Hirdetés

2021. január 16., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) t72killer


t72killer
titán

Sok erőt és kitartást kívánok:R:R Én ugyan nem járok ilyen cipőben, de láttam jóbarátok küzdelmét. Rajtuk láttam, hogy nem egy csatára, hanem hosszan tartó háborúra kell berendezkedni - amiben talán segít, hogy lassan-lassan csökkenőben a közterületeken dohányzás és ezzel a csábítás.

Az esetleges többfrontos szituációra is fel kell készülni: egy ex-kollégám miközben a cigit legyőzte, a spájzajtón bekúszott egy másik ellenség, a kilók.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#2) Lauda


Lauda
félisten

Menni fog, kitartás! Én 15 éve szoktam le. Amikor rám jött a cigizhetnék, mindig elfoglaltam magam valamivel, kutyáztam, elmentem bringázni, takarítottam stb stb. Aztán valahogy elteltek a napok, hetek, egy idő már nem is hiányzott, szépen kimaradtak ezek a cigizhetnék hullámok. A lényeg, hogy ne add fel, ne hivatkozz semmire, mert mindig lesz mire hivatkozni, ha szeretne az ember. Nem, két hónap múlva sem lesz könnyebb és jövőre sem. Nagy küzdelem, viszont nagy jutalom is jár érte. :K

[ Szerkesztve ]

(#3) Trade88


Trade88
tag

Én egy hete nem gyujtottam rá pedig csak 26-vagyok és 9 éve cigizek.
Eltunyultam, kicsit neg is híztam, megfogadtam, hogy változtatok. Kurva nehéz, de már most jobban érzem magam. Futok, edzek utána eszemben sincs rágyujtani:D Sok sikert neked is!

(#4) Nordic


Nordic
Közösségépítő

Nekem kétszer is sikerült így majd 1 évre szüneteltetni, de az első komolyabb stresszhelyzet azonnal visszarántott, mind a két alkalommal. Jött ismét a lánc bagó. Aztán láttam hogy tesómnak sikerült e-cigivel letenni és én is kipróbáltam.lassan már 5 éve nem gyújtottak rá (egyik napról a másikra tettem le). Szinte nem is kerül a vapeléssel se nikotin a szervezetembe. Nem rábeszélni akarlak az e-cigire (sajnos elég hányattatott a megítélése hazánkban hála a vezetőknek), csak jeleztem, hogy van egy ilyen lehetőséged is, ha nem sikerül.

Nálam azért vált be(utólag kielemezve a dolgokat), mert nekem nem a cigi hiányzott, hanem a mozdulatsor, a pöfékelés, a társasági része. A vape ezt nekem tökéletesen pótolja, és mellette finom, nem büdös.

{Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}_@_{PoE: Mekkel_EK}_@_Twitch: http://www.twitch.tv/nordic_87

(#5) mephi666 válasza Nordic (#4) üzenetére


mephi666
veterán

nekem is ez lett a megoldás :K kb 12 évig cigiztem kisebb-nagyobb megszakításokkal: egyszer majdnem 2 évig bírtam és 2-3 nap alatt úgy visszaálltam a régi mennyiségre, mintha abba se hagytam volna... az ecigi pedig szó szerint egyik napról a másikra teljesen leváltotta... annyi, hogy más a szeánsz: 12 évből nagyrészt kézzel sodortam magamnak, ez a része hiányzott egy darabig... meg nem az van így, hogy megadott időközönként rágyújtok és elszívok egy szálat (ami nagyjából fix időt jelentett), hanem gyakrabban-ritkábban párat pöfékelek... pl kocsiban sima cigit soha nem szívtam, de ez hosszabb úton ott van mellettem és pöfékelem gondtalanul, ha rámjön :)

