2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Szóval 28-a a fordulónapom - utolsó hónap, hogy szivat a Telenor

    Ha azt gondoltátok volna, hogy majd megelégszem azzal, hogy leépítettem a Telekomot, és végre babakék köd úszik a szemem előtt, hogy megtaláltam álmaim szolgáltatóját a Telenor személyében, akkor szomorúan olvassátok majd a bejegyzésemet.

    2015. 05. 28-án kötöttem szerződést a Telenorral prepaid csomagra, és kipróbáltam, baró-é a netük. Megállapítottam 3 hónap ruppótlankodó internethasználat után, hogy igen :D Ebben a döntésben közrejátszott, hogy jött egy SMS, hogy 27-én kikapcsolják a netemet, ha nem töltöm fel az egyenlegemet. Mondom legyen, feltöltöttem, lett is bónusz netem, amely 2015.10.27-ig érvényes. Ha már homár, legyen kövér alapon előfizettem hozzá 5 GB netre, amit k.rvára nem kellett volna, és Ti se tegyetek.

    Miért?

    MIÉRT???

    Mert a bónusz 5 GB net csak 28-ig érvényes.

    Kapd be Telenor

    Nagyon kapd be

    Fvck logic.

    Folytatás...

    daenerys 9 éve 61

  • Az árengedmény csapda

    Nem először fordult elő, hogy valakinek rábólintottam arra a kérésére, hogy olcsóbban adjak oda neki valamit, mint a meghirdetett ár. A mostanában előfordult esetek után viszont soha az életben nem leszek hajlandó engedni az árból.

    Miért? Nem azért, mert el vagyok eresztve, nem azért, mert azon az 500-1000 forinton múlik. Egyszerűen azért, mert már sokadik ember játssza el, hogy alkudozás után vissza akarja velem vásároltatni a terméket vagy hónapokig szívni a véremet, mert ők "hibát" találnak benne.

    "Ez egy sz.r, nem jó semmire, a fiam is megnézte az interneten" - mondta a boltos, aki a szomszéd netjét és a város művelődési házának ingyen internetét akarta a wifierősítőmmel lopni, csak éppen elfelejtette kikapcsolni a beépített wifi vevőjét a notebookjában, így gyengén működött a készülék. Amikor élőben ledemóztam neki, hogy mekkora ostoba barom, szomorúan vette vissza a pénzét, majd távozott.

    "Az akkumulátora rossz a telefonnak, sőt az egész telefon rossz, én nem ilyet akartam" - mondta, aki itt ült nálam legalább félórán keresztül és nyomogatta a telefont, látta, mennyire merül, mit tud, meg úgy egyáltalán. Mikor gondolkodás nélkül felajánlottam, hogy visszavásárolom a telefont, már nem akarta visszaadni. Pár hónappal későbbi próbálkozását már szóra se méltattam.

    Folytatás...

    daenerys 9 éve 33

  • Rendezett üzletelési módszer

    Hétvégén bontjuk a Macemet, amit megvettem, szervizeltettem és "gazdaságtalan javítani" (töltésvezérlő hiba). A kár enyhítése érdekében rengeteg alkatrészt tettünk fel apróra egyetlen hirdetésbe, így a szokásos problémákat igyekeztem kiküszöbölni. Szerintem sokaknak okoz gondot az átláthatatlan PÜ-zés, és nincs megfelelő "szabályozás", hogy mindenkinek biztosítva legyenek a jogai és kötelezettségei egyaránt.

    Fontos volt, hogy egy átlátható, könnyen kezelhető rendszert alakítsunk ki, hogy az érdeklődők könnyen hozzáférjenek a termékekhez, és mindenki tudja, mit lehet még megvenni, meddig kell várni az alkatrészre, hol veheti át, stb.

    A lényeg, hogy beszámoztuk az alkatrészeket, a foglalást és a foglalás-lemondást publikusan intézzük, az átvételt privát üzenetben.

    A "kísérlet" itt zajlik, meglátjuk, mi alakul ki belőle. :)

    Van még hozzáfűznivalótok, hogyan lehetne még jobb ez a rendszer?

    daenerys 9 éve 0

  • A MÁV es az alapveto emberi jogok

    Ugye tudjatok, hogy jogotok van az emberi meltosaghoz, a biologiai igenyeitek haboritatlan kielegitesehez?

    Csak ezek lebegnek a szemem elott feloras ejszakai vonatvaras utan a hidegben, egy oras keses utan. A kesest persze az Elvira nem mutatta, azt csak a szerencsetlen nyomik tapasztaltak, akik vartak, mint egy hulye.

