2020. június 3., szerda

Gyorskeresés

Flash-crash volt 0506-án?...

Írta: | Kulcsszavak: részvény . tőzsde

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Annyit érdemes tudni rólam, hogy az utóbbi hónapokban leszámítva az elmúlt hetet abszolút nem követtem a részvénypiacot. Februárban bevásároltam majdnem a legalján aztán áprilisban eladtam a legtetején. Nevezhetjük máknak. Az eladások után azonnal beszálltam shortba és mint kiderült ez is bejött. :D
Kb. hetente egyszer néztem rá a grafikonokra, a híreket nem követtem, mégcsak a kereskedő szoftvert sem indítottam el (ugyanis rájöttem, hogy érzelmileg befolyásol ha azt látom, hogy mínuszban van a "profitom", meg egyébként is más dolgokkal foglalkoztam).
Szal, én csak most látom, hogy május 6-án volt egy "market crash". Én ezt csak másnap vettem észre, hogy kb. 15%-kal drágábban is eladhattam volna az SDS-t, de végülis mindegy, mert így is 15%-os nyerőben szálltam ki belőle.
Aztán most nézem a youtube-on a különböző közvetítéseket:
ELSŐ
MÁSODIK
HARMADIK

Most komolyan, ilyen idióták foglalkoznak részvénykereskedéssel? :D
Ezek a videók meggyőztek arról, hogy az év további részében olyan bikapiac lesz, amit még nem látott a világ. Az emberek többsége be van szarva, meggyőződése hogy kezdődik a medve. Ennél több nekem nem is kell.

GL!

Hozzászólások

(#1) Netmaster


Netmaster
(tag)

Ha ez akkora fless (sőt, fLeSs ;)) volt, akkor mit keresünk újból 10k környékén? :)

Netmaster

(#2) fLeSs válasza Netmaster (#1) üzenetére


fLeSs
(nagyúr)

mármint az a kérdés, hogy miért nem kezdődött el a rally?
két komoly baj van most a világban, az EU és a BP. ezek a problémák már beárazódtak, részben ezért gondolom azt, hogy most egy darabig oldalazás lesz.

(#3) AceTom válasza fLeSs (#2) üzenetére


AceTom
(aktív tag)

Nem értek semmit a tőzsdézéshez, de felmerült bennem egy kérdés. Amerikában a tőzsdézés tényleg úgy néz ki, mint pl a Tőzsdecápák filmben? Mindenki nagy stressz alatt, kiabálnak, hogy vedd meg add el.. ? Csak mert ezek a videók kicsit olyanok, mintha úgy lettek volna megcsinálva, nem pedig valódi felvételeket mutatna. Leszámítva az utolsót.

(#4) danih


danih
(addikt)

(#5) danih


danih
(addikt)

Jajj most látom linkelted :)
Bocsánat

(#6) Netmaster válasza fLeSs (#2) üzenetére


Netmaster
(tag)

Én azért tudnék mást is mondani. Deficit akad az USÁ-ban is, Kínában pukkadóban van egy ingatlanlufi, EU-ban a komoly baj még el sem kezdődött, Görögország a jéghegy csúcsa csupán, illetve a kiadásokon mindenhol faragni kell. Hirtelen ennyi jutott eszembe. :)
Rallyt azért még nem zárom ki, párszáz pontot mehetünk fel DJ-ban, lehetne ott egy szép fejváll. De hogy valójában mi történik, meglátjuk. ;)

[ Szerkesztve ]

Netmaster

(#7) Netmaster válasza AceTom (#3) üzenetére


Netmaster
(tag)

A kereskedés ma már elsősorban elektronikusan zajlik. Nem tudom, van-e még parkett egyáltalán, de persze brókerek ugyanúgy vannak, legfeljebb egy irodában lesik az árfolyamokat, és adják be a megbízásokat.

Netmaster

(#8) fLeSs válasza Netmaster (#7) üzenetére


fLeSs
(nagyúr)

Ha részvény, akkor a NYSE-n még mindig létezik a "trading floor" [link]
A Nasdaq már teljesen elektronikus.

(#9) fLeSs válasza Netmaster (#6) üzenetére


fLeSs
(nagyúr)

"Deficit akad az USÁ-ban is, Kínában pukkadóban van egy ingatlanlufi, EU-ban a komoly baj még el sem kezdődött, Görögország a jéghegy csúcsa csupán, illetve a kiadásokon mindenhol faragni kell. Hirtelen ennyi jutott eszembe. :)"

Ez egyelőre mind csak spekuláció. Ha ezek közül vmelyik "tragédia" a jövőben bekövetkezik az előzőleg be fog árazódni. Ez olyan, mintha azt mondanám, hogy földrengés lesz Mo.-on.
De mikor? :D

Deficit mindenhol van, létezik olyan ország, ahol nincs?
Kína már egy ideje medvében van, nézz rá az indexükre. [link]
Az EU-ban az összes szarbajutott országot ki fogják segíteni, nem fogják megengedni, hogy az euró összeomoljon.

(#10) fLeSs


fLeSs
(nagyúr)

na mi alakul az SP500-on? bear-flag?

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.