összegezve mit nyertem? a legutóbbi készülék 2 akkuval bő 2 éve 20 körül volt, folyadékból pedig november után most rendeltem kb 8ezerért... ami fél évre megint elég lesz... havi szinten kerül max 1500ft-ba a szenvedély (ami lassan 1 doboz cigi ára) ...egészségemen meg érzem, hogy amikor cigiztem, akkor bicajjal hazatekertem a melóból (5 km) és lépcsőzés után ki voltam fulladva... ahogy átszoktam, 2hét után mintha kicseréltek volna: meg sem kottyant, ami előtte kifullasztott... nem terheli olyan szinten a tüdőt, mint a sima cigi

ui: ja azt azért hozzáteszem, hogy nikotinos löttyöt használok... (de már csak 3mg-st) érdemes vigyázni az "adagolással", mert cégnél egyik raktáros kitalálta, hogy ecigire vált, bevásárolt 12-es löttyből és első hétvégén rendesen túlnyomta :D nem is gondolta, hogy gond lesz: tetszett neki és szívta ész nélkül... majd 1 napig kóválygott, mint a mérgezett egér

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#6) bitpork


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Azért ezt gondold át, szerintem. Marha ciki ám amikor nincs oka a halálnak.

Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#7) szente


szente
őstag

Kb 18 évig bagóztam, és majdnem egy éve szoktam le. Az első 2 hét nagyon szar lesz. Én nasiztam ha nagyon rágyújthatnékom volt, illetve gyümölcslevet szlopáltam szívószállal.
Néha még mindíg rám jön a cigizhetnék, de 1-2 perc alatt elmúlik.
Ja, és megéri leszokni abbahagyni! ;)

[ Szerkesztve ]

(#8) nullpoint


nullpoint
senior tag

Van az a vicc:

"A dohányzásról leszokni a világ legkönnyebb dolga. Nekem is már több százszor sikerült."

:DD

(#9) Agyturbina válasza bitpork (#6) üzenetére


Agyturbina
senior tag
LOGOUT blog (1)

Azt hittem ezt én találtam ki, de úgy látszik másnak is eszébe jutott :DDD

,........A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek........, ,........A paradoxonban az a szép, hogy paradox módon nem szép.............,

(#10) Fred23


Fred23
veterán

Sok sikert és kitartást!

Szerencsére nem tudom, milyen nehéz ez, életemben ha elszívtam 5 szálat kipróbálásból. :)

(#11) Agyturbina


Agyturbina
senior tag
LOGOUT blog (1)

Különben ne lesz nehéz, ha követed a tanácsom: Ne dohányozz, és probléma megoldva :K

Különben meg menni fog mert azt mondtam. :R

,........A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek........, ,........A paradoxonban az a szép, hogy paradox módon nem szép.............,

(#12) UnA válasza bitpork (#6) üzenetére


UnA
Korrektor

Hogyne lenne oka, ez az élet maga.

(#13) D1Rect


D1Rect
félisten

Az egyik ismerősöm is napi 2 dobozzal szívott, az egész család bekapta a covidot, az asszony és gyerek tünetmentesen átvészelte, neki volt 1 hónapja leszokni az intenzíven.
Mondjuk annyit könnyítettek rajta, hogy 1 hétig kómában tartották.

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#14) MineFox54


MineFox54
őstag

A kollégákhoz hasonlóan én is az e-cigizést javaslom. Természetesen, csak akkor, ha nem sikerül a "natúr" leszokás. A legjobb a leszokás, az átszokás csak a sokkal kisebbik rossz :)

Ha erre az útra térsz, várunk a topikban szeretettel ;)
[link]

Addig is, kitartás :C

[ Szerkesztve ]

vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.

(#15) r_radi


r_radi
csendes tag

Nagy igazság, az átszokás nem leszokás.

Nekem sikerült letennem nikotinrágóval, de most viszont azt nem tudom abbahagyni.

Annyiban jobb hogy így legalább nem vagyok büdös a cigitől :P

(#16) Somatom


Somatom
őstag
LOGOUT blog

Én a tükör-módszert javaslom. Egy férfinek legyen akaratereje! Ha még a leszokásra is képtelen vagy, akkor nem férfi vagy, hanem egy darab szar és ezért reggelente leköpdösöd magad a tükörben. Nekem így sikerült. Csak nem vagyok egy darab szar, hogy holnap leköpjem magam a tükörben. Akkor inkább nem gyújtok rá. Működött.