    S mikozben szetfagytam es egyeb gondjaim is adodtak, csak arra tudtam gondolni, hogy ezt felterjesztem. Eleg volt. Miert kell egy frissen felujitott vasuti vonalon egy orat varni egy vonatra, ami orankent jar amugy is?

    Osszessegeben felhaboritonak tartom, hogy fizetek egy szolgaltatasert, es ezek hatarozzak meg, hogy en mikor erjek haza, egyek ( nincs nyitva bolt ilyenkor), aludjak, akarmi. Ugyanakkor nem is tajekoztatnak, hogy mi a helyzet, meddig kell varni, satobbi. Ez igy nem mehet tovabb, nem vagyok hulye, sot nem vagyunk hulyek ezzel a szaz valahany emberrel, mert rakenyszeritenek minket erre a varakozasra kiszolgaltatott helyzetben.

    daenerys 9 éve 32

  • Legjobb zene :D Santa Esmeralda Kill Bill OST

    régi kedvencembe futottam bele YouTube portya során, imádom :)

    kicsit visszamennék 2004-be, remek év volt (illetve leginkább nem volt az, de előtte igen)

    https://www.youtube.com/watch?v=-hwiCkU73NA

    daenerys 9 éve 7

  • Fagyizás testületileg

    Nyertem kvízjátékon egy mennyei fagyizási lehetőséget egy Facebook csoport oszlopos tagjával, alig várom. A meghívás apropóján viszek mindenkinek ékszereket ajándékba válogathatóan, hadd legyen emlékezetes a nap. Egy nappal a szülinapom előtt lesz ugyanis a 6 fős találkozó. :)

    S itt jegyezném meg, hogy soha ilyen jó születésnapom nem volt, mert soha nem tudtam annyira értékelni a velem történő pozitív dolgokat, mint idén. A régen áhított macaron kajálás, a hosszú idő után újra nagyizás, a Pestre járás, az aktív életmód nagyon-nagyon sokat hozzátett a jókedvemhez. Sok új embert ismertem meg, sok jó élmény ért mostanában.

    És rendszeresen elkezdtem apró jótetteket adagolni a környezetembe, és odafigyelek, hogy mindenkinek úgy segítsek, ahogy van értelme, és nem ahogy nekem kényelmes.

    daenerys 9 éve 3

  • Megbüntették a Telekomot? Újabb bünti érik, én adom be hozzá a papírt.

    30 napon belül a telekom szerint már másodjára értem el a 250 MB adatforgalmat, holott havi elszámolás van (tehát mondjuk olyat írhattak volna, hogy elfogyott 1 GB vagy ilyesmi, de még egyszer 250 nem fogyhatott el 250-ből!).

    Február 6-án küldtek egy SMS-t, hogy lefogyott az egyenlegem, elfogyott a 250 MB adatforgalmam, ezért lekapcsolják a netemet. Le is kapcsolták.

    Ma feltöltöttem az egyenlegemet, hogy tovább tudjak netezni. Azonnal bekapcsolt a net. Egy óra elteltével SMS érkezett, hogy a 250 MB-os keretemet elhasználtam. De azt már egy hete elhasználtam szerintük egy előzőleg kiküldött SMS alapján.

    Még szerencse, hogy tudom bizonyítani, hogy ebben is korlátozták az internet-használatomat. Nemcsak a mobilinternet stick mérése szerint volt kevesebb az adatforgalmam, de még saját maguk is így bevallották, hogy kb. 40 MB-ot visszatartottak a 250 MB-os adatforgalmi keretemből, amit már előre levontak az egyenlegemből.

    Összegzés: fizessen most már a Telekom.

    daenerys 9 éve 11

  • Az online lomizás

    A vég kezdete ez, emberek, de tényleg. Mindenki használt cuccokat akar venni olcsón. Ja, én is. Nem baj, néhány gondolatot megosztok, hiszen én már úgy érzem, kimaxoltam a csoportbeli létemet, és nem veszélyeztetitek a vásárlásaimat. :D De ez nem is egy csoport, hanem sok csoport tapasztalata, kivéve a nagyon tré mobillaptoppécémici csoportokat, mert ott túl sok az "érdekes" figura.

    Amikor megtaláltam a csoportot, igazi kincsesbányára leltem, de néhány negatív tapasztalatra is szert tettem.

