2023. február 9., csütörtök

Gyorskeresés

Az árengedmény csapda

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Nem először fordult elő, hogy valakinek rábólintottam arra a kérésére, hogy olcsóbban adjak oda neki valamit, mint a meghirdetett ár. A mostanában előfordult esetek után viszont soha az életben nem leszek hajlandó engedni az árból.

Miért? Nem azért, mert el vagyok eresztve, nem azért, mert azon az 500-1000 forinton múlik. Egyszerűen azért, mert már sokadik ember játssza el, hogy alkudozás után vissza akarja velem vásároltatni a terméket vagy hónapokig szívni a véremet, mert ők "hibát" találnak benne.

"Ez egy sz.r, nem jó semmire, a fiam is megnézte az interneten" - mondta a boltos, aki a szomszéd netjét és a város művelődési házának ingyen internetét akarta a wifierősítőmmel lopni, csak éppen elfelejtette kikapcsolni a beépített wifi vevőjét a notebookjában, így gyengén működött a készülék. Amikor élőben ledemóztam neki, hogy mekkora ostoba barom, szomorúan vette vissza a pénzét, majd távozott.

"Az akkumulátora rossz a telefonnak, sőt az egész telefon rossz, én nem ilyet akartam" - mondta, aki itt ült nálam legalább félórán keresztül és nyomogatta a telefont, látta, mennyire merül, mit tud, meg úgy egyáltalán. Mikor gondolkodás nélkül felajánlottam, hogy visszavásárolom a telefont, már nem akarta visszaadni. Pár hónappal későbbi próbálkozását már szóra se méltattam.

"Felfújtam a labdát, de kiszakítottad a leeresztéskor" majd "a párom jobban megnézte" kezdetű üzenetek vártak a fiókomban, miután valaki egy gimnasztikai labdát vásárolt tőlem. Először felajánlottam a segítségemet a reklamációban, második üzenetét azonban el sem olvastam az első pár szó után. Mert nem.

Elegem van. Ha már valakinek szívességet teszek, hogy a ruppótlanságát kiélhesse rajtam pár száz, ezer forint erejéig, még utána a lelki terrort is viseljem el, hogy az ő kérésére olcsóbb dolgot én élete végéig menedzseljem?

Szerencsére itt nem találkoztam ilyen hülyékkel (mert már nem hirdetek).

Hozzászólások

(#1) Klaus Duran


Klaus Duran
senior tag

Magyar magyarnak farkasa. :W

Kolléga mesélte hogy ismerőse kint él a családjával. Vannak lengyel, cseh megy egyéb keleti barátaik, de magyar egy sincs. Mert csak baj lenne belőle. Nem tudom miért kell csesztetni a másikat.

Igaz én egy kicsit máshogy gondolkodom mint a legtöbb ember. De miért vágják maguk alatt a a fát a magyarok? :W

[ Szerkesztve ]

6 hónap tapasztalat után elmondhatom hogy az iOS 13PM semmivel sem jobb mint egy Android 11-es flagship. Ha nem lenne egy kész vagyon ezt is földhöz baxnám mint anno a W10-es Lumia 950et.///A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM

(#2) szabonagyur


szabonagyur
félisten

Én is kb. ezért is nem kezdem eladni a cuccaimat, főleg telefonokat. Inkább pihenjenek a fiókban, de nekem ne akarja bemesélni, hogy a telefon amit alig használtam, max 1 évesek de már szarok. De ugyanígy bármivel, csak a baj van belőle és én idegesítem magamat a dologgal, holott sosem adtam el rossz terméket.

Egyszerűen nem éri meg eladni semmit vagy jó fejnek lenni senkivel mivel abban nincs hála.

(#3) total90 válasza Klaus Duran (#1) üzenetére


total90
veterán

En mint kolfoldon elo nagyon is ala tudom tamasztani, hogy nagy partiba nem lennek magyarral. Nem sokat ismerek itt, de akiket megismertem, azok nagy szazalekanal mindig ugyanoda kotott ki az ismeretseg.

Ha nincs jó, ló a szamár is.

(#4) Lauda


Lauda
félisten

Annak, hogy enged valaki az arbol, mi koze ahhoz, hogy ruppotlan a vevo es ilyen indokkal szeretne visszavetetni? A normalis vevo is probal alkudni altalaban, en is szoktam ha ugy adodik, ebben nincs semmi termeszetellenes. A vedd vissza, mert ez meg ez, mar mas teszta. Elobbi es utobbi kozott viszont nem latok osszefuggest.

(#5) Klaus Duran válasza total90 (#3) üzenetére


Klaus Duran
senior tag

De miért? Mi indokolja a viselkedésüket? :W

6 hónap tapasztalat után elmondhatom hogy az iOS 13PM semmivel sem jobb mint egy Android 11-es flagship. Ha nem lenne egy kész vagyon ezt is földhöz baxnám mint anno a W10-es Lumia 950et.///A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM

(#6) szabonagyur válasza Lauda (#4) üzenetére


szabonagyur
félisten

Mert általában mindig az a vevő akarja visszavetetni akkor amúgy is nagy kedvezményt kapott már a cuccra.

(#7) total90 válasza Klaus Duran (#5) üzenetére


total90
veterán

Mit tudom en, mindneki hatalmas arc akar lenni es te jo eg, miket hallottam... na mindegy. Mostanaban ha alkalmam lenne magyarral kommunikalni, akkor nem mutatom, hogy az vagyok, vagy is nem szolalok meg.

Ha nincs jó, ló a szamár is.

(#8) daenerys válasza Lauda (#4) üzenetére


daenerys
tag

Hát amikor mondjuk egy dolog árából 10 helyett 20 százalékot lealkud. Én 10-et ajánlottam, ő 20-at kért levenni belőle. Nem volt másik érdeklődő, vihette. Aztán jött a rinya. Szerinted?

(#9) Drenadar válasza daenerys (#8) üzenetére


Drenadar
veterán

A magyar sajnos ilyen.

Nekem össz vissz egyetlenegy telefon eladásom volt, és hál istennek normális volt a vevő nem szórakozott semmin, kiperkálta a pénzt, aláírtuk az adásvételit, aláírta, hogy olyan állapotban van a teló amilyennek ő gondolta, és soha többet nem beszéltünk...

Napjainkban...
Autót hirdetek, jön a hívás, hogy cserélném-e hasonló korú leharcolt opelre... (Telefonnál még megértem a csere ötletét, de egy autónál??)
Jön a hívás, hogy őőőőt nagyon érdekli a kocsi, és nagyon kellene neki, és mennyi a vége... Mondom neki, hogy ennyi és ennyi, erre ő mond egy összeget, ami további 20% -al kevesebb... Majd elkezdi mondani mint egy segélyvonalon hogy de értsem meg, neki most nagyon rossz az anyagi körülménye, és hogy max ennyit tud adni, de azt most azonnal.
Normális az ilyen? Ezt vajon a tescoban is előadja? Mintha nekem lenne életbe vágó hogy most azonnal el legyen adva a kocsi...

Amúgy meg:
Ha ki tudta próbálni előtte az árut a vevő, és nem ajánlottál rá garanciát, akkor ott reklamációnak helye nincs szerintem.

Miért éri meg ezekkel szívni?

[ Szerkesztve ]

(#10) Lauda válasza daenerys (#8) üzenetére


Lauda
félisten

Miert ne alkudna, ha te engedsz belole? Azert engedsz, mert masnak nem kell a porteka. Aki nem alkuszik az is bedobhatja, hogy vedd vissza, nincs osszefugges.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.