2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Szoftveres BlackBerry ellenőrzés

    A BlackBerryk szoftveres tulajdonságai is csökkenthetik a telefon értékét a piaci etalon árakhoz képest.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 11 éve 9

  • Yamaha okosságok (PSR-E223-ról találtam, de biztos működik máshol is)

    Ide gyűjtöm a szintetizátorommal kapcsolatos beállítási módokat, mivel nem elég a leírás, szeretem látni youtube-ról a videón, hogy mit csináljak. Mondjuk nem 20 órával vizsga előtt kéne ezzel foglalkoznom, úgyhogy most csak párat teszek fel. Ha találtatok Ti is jó tutorialt Yamaha szintetizátorral kapcsolatban, akkor bővítem vele a cikket és dicsőségül feltüntetem a nicketeket is, mint a tudás forrását. :))

    Kísérőmechanika demo (intro, lezárás, kíséret magassága, stb.):

    Több oktáv játszása, teltebb hang és egyéb beállítások a Function gomb használatával:

    Nektek van még okosságotok ezzel kapcsolatban?

    UP

    Vakegérke Fórumtárs ajánlotta ezt:

    daenerys 11 éve 1

  • Hol adjam el az IKEA bútoraimat? - Élet a Hardveraprón kívül I.

    Pici tipp, de nagyot számít, hogy hol adunk el dolgokat. És sokszor a Hardverapró nem a legmegfelelőbb fórum erre.

    Mai tippem, hogy a Svédbútor oldalán garázdálkodj, ha szeretnéd eladni megunt, IKEA-ban vásárolt tárgyaidat. Nemcsak bútort, hanem minden IKEA-ban kapható terméket el lehet adni. Gyerekeknek való játékoktól elkezdve a tükrön át a gardróbszekrényig mindent ki lehet fogni jó áron, jó állapotban (vagy kevésbé jó állapotban, de olcsón).

    Nagyon jó a keresőoptimalizálásuk, magasan jönnek ki Google-ön a termékeik, és nem is kell külön regisztrálni az oldalra, ha el szeretnénk valamit adni.

    Vevőként külön funkciója az oldalnak, hogy levelet küld, ha feltöltenek olyan terméket, amilyet keres a vásárló. Így lehet, hogy valaki már másnap jelentkezik, mert már várt egy olyan terméket, amilyet Te meghirdetsz.

    daenerys 11 éve 0

  • Gagyi-e az utángyártott? BlackBerry utángyártott tartozék teszt

    Talán nem tévedek nagyot, ha azt állítom, hogy a legtöbb magyarországi iPhone felhasználónak legalább egy utángyártott tartozéka van a készülékéhez, legyen az egy 3D Hello Kitty szilikon tok vagy egy teljesen gyárinak kinéző utángyártott adatkábel. Van, ami jobb minőségű, és van, ami még a szemétbe is túl rossz közülük. De mi a helyzet a távol-keleti gyártóknak a "kevésbé népszerű" BlackBerry márka felhasználóit megcélzó termékeivel? Személyes tapasztalataimat szeretném megosztani ezúttal, melyben BlackBerry Torch 9800, 9810 és BlackBerry PlayBook készülékeim felvértezéséhez használt termékeket elemzek.

    Mindennek van jó és rossz oldala is - ezt előrebocsájtom, hiszen mindenkinek mások a telefonhasználati szokásai, szerintem mindenki megtalálhatja a neki megfelelő terméket a legolcsóbb kategóriából, egész jó minőségben.

    1) Felpattintható, utángyártott 9800 9810 Torch kemény tok

    A felpattintható tok méretben tökéletes és nagyon csinos volt, de slide-os BlackBerryre nem ajánlanám. A méret tökéletes, viszont a megoldás jellegéből adódóan a belső alkatrészeket súrlódásnak tesszük ki a tok használatával, és így hardveresen sérülhet a telefon előbb-utóbb a csúszkánk alatt.

    Folytatás...

    daenerys 11 éve 0

  • Multifunkció - jó-e nekünk, vagy kompromisszumos?

