2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Milyen számítógépet vegyél a kellemes használathoz?

    Leírom részletesen, hogy körülbelül milyen az a konfig amit kellemes használni és nem okoz csalódásokat. Én már nagyon sok csalódáson és próbán túl vagyok. Egy számítógépet legalább 5-6 évig szokott használni egy ember, ha spórolási mániával veszünk számítógépet, akkor ennyi ideig hátráltatni fog minket egy olcsó gép lassúsága, teljesítmény korlátai, ezáltal nagyon sok időt, egészséget és pénzt veszítünk, mivel az idő és a közérzet szintén összefüggésben van a pénzzel. Előre szólok, hogy szerintem az jár legjobban, aki minimum 250-290 ezer forintot költ egy komplett gépre és ebben nincs benne a monitor és a hangszóró. Sokan pont a számítógépen szeretnek spórolni legjobban, pedig 5-6 év alatt ennek a többszörösét költik el felesleges hülyeségekre és káros élelmiszerekre (chips, kólák, energiaital, alkohol, cigi, édességek, túlzott evés, szerencsejáték, ruha vásárlási mánia stb.).

    KOMPLETT GÉP?
    Én nagyon sok komplett gép adatait átnéztem, az a helyzet, hogy egyik sem volt jó, mindegyiknél gond volt valamivel. Sok rosszul szellőző vagy túl szűk házat kapott, valamelyik alkatrészből nagyon drága fajtát tesznek bele, emiatt értelmetlenül drágává válik, sokszor túl gyenge videokártyát tesznek bele, rosszul szellőző videokártyát tesznek bele, vagy egyszerűen túlárazzák alapból és még néhány egyéb hiba. Szóval kénytelenek vagyunk magunk összerakni egy jó gépet.

    Folytatás...

    EmberProgram 10 éve 201

  • Kingston SSD 120GB SATA3 (SV300S37A120G) sebesség teszt

    Az alábbi ssd-ről van szó:

    A program teszt szerint:

    Az előző a test data/default (random) nevű beállításon ment. Ez pedig az all 0x00 (0 fill) nevű beállítás eredményei:

    Csináltam egy 4 ismétléses tesztet is a 2 helyett, sok helyen 10-20 Mb/s-ot is megváltozott az eredmény:

    EmberProgram 10 éve 14

  • Kingston DataTraveler Generation 4 16GB sebesség teszt

    Erről a pendriveről van szó:

    Először manuális tesztelés, mivel a teszt programok eredményei sokszor nem életszerűek. Egy 3.9 gigás filmet másoltam rá és vissza, és stopperrel lemértem, mivel az első 30%-ot hirtelen megcsinálja, a legvégén pedig sokat gondolkodik, végül az idő és a fájl mérete szerint kiszámoltam.

    írás: átlagban 7,5 Mb/s, ha a végén nem gondolkodik annyi sokat akkor lett volna 8.5 Mb/s is
    olvasás: átlagban 108 Mb/s

    A program szerinti teszt:

    EmberProgram 10 éve 1

  • NVIDIA ShadowPlay asztal felvétel bekapcsolása

    A shadowplayben alapból csak a játékból lehet videót felvenni, hogy az asztalról is felvételt tudjunk csinálni, ahhoz az nvidia geforce exprenceben, a beállításoknál, bal oldalt a shadowplay menüt meg kell keresni és jobb oldalt a képernyő rajz alatt bepipálni, hogy az asztalról is lehessen felvételt csinálni.

    De ezt csak akkor lehet kipipálni, ha az átlátszó aero felület van beállítva a windowsban, és szintén csak akkor lehet kipipálni, ha a shadowplay már be van kapcsolva (jobb oldalt a nagy shadowplay gomb, utána pedig a kapcsoló zölden világítson).

    A szolgáltatásoknál az nvidia display driver service és az nvidia network service szolgáltatást nyugodtan kilehet kapcsolni, de a shadowplayhez az nvidia streamer service szolgáltatás szükséges, enélkül egyszerűen nem lehet bekapcsolni.

    EmberProgram 10 éve 0

  • Asus bios és a pendrive boot kompatibilitás

    Az utóbbi évek újabb fajta asus biosai nagyon sok régebbi pendrive-al nem kompatibilisak bootolás szempontjából. Először ezt nem tudtam, így hát az összes pendrive vagy bootolással kapcsolatos részletes bios beállítást végig próbáltam egyesével egy sima pc-n és egy asus laptopon is, de persze nem bootolt.

    Konkrét példával élve, egy asus uefi bios 1802 biosal rendelkező gépen és egy pár éves asus laptopon a sony usm8gr - 8gb pendrive nem tud bootolni. Ez a pendrive nem lett hibás, egy régebbi gépen most is lehet vele bootolni.

    Emiatt vettem egy kingston datatraveler generation 4 - 16gb pendrive-ot, a fent említett gépeken ez már bootol.

    Egyébként azért ezt vettem, mert ezen az asus oldalon ezt a pendrive családot is felsorolják a kompatibilisnek leellenőrzött eszközök között.

    http://event.asus.com/mb/2010/the_best_usb3_experience/devices_top.htm

    EmberProgram 10 éve 6

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.