[ Szerkesztve ]

Samsung Note 9 (8/512), Android 9

(#17) andor80


andor80
aktív tag
LOGOUT blog

20 év napi két doboz ciki után szoktam le.
Karácsony este volt egy ezresem vagy eszek vagy cikizek volt a az opció
Leszoktam
Szerencsére engem nem terhelt meg simán elvoltam 2 napig volt enyhe izzadásos remegés

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#18) pbalintka


pbalintka
csendes tag

Nekem 20 év után sikerült letennem a cigit. Az első 3-6 nap kemény volt. De több szempontból is megérte. Szóval hajrá és kitartás!!!

(#19) Narxis válasza Nordic (#4) üzenetére


Narxis
nagyúr

Akkor neked ez kellemetlen hír.

Csütörtöktől tilos az e-cigaretták jelentős részének forgalmazása [link]

(#20) MineFox54 válasza Narxis (#19) üzenetére


MineFox54
őstag

Idióta cikk, nagyon szakmaiatlan.

Closed system cuccok nem lesznek árulhatók, tehát az a fajta cucc, ami tényleg "patronnal" működik, egy műanyagtartály, amiben gyárilag benne van a folyadék, és azzal működik csak. Magyarországon ez bőven nem a jelentős része, maximum azoknak amik a dohányboltban kaphatók.

Emellett még a dohánybolti liquidek lesznek kitiltva, de azok is inkább a kezdőknek voltak szánva, aki komolyan gondolja az nem ilyen vacak készülékeket használ, nem ilyen vacak liquiddel ;)

Szóval nem, nem különösebben kellemetlen hír.

Egyébként nagyon jók az ilyen cikkek, pont ez a cikktípus miatt volt a nagy tavaly nyári balhé is... A média clickbait címei, és a szándékos pontatlanság miatt az átlagember szemében nagyon sokat romlott a vapelés megítélése (természetesen, ez direkt van). Olyan, mintha lehoznánk egy cikket, hogy: "Egy új kutatás bizonyítja hogy az autózás tömegpusztító fegyver." Body: "Amerikában minden részegen, és betépve vezető fele halálos balesetet szenved."

[ Szerkesztve ]

vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.

(#21) lomposfarkas


lomposfarkas
tag

Engem nem érint a dolog (józan ésszel nem is tudom elképzelni, hogy lehet a füst tüdőre szívásával rászokni valamire...) de egy kollégámat végignéztem, ahogy leszokott. Ő is a fél életében bagózott. Mikor abbahagyta, kb. egy hónapig volt ingerlékeny, nem volt ajánlott cseszegetni azokban a hetekben :) Ez átment rajta, azóta tiszta (kb. 10 éve)

(#22) Nordic válasza Narxis (#19) üzenetére


Nordic
Közösségépítő

Eddig se vettem trafikból, ezután se fog érdekelni.

{Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}_@_{PoE: Mekkel_EK}_@_Twitch: http://www.twitch.tv/nordic_87

(#23) totron


totron
senior tag

A szakadékszerű lefutóél mindig a legmegterhelőbb a szervezetnek. Tapasz ajánlott lehet, de van, akit ez csak visszahúz. Ami mindenkor ajánlott és biztos, az a komoly fizikai leterhelés. Az sem baj, ha úgy egyébként van miken gondolkodnod, problémamegoldanod. Szóval megterhelő, ennek ellenére van, akinél pont ez kategorikus elvágás a célravezető(bb).
Leszoktam én is és egyénfüggő, de nem törvényszerű, hogy lineárisan csökkenjen vagy tűnjön tova a vágy az évek múlásával. Közel 2 évtizede nem gyújtottam ra, de az utóbbi időkben kezdett el megint motoszkálni a vágy, néha már zavaró - de azért még kezelhető - mértékben, sok évnyi lappangás után. Vigyázni kell, milyen kapukat nyitogatunk.