    Csak egy rövid szösszenetet hadd engedjek meg magamnak, mielőtt újabb, nagy lélegzetvételű írást közölnék. A feature phone-os cikk, amit egyik héten olvastam kiemelt logout cikkben, emlékeztetett arra, hogy milyen nehéz manapság telefont találni, ami jó arra, amire szeretnénk. Míg régen az emlékeztető, ébresztőóra, stopper és visszaszámláló a legalapvetőbb Nokia telefonok képességei között is szerepelt, mai telefonjainkon el tudjuk őket indítani, de kilépkednek, elfelejtik a funkciójukat a háttérben, és még sorolhatnám. Nem egyszer maradtam el munkából-iskolából idióta ébresztőóra-beállítás miatt.

    Mostanában egy Samsung Wave I-re voltam kénytelen váltani BlackBerryről, így egy elég jó fényképezővel rendelkező Wifi Hotspotot vásároltam, nagyon jó hangzásvilágú lejátszóval rádióhoz, zenéhez és videóhoz, gyönyörű kijelzővel - nekem ezek a fontosak. Na meg az instant üzenetküldés. És akkor ránézek a keskeny kijelzőn összetömörülő QWERTY-re, és kicsi nőciujjaimmal próbálom beírni, amit szeretnék... elrontom, visszatörlök... törölnék, mert llllllllllllll éktelenkedik a kitörlendő karakterek után. Nem tudom eltalálni a törlést, hagyjuk, újraindítom az appot, újraírom, amit akartam. Más szavakkal. :D És ez naponta - nem viccelek - hússzor! Már ott tartok, hogy a telefonon a böngészőt se nyitom meg véletlenül se, nehogy a végén meg akarjak nyitni olyan lapot, aminek be is kell írni a címét.

    Folytatás...

    daenerys 11 éve 4

  • Hogyan vásároljunk jó tablet PC-t?

    Egy tablet PC megvásárlása legszebb álmaink megvalósítása mellett komoly befektetés. A Windows tabletok használt ára kevésbé hanyatlik az évek során, mint a legdivatosabb tableteké, sokféle felhasználási lehetőségük van, és jó áron ki lehet szállni tablet PC vásárlás után az üzletből - mindezeknek előfeltétele, hogy ne a legolcsóbb készüléket vegyük meg a használt kínálatból, hanem a lehető legjobb állapotút, amelyet pénztárcánk még megenged.

    1) Hardveres szempontok

    KÉPERNYŐ

    Ne legyen foltos, egyenetlen a kép, amit ad. Ezt nem lehet megszokni, és nem fog megjavulni, bemelegedni a gép, hogy jól működjön.

    Legyen nagy a betekintési szöge a képernyőnek, különben nem lehet rá alkotni normális pozitúrában.

    Papírra sem merőlegesen meredünk rá. Sok tabletnek van IPS panelje, de ellenőrizned kell, hogy a Te választásod megfelel-e a munkád céljának.

    Legyen jó a fényereje a kijelződnek, különben nem fogsz tudni beltéren és kültéren dolgozni a tableton - ha a Windows nem engedi állítani a fényerő funkcióbillentyűkkel, újraindulás után állíthatónak kell lennie.

    Folytatás...

    daenerys 11 éve 0

  • Hordozható töltő vagy külső akkumulátor teszt - mekkorát válasszak, és mire jó?

    Először 2012 tavaszán találkoztam a külső akkumulátor vagy hordozható töltő névvel illetett koncepcióval, melynek lényege, hogy egy 1500-10000 mAh-s akkumulátort feltöltünk, majd telefonunkat, tabletünket, PSP-nket útközben fel tudjuk vele tölteni. Nagyon hasznosnak bizonyult gyengélkedő, öreg akkumulátorú telefonok mellett éppúgy, mint új telefonok mellett, melyek akkumulátora nem estére merül le, hanem a következő nap közepére (t.i. ha magas akkumulátor-töltöttség mellett kezdjük el feltölteni a telefont, az akkumulátor élettartama csökken, minden egyes töltőre helyezés, minden megkezdett töltés egy töltési ciklusnak számít*).

    Ezen típusú elektronikai cikkek hosszútávú felhasználójaként írásomban nemcsak technikai elemzést, de néhány jótanácsot is adok arra vonatkozólag, hogyan nyerjük ki a legtöbb töltést az akkumulátorból, illetve hogyan ne robbantsuk fel annak celláit felelőtlen töltögetés által. Senki sem szeret 3-6-8-10 ezer forintot kidobni az ablakon, tanulj az én káromon inkább! :)

    Két hordozható akkumulátort elemzek cikkemben, melyek 2600 mAh és 4000 mAh kapacitásúak és rövid tesztelés során bizonyították, mire képesek valójában.

    Folytatás...

    daenerys 11 éve 13

  • Hogyan tesztelj használt BlackBerryt?

    A használt készülékeknél fontosak lehetnek az apróbb jelek, melyek a telefon valós előéletéről árulkodnak

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 11 éve 70

  • Gyerekek fejlesztése otthon - 2. rész

    Mint az előző részben írtam, a gyerekeknek érdemes használni a tabletokat, de nem feltétlenül úgy, ahogy Steve Jobs és társai elképzelték, és nem is igazán úgy, ahogy az appok kiötlői azt mindig gondolnák. Az első néhány ötletet szeretném a tablet előkészítésének és "alap ötleteknek" szentelni.

    1) Tablet vízállóvá tétele 30 forintból

    Tavaly jött be a medencés kamerázáshoz az az ötlet, hogy az iPadeket, iPhone-okat vízálló szütyőbe tegyék a tulajdonosaik. Noha egész olcsón beszerezhetőek voltak ezek, nekem nem Apple termékeim voltak, így nem passzolt a méret. Alternatívaként észbontóan olcsó megoldásba botlottam, ez az ikeás Istad zárható műanyag zacskó. (kicsi és nagy)

    Körül-belül 20-30 forintból megvan egy vízálló, erős anyagú "tablet tok," ami könnyen pótolható. A Playbookomhoz a kicsit használtam, tehát 7"-os készülékekhez, telefonokhoz a kisebb is jó, és előnyként (bár mint látni fogjuk, hátrányként is) az érintőképernyő teljesen korrektül működik vele!

    2) Irkafirka tabletra

    Folytatás...

    daenerys 11 éve 3

  • Gyerekek fejlesztése otthon - 1. rész

    Amikor olvassa a kommentárjaimat a tabletok és játékok használatáról, mindenki aktív technofób harmincas zöldnek hisz, aki gyűlöli a technológiát és az újításokat. Keménymagos Y generációsként a cyberbullying, a blogolás, a játékfüggőség csakúgy sorsommá vált, mint érettebbé válva a produktív számítógép-, internet-, okostelefon- és tablethasználat. Én voltam, aki az első Furby-ért hisztiztem heteken át, aztán pár nap múlva eldobtam, csakúgy, mint előtte a legspécibb tetris-t, vagy később a Nintendokat és a legújabb telefonokat. Mindig mindent megkaptam és meguntam rövid idő után - könnyen jött, könnyen ment. Ma már tömegesen élik át a gyerekek az interaktív és analóg játékok ilyen típusú használatát és megunását, aminek sok káros következménye van lelkileg is.

    Ezen írásban nem szólok sem az iPadek, sem a konzolok, de még az interneten elérhető foglalkoztatók és játékok ellen sem arra az esetre, ha a gyermekedet szeretnéd lekötni. Sorozatom lényege, hogy le tudd kötni a gyermeked egyszerű, valós életben "manipulálható" dolgokkal, amelyeket nem kell a boltból megvenni, hanem otthon, együtt meg tudjátok csinálni. Mellette be fogom mutatni egy későbbi részben a gyerekek lekötésében a tabletok használatát is, illetve azt, hogy hogyan tudjátok a legtöbbet kihozni egyszerű eszközök használatából, újrafelhasználásából.

    Folytatás...

    daenerys 11 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.