2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Klasszikus zongoradarabok

    Imádom a klasszikus zenét. Ez az összeállítás Benneket is visszarepíthet a zeneiskolai időkbe, vagy jó kis énekórákra, amikor nem kellett semmit csinálni, csak csendben hallgatni a zongorát.

    daenerys 10 éve 7

  • Munka helyett spam reklám

    Megint hozok egy "érdekes" álláskeresős sztorit - a gyanúm viszont újra beigazolódott, hogy az álláshirdetések nagy része reklám céllal kerül ki, adatbázisépítéshez.

    Százmilliárd éves álláskeresésem során benyújtottam a Trófea Grill Étteremhez is a jelentkezésemet - választ ugyan nem kaptam, viszont annyira figyelmesek voltak, hogy az önéletrajzomban megadott telefonszámomra SMS-t küldtek tegnap este, hogy 15 ezerért bulizzak náluk szilveszterkor.

    Tök korrekt ajánlat, nem? ;]

    daenerys 10 éve 10

  • Molesztálós táv-kamu-vásárló

    Ismeritek azt, amikor női cuccot árultok, és egy férfi ír, hogy vedd fel és küldj képet? Van, aki tényleg meg akarja venni a terméket, de vannak, akik csak a kép kedvéért rabolják mások idejét. Régóta hallottam már, hogy ilyenek léteznek, de még nem találkoztam eggyel sem - egészen máig!

    Lehet, hogy bunkó voltam, de amikor valakinek a mailcíme a "piroslámpa" nevű oldalról köszön vissza, az feltehetően nem potenciális vásárló. Most persze dilemmázom, hogy túl bunkó voltam, de jó lenne, ha leszoknának erről a "fiúk."

    Fejlemény: alig 2 hónap alatt nemet váltott saját bevallása szerint. :D

    "Úristen.....22 éves lány vagyok, és köszi a segítséget."

    "Anyagiaktól mentes szexre keresek hölgyeket.22éves srác vagyok.Várom leveled a megadott e-mail címre *********@*********.***.

    Talán nem kéne hülyének nézni az eladót!!!"

    daenerys 10 éve 15

  • Téli kedvenc régi játék

    Ha tél, akkor Jazz Jackrabbit Holiday Hare. Minden évben előveszem és játszom egyet vele, mert véleményem szerint nagyon aranyosak benne a figurák, és manapság a játékokban cuki helyett túl cuki, vagy túl nyomi figurák vannak (tudom, hogy ez szubjektív, de lehet, hogy egyetértetek vele).

    Illetve elég sok mai játéknál bonyolult feladatok vannak, ez meg amolyan relaxálós-széjjellövős, nem kell figyelni a fizikára meg ilyenek, kisebb gyerekek is ész nélkül lövöldözve gyűjthetnek benne sikerélményt. Fogadok, hogy máris mindenki letöltőoldalakon vadássza a játékot egy ilyen ajánlás után. :D

    Komolyan gondolkozom rajta, hogy kéne egy DOS-os gép, és azon játszani ezeket a régi, jó kis játékokat <3

    Ja, és már nagyon várom a havat! Tegnap volt, de elolvadt. :(

    daenerys 10 éve 8

  • Canon PIXMA MP150 E22 error megoldása

    Esetleg tud valaki jobb megoldást? :U

    (amúgy szerviz vagy ilyesmi kéne, ahol nagyon értenek hozzá és rendberaknák a multifunkciós Bébit, mert tudom, hogy százmillió éves, de nem készült számomra jobb ilyen készülék azóta sem, szóval légyszilégyszi, ha tudtok böcsületes, alapos szervizt Pesten vagy környékén, akkor osszátok meg velem az elérhetőségeiket! Köszönöm szépen a Bébi nevében is!)

    daenerys 10 éve 4

  • Madárnak nézik a népeket a Szárnyas Fejvadászon

    Adott egy szuper kezdeményezés, hogy segítsünk az embereknek munkát találni online, és dobjuk össze az ismeretségi körünk állásajánlatait. A jól működő ötletből az egyre nagyobb felhasználói kör következtében káosz és visszaélések tömkelege kerekedett, ezért bojkottálom az álláskereső oldalt nagyrészt, kivéve, amikor rossz napom van, és telekommentálom az érintett hirdetéseket, hogy mit hirdetnek meg huszadszor, mi kamu bizonyítottan, miről írtak korábban mások, hogy átverős a cég, és hasonlók. Olyan dolgokra hívom fel az álláskeresők figyelmét, amelyeket a moderátorok nem tudnak figyelembe venni a nagy mennyiségű adat miatt, hiszen elég osztaniuk a rengeteg hirdetést, amit kitesznek az emberek.

