2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Feljegyzés 090307 (S&P 500 és Dow Jones index)

    "Azt kereskedd le amit látsz és ne azt amit gondolsz"
    "A piac mindig azt teszi amit vársz de a legváratlanabb módon"

    Olvasgatva a külföldi blogokat, híreket az utóbbi pár hétben mindenki sejtette, hogy jön az esés, az indexek új mélypontokat fognak ütni (legalábbis én már jópár hete megírtam ezt), de mindenki másként képzelte el ezt a lejtmenetet. Az emberek hiányolják a piacról a félelmet, a pánikot, már nincs meg az a volatilitás mint tavaly októberben/novemberben, szimpla lecsorgás van (és egyesek szerint ez még félelmetesebb, mint a pánik). Pedig a pánik nagy valószínűséggel jelezné a piac alját. Én csak néhány hónapja kereskedek, ezért nem tudom, hogy az előző medvepiacok alján pl. 2003-ban milyen volt a hangulat, mikről beszéltek az emberek, de állítólag a mélyponton már a totális reménytelenség az úr, senki sem bízik a feltámadásban, még további esést vár. Ez továbbra is hiányzik a piacról, jelenleg még sokan reménykednek. A félelmet mérő VIX index pl. sehol sincs a tavaly októberi/novemberi csúcsokhoz képest.

    Véleményem szerint a pánikra nincs értelme várni. A hosszútávú befektetők valószínűleg már tavaly év végén kitáraztak így a jelenlegi piacon már nincsenek jelen a valódi vevők/befektetők, az irányt a shortolás és a shortosok időnkénti hirtelen pozíciózárásai irányítják, ezért a pánik el fog maradni. Mindenki a pánikra vár ezért nem lesz belőle semmi.

    Folytatás...

    fLeSs 15 éve 20

  • Portfolióm teljesítménye 090307

    Íme a legújabb adatok. :)

    A korábban felvázolt technikámat tovább fejlesztettem, jópár dologban változtatásokat kellett eszközölni, és egyelőre beválni látszik. :)
    Amikor utoljára írtam (vagy talán azelőtt) 91,6%-on voltam, azután egy újabb zuhanást szenvedtem el. Később a brókercégtől megkaptam az engedélyt a shortolásra, az elméletemet elkezdtem fordítva alkalmazni. Úgy tűnik emelkedő trend van érvényben. :D Remélem nem csak átmeneti fellángolásról van szó, jó lenne, ha a heti 1-2% összejönne.

    fLeSs 15 éve 14

  • Portfolióm teljesítménye 090117

    Asszem néha készítek ilyen heti összegzést és leírom a hét tradejeit néhány megjegyzéssel megfűzserezve. Ebből is lehet vmit tanulni, remélem.

    Szal, az utolsó hét nem volt a legjobb, az aktuális tőkém 2,1%-át sikerült elvesztenem, ez a kezdőtőkét nézve kicsit kevesebb, mint 2%-ot jelent. Bármennyire is egyszerűnek hangzik a heti 1%, mert tényleg annak hangzik, azért örülnék, ha vki mutatna nekem egy olyan hedge fundot, aki erre képes hosszabb időtávon, mert akkor asszem inkább oda fektetem a pénzemet. ;)

    A hét tradejei:

    előző hétről áthoztam a GME-t, 26,15-ért vettem, mert úgy látszott, hogy egy emelkedő háromszögből (aminek a felső éle egy fibo-szint volt 26 USD-nél) kitört emelkedő forgalommal. Ebből hétfőn 25,76-nál kistoppolódtam (1,5% bukó).

    01.12-én HOLX vétel 11,4-ért, mert réssel és nagy forgalommal esett előző nap, 11,35 volt a 38,2%-os fibo-szint, amikor átment rajta (pre-marketben, amit utálok), vettem, eladás 12,9-ért (100%-os fibo-szint 12,96 volt), végülis daytrade (13% nyerő).

    Folytatás...

    fLeSs 15 éve 66

  • Portfolióm teljesítménye 090110

    Remélhetőleg lesz ez még jobb is... :D

    fLeSs 15 éve 27

  • Feljegyzés 090105 - visszatérek

    Hi emberek!
    Sorry, hogy nem írtam, de egyelőre kísérletezgetek és amíg nem alakult ki a saját szisztémám (milyen idétlen szó), addig nem volt értelme írni.

    A novemberi hónapot gyászosan zártam, de erről már írtam:
    15/66 nyerő, 50/66 vesztő, 1/66 egál azaz 22% vs. 75% vs. 1% trade. :O
    Decemberben már sokkal megfontoltabb voltam:
    17/37 nyerő, 16/37 vesztő, 4/37 egál azaz 46% vs. 43% vs. 10% trade. :)
    Annyit még hozzátennék, hogy novemberben még jórészt 10%-os stoploss-szal tradeltem, decemberben viszont max 3-5%-ossal, szóval óriásit javult a profit/veszteség arány is.

    A számok nem mutatják, de kb. dec. 26 óta új időszámítás lépett nálam életbe. A helyzet az, hogy asszem mostanra kialakult A szisztéma.
    A statisztika azt mutatja, hogy elég jó: az utolsó 14 tradem (amióta elkezdtem alkalmazni) nyerő volt. ;]
    Előljáróban annyit elárulok, hogy semmi ördöngösség nincs benne, az emberi pszichét használom/aknázom ki, semmilyen indikátort nem használok, csak az árfolyam és a forgalom számít, semmi más!
    Bemutatom mai daytrade-em (ami végülis nem daytradenek indult, de az lett belőle) ami tökéletesen előkészített és kitervelt volt, a szerencsének nem volt hozzá semmi köze. És nem ez volt az első.

    Folytatás...

    fLeSs 15 éve 7

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.