2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Babajogsi, kutyajogsi

    Az indexes "kutyajogsi" hír alatt a sok indexeskommentelő bele nem gondolva javasolgatja egymásra tromfolva, hogy gyerekvállaláshoz is kellene valami hasonló előjog.
    Képzelem, milyen sivalkodás menne, ha a kormány bejelentené, hogy milyen feltételeket szab a gyerekvállaláshoz, illetve holnaptól majd 40 eurót kell fizetni a jogosítványt igénylő kutyatartáshoz.

    Jobban belegondolva tényleg nem értem, hogy örökbefogadás esetén miért kell minden idétlen tesztnek és feltételnek megfelelnie a szülőnek, ha gyermekvállaláskor gyakorlatilag semminek.

    csƵ 5 éve 126

  • Nosztalgia

    Tegnap éjszaka sikerült belépnem a régi, kitiltott nickemmel egy Hardveraprós bug miatt. Volt 3 elolvasatlan privát üzenetem. Abból kettőt a RIOS Gépház küldött, de hogy minek?!

    Rá is térnék a lényegre. Beleolvasgattam a privátjaimba, és vicces volt. Mintha nem is én lennék. 18-20 évesen kicsit másképp láttam a világot. Sokan kerestek szakmai kérdéssel is priviben, akkor még elég aktívan érdekeltek a hardverek és apróztam is egy keveset, mára ez eléggé lecsengett nálam. No, meg a CoD2/4. Olyan parancsokat és kifejezéseket tudtam fejből, amiket mára elfelejtettem, hogy a jelentését sem tudom.

    Fura volt visszaolvasgatni, sok beszélgetés teljesen kiment a fejemből és jól esett visszaemlékezni rá.

    Írtam is egy bejegyzést tegnap arról a regisztrációról, de valamiért eltűnt. ;]

    csƵ 11 éve 5

  • A román-magyar kapcsán

    Meglehetősen nagy figyelemmel kísérte a sajtó a tegnapi meccset és annak előkészületét. Végigolvastam pár cikket, blogot és hozzászólást. Akadnak számomra felfoghatatlan vélemények is.

    Szögezzük le az elején, hogy ilyen beszari játékkal senki ellen nem lehet nyerni. Több gólt kaptunk mint amennyi helyzetünk volt. Szánalmas teljesítmény volt és nagyon megérdemelték volna a románok, hogy odacsapjunk nekik azokért a provokációkért, amit kaptunk tőlük.

    Lássuk csak:

    - bozgorozással fogadták azokat a szurkolókat, akiket amúgy sem kell félteni,
    - megkéseltek egy magyart,
    - ok nélküli gumibotoztak a csendőrök,
    - az élő tévés közvetítésben az összeállításnál véletlen szlovák zászlót biggyesztettek a magyar helyére,
    - ugyanitt 3 magyar játékos nevét írták el,
    - 50 ezren fütyülték ki a magyar Himnuszt.

    Ennek ellenére kialakult egy fikázó réteg, akik csak azt tudják acsarkodni, hogy az ultrák szétverték Bukarestet, érted az egész várost, miközben pár üveg és szék lett eldobálva. Lejárattuk magunkat Európa előtt, mintha máshol ilyen sosem lenne és ez csak egyedi magyar eset. Különben is utálják a focit, remélik levonnak tőlünk még pár pontot. Sose jutunk ki vb-re, be kell szüntetni a labdarúgást Magyarországon.

    Folytatás...

    csƵ 11 éve 19

  • Létezik ilyen App?

    Gyakorlatilag egy szótárt keresek, ami be van ágyazva az angol nyelvű honlapokba. Teszem azt, hogy nem ismerek egy szót, odahúzom a kurzort az adott idegennyelvű szóra és kiírja a lehetséges jelentéseket. Van ilyesmi?

    csƵ 11 éve 5

  • Milyen zenelejátszó programot használsz?

    Idestova 5 éve használom megelégedéssel a foobar2000 lejátszóját. Ami az előnye, az a hátránya is. Mindent a felhasználónak kell testre szabnia, különben egy marhára pucér felülettel találja szemben magát az ember.

    Jelenleg ilyen beállítással használom a programot.

    A bejegyzés nem azért született, hogy felmérést készítsek, hanem hogy találjak esetlegesen egy jobb alternatívát a foobar-tól. Úgyhogy, aki tud ilyet, ne habozzon!

    csƵ 11 éve 105

  • Térkép - így nézett ki a lakóhelyed az 1800-as évek közepén

    Meglepően érdekes dolgot találtam az interneten. 1819-1869 közötti időszakról készült katonai felmérés térképet szinkronizáltak a Google Maps-szel. Párhuzamosan lehet megtekinteni a jelenlegi és az akkori térképet.

    II. katonai felmérés

    csƵ 12 éve 22

  • Meguntam

    A Blogoutot is, meg a Logoutot is ignorálom már egy ideje. Eltűnt a varázsa.

    csƵ 12 éve 18

  • Rocker vagy rapper vagy?

    Amikor 10-12 éves koromban felső tagozatos általános iskolásként még csak ízlelgettem az életet…

    Ennek is már vagy 10 éve. Olyan körökben mozogtam, hogy mindig volt a társaságban egy olyan figura, aki elismert volt széles körben a saját korosztályában. Aztán mikor ők kitalálták divatból, hogy csak rockerek meg rapperek léteznek, akkor bajban voltam, mert nem voltam egyik sem. Úgy kérdezték tőlem, mint akik vért ittak. Én meg csak annyit tudtam válaszolni, hogy egyik sem vagyok. Akkor kijavított egy idősebb tag, hogy mondjam azt, hogy patesz. Nem tudtam mit jelent, most sem tudom. De patesz volt, aki nem sorolta be magát sehova. Pedig próbáltam én csapódni valahova... Kérdezem is osztálytársaimat, hogy ők mik? Kevés tudta, hogy miről van szó. Így hát nem is lettem okosabb. Érdekelt azért a dolog, úgyhogy kiírattam osztálytársammal egy Linkin Park és egy Gorillaz lemezt.

    A rockerek meg is növesztették a hajukat, mert az egyikük kitalálta, hogy az úgy helyes. Az osztályukban volt kb. 10 fiú. Ezeknek a fele követte is azt az egy marhát. Másfél évvel később ő vágta le elsőnek. A többi meg csak nézett. Dávid azóta Attila, ekkortájt döntött úgy, hogy ő nem fog zsidó néven bemutatkozni. Szerencse, hogy a szülei két keresztnevet adtak neki.

    Folytatás...

    csƵ 12 éve 26

  • Google Docs mélyvíz

    Ért hozzá valaki komolyabban? A táblázatkezelőjében kellene elmerülnöm valamilyen szinten, mert a szakdolgozatomhoz szükséges, ugyanis javarészt erről szól.
    Feladatok, leírások, stb... érdekelne a témával kapcsolatban.

    csƵ 12 éve 2

  • Petőfi, a náci

    Most néztem egy videót arról, hogy brit és ír hallgatók magyarul tanulnak és tetszik nekik a nyelv, stb...

    A lényeg a hozzászólásokon van. Valakinek nem tetszik egy snitt Petőfiről, mert nacionalista eszmét sugall az országunkról:

    Csak azt nem értem, hogy miért kell élénken Petőfit mutogatni a videóban. Miért van az, hogy ha egy külföldi valami magyar dolgot dícsér, azt egyből kicsit nacionalista körítéssel kell tálalni?
    spinakker14 1 héttel ezelőtt

    Akkor válaszolnék itt a kedves posztolónak: Petőfi elsősorban költő volt. Az egyik legnagyobb költőnk. A magyar nyelv sokszínűsége pl. a művei alatt bontakozik ki. Épp emiatt lett bevágva egy kép róla és nem azért, mert részt a hazánk szabadságáért és függetlenségéért vívott a forradalomban. Gyökér.

    csƵ 12 éve 49

  • Fegyencedzés

    Tegnap találtam rá erre a könyvre egy ismerősöm által.

    Arról szól, hogyan lehet súlyok nélkül pokoli erőre és kinézetre szert tenni. Paul "Coach" Wade írta a börtönévei alatt szerzett edzéstapasztalataiból.

    Eddig a bevezetőn vagyok túl, de nagyon bejött eddig. Igazság szerint én mindig is hülyeségnek tartottam a súlyzós edzéseket, mindenféle szerrel és odafigyelt táplálkozással meg pláne baromság az egész. Márpedig a börtönben nincs csirkehús rizzsel minden nap. A tömegnövelő szerekről nem is beszélve. Vizezd fel magad egy darabig, aztán ha abbahagyod, úgy nézel ki, mint egy mazsola. Nem egy haverom járt így, 10 kilókat fogytak pár hét szünet után.

    Várom a gyúrós topik nagyágyúit. ;]

    csƵ 12 éve 83

  • Eltűnt néhány hsz-ed?

