2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Rabszolgatörvény "konkrétabban"

    Itt egy cikk: [link]

    Na akkor a lényeg, hetente maximum 48-órát lehet dolgozni, ha ezt meghaladod 100%-pótlék, ugye max olyat lehet játszani hogy elrendelik neked ÍRÁSBAN előre a heti 48 órát.. legyen a havi munkanapok száma 21, az 168 óra kötelező... na elrendelik a heti 48-órát. Az havi szinten 192 óra... Na akkor szerintetek hogy lesz? Hát úgy hogy azt 24 órát 50% túlórával fizetni kell... hiába irkálják hogy nincs rá 50%, persze ha éves göngyölítésben vagy akkor hó végén nincs... (de ez elenyésző, és eddig is volt lehetőség rá ), de ha engedi az egyik szabály, a másik már nem... az igazi érvágás az lenne ha a szombat megint munkanap lenne, akkor 21 munkanapos hónapban 192 lenne a kötelező.. (na az szopi lenne)

    De nézzünk egy gyakorlati példát: (munkaidőnaptár 2018), legyen 2018 Szeptembere az egyszerűség kedvéért.. 30 napos hónap. 5 hétvége (szombat-vasárnap), Ez 10 pihenőnap, valamint 20 munkanap 20*8=160 óra kötelező... A legegyszerűbb eset az mikor állandó nappal: hétfő-péntek közt melózól, és ugye hétvégén nem.... neked szombat vasárnap pihenőnap, mivel az a beosztásod szerinti PIHENŐ ha ott hívnak be túlmunkára (7 nappal előre írásban) akkor be kell menned, de 100% pótlékért, mert PIHENŐ volt.

    Folytatás...

    Doze 5 éve 128

  • Lakástakarékpénztár "mizéria"

    Hát ahogy elnézem eléggé elszabadultak az indulatok.... egyszer az a bajunk ha a kormány belenyúl a lakáspiacba, máskor az ha kiszáll belőle.

    Alapjában véve az lakástakarékpénztár (továbbiakban Ltp), egy elrontott konstrukció volt. Később elmondom miért is....

    Az indulat megint azokból váltódott ki akinek nem/vagy alig van köze az ltp-hez... no meg a személyi bankárok tömkelegéből.

    Az ltp mint olyan hasznos konstrukció volt, de a piac másként és másra használta mint amire kellene. Gyakori indok az eltörléssel kapcsolatban, hogy a kispénzűek most majd nem jutnak önerőhöz/hitelhez, ezzel pedig lakáshoz. Ha logikusan gondolkozunk akkor 1-2, 4 éves ltp végigfizetésével, 2-3 millió önerőhöz jutunk melyhez évi/szerződés 72e Ft forint a jussunk... most őszintén: ez a 72e jutotta az embereket a 25 millás pesti panelhoz? Ugyan, nagy humbug és mellébeszélés... és most szegények az ltp eltörlése miatt a híd alatt fognak aludni... arról nem is beszélve hogy úgy mutatják be mintha havi 20e nem lehetne ltp nélkül félretenni, pedig akinek nem megy: az ahogy felvette a lakáshitelt az bukta is a házat...

    Folytatás...

    Doze 6 éve 32

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.