    1. Mindig időben kell ott lenni a jó üzlethez.
    Aki a leggyorsabb, azé a termék. Szerencsém volt pár alkalommal, hogy éppen kommentálni tudtam, amikor megjelent a termék, és elvihettem elsőként. Például egy személymérleget 500-ért.
    2. Ne üzletelj babuin majmokkal.
    Akiről ordít, hogy nem tud írni és olvasni, azzal nem érdemes szóba állni, mert úgysem érti, amit írsz, és a ködösítő megfogalmazásával megpróbál majd átverni. Eladó-vevő egykutya.
    3. Érdemes használni a keresőt.
    Tényleg. Van, hogy a jó cuccokra nem csapnak le, véletlenül nem látják, vagy éppen nem érdekli azokat, akik látják a megjelenés pillanatában a terméket.

    Folytatás...

    daenerys 9 éve 15

  • Ezért ne üzletelj babuin majommal

    Aki nem képes felfogni, amit írsz, az töröl-tilt kategória, hiába szeretnél jófej lenni vele. Nem kell próbálkozni megmagyarázni neki, hogy Te valójában jófej vagy és azt fogja elérni, amit ő szeretett volna, mert úgysem fogja megérteni.

    Röviden a sztori: kapva kaptam a lehetőségen, hogy pár régebbi telefont elhozhassak némi fincsi borért cserébe. Ez meggátolt egy babuin majmot abban, hogy ő egyet elhozhasson közülük tök ingyen, én pedig felajánlottam pü-ben, hogy átadom neki ingyen a telefonját, csak nyugodjon már le a topicban.

    én: take the chill pill, I'll take all the phones for the wine and I'll give you your phone next week (nyugoggyáleeee, elhozom a telefonokat a borért és odaadom a tiédet jövő héten)
    nemnormális (n): Go to bed [én]!!!
    (feküdjél le!!!)
    én: wtf? am i supposed to be a bad asshole?
    (mi van? most legyek k.cs.g?)
    n: Didn't say that. Ur suggesting
    (nem mondtam ilyet, belemagyarázod.)
    én: so you don't want the phone for free. okay then...
    (szóval nem kell a telefon ingyen. jóvanakkó...)
    n: Jesus.
    n: If you really want it that bad, u can have it
    (Jézus. Ha ennyire akarod, akkor vigyed el)

    Folytatás...

    daenerys 9 éve 11

  • Az okos üzletfél és a telefon, ami eladó is, meg nem is

    Sanyi egy rosszul szituált ember, nem is a menő hirdetési oldalakon nyomul, mint a Hardverapró vagy a Jófogás, hanem csak az olx-en. Hirdetésében rendkívül kedvező (10000 Ft, haha) áron kínálja portékáját, egy BlackBerry 9000-et. Kép is van, leírás is van, írjál emailt Sanyinak.

    Írtam.

    A válasz úgy egy hét alatt meg is érkezett, majd egy újabb üzenet után kérte (erre már csak 1 napig kellett várnom), hogy Viberen írjak erre és erre a számra.

    Oda is írtam.

    Hát ez lett a vége:

    Hosszú inkvizíciós eljárás után kiderült, hogy az apjának odaadta a telefont, és most függetlenítik ki, és ha nem megy, akkor talán én megvehetem. Lezárásul kiderült, hogy most akar venni egy másik használt Berryt, amihez mondtam, hogy írtam cikket a tesztelésről, és elküldtem mindkét cikkemet, megköszönte.

    Majd másnap OLX-en írt, hogy küldjem el neki a cikkeket megint. Ekkor frissen szerzett BlackBerry 9000-emről csak ennyit írtam be válaszként neki:

    NEM.

    :W

    Ti találkoztatok már ilyen Sanyival?

    daenerys 9 éve 8

  • Az ellopott blöki és a facebookos tolvajkergetősködés

    Adott egy cuki, de beteg kutya, akit meglovasítanak, a gazdái (segítői?) pedig némi fenyegetőzéssel karöltve hajtóvadászatot indítanak a tolvaj ellen a kék közösségi oldalon.

    Ez részükről óriási hiba volt véleményem szerint, hiszen ha kiírták volna, hogy hozza vissza az állatot az elkövető, különben ejnyebejnye lesz, akkor nem biztos, hogy szélnek ereszti a kutyát. Az átgondolatlanságnak köszönhetően viszont rengeteg embernek lett tele a fala fölöslegesen egy rosszul megírt hirdetménnyel ("itt ez a rohadék" + "feljelentettünk" tartalmakkal), ami nem hozta meg a várt eredményt, sőt tragikusabban is végződhetett volna ez a kaland (az ember nyilván beparázott, és meg akart szabadulni a "bűnjeltől"). Ne higgyétek már Tolvajkergetőknek magatokat attól, hogy van egy biztonsági kamerás felvételetek az emberről. Csak meg kellett volna kérni a közösségi médián keresztül a pasast, hogy adja le a kutyát valahol a gazdái részére, különben tényleg baj lesz belőle.