    Azért volt, mert töröltem egy pár bejegyzésemet. Nekem vagy 50 hozzászólásom lett oda.

    Okai:

    - elvesztette aktualitását
    - kérdés volt, amire már kaptam választ
    - olyan semmilyen írás volt
    - magam is cikinek tartottam :))

    Várható-e a közeljövőben hasonló akció?
    - Igen.

    csƵ 12 éve 26

  • - nincspéhá

    - vanpéhá
    - nekem nincs
    - akkor hazudtam
    - qrvanyád
    - tied
    - szarpéhá
    - tárhelyet bővítenek
    - vanpéhá
    - nincs kép upload
    - szarpéhá
    - nincspéhá
    - lezso veri
    - vanpéhá
    - dehogy van
    - akkor hazudtam
    - 'nyádat szopatsz
    - megint nincs
    - e-mail beléptetés
    - majd csak holnaptól
    - vanpéhá

    csƵ 12 éve 22

  • Anyajegy dilemma

    Nem szenvedek hiányt anyajegyekben, az arcomon is két elég csúnya van.
    Ezeket kellene eltüntetni, csak nem tudom, hogy a lézeres vagy a szikés műtét-e a jobb. Illetve, hogy melyiknek milyen előnyei, hátrányai vannak. Elvileg a lézerestől kifehéredik a bőr, ha meg kivágják, akkor heges lesz, de már jobban járnék bármelyikkel, mint ezzel a két kiállóval.
    Akinek van tapasztalata vagy információja az anyajegy eltávolításról, az megoszthatná.

    csƵ 12 éve 37

  • Solti Dezső

    Született: Steinberger Dezső néven 1912-ben Balmazújvároson.
    Mindene volt a labdarúgás, fiatal korában ő is űzte a sportot a BSC-ben, amit gyakorlatilag saját maga tartott fenn. A világháborús megrázkódtatások után Milánóban telepedett le. Ekkor változtatta meg nevét.
    Milánóban élt, a '60-as években Desiderio Solti a világ egyik legismertebb klubmenedzsere az FC Internacionale klubigazgatója volt.
    Irányítása alatt nyerte meg az Inter az Európa-kupát és a Világkupát.

    Az újvárosi lakosság 99%-ának semmit sem mond a neve.

    csƵ 12 éve 5

  • Külföldiek magyar témájú zenéi

    A korábbi filmzenés bejegyzésem után ezentúl gyűjtsük össze a külföldi előadók által komponált magyar témájú műveket. Lehet többféle stílus is. Nem hiszem, hogy olyan túl sok lenne.
    El is kezdeném a sort az alábbiakkal:

    Brahms - Magyar tánc 5. (és a sorozat többi része)
    Strauss - Éljen a magyar!
    Marches - Avanti Ragazzi di Budapest

    csƵ 12 éve 21

  • Ezért tanultatok?

    A kormány törvénymódosítása miatt, meg amúgy is elég forró téma a (tovább)tanulás. Facebookon épp belebotlottam egy felvételi lapba, amit OKJ-s képzésben tanulni vágyó, aktív álláskeresők töltöttek ki!

    Talán nem haragszik meg érte az ismerősöm, hogy megosztom ezt a két képet:

    [link] és [link]

    Én nem is fűznék hozzá semmit, de ezért kár volt koptatni az iskolapadot, vagy megköszönhetjük a tanároknak az időtálló, értékes munkájukat. Bár szerintem inkább az előbbi a helytálló megállapítás.

    csƵ 12 éve 71

  • Újítás undor

    A userek nem vevők az újításokra, sőt egyenesen utálják őket.

    Gondoljunk csak vissza, mi volt anno az iWiW-vel, az arculatváltás után mindenki* sírt a soha nem használt falon, hogy kérjük vissza a régit. Majdnem társadalmi akció is lett belőle, röhejes.
    Aztán a Facebook is átesett néhány változáson, itt is ugyanaz a történet játszódott le. Mindenki könyörögte vissza a régi kedvenc honlapját. A chat funkció újítása sem tetszett senkinek, vissza a régit.
    A jó öreg MSN... Soha senki sem akart váltani az újra, pedig muszáj volt egy idő után. De azért a teljesen felesleges Plus mindenkinek ott volt a gépén és cifrábbnál-cifrább neveket lehetett látni a partnerlistán...
    Jelenleg ott tartunk, hogy a YouTube is feltuningolta a kezdőlapját és természetesen ez sem tetszik senkinek. A lényege, hogy lejátssza a videókat. Ezt a dolgát 1-2 apró malőr ellenére kifogástalanul teljesíti.

