2019. június 26., szerda

Gyorskeresés

Feljegyzések 081109 (az előző hét történései)

Írta: | Kulcsszavak: részvény . tőzsde . technikai . elemzés . ebs . dto . aga . stem . astm . avav . algt

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Hát mit is mondhatnék? Sok minden történt. Úgy éreztem magamat mint egy türelmetlen kisgyerek az édességboltban, ahogy ő az összes finom csokit meg akarja kóstolni úgy én minden részvényben csak a lehetőséget látom. :D Éppen ezért jópár tranzakcióm volt a hét folyamán, ofkorsz többségében veszteségesek, de ezek csak kis pozíciók voltak, szal csak minimálisan csökkent a számlám. Szerencsére. Kitomboltam magamat gyorsan, mostmár visszább veszek a sebességből, tehát ezt az időszakot kis veszteséggel sikerült megúsznom.

Már látom, hogy a türelmetlenségem a legnagyobb ellenségem. A pozícióbalépések, a stop-loss beállítások és a pozik elvágása egy pillanatnyi hezitálás nélkül mennek végbe, úgy csinálom mint egy robot, nulla érzelemmel, szal asszem ez egy jó pont. Igaz volt egy megingásom, de erről később.

Utolsó bejegyzésemben még megvoltak a DRR (duplashort euró), DTO (duplashort olaj) és AGA (duplashort gabonák) ETF-ek. Ezeket negyedikén még korán eladtam, amikor az euró egy rekordmértékű erősödést mutatott be a dollár ellenében, ennek hatására az olaj is 10%-kal drágult meg a gabonák is erősödtek, szerencsére én még időben eladtam mindent, de mivel az AGA és a DRR veszteséges volt, ezért a DTO nyereségessége arra volt elég, hogy 0-ra hozzam ki magamat. Már ez is valami. :D Ez azonban egy érzelmi döntés volt, mert megijedtem, hogy a duplashort olajon szerzett profitomat elvesztem, pedig leírtam, hogy csak akkor adom el, ha az olaj 70 USD felett zár, márpedig 69,89 USD-n zárt és azóta visszaesett 60 USD közelébe, szal felesleges volt a para.

A dollár alapvetően erősödő trendben van, ezért nem gondolom, hogy itt a vége a dolgoknak. Pénteken ismét vettem DTO-t és AGA-t (81 és 50 USD-ért). A DTO vételemet a 61 USD-s támasszint elesésére alapoztam, az AGA vételt meg arra, hogy a cukor nem tudott átmenni a 200SMA-n, a szójababot és a búzát pedig megállította az eső trendvonal (a kukoricával egyelőre nincs semmi, egy támasszint elesésének kell következnie).

És a részvények.

A hét elején ezeket vettem:
AFAM - 48,98 USD
AVAV - 35,44 USD
LG - 52,64 USD
LHCG - 33,44 USD
EBS - 18,7 USD
ALGT - 41,12 USD

Ezek közül az ALGT és az AVAV kirázott, az ALGT két részletben, 39,18 és 36,83 USD-nél, az AVAV pedig 31,34-nél. Az AVAV volt a megingásom 1106-án. Nagy esés volt egész nap, de a részévnyre jellemző nagy volatilitás miatt direkt nem adtam ki napközbeni stop-loss megbízást, hanem kitaláltam, hogy akkor adom el, ha a nap végén az 50SMA alatt végez, ami kb. 32 USD-nél volt akkor. Az AVAV meg egész nap csak esett és esett én meg úgy voltam vele, hogy ennek annyi, úgyhogy eladtam 31,34-nél, de tudtam basszus ha eladom, akkor elindul felfelé. Nem fogjátok kitalálni, hogy mi történt: 30,5-ig esett, aztán visszamászott az 50SMA fölé 32-re. :D Ilyen ötösöm lenne. A következő napon nem ment feljebb, az 50SMA tartotta meg megint. Nemhiába mondta a Nyilasi vhogy így, hogy a medvepiac a longosokat kiszopatja, a shortosokat megszivatja, mindenki rosszul jár. :D Na mostmár mind1, az AVAV sztem most indul majd el felfelé.

Az ALGT a másik, a mozgása már a megvételt követő napon sem tetszett, úgyhogy kidobtam a fél pozit, aztán két nappal később meg a másik felét.

Alapvető hibák amiket elkövettem, hogy eleve a mozgóátlagoktól túlságosan eltávolodott részvényeket vettem meg, pedig mindig a főbb mozgóátlagok (50, 100, 200) körül a legbiztonságosabb a vásárlás. Azok fölött vagy alatt semmi sem garantált. Persze felmerül a kérdés, hogy mivan, ha a részvény nem korrekciózik vissza a mozgóátlagig? A legjobb, leggyorsabban emelkedő részvények pont ilyenek, ha ezekről lemaradnék, az nagyon idegesítene, pedig nem kéne.
Ennyit az AVAV-ról és az ALGT-ről.