    Általánosságban véve elmondható, hogy amikor Facebookon üzengetünk, ki kell találnunk, mit akarunk elérni, és aszerint kell megfogalmaznunk a kiírásainkat, kéréseinket, különben csak szóf.sás lesz belőle, mint Veikka esetében.

    Folytatás...

    daenerys 9 éve 5

  • Újabb cikk közeleg - Canon E22 hibaelhárítás... :)

    Bekrepált megint a nyomtatóm, és idén már "ingyen" javítottam meg. Annyira boldog vagyok, hogy az E22 hibaüzenetet soha többé nem kell több ezres javítással orvosolnom (plusz az útiköltség, mert kis városunkban nem ért hozzá jól senki). Lessétek a főoldalt, mert remélhetőleg nemsokára Ti is házilag új életet tudtok lehelni fantasztikus Canon PIXMA gépetekbe. :))

    Egyébként a régi PIXMA gépekben még rengeteg hasznos "öngyógyító" funkció van, ami az újabb gépekből és más márkákból hiányoznak. Isten áldja a Canont! :)

    Spoiler a cikkből: a Tesco-s babapopsitörlő csodákra képes.

    Már 9 éve van meg ez a gépem, és mindössze fél évig tudtam nélkülözni itthonról, addig egy HP multifunkciósom volt. Hát... soha többé új nyomtató. :D

    daenerys 9 éve 0

  • A bunkó rajongó (szerencsére csak egy volt)

    Annyira nagy ember vagyok, hogy rajongóim vannak. Na jó, nem is, csak olvasók/lájkolók/hívd aminek akarod.

    Tavaly nagyjából ilyentájt kiírtam a Facebook oldalamra, hogy jó lenne, ha néhányan honorálnák egy-két kommenttel a több száz munkaórát, amit a blogom értelmes, hasznos tartalommal való feltöltésére fordítottam (nem erről a blogról van szó, itt csak néhány hasznos tipp van).

    Egy felfuvalkodott liba rögtön rákezdett arra az álliberális/áltoleráns dumára, hogy neki ez a stílus nem tetszik, és hogy ezt ő nem akarja olvasni, és hogy le fog iratkozni, ha ilyeneket írok. Ez az egy ilyen jellegű, egyébként normális hangnemben készült bejegyzésem volt Facebookon, a többi mindig pozitív, hasznos, eredeti. Akkor töröltem a bejegyzésemet, és elnézést kértem a drága jó olvasótól. Ma már nem tennék így, hanem kivágnám a francba a véleményével együtt.

    Ugyanis hogy jön ahhoz, hogy egy akármilyen lájkért cserébe még be is szóljon, hogy megmondja, mit írjak? Kit érdekel, hogy ő mit vár el? Nem vagyok a csicskása... A rengeteg ingyen munkámért cserébe még van képe így beszólogatni, hogy én hogy érezzem magam az ő kedvéért?

    Folytatás...

    daenerys 9 éve 12

  • Reszkessetek, betörők! Karácsonyi retro játék ajánló :)

    Idén is posztolok egy játékot karácsonyi tematikával. Remélem, jól fogtok szórakozni :)

    Meg remélem, hogy én is, mert még nem töltöttem le DOS-t a gépre... :D

    http://www.bestoldgames.net/eng/old-games/home-alone.php

    Boldog karácsonyt!

    daenerys 9 éve 2

  • Ti milyen címet adnátok ennek a képnek? :D

    az általam megálmodott cím a képhivatkozásra kattintva elérhető :D

    az általam megálmodott cím a képhivatkozásra kattintva elérhető :D

    daenerys 9 éve 4

  • Berryistenség lába: megfogva + BB hibaelhárítás

    Néhány hete fórumtárs (andrisms) jóvoltából szert tettem egy BlackBerry 9000 Bold készülékre. Előéleténél fogva kicsit problémásnak tűnt a telefon, de a jutányos ár vonzó volt, és az optimizmus meghozta gyümölcsét.

