2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Relatív erő

    Az előző bejegyzés egy kicsit félresikerült, mert nem tudtam érthetően elmagyarázni azt amire gondolok. Most a relatív erő kérdését szeretném továbbvinni de könnyen értelmezhető és emészthető formában hogy azok is megértsék akiket abszolút nem érdekelnek a befektetések hogy ha egyszer esetleg netán mégis belevágnának akkor lássák, hogy mi az ábra.

    Szóval mi is az a relatív erő? A relatív erő azt mutatja meg, hogy egy adott - részvény/devizapár/szektor/akármi amivel kereskedni lehet - miként viszonyul a fő indexhez, ami a piac egészének teljesítményét méri. Az amerikai piac fő indexe az SP500, ami jelenleg így néz ki:

    Ezen a grafikonon most nincsenek indikátorok, sem mozgóátlagok, csak és kizárólag az árfolyam, vagy ha jobban tetszik akkor a pontszám, mivel indexről beszélünk ami sok részvény (itt épp 500-ról van szó) együttesének az átlaga.

    A relatív erővel feltérképezhetjük azt, hogy egy adott részvénynek milyen a keresleti/kínálati viszonya. Ha a részvény keresett, akkor jobban teljesít mint az index, viszont ha nem keresett, akkor rosszabbul teljesít mint az index. A múltkor ezt százalékosan ábrázoltam, ezúttal viszont egy jobban érthető módon fogom ezt ábrázolni.

    Folytatás...

    fLeSs 14 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.