2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Portfolióm teljesítménye 090110

Írta: | Kulcsszavak: részvény . tőzsde . portfolió

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Remélhetőleg lesz ez még jobb is... :D

Hozzászólások

(#1) JoeYi


JoeYi
őstag

nemrossz szepites. Kivancsi leszek, hogy erzelmileg mikent fogja befolyasolni a kockazat vallalasodat, ha 100% fole maszol. Amugy mennyit foglalkozol naponta befekteteseid menedzselesevel?

(#2) Dany007


Dany007
veterán

Azért a 79-ről 91-ig visszahozni nem kis lelki erőt jelent. És érzelmileg is ott kell lenni, hogy ne veszíts mégtöbbet.
Szerintem pont akkor (a 79%-os szinten) fogant meg benne a "Ez a részvénypiac egy vicc" c. írás :DD

(#3) JoeYi válasza Dany007 (#2) üzenetére


JoeYi
őstag

igen, de 100as szint fölött jön azaz érzelmi faktor, hogy úgyis pluszban vagyok, várok még egy picit hátha emelkedik még. Vagyis én ezt tippelem.

(#4) Dany007 válasza JoeYi (#3) üzenetére


Dany007
veterán

Na igen, ez ismerős érzés :D (igaz még csak a demóban).
De ezért kell kialakítani egy jó stratégiát, és ahhoz tartani magad. Ergo hiába vagyok pluszban, a stopphoz nem nyúlok :D

(#5) fLeSs


fLeSs
nagyúr

A részvénypiac egy vicc írásom 11.24-én született, ott még 87%-on voltam. :D
A mélypont 1ébként kb. 75% volt, szóval volt ez rosszabb is.
Ha véletlenül sikerül 100% fölé mennem, nem fog változni semmi, ugyanis már átestem egy nagy traumán :D amiről még nem írtam, de végül sokat segített és tanultam belőle.
Van egy pozim, amibe beragadtam, ez azon a 12.20-as héten keletkezett ahol van egy nagy beszakadás.
Brutál bukóban vagyok vele és mivel egy nagyon volatilis, gyakorlatilag olyan cég papírjáról van szó, ami simán csődbe mehet (bár vannak jó hírek, de valszeg csak egy felvásárlás segít rajtuk), emiatt a részvény miatt később is sokat ingadozhat még a portfolióm. Ezzel már úgy számolok, hogy az a pénz el is veszett. Arra, hogy 0-ra hozzam ki, elég csekély az esélyem. :D
De arra jó volt, hogy véglegesen megtanuljam:
1. érzelmi döntés kizárva
2. nem érdekelnek az elvesztett dollárok, ugyanis nap mint nap látom, hogy ez a pozi mit csinál, ez a hét relatív jó volt a papír szemszögéből, és így immunis lettem a mínuszokra. :D Korábban ugyanis soxor nem mertem pozit nyitni, mert féltem, hogy vesztek, mostmár másképp van. Jöhet a mínusz, csak ne legyen sok.
De azért a grafikonon is látszik, hogy az időszámításváltozás óta javulnak a dolgok.

szerk: azért heti 8-10%-okat nem várok magamtól, ez a hét jól sikerült, ennyi.

[ Szerkesztve ]

"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."

(#6) Hedgehanter


Hedgehanter
őstag

Erdekes... Jol elcsesztel valamit hogy meg 3 honap utan is minuszban vagy, de gondolom tanultal belule... :D Pedig volt sok jo papir amirol irtal pl. EBS es ha azokat megtartod vagy legalabb rajuk koncentralsz akkor egesz kellemes lenne a hozamod... :) Dec 20 tol jol muzsikalsz mar csak meg kell tartani vagy 30 evig azt a hozamot havi szinten es jo lesz... :D

(#7) Dany007 válasza fLeSs (#5) üzenetére


Dany007
veterán

hát pedig szerintem az egésznek akkor van értelme ha idővel sikerül elérned egy havi fix (átlag) pozitív hozamot. Persze tudom, ez idő kérdése, de gondolom ez a cél.

(#8) briian válasza Hedgehanter (#6) üzenetére


briian
csendes tag

Az a gond ezzel, hogy útólag könnyű tanácsot adni, viszont ha megtartja és máshogy alakul, most jó nagy bukóban ülne... Kell egy pontos stratégia, ami megmondja, hogy mikor vegyen, mikor adjon el, stb és ahhoz ragaszkodni. Ehhez kell az érzelemmentesség, gépiesség, akkor a taktika nagyobb összegek esetében is úgyanúgy működik. (Már ha előtte is működött) :)

(#9) fLeSs


fLeSs
nagyúr

Ha lehet, akkor kritikával csak azok illessenek, akik élesben kereskednek. :D

Tényleg más, mint demózni. Hiába az érzelemmentes kereskedés, akkor sem ugyanaz, mint a demó. Nem csak venni kell jól, de eladni is. Meg kell találni a jó papírokat, a jó beszállást, a jó kiszállást, és mostanában nem éppen olyan a részvénypiac, hogy hűde stabil és kiszámítható lenne (4 napnál tovább nem is tartottam még részvényt leszámítva ezt, amiben bentragadtam).

Az ilyen "ez lett volna jó", meg "azt csináltad volna", "ez lenne, ha" kijelentéseket pláne kerüljük. :D

szerk: a "csináld ezt, én adom rá a pénzt, a nyereség fele a tied, a veszteséget én állom" biznisz viszont mehet, már ha vkinek vmi nagyon tuti infója van, hogy mi fog történni... ;)

[ Szerkesztve ]

"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."

(#10) Hedgehanter válasza briian (#8) üzenetére


Hedgehanter
őstag

Ez nem tanacs volt hanem megjegyzes.... Amikor elkezdte az egeszet ugy latszott (Stan konyve erre utal) hogy a "kivalasztok egy par reszvenyt es megtartom oket" strategia lesz majd ha meg mar kifulladtak csere egy masikra... A tranzakciokbol itelve nem sok reszvenye volt amit 1 hetig tartott...

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.