Kedden megpróbálkoztam a daytradedel, az előző nap nagy nyerteseit, az ASTM-et és a STEM-et néztem ki magamnak, illetve az OSIP-ot (meg lehet nézni, hogy ez azóta hol tart). Az intraday chartot a thinkorswim.com-on a demó accountommal követtem figyelemmel, úgy vettem észre, hogy az egész a fibonacci szintekről szól. :D Tiszta nevetségesnek tűnt az egész, figyelgettem egy darabig és mindig az történt amire számítottam, úgyhogy gondoltam kipróbálom én is. Természetesen ekkor nem az történt amire számítottam. :D Ezek persze kis pozik voltak, szal nagyon minimális volt a veszteségem rajtuk, de arra jók voltak, hogy elqrjam a következő napi vételi kvótámat, ugyanis a vételek/eladások nem azonnal íródnak jóvá, csak 1-2 nap elteltével, így meg van határozva, hogy egy-egy nap mennyit költhetek, le lehet menni mínuszba, de akkor a következő nap no trade. Ezzel jól elrontottam a dolgokat, el is mondom miért.

Az ASTM és a STEM tökéletesen azt csinálta, ami a nagy könyvben, a Stan Weinstein könyvben le van írva, pontról pontra bekövetkezett amit leírt, és én ezt felismertem időben, de nem volt kvótám venni, így mindkét papírnál lecsúsztam az ideális belépési pontról.
Stan Weinstein azt írja a könyvében, hogy ha egy részvény az első fázisból a kettesbe lép, tehát kiemelkedő forgalom mellett áttör a 200SMA-n és egy jelentős ellenállásszinten, akkor utána az esetek 80%-ában visszaeső forgalommal visszakorrigál a kitörési szintig, hogy adjon még egy esélyt a későn érkezőknek. És ez történt a STEM-mel és az ASTM-mel.

Mindkét részvény november 3-án tört ki az átlagosat kb. 10-szeresen meghaladó forgalom mellett, a STEM előző nap áttörte a 200SMA-t (nagy de nem kiemelkedő forgalommal), majd az 1,4-1,5 USD-s szintet és eljutott 2,3 USD-ig, ahol jópáran profitot realizáltak, de ez mind1, a részvény a kettes fázisba lépett. Az ASTM a 200SMA fölött nyitott réssel és a 0,4 és 0,45 USD-s szinten lépett át bazinagy forgalom mellett. Ez volt 3-án. Negyedikén én elszórakoztam a két részvénnyel, daytradeltem, az árfolyamok estek, de a nap végén látszott, hogy a forgalom jelentősen visszaesett, ahogy a könyvben meg van írva. Negyedikére elterveztem, hogy ha az ASTM visszakorrigál 0,42-ig, a STEM pedig 1,44-1,45-ig (stoploss a 200SMA alatt 0,39-nél és 1,32-nél) akkor veszek belőlük. Ki akarom adni a megbízást, erre azt írja, hogy nincs hozzá elég jóváírt lóvém a számlán. :D Az előző napi daytrade miatt volt ez, mert napon belül volt vagy 10 tranzakcióm. Szal így jártam. Természetesen mindkét papír visszakorrigált a kitörési pontig, de csak pár percre, aztán már nyomultak is felfelé ami nagyon jót tett az idegrendszeremnek.

What's next? Weinstein azt írja, hogy ha lemaradunk a második esélyről is, akkor fennáll a veszélye, hogy érzelmi döntést hozunk, mert félünk, hogy lemaradunk az évszázad bizniszéről, és mindenáron meg akarjuk venni a részvényt, márpedig érzelmi alapon nem szabad semmit sem csinálni. Ilyen messzire a kitörési ponttól nagyon rizikós a vétel, hiszen egy korrekcióban benne van vagy 20-30%-nyi esés és még akkor sem biztos, hogy a 200SMA megállítja az esést. Weinstein azt javasolja, hogy legközelebb akkor vegyünk, ha a részvény visszakorrigál vmelyik SMA-hoz (nyilván az investorok a 200-nál, a traderek az 50-nél) vagy szerintem az is jó, ha a részvény áttöri a kitörés napján elért árfolyamot. Szal most várás van, pedig sokat filóztam, hogy vegyek vagy ne vegyek.

[link]

Egyelőre ennyi, az EBS pozimhoz hozzáadtam miután pénteket kitört, sztem ez volt a megerősítése a korábbi 2007-ben felállított csúcspont áttörésének (az előző heti kitörésnél visszaesett a forgalom, de a mostani áttörésnél megnőtt a negyedéves jelentés napján), és sztem elkezdett parabolikus módon drágulni, ami nekem csak jó. Vettem egy kis MSFT-t szűk stoploss-szal, és LPHI-t, illetve van jópár kitörés előtt álló részvény, amire GTC vételi megbízást adtam arra az esetre, ha kitörnének. Ezek még bőven a négyes szakaszban vannak, de most egy új módszert tesztelek, ami ha bejön, sok pénzt kereshetek vele. :D Ilyen pl. az SHS is.