    (ennek a vásárlásnak az előzménye az, hogy az Euro GSM-be bementem, ahol 10000-ért egy független BB9000-et hirdettek, de az sajnos nem kapcsolt be, mikor oda mentem. Azon kívül, hogy FAKDETSIT, mert büdös csövesek és trógerek is próbálkoznak a kis üzletben szerencsemalackodni, korrektek voltak a srácok - nem értem, hogy bírják ezt, de respekt! -. Utólag egyáltalán nem zavar a boltban feleslegesen töltött idő, mert picit olcsóbban telekomos Berryhez jutottam, persze töltő és kábel nélkül, de az úgyis van itthon, szóval minek? :D )

    Problem 1: örökké jelszót kér a telefon, és nem lehet leállítani. Nos, ezt SzederBlog Laci megoldotta egy számítógépről indított gyári állapot visszaállítással. Nincs több IT Policy! :)

    Problem 2: Telekomos és nem független. Hát, de, független! :D Egyébként akár ingyen is függetleníthető házilag a készülék, de nem volt rá szükség, mivel független volt mégis. Nem is értem, hogy lehettem ilyen szerencsés... :D

    Folytatás...

    daenerys 9 éve 8

  • Őszülés

    Hát, már nem csak az az egy vastag fehér hajszálam veszi az HBO-t a homlokom fölött, hanem bizony egy egész sereg fehér hajszálat likvidáltam legutóbb a fejemről. Kiritkul? Nő helyette új? Nem érdekel a ritkulás, mert így is hullik a hajam az ételtől.

    De azért mégis gondoljunk bele, hogy ez most még kezelhető mennyiségben távolítható el, de mi lesz ezután?

    Az opciók:

    - én is valami elcseszett vadasmártás színű egyen-nyomivörösre festem a hajam, mint az 50-60 éves korosztály szokta mostanában
    - tisztességesen megőszülök, mint a tanszékünk hölgy tagjainak egy része, és büszkén vállalom (őszintén szólva, jól áll nekik, hogy nem festik a hajukat!)
    - aki a tanszéken festi a haját, annak is menő melírja van, amitől nem nyomi egyenvörös hajkoronája van

    Szerintem csak hagyom, hogy a természet tegye a dolgát. Vagy esetleg elkezdek értelmes kajákat enni, hátha még egy ideig eredeti színében pompázik a megfelelő tápláléktól a hajam. :)

    daenerys 9 éve 7

  • Hogyan kezeld a bloggeredet/közösségi médiásodat

    Ha már külsőst kérsz meg, hogy csinálja a Facebookodat vagy a blogodat, akkor nem ártana ezekre figyelni, hogy ne egy rakás kaktusz legyen az együttműködésből.

    1. Ne verd át a szerkesztődet

    Tartsd magad a megbeszéltekhez, vagy ha nem lehet, akkor tárgyaljátok újra a feltételeket. Az, hogy gondolsz egyet, és már csak magadnak akarsz jót, nem fog menni. (pl. hogy cikkeket kérsz termékekről, amiket küldesz tesztelésre, de végül nem küldesz tesztelnivalót, és nem kellenek eredeti cikkek, csak átfogalmazott termékleírások. Ja és fizetni sem kell, sem felhozni, hogy szeretnél fizetni egyáltalán - majd a hülye előhozakodik vele, ha akar pénzt, és még akkor sem feltétlenül kell kifizetni.)

    2. Vond be a mindennapjaitokba a szükséges mértékig

    Van egy új akció? El akarod adni a cuccodat? Mit akarsz, hogy előtérbe kerüljön? A semmitmondó napi p.csaképek helyett arról kéne képeket megosztani, hogy mit akarsz éppen eladni. De arról akár többször, több képet, több információval.

    3. Ne várj el baromságokat

    Folytatás...

    daenerys 9 éve 0

  • Melyik az a magyar márka...

    ...ami sportos cuccokat árul, amerikaias neve van, és kínai hulladékot ad el relatíve drágán?

    Minekutána 2 éve bevásároltam H***y T***s termékekből karácsonykor (gondolván arra, hogy de jó magyar termék és hú de nem lesz többé gondom táskára, cipőre, stb.), és minden terméknek anyám megfogalmazása szerint "véres volt a torka", szeretném a kedves bloggertársakat óva inteni a márkától saját tapasztalataim alapján.

    Na jó, azért némi pontosítással kell, hogy éljek, mert nem teljesen ócska márkáról van szó. Az EMIL11 táskájuk (amely még ma is kapható és szívből ajánlom) nagyon megéri az árát, a pénztárcáik is elég jók, de ruhából, cipőből sajnos gyári hibás vagy silány minőségű terméket kaptam (rossz varrás a hátizsákon, 3 hónap alatt tönkremenő tornacipő, 5 használat után végkimerülésben kimúló tépőzár a technikai kabáton, és még sorolhatnám). És szerintem az ember nem 3 hónapra vesz ruhát-cipőt, és nem arra számít, hogy néhány használat után varrni kelljen vagy cserélni kelljen valamit a terméken, amire addigra már garancia sincs.

