2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Sehogy sem elég jó

    Tavaly nyakamon maradt egy érintőképernyős noti, amitől egyszerűen nem tudok megszabadulni. Amikor levittem az árát, az volt a baj, amikor felemeltem az árát, az volt a baj. Konkrétan mások hulladék állapotban el tudják adni 40-ért, az enyém 35-ért sem kellett senkinek, pedig korrekt, rengeteg fotó van fenn róla, HD Sentinel kép, HP battery check kép, minden fenn volt mellékelve, és mégsem...

    Voltam persze én is tahó vevővárományosokkal, de az már annak a folyománya volt, hogy napi szinten jöttek a szokásos vicces ajánlatok: miután a technikai adatokat megnézette velem egy kedves fórumtárs, kaptam egy olyan ajánlatot, hogy "boncsad má szét és akkor én viszem egy tizesért az érintőképernyőt," meg hasonlók. Mikor megmondtam, hogy mások is keresnek alkatrészt, vegyék meg együtt a kiírt áron, és akkor azt csinál vele, amit akar (mert én nem bontom meg egy esetleges, garasoskodó vevő kedvéért a teljesen jó gépemet), fel volt háborodva, hogy keressem meg a többieket én, akik bontott gépet akarnak.

    Szá-
    nal-
    mas.

    Van valami jó tippetek, hogyan tudnám eladni végre a gépemet? Minden tippet nagyon megköszönnék.

    daenerys 10 éve 14

  • Lenovo vs. HP - 2:0, sokadszor

    A HP ott szivatja a felhasználóit, ahol tudja. Engem konkrétan ott, hogy az ígért akkumulátor-kalibráció helyett tönkrevágott akkumulátor lett az ajándékom az akkumulátorkezelő programjuk jóvoltából.

    Előzmény, mely megalapozta naivitásomat: A Lenovo x60t-hez nekem egy nagyon ócska akkumulátorom volt, ami az utolsó időkben 30 percet sem nagyon bírt. Erre a teljesítményre szabadítottam rá a Lenovo akkumulátorkezelő szoftverét, mely másfél órára fel tudta javítani a pocsék teljesítményt. Hiba volt azt feltételeznem, hogy ugyanez a HP-nál is megtörténhet akár elméletben is.

    HP tapasztalat: Miután mindenhol be volt ígérve az akkuról az információ és egyebek, letöltöttem a HP Battery Utility nevű programot, ami kiírta, hogy kb. 50%-os az akkumulátorom, és jó állapotú. Aztán egyszercsak fogta magát, és kiírta, hogy az akkumulátor menthetetlen, cserélni kell, kuka, új akkut elővenni, öveket becsatolni. Ezzel a huszárvágással nem is volt hajlandó az akkumulátort 10% fölé tölteni a gép. Aztán még mindig naiv felhasználóként egy másik HP szoftvert is próbáltam igénybe venni, amely azt ígérte, hogy ebben aztán tényleg van akkumulátor-kalibráció meg minden. Ne dőljön be senki: nincs benne semmi.

    Folytatás...

    daenerys 10 éve 0

  • Fujitsu Siemens T1010 képernyő olvashatóság javítása

    Mivel úgy néz ki, hogy öri barik leszünk Hitótól vásárolt notimmal, muszáj javítanom egyetlen hibáján: az iszonyatosan olvashatatlan kijelző. Komolyan, ilyen pocsék kijelzőt sosem láttam semmilyen gépben, és az általam felállított standardeknek nem is felel meg táblagépként ez a kütyü, de hát a szerelem az csak szerelem marad... Erős, szép, nagy, jó, csak hát ugye az olvashatósága elég gyatra.

    Pontosan nem tudom, miért ilyen sötétes meg pixeles-szerű a kijelző, de ma tettem egy próbát. 2 éve vettem PlayBookra fóliát az EXiMStyle-tól, és azt tettem a képernyőre, a képernyőről pedig csináltam képet, és megmutattam anyukámnak, hogy véleményezze, melyik fele a képernyőnek jobban olvasható. Egyértelműen ő is a fóliásat mondta.

    Úgyhogy ez van, muszáj lesz egy nagy fóliát vennem a kijelzőre, amivel használhatóvá teszem a képernyőmet. Tényleg jobb, a betűk nem olyan pixelesek, mint alapból. A fényerőn kicsit csökkent a fólia, de mivel a színekben, olvashatóságban ez megtérül, így más, ezzel a problémával küzdő T1010 tulajdonosoknak is ajánlom ezt a megoldást.

    daenerys 10 éve 1

  • Ha már anyám is jót nevet valamin...

    ... akkor az tényleg nagyon vicces!

    Nekünk tetszik ez a szöveg, Nektek? :D Vigyázat, nóta jön - a szövege nagyon-nagyon ütős!

    daenerys 10 éve 4

  • Alkudozás felsőfokon

    Amikor hajlanék rá, hogy az 1000 forintos terméket odaadjam 750-ért vagy kevesebbért, akkor persze nem ír vissza. Így járt, kedves "vételeimjudit" :DD

    daenerys 10 éve 23

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.