(#24) mephi666 válasza MineFox54 (#20) üzenetére


mephi666
veterán

Engem azzal találnak meg néha, hogy: "hallottad, hogy ez károsabb, mint a sima cigi?" :O ...de ha rákérdezek, senki nem tud rendesen alátámasztott szakmai cikket mutatni, hogy ezt mégis honnan vette

én sem veszek trafikban löttyöt... most is fél évre el vagyok látva: ha valami csoda történne és egyik napról a másikra tényleg betiltanák, akkor ez elég idő lenne magamban rendezni, hogy ha elfogy, ott vége lesz... nikotinfüggés már minimális, inkább csak a megszokás miatt szívom... és mivel nem drága és sima cigihez képest jóval kevésbé káros, nem motivál semmi a leszokásra

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#25) Gabás válasza totron (#23) üzenetére


Gabás
őstag

Bizony, a vágy tudatosítása fontos, tudok olyanról, aki 7-szer futott neki, végül a mindfullness segített

(#26) andor80 válasza mephi666 (#24) üzenetére


andor80
aktív tag
LOGOUT blog

Összevissza gányolt fű alatt vett löttyök ellenőrzés nélkül tuti egészséges..
Legalább is az e cigis ismerőseim 90% így szerzi be és használja nem hinném,hogy a nagyátlag mást mutat.
Nincs ezzel gond de azért...

"ima cigihez képest jóval kevésbé káros" :D :D :D

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#27) MineFox54 válasza andor80 (#26) üzenetére


MineFox54
őstag

Mától csak ez maradt, és ez jó is így :)

""ima cigihez képest jóval kevésbé káros" :D :D :D"

látod pont erről írtunk a kollégával... Nem tudsz konkrét forrást linkelni az állításod alátámasztására, csak te "így érzed".

[ Szerkesztve ]

vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.

(#29) mephi666 válasza dugo_ (#28) üzenetére


mephi666
veterán

Majd később lesz időm átolvasni, de ezek véletlenül nem az amerikai esetek, ahol valami füves löttyöt kezdtek ész nélkül nyomni, majd hullottak páran? :D

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#30) MineFox54 válasza dugo_ (#28) üzenetére


MineFox54
őstag

Ügyes voltál, sikerült belinkelni pontosan azt a kutatássorozatot / balhét, ami pont nem a hagyományos vapelésről szólt, hanem a felütött, tákolt THC tartalmú lötyik miatt tört ki.

"11% reported exclusive use of nicotine-containing products."
Sajnos már nem emlékszem a konkrét forrásra, de még írkáltak ezek után olyanokat, hogy a kissrác azt mondta hogy sosem füvezett így, aztán az anyja találta meg a szobájában elrejtve a THC-s lötyit, stb.
Meg nyilván ha elmész tüdőorvoshoz, és megkérdezi hogy mit szívsz, nem fogod bevallani neki önként (tudván, hogy illegális) hogy füvezel, max azt mondod hogy sima cigi :)

"Medical officials in continental Europe have not reported any serious medical problems related to vaping products except one early case related to e-cigarettes documented in Northern Spain in 2015. Since many of the cases in North America were traced to THC-cartridges as well as the use of e-cigarette vape products, but THC remains illegal in European countries, the disease burden related to vaping has been significantly lower in Europe despite the prevalence of e-cigarette use"

[ Szerkesztve ]

vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.

(#31) Nordic válasza andor80 (#26) üzenetére


Nordic
Közösségépítő

Elárulom, hogy valószínűleg ő is, olyan helyekről veszi a cuccot, mint én, ahol ellenőrzött, nem gányolt szarokat árulnak. Mi sem vagyunk hülyék... :U

{Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}_@_{PoE: Mekkel_EK}_@_Twitch: http://www.twitch.tv/nordic_87

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.