    Mi kell még, emberek? Semmi sem jó nektek. Menjünk vissza a barlangba, mert a ház túl bonyolult nekünk és néhány percbe telik mire megtanuljuk, hogy merre is vannak a helyiségek benne.

    *a felhasználók nagy része

    csƵ 12 éve 36

  • Szólsz?

    Következő a szituáció:
    Egy tetszőleges szórakozóhelyen veszel egy tetszőleges italt. Fizetsz, majd észreveszed, hogy rosszul adtak vissza. Mondjuk 100 forinttal kevesebbet. Szólsz a pultosnak, hogy elszámolta magát?

    csƵ 12 éve 44

  • Filmzenék

    Olykor előjön belőlem a filmzenét hallgathatnék. Gyűjtsük össze minden idők legjobb filmzenéit!
    Kezdeném a sort számomra néhány klasszikussal:

    Jurassic Park Main Theme
    Star Wars Main Theme
    SW V - Imperial Marsh
    Pirates of the Caribbean Main Theme
    Ghostbusters Main Theme
    Back to the Future Main Theme
    The Good, The Bad & The Ugly Main Theme
    The Lion King - Circle of Life
    Fight Club Ending Theme

    Folytatás...

    csƵ 12 éve 60

  • Mindenkit utálok

    Aha, téged is...
    Egyre jobban kiábrándulok mindenből, de főképp mindenkiből. Nincs motiváló tényező és ambícióm sincsenek.
    Öregember koromra egy házsártos vén fasz leszek. Kibírhatatlan. Remélem megérem a nyugdíjas kort és nem basszák szét a természetet annyira, hogy gond nélkül tudjak majd horgászni, amikor csak tehetem. Szép jövőkép...

    Senki se szeret, mindenki utál, vesztes vagy. Mosolyogj, te barom! - Joe Hallenbeck érzésem van egyre többször.

    csƵ 12 éve 99

  • B**MEG!

    DopeMan új zenéje megvolt? A cím a címe, ugyanolyan alpári, mint maga a Drogsztár. Elöljáróban felhívnám arra a figyelmet, hogy aki nem bírja a szóismétlést, az még véletlenül se hallgassa meg!

    Új Himnuszként emlegeti néhány rajongó, ráadásul van közöttük olyan is, aki a jelenlegit színesítené néhány b**meggel. Végülis nem nagyon várhatunk többet a gengszter rajongótáborától.

    Pityinger László Facebookos oldalán kiderül az is, hogy hajlandó lenne megtanulni saját nótáját, ha a közönség szeretné hallani a koncerteken. Elmondása szerint a Himnusz már megy neki, ugyanis az első versszak is kihallható a sok b**meg közül.

    Rágógumi szint, csak más kategória.

    csƵ 13 éve 46

  • Bencze Imre: Édes, Ékes Apanyelvünk

    Lőrincze Lajosnak és Grétsy Lászlónak

    Kezdjük tán a "jó" szóval, tárgy esetben "jót",
    ámde "tó"-ból "tavat" lesz, nem pediglen "tót".
    Egyes számban "kő" a kő, többes számban "kövek",
    nőnek "nők" a többese, helytelen a "növek".
    Többesben a tő nem "tők", szabatosan "tövek",
    amint hogy a cső nem "csők", magyar földön "csövek".
    Anyós kérdé: van két vőm, ezek talán "vövek"?
    Azt se' tudom, mi a "cö"? Egyes számú cövek?
    Csók - ha adják - százával jő, ez benne a jó;
    hogyha netán egy puszit kapsz, annak neve "csó"?

    Bablevesed lehet sós, némely vinkó savas,
    nem lehet az utca hós, magyarul csak havas.

    Miskolcon ám Debrecenben, Győrött, Pécsett, Szegeden;
    amíg mindezt megtanulod, beleőszülsz, idegen.

    Agysebész, ki agyat műt otthon ír egy művet.
    Tűt használ a műtéthez, nem pediglen tűvet.
    Munka után füvet nyír, véletlen se fűvet.
    Vágy fűti a műtősnőt. A műtőt a fűtő.
    Nyáron nyír a tüzelő, télen nyárral fűt ő.

    Több szélhámost lefüleltek, erre sokan felfüleltek,
    kik a népet felültették... mindnyájukat leültették.

    Folytatás...

    csƵ 13 éve 0

  • Majmok, gyülekező!

    Több, mint 50 ezer félőrültet sikerült összeszedni alig egyetlen egy nap leforgása alatt. Köszönhetően a Facebookos VV Cristofel - Kampány, vissza Crist a VV-be, legyünk több mint 100.000-en """társadalmi akciónak""".