    Észrevettem néhány aggasztó tendenciát is az oldalon, illetve a munkaerőpiacon, meg ugye kiváltképpen a Szárnyas Fejvadászon mint közösségi álláskereső portálon. Nem hibáztatom a szerkesztőket, mert ez a helyzet az országról és nem az oldalról fest le képet.

    Folytatás...

    daenerys 10 éve 0

  • A lúzer szó mellé beküldöm az értelmező szótárba a képem :D

    Hallgassátok meg lúzerségem legújabb sztoriját, melynek egy helyi papír-írószer és én vagyok a főszereplője, természetesen.

    Kislány csinál egy bejegyzést a kreatív blogján egy üvegfestékről, amihez az alapanyagot a papír-írószerből linkeli be.

    Kislány nagyon büszke a bejegyzésére, és orrba-szájba terjeszti annak linkjét.

    2 hónap múlva a papír-írószer kreatív hobby rovatot nyit a webshopján.

    Kislány blogjára napi 500-an jönnek kreatív ötletekért és alapanyagokért.

    Kislány felveszi a kapcsolatot a papír-írószer ügyvezetőjével, és komolyságát hangsúlyozandó, további termékeket is ismertet, melyek keresettek a blog tartalma alapján.

    Kislánnyal nem születik semmilyen megállapodás, mert válaszra sem méltatják.

    Kislány a fórumtársakkal együtt bosszankodik, hogy milyen ez a mai világ.

    :))

    daenerys 10 éve 13

  • Hogyan nem mentem próbamunkára

    Történt, hogy nagyon szerettem volna munkát kapni (mint ahogy azóta is), és egy Győrben februárban nyitandó játszóházba jelentkeztem munkatársnak. Ehhez 2x5 órát kellene próbamunkára mennem a 130 km-re lévő pesti játszóház franchise partnerükhöz, ami laza 12 ezer forintba kerül, és munka persze két hónapig még tuti sehol sincs.

    Aztán amikor belegondoltam, hogy nyilván a karácsonyi bevásárlások miatt pörög a játszóház, akkor rájöttem, hogy miért most, és miért ott kell egy kis ingyen munka.

    Még jó, hogy szkeptikus vagyok, és nem az én furulyámmal verik a csalánt. :((

    daenerys 10 éve 1

  • Coelho kánaán a'la Facebook

    Egyre jobban uniformizálódik a magyar Facebook oldalak marketingje. A legtöbb oldalon (főleg kisebb magyar cégek esetében) valamilyen családtag hölgynek odaadják az adminfelületet, aztán "csapassa" - ez az, amit a SzederBlogon orvosoltunk, és azóta egyre jobbak a statisztikáink (kivéve, mikor nincs internetem). Szóval némi hozzáértéssel, és nem egy laikusra hagyva a dolgokat egész jó eredményeket lehet hozni.

    1) Lopott képek más oldalakról, csak kép, se leírás, se saját hozzáadott tartalom, se semmi, se link.

    Muszáj vagyok én is máshonnan meríteni vizuálisan, mert ha mindent megcsinálnék akkor, amikor írok róla, nem férnék el a lakásban. De: mindig van leírás, mindig van forrásmegjelölés. Nem smitizünk csak úgy vaktában.

    2) Idézetek.

    A Coelho és Müller Péter idézeteket meghagynám a könyvesboltoknak, pszichomókusoknak, meg a nagyon maca oldalaknak. Mert nincs helye ott, ahol nem foglalkoznak ezek tartalmával pontosan. Ha már idézetet osztasz meg, legyen releváns, és kommentáld is, vagy indíts beszélgetést róla a közönségeddel.

    3) Starbucks és más márkák nyomatása ezerrel.

    Folytatás...

    daenerys 10 éve 6

  • Hipokrita (+ baktériumölés tipp gyerekekhez, bár ez így elég bizarrul hangzik)

    Miután fél éven át hallgattam, hogy fölösleges és értelmetlen, amit csinálok a bloggal, édesanyám most kitalálta, hogy a barátnőjének akar szerezni megrendelőket, és tegyem fel a blogra, hogy ő asztrológus.

    Lényeg a lényeg: feltettem.

    És ugyan nem mondtam, hogy az utóbbi fél évben tanúsított hozzáállása után mit gondolok róla (hogy volt mersze ilyen szívességet kérni a sok lehúzás után), megkértem, hogy legközelebb fizetős hirdetőket szerezzen. Ha Ti tudtok kreatív hobbis fizetős (esetleg barterezős) hirdetőket, akkor szóljatok... :D

    A hipokritáról a másik, ami eszembe jut, az az, hogy volt egy oldal, ahol WC papír gurigás kreatív projektet írtak le, és valaki azt kommentálta, hogy "ezek a gurigák nem higiénikusak." Az ilyen "higiénia-mániás" emberek ugyanakkor a tyúkmakis tojástartóból készült alkotásokra vígan írják, hogy "ezt mi is meg fogjuk csinálni otthon Bercikével."