    Ennyit szerettem volna mondani, remélem, értitek a lényeget, és nem vásároltok kínai cuccokat csak azért, mert elvileg magyar márka.

    daenerys 9 éve 13

  • Ha nincs mivel fényképezni... :D

    Eladásközeli állapotba került a Samsung Wave-em, de nem volt kéznél fényképezős telefon, fényképező, és notival sem nagyon lehet fényképezni. Fényképezzem tükörrel? Kérjem el valakinek a telefonját a kocsmában? Mi legyen? :F

    Ekkor sejlett fel bennem, hogy van egy remek szkennerem, így pár perc alatt szinte tökéletes, magas felbontású képeket sikerült prezentálnom a hirdetésemhez. :K

    daenerys 9 éve 2

  • A csalók áldozatainak védelmében

    Te minden pillanatban attól rettegsz az utcán, hogy mikor üt el egy autó, mikor jön egy felfegyverzett őrült, vagy mikor zuhan a fejedre egy zongora a magasból? Ugyanennyire normális, hogy valaki rettegéstől és gyanakvástól mentesen szóba áll valakivel vagy válaszol a hirdetésére küldött üzenetre.

    Ezek a dolgok teljesen hétköznapiak, vannak saját elképzeléseink arról, hogy hogyan mennek a dolgok megfelelően, hogyan üzletelünk. Eldönthetjük szabad akaratunkból, hogy valakivel akarunk-e üzletelni, és hogy milyen korlátokat szabunk neki. Ha szimpatikus, esetleg ismerjük is, akkor többet megengedünk neki, nem igaz?

    A gondolkodásnak tudományosan bizonyított tény, hogy előre elkészült, ugyanakkor rugalmas sémái vannak. Aki ezekbe piszkál bele bűnözőként, az az aljadék, nem pedig az, aki egy valamilyen módon fejlettebb gondolkodású, aljas, nem normális szándékú ember áldozatává válik. Persze mondhatjuk, hogy anyagilag jól akar járni, és hogy nem mérlegel, nem elég körültekintő, de mi van, ha egyszerűen toleráns, rugalmas, jóindulatú, és másról is ezt feltételezi? Na ugye.

    Most pedig lehet vitatkozni alant!

    daenerys 10 éve 4

  • Ideggyenge EDIT a jófogásról

    Vannak azok a vevők, akik 100%-ig hülyék. Már megint egy ilyennel találkoztam.

    Adott egy rokkant, mozgásában korlátozott hölgy, akinek segítettem volna eladni a monitorát, mert nyugdíjas, és gőze sincs a netről, illetve gépe sincs, mert odaajándékozta egy rászoruló családnak a szociális munkások segítségével. És adott egy gyagyás kövér liba (nevezzük EDIT-nek, mert hogy az), aki elkérte a címet, ahonnan el lehet hozni a monitort. Megkapta a rokkant hölgy címét, és vártunk, mikor jön EDIT, aki délután 5-re ígérte, hogy jön a CRT monitorért.

    Jött is. EDIT legalább 3-4 másik lakóhoz becsöngetett, és engem keresett név szerint. Tudta a lakás pontos címét, ennek ellenére elkezdett becsöngetni minden másik lakásba, és kérdezgetni rólam, mert én voltam a hirdetés feladója. Persze senki nem tudott semmit rólam.

    És akkor EDIT hazament, elküldött a pinyóba, mert csaló vagyok szerinte. Megírtam neki, hogy nem vagyok csaló, ott vártam a megbeszélt helyen, és nem velem szúrt ki, hanem azzal, akié a monitor, és esetleg bocsánatot kérhetne tőle, ha már itt volt, és csakis ide nem csengetett be. Ideggyenge Edit még egy utolsót visszaböffentett, hogy neki már nem kell a monitor ingyen sem, mert van másik, amit ingyen házhoz szállítanak, és még el sem kell menni kamu címre.

    Így járt ideggyenge edit, én meg örülök, hogy egy primitív idiótával kevesebb került a "vevőim" közé.

    daenerys 10 éve 52

  • Ingyen sör! - Reklamálnod kellett külföldi eladónál?

    Ha internetes vásárláskor gondod akadt az eladóval, akkor itt a helyed!

    Küldd el a levelezésedet az eladóval, illetve tüntesd fel, hogy melyik országból rendeltél, milyen oldalon keresztül. Nem adok tovább semmilyen információt, akár anonim módon is elküldheted nekem emailben az adatlapomon található címre.

    Miért kérem ezt? A diplomamunkámhoz azt kutatom, hogy hogyan lehet a leghatékonyabban intézni a reklamációs ügyeket az interneten, ezért elengedhetetlen, hogy sok-sok levelet elemezzek. Szóval minél több ilyen eseted, levelezésed van, annál jobb lehet a jövőben a reklamációs ügyintézés. Referenciám, hogy már az OTDK-n is bemutattam dolgozatot, tehát egy elismert kutató munkáját segíted! ;)

    Érdekel a levelezésed utóélete, tehát hogy sikeresnek ítélted-e a reklamációt, vagy nem. Ha esetleg egy kávé/tea/sör/bor mellett megosztanád velem a gondolataidat a vásárlással kapcsolatban, akkor mindenképpen jelentkezz a levelezéseddel!