    Bezzeg, ha arról kellene szavazni, amitől gördülékenyebben menne az élet, akkor baszna rá a csőcselék.
    Megvagytok véve, ha nem is kilóra, de IQ-ra biztosan. Így olcsóbbak is vagytok. Jóval.

    Kinek az érdeke, hogy néhány nappal, héttel tovább lásson egy végtelenül buta előembert a villában tévében? Ez kell nektek? Ez a legnagyobb problémátok?

    Neten sokkal egyszerűbb és olcsóbb fight-olni a mindennapi betevőtökért, de sms-t már nehezére esett mindannyitoknak küldeni.

    Szánalmasok vagytok!

    Üdvözlet:

    CséZé

    csƵ 13 éve 270

  • F1 overall – nyertünk, de mégsem

    A német Hugo Boss divatcég a McLarennel közösen arra buzdította az F1-rajongókat, hogy a hazai versenyekre tervezzenek saját overallt és azt fogja viselni Hamilton és Button az adott ország nagydíján.

    Itthon Kalmár István kalocsai mintás overallja nyert, a Magyar Nagydíjon ebben a szerelésben is láthattuk a két pilótát.

    Az évadzáró brazíliai versenyre is lett egy játék hirdetve. Miszerint az országok között a legtöbb szavazatot kapott dizájnt fogják a McLaren-es versenydresszre hímezni.
    Erre a hírre a magyar szavazók összekapták magukat és több, mint 100 ezer szavazatot küldtek a kalocsai mintásra. Ezzel toronymagasan első helyen voltunk az utolsó nap előtt.

    Ám ilyenkor jön a jól megszokott de, a Hugo Boss csalásra hivatkozva nem hozott eredményt. Azzal az indokkal, hogy egy IP-címről több szavazat is érkezett. (Még jó, hogy az állt a honlapon, hogy többször is lehet szavazni.) Ennek tükrében törölték a szavazást és sorsoltak. Véletlen pont a német ruha nyert.

    Így hát kedves Hugo Boss!

    A k*rva anyátokat! Felmostátok velünk a szaros padlót. Remélem csődbe mentek Magyarországon, merthogy én eddig tőletek semmit sem vásároltam, az egy dolog. De, hogy ezután pláne nem fogok. Az meg tuti!

    csƵ 13 éve 20

  • Kinéztem az ablakból

    És fényképeztem hármat:

    Szép, szétHDR-ezett cucc lett belőle. :D

    csƵ 13 éve 8

  • Sav

    A keddi napon kijött a Fish! zenekar legújabb albuma. Tegnaptól meghallgatható, szeptember 27-étől ingyenes tölthető, 30-ától lemezbemutató koncertek.

    Végre még egy zenekar, akik belátták, hogy lemezeladással nem lehet előrejutni. Hatalmas királyok.

    csƵ 13 éve 8

  • Váltok, megint

    Noha nemrég cseréltem le a konfigomat ATX-ről ITX-re, máris azon töröm az agyam, hogy noteszgépre kellene átállni. Ennek az oka egyszerű:
    - lényegbeli különbség nincs a két szabvány között. Igaz, hogy kisebb a ház, de minden más periféria ugyanakkora.
    - mostanában egyre többet kell hordoznom a gépet, ezért is lenne jó, ha lenne egy "egybegépem".
    - a játszásból már teljesen kiábrándultam(?), ha néha összeülünk a haverokkal LAN-ozni, akkor is a régi címeket vesszük elő.
    - egy minőségi laptop tapintása, használata mégis csak egy kisebb fajta jóérzéssel tölti el a hozzám hasonló """kockákat""".
    - Nem használok gépigényes programokat, így nem is kell erős konfigurációval rendelkező notebook-ot vennem.

    Röviden az ITX-ezésről:
    Nekem nem igazán nyújtott akkora élvezetet, mint amire számítottam. A ház felkerült a polcra, a régi Coolermaster még a földön volt. Ugyanannyira nem vagyok vele semmilyen kapcsolatban, mint azelőtt.
    A mostani halk, csakugyan, mint a régi. A ház méretéből adódóan melegebb, sokkal. A rendszer gyorsabb lett az ITX konfigon, mint amit váltott, grafikában - dedikált VGA hiányában - viszont csúnyán alulmaradt. Viszont erre ugye nem is volt szükségem az utóbbi hónapokban. Említettem miért.

    Folytatás...

    csƵ 13 éve 4

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.