    Ha Ti is szeretnétek ilyen higiéniai szabályokba ütköző dolgokkal kevésbé megfertőzni a gyermeketek kezét alkotás közben, akkor a baktériumöléshez itt egy tuti tipp: Tegyétek az alapanyagot légmentesen zárható zacskóba, majd hagyjátok mélyhűtőben 24 órán át. Ez persze nem mossa le a makit és egyéb szennyeződéseket a papírról, de ha csak láthatatlan kórokozók vannak rajta, ez a módszer hatásos.

    daenerys 10 éve 1

  • Wahnsinn palacsintával

    Megkopott némettudásomból a címben található első szó elég jól megmaradt a célból, hogy leírja, mostanság milyen is az élet errefelé. Még mindig munkát keresek, ami annak köszönhető, hogy csomó munkalehetőségtől megint elestem - vagy mert túl messze van a munkahely és 30 ezer lenne oda járni, vagy mert "valaki" egész nap nyomja a süket szöveget, hogy mi lesz, ha én oda megyek dolgozni, ahova szeretnék. Vagy mindkettő.

    A munkanélküliségnek viszont vannak előnyei is, mert muszáj otthon valami olcsó, kéznél lévő cuccból kaját csinálni, így csináltam ma fincsi amerikai palacsintát ebédre, és képzeljétek, fantasztikusan sikerült!

    A poén benne az, hogy nagyon egyszerűen meg lehet csinálni. Nem csoda, hogy el vannak hízva a származási helyén a népek :)) Egy IKEA Steka serpenyőben ujjnyi vastagra sütött palacsinta simán elég egy étkezésre. Hidegen nem kóstoltam. Porcukorral és fahéjjal ettük. Laktózintolerancia és IBS esetén nem igazán ajánlott viszont.

    Hozzávalók:
    1 bögre liszt
    1 bögre tej
    1 tojás
    1/2 csomag sütőpor
    1 mk szódabikarbóna
    1 csipet só
    1 ek cukor

    A bögrével mindig gondban vagyok, egy Curver edényben írta, hogy cup, én aszerint mértem ki és stimmelt. De lehet ikeás mércével is mérni, sőt, ha nagyon gavallér vagy, akkor engem is megdobhatsz eggyel. :D

    Folytatás...

    daenerys 10 éve 9

  • Bölcselet

    "tömeggyártásban minden nap a műszaki cikkeddel gond nélkül isteni áldás kategória"

    Mára ennyi.

    daenerys 10 éve 3

  • Okos vásárló-nevelde - anti-netes átverés guide

    Elég jó, hogy felnyitotta a szememet az egyik kommentelő azzal kapcsolatban, hogy miért nem tőlem veszik meg a cuccokat a fizetőképes emberek, mert így már sikerült is párhuzamot vonnom az eladási rátám csökkenése és az utóbbi hetek postai lopási esetszámának növekedése között. Bizony: azért lopnak többet a postások, mert mindent megvesznek neten rendelve, mert ott "olcsóbb." A lopások mellett súlyos probléma a komolytalan, hitegető eladók megjelenése, akik 3000-ért adidas cipőt ígérnek, aztán kap a "kedves vevő" egy leharcolt, retkes, kukázott vackot, és akkor fel van háborodva a vevő, hogy ez mégis mi. És akkor még [moderálva] előre rendelős marhaságáról nem is beszéltem, melynek során komoly százezreket nyúlt le Facebookon bizalmat építve ismeretlenekkel, akik utaltak...

    Múltkor már közzétettem, majd rögtön le is vettem egy hardveraprós vásárlási útmutatót. Most egy másik útmutatót készítettem el, mert erre nagyobb szükség van, hiszen globalizálódik a vásárlás. A hátterem: már nem rendelek semmit külföldről, mert lopnak a postán, az eladók meg átvernek, de 2007 óta rendszeresen, felsőfokú angol tudással intéztem a rendeléseimet, tavaly jutottam arra a szintre, hogy megelégeltem az áldatlan állapotokat a piacon, mert több a görcsölés, mint az öröm.

    Folytatás...

    daenerys 11 éve 0

  • Kaptam állásajánlatot és...

    Természetesen Békásmegyeren lenne, ahová megint 2 óra lenne az odaút :( Még gondolkozom, hogyan tudnám esetleg mégis vállalni, de mivel útiköltséget vagy albit sem tudok fizetni, ezt lehet, hogy ki kell hagynom.

    Konyhásnéninek jelentkeztem egy másik helyre, onnan annyit se írtak vissza, hogy f. you (mert az meg angol ovi a budai hegyekben). Szóval a tündibündi felszínük valójában egy nagy humbug lehet, mikor teljesen korrekt hangnemben érdeklődtem és még csak egy "kösz a mailt, majd jelentkezünk" üzenetet sem eresztenek meg...

    daenerys 11 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.