethetek én is?

  gamek!ller 11 éve 40

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.