Hozzászólások

(#1) Hedgehanter


Hedgehanter
(őstag)

Eleg mozgalmas heted volt, 10 tranzakcios napok..? En ugy gondolom hogy annak elegnek kellene lenni egy hetre (persze nem, na de 10 naponta)
Erdekes az SHS, arra gondolsz hogy megindul kemenyen felfele? Az a 3 utolso napi gyertya erdekesen nez ki, nagy forgalom, alacsony elmozdulas, az indexek tuladottnak mutatjak.. Lesz valami gyorsjelentes vagy ilyesmi mostanaban? :K

Note to self:
Most en az LPHI, AVAV, ALGT, LG vennek, a mozgoatlagok, meg 38.2% Fibo szintnel vannak es ha nem esnek el akkor mehetnek felfele...

(#2) fLeSs válasza Hedgehanter (#1) üzenetére


fLeSs
(PH! nagyúr)

Az EURUSD-n egy szimmetrikus háromszög rajzolódik ki, vajon merre fog kitörni? Ez elvileg egy trendfolytató alakzat, de sosem lehet tudni.
Amerre megy az EURUSD, arra megy az olaj is. Most éppen nekem nem kedvező irányba (szokás szerint). :D

(#3) mndx válasza fLeSs (#2) üzenetére


mndx
(újonc)

Szerintem az MSFT az olyan mint egy ketyego bomba. Microsoft meg akarta venni a Yahoo tarsasagot korabban. Ez egy szep kis elterelo hadmuvelet volt... Most viszont ennek vege. Microsoft vezetoje kijelentette, hogy NEM fog masodik ajanlatot tenni.

Szerintem az MSFT hamarosan zuhanni fog. Nem csodalkoznek azon sem, ha holnap (hetfon) lezuhanna 15 dollarra. Ezt az oktoberi chart alakzat alapjan mondom, mivel egy gyonyoru haromszoget rajzolt. Ezutan altalaban zuhanas szokott kovetkezni. No persze, ez nem azt jelenti, hogy zuhanni fog, de ilyenkor elegge veszelyes MSFT-t venni. Ez az en velemenyem.

Nem lenne csoda, ha az MSFT lemenne, mert az egesz market megy le. Jelen pillanatban CRASH van. Minden megy le. Nehez olyan reszvenyt talalni, ami felmegy. Ilyen idoszakban veszelyes reszvenyeket venni. Azok jartak igazan jol, akik dupla short ETF-eket vettek augusztusban mint pl. TWM, SDS, DXD, QID, stb... En mar tavaly szeptemberben elore gondoltam, hogy a market zuhanni fog. Viszont ahelyett, hogy ezeket az ETF-eket vettem volna meg, a leheto legnagyobb nyeresegre palyaztam es rovid-tavu option-oket vasaroltam, mert azt gondoltam, hogy azonnali katasztrofa elott all a market. A katasztrofa megvan! De sokkal lassabban valt valora, mint ahogy azt en elkepzeltem. En 2007 decemberben egy 1987-es stilusu par hetig tarto zuhanasra fogadtam, dehat mashogy tortent.

(#4) Hedgehanter válasza mndx (#3) üzenetére


Hedgehanter
(őstag)

Ha a 21 es melypont elesik akkor valoban benne van hogy lemehet 15-ig vagy akarmeddig, bar eddig eleg jol tartja magat..

(#5) Hedgehanter válasza fLeSs (#2) üzenetére


Hedgehanter
(őstag)

EURUSD-nek mi a jele?

(#6) fLeSs válasza Hedgehanter (#5) üzenetére


fLeSs
(PH! nagyúr)

EURUSD :D

(#7) fLeSs


fLeSs
(PH! nagyúr)

ASTM és STEM... :W :O

(#8) Hedgehanter válasza fLeSs (#7) üzenetére


Hedgehanter
(őstag)

B@zdmeg nem semmi.... Nem tudtal venni?

(#9) fLeSs


fLeSs
(PH! nagyúr)

OK, a DTO megint totál beszopatott. :(((
Az olaj feldrágult +6%-ra, így én mínusz 12%-ban voltam, úgyhogy eladtam, a legeslegeslegtetején. Muszáj volt, mert ez a stop-loss.
Erre basszus most nézem, hogy visszaesett.

Újra kell gondolnom a dolgaimat.

(#10) Hedgehanter válasza fLeSs (#9) üzenetére


Hedgehanter
(őstag)

Haat azert 6% az eleg ritka az olaj eseteben egy napra, szerintem nincs min gondolkodni legfeljebb a stop loss lehetne 10% korul... :DDD

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.