2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Mondeo blog: egy autó története

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Ez a kis összefoglaló cikk életem első autójának rövid és folyó történetét mutatja be.

[ ÚJ TESZT ]

A kezdetek.

19 éves vagyok és autóőrült. Ezzel talán be is mutatkoztam. Kis koromban állandóan autók között voltam, nem telt el úgy nap, hogy nem lettem volna könyékig olajos és benzin illatú. Autóban fogantam, autóban aludtam és autóban nőttem fel. Saját pénzből megszereztem a jogosítványt majd vártam a csodára: életem első saját verdájára. Teltek múltak a hónapok, a jogosítványom egyre csak öregedett, a családban lévő autót vezettem néha miközben folyamatosan bújtam a használtautós oldalakat. Majd megtörtént. Megtaláltam, beleszerettem és megvettem. Jó döntés volt e? Majd az idő eldönti.

Kezdjük:

hátsó ülések, állítható kormány, centrálzár, dönthető utasülések, elektromos ablak (elöl-hátul), elektromos tükör, fedélzeti komputer, full extra, fűthető szélvédő, fűthető tükör, hűthető kesztyűtartó, ködlámpa, könnyűfém felni, középső kartámasz, manuális (5 fokozatú) sebességváltó, manuális klíma, memóriás vezetőülés, plüss kárpit, pótkerék, rádiós magnó, szervokormány, színezett üveg, tempomat, utasoldali légzsák, ülésmagasság állítás, vezetőoldali légzsák.

Ford Mondeo - 2000cm3 - 136Le - GHIA - '94.

A hírdetés szinte világított, egyből beleszerettem és azt mondtam, hogy ez az autó nekem kell.

1 hónap volt még fizuig majdnem, mindent megbeszéltük a sráccal, letettem 100.000 forint előleget és tűkön ülve vártam a fizetést, hogy végre nálunk legyen. Időközben én kimentem Édesapámmal külföldre, ezért a bátyám, a barátom és az unokatesóm ment el az autóért. Vegyes érzés volt, tudtam, hogy nálunk van az autó és mégsem ülhettem bele, nem próbálhattam ki mert nem vagyok otthon. Vártam is, hogy hazajöjjünk meg nem is.

Aztán 3 hét után hazaértünk én meg örültem mint majom a farkának, még a wc-re is kocsival akartam menni.

Eszméletlen jól ment, közvetlen volt, a sport fokozatban pedig olyan mint egy gokart. Volt rajta javítani való, de mind apróság (ekkor még így gondoltam.) Sokkal rosszabbra számítottam. Vettem bele bele akksit mert sajnos a régi halott volt. Aztán ment a nagy szervizre. A hangja eszméletlen jó volt, mély és sportos.

Videó

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.