2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Sav

    A keddi napon kijött a Fish! zenekar legújabb albuma. Tegnaptól meghallgatható, szeptember 27-étől ingyenes tölthető, 30-ától lemezbemutató koncertek.

    Végre még egy zenekar, akik belátták, hogy lemezeladással nem lehet előrejutni. Hatalmas királyok.

    csƵ 13 éve 8

  • Váltok, megint

    Noha nemrég cseréltem le a konfigomat ATX-ről ITX-re, máris azon töröm az agyam, hogy noteszgépre kellene átállni. Ennek az oka egyszerű:
    - lényegbeli különbség nincs a két szabvány között. Igaz, hogy kisebb a ház, de minden más periféria ugyanakkora.
    - mostanában egyre többet kell hordoznom a gépet, ezért is lenne jó, ha lenne egy "egybegépem".
    - a játszásból már teljesen kiábrándultam(?), ha néha összeülünk a haverokkal LAN-ozni, akkor is a régi címeket vesszük elő.
    - egy minőségi laptop tapintása, használata mégis csak egy kisebb fajta jóérzéssel tölti el a hozzám hasonló """kockákat""".
    - Nem használok gépigényes programokat, így nem is kell erős konfigurációval rendelkező notebook-ot vennem.

    Röviden az ITX-ezésről:
    Nekem nem igazán nyújtott akkora élvezetet, mint amire számítottam. A ház felkerült a polcra, a régi Coolermaster még a földön volt. Ugyanannyira nem vagyok vele semmilyen kapcsolatban, mint azelőtt.
    A mostani halk, csakugyan, mint a régi. A ház méretéből adódóan melegebb, sokkal. A rendszer gyorsabb lett az ITX konfigon, mint amit váltott, grafikában - dedikált VGA hiányában - viszont csúnyán alulmaradt. Viszont erre ugye nem is volt szükségem az utóbbi hónapokban. Említettem miért.

    Folytatás...

    csƵ 13 éve 4

  • IIXX

    csƵ 13 éve 63

  • Audiotrak Prodigy Cube

    Előzmény:

    Mivel fél éve helyszűke miatt eladtam az Asus Xonar D1-es hangkártyámat, ezért valami külső megoldást kellett keresnem 25k HUF-os kategóriában. Véletlenül rátaláltam az Audiotrak Prodigy Cube USB-s hangkártyára.
    Legolcsóbban $99-ért kínálták ingyenes házhoz szállítással. Némi gondolkodás után meg is rendeltem..

    Az eszközről:

    A DAC nagyjából 2 cigis doboz méretű, fémborítású. Igen minőségi hatást keltő dobozban van. A ki- és bemenetei aranyozottak. Kapunk hozzá az USB kábelen kívül vastag, aranyozott RCA-kábelt is, plusz a megszokott manualt.
    A kártya elején találunk két jack dugó kimenetet, 6.3 és 3.5 mm-est. Egy mikrofon bemenetet, egy kimeneti kapcsolót és egy hangerőszabályzót.

    Folytatás...

    csƵ 13 éve 12

  • Re-

    Writable.

    csƵ 13 éve 38

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.