    Először a leveleket gyűjtöm, utána lesz interjú. :)

    Ha van ismerősöd, aki szokott neten vásárolni, és van ilyen levelezése, akkor szólj neki is, meghálálom!

    daenerys 10 éve 3

  • Ezek a mai fiatalok... :)

    Nagyon aranyosak!

    Lehet, hogy kezdek öregnek kinézni (vagy csak szimpatikusnak?), mivel ma 2-ből 2 fiatal a boltban is tüneményes volt velem. Egyikük kisegített egy százassal a kasszánál (mert így 1000-est tudott visszaadni a pénztáros), egy másik pedig maga elé engedett a vizemmel és a (kéretik nem nevetni!) banánommal.

    Szerintem megérdemelnek egy hatalmas respektet! :R Remélem, viszonozni tudom majd a kedvességüket - ha nem is nekik, másnak. :))

    Nektek is jó tapasztalatotok van a fiatalokkal? ;)

    daenerys 10 éve 10

  • DoTROLL megint...

    már megint nem működik

    Antireferenciát szeretnék adni a Dotroll nevű magyar trágyadombnak tárhelyszolgáltatónak, mivel órák óta nem lehet elmenteni egy bejegyzést, amit a SzederBlognak írtam. És ez heti szinten előforduló hiba. Mesés.

    Mikor fognak elkezdeni megbízhatóan tárhelyszolgáltatni? Annyira minimális összegbe kerül egy megbízható tárhelyszolgáltató, hogy ennél kevesebbért megbízhatóbb szolgáltatást tudnának nyújtani kiszervezve is... jó, biztos vannak ilyen okos kis törvények, ami miatt muszáj itt, muszáj bénán csinálni.

    Mit lehet kezdeni az ilyen szolgáltatókkal?

    daenerys 10 éve 2

  • Online buli-ajánló

    Mint tudjátok, imádok blogolni, és most olyan projektbe fogtam, ahol a Ti blogjaitokat is megmutathatom az oldalamon. :)

    Már régóta nézegettem a linkpartikat a neten, és most én is szervezek egyet. A most pénteki linkpartimon 4 órán keresztül lehet egy témában hozzáfűzni a blogodról bejegyzést, egymás blogjára is lehet menni onnan, beszélgetni, ajánlani egymást, ilyesmik.

    Én a "Mivel dobjam fel a kerti bulit?" témát választottam, amibe elég sok minden belefér. Belinkelhetsz általad írt dalt, megoszthatsz olyan kerti bútort, amit barkácsoltál, vagy ajánlhatsz egy finom receptet a blogodról.

    Ha visszalinkel egy szerző a bejegyzése alatt a blogomra, akkor képpel együtt kiemelem a bejegyzésemben, amin mindenkinek végig kell görgetnie, és így látják. :)

    Plusz pozitívum, hogy manuálisan hagytam mindent. Figyelembe vettem ugyanis, hogy tehetnék linkgenerátort is, de akkor a Google lehúzná mindenkinek a blogját. Így viszont mindenki boldog lehet a növekvő forgalom miatt.

    Szívesen részt vennétek ezen az online bulin?

    Szerintetek mi legyen a következő témám?

    daenerys 10 éve 0

  • Mindennapi (kár)örömünket add meg nekünk ma

    Nem igazán kedvelt szomszédaink elcserélték a lakásukat egy házra, amely az érdi gettó szívében, a Bagoly utcában helyezkedik el. Nem tudom, hogy annak örülök-e jobban, hogy elmennek, vagy annak, hogy hova.

    A legjobb hír ugyanis nem az, hogy megszívták, hanem hogy egy sor irritáló és közveszélyes dolog fog megszűnni a távozásukkal: már nem foglalják le többé a közös kerékpártárolót, nem gyűjtenek gyúlékony szemetet a közös területeken, nem lopják el a cuccainkat a közös tárolóból. Talán a lopott Lidl kocsit is magukkal viszik... Megszűnik a parkettán görkorcsolyázás a fejünk fölött, a fejhangon Titanic zene éneklés mikrofonba 30 percen át, ahogy az ugrándozás, ordítozás, rombolás is a heti hiszti keretein belül. Talán betömik a lyukakat is, amelyeket a tetőn ejtett az illegális antennáihoz a Gánymester, és tűzvédelmi szempontból fontos elemként esetleg még a tetőajtót is kinyitják újra, mert a Gánymester a hülye antennáit megvédte előlünk, arra nem gondolva, hogy ha tűz van, akkor benn ég 20 ember a lezárt menekülési útvonal miatt.

    A szent család számára a "közös" mostantól a fegyveres szomszédok lesznek, akiktől aligha fognak elvenni annyi mindent, mint például tőlünk. Remélhetőleg a családfő által végzett gányolásokat az új lakók és a ház visszacsinálja, mert beázás, vizes blokk-hibák és sok-sok további kellemetlenség marad ruppótlanék után.

    daenerys 10 éve 20

  • Én is lehetek kisstílű, vagy inkább mégsem.

    Másodszor is kitiltottak egy csoportból egy vita során, mert szóvá mertem tenni, hogy nem kellene az eladó üzletét rontani (X dolgot árult 200 forinttal az utolsó ára alatt, és csoportosan rászálltak a hirdetőre).

    Egy olyan csoportról van szó, ahol az adminnak jeleztem legalább háromszor, hogy ki kellene törölni a klón telefonos hirdetéseket, mivel azokat illegális árulni, birtokolni, satöbbi (hardveraprón sem lehet árulni, úgyhogy tudjátok, miről van szó). Be is másoltam neki a törvény szövegét. Ő persze visszautasítja a törvény betartását, mert mindenki azt árul, amit akar. Hogyne.

    A veszekedések után nagyon gondolkozom azon, hogy a csoportot a replika telefonok miatt feljelentsem a rendőrségen. Ez az ötlet már a konfliktusok előtt is megfogalmazódott bennem, most pedig szégyellem magam, hogy csak azután lépném ezt meg, hogy összevesztem velük az alapelveik miatt. Az üzletrontást, hamis termékek eladását, azt kell védeni? Röhej!

    daenerys 10 éve 74

  • Komolyan, mi történt?

    Na most az a nagy szittyuésön, hogy nem lesz gépem. Ez mondjuk nem baj, mivel megenni a gépemet nem tudom, tehát végülis előnyös cserét hajtok végre (igen, már megint munkanélküli vagyok, mert megműtöttek, és próbaidőn olcsóbb volt kirúgni, mint a táppénz - egyébként nem haragszom, jobb így). Árnyaljuk a szitut: van gépem, egy őskövület LEO gép, valami 256 MB RAM-mal, meg ilyesmik (egyébként hálás vagyok ezért a gépért, de valljuk be, erről nem fogok netezni). Szóval gyakorlatilag használható a noti, de annyira azért nem igazán, egy YT videó megnézése már vicc kategória, de ennél kevesebb is elég az összeomláshoz.

    Emiatt a fejlemény miatt rájöttem, hogy nem igazán értem, mi folyik évek óta... Miközben a mobilos böngészés elterjedtebbé válik, a weboldalak összetettsége, memóriaigénye még a legegyszerűbb site-ok esetében is sokszorosára nőtt. Tudom, hogy "vegyél hipernetet, meg ne régi sz.ron netezz" a megoldás, de már a használhatatlanságig fokozzuk az élvezeteket, hahó. WTF!

    Folytatás...

    daenerys 10 éve 11

  • Világraszóló garasosjancsik

    Nos, azt már talán tudjátok, hogy mindenkit, aki filléreskedik, alkudozik dolgokra (használt, olcsó dolgokra is), vagy olcsón akarja megúszni mások dolgoztatását, olyan mélyen megvetem, hogy az minden képzeletet felülmúl. És amikor már azt hittem, hogy mindent láttam, amitől az utolsó idegszálam is szétpattanhat, akkor rátaláltam egy sorozatra, ami tanulságos mindazok számára, akik szeretnék megérteni a fillérb.szók logikáját. Jah.

    Például egy öt(?)gyerekes család használt és mosott rongydarabokkal törli meg a hátsóját évek óta a vécén, és vendégeiket is a saját rongyaik használatára buzdítják. Ők egy "bébiszitter" szülői körben is benne vannak, és több másik szülő gyermekét látják vendégül otthonukban havonta egy alkalommal, amíg ők lazíthatnak kicsit. Persze arról fogalmuk sincs, hogy a hatalmas pizza, amivel a kedves nagycsalád várja őket, lejárt szavatosságú élelmiszereket áruló boltból származik (nos, igen, Amerikában ilyen is van!). Egy másik család elgázolt állatok teteméből csinált vacsorát a vendégeknek és ajándékot a szomszédoknak.

    Folytatás...

    daenerys 10 éve 25

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.