2020. július 11., szombat

Gyorskeresés

Audiotrak Prodigy Cube

Írta: | Kulcsszavak: audiotrak . prodigy . cube . hangkártya . dac

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Előzmény:

Mivel fél éve helyszűke miatt eladtam az Asus Xonar D1-es hangkártyámat, ezért valami külső megoldást kellett keresnem 25k HUF-os kategóriában. Véletlenül rátaláltam az Audiotrak Prodigy Cube USB-s hangkártyára.
Legolcsóbban $99-ért kínálták ingyenes házhoz szállítással. Némi gondolkodás után meg is rendeltem..

Az eszközről:

A DAC nagyjából 2 cigis doboz méretű, fémborítású. Igen minőségi hatást keltő dobozban van. A ki- és bemenetei aranyozottak. Kapunk hozzá az USB kábelen kívül vastag, aranyozott RCA-kábelt is, plusz a megszokott manualt.
A kártya elején találunk két jack dugó kimenetet, 6.3 és 3.5 mm-est. Egy mikrofon bemenetet, egy kimeneti kapcsolót és egy hangerőszabályzót.

A hátoldalán két digitális kimenet, az USB-port és a RCA-kimenet van. A beüzemelés nem igényel semmilyen informatikai tudást. Összedugod, megy. Nincs driver, nincs kompatibilitási probléma. A Windows szó nélkül felismeri ProDigy CUBE 24/96 nevű USB eszközként. A manualban a Mac-es telepítés is le van írva lépésről-lépésre.
Meg kell jegyeznem, hogy lehetőség van OPAMP cserére is, ha nem lennénk megelégedve a gyárival.

A hangminőségről:

Nem bocsátkoznék részletes leírásba, mert egyrészt nem vagyok valami veterán és hozzáértő ebben a témában, hogy messzemenő következtetéseket le tudjak vonni. Másrészt a hangeszközökhöz való hozzáállás is teljesen szubjektív dolog.
Összehasonlítani csak az alaplapi ALC889-es hangchip-pel tudtam, ill. a fél éve eladott ASUS Xonar D1-gyel, aminek a hangja már csak nagyjából rémlik.
A teszthez AKG K 99-es fejhallgatót használtam.

Az ugye nyilvánvaló, hogy az alaplapi hangkártyát orrba-szájba alázza a kis Prodigy. Feszesebb, dinamikusabb, részletesebb, tágabb terű. Egyszóval teljesen más hangminőséget produkál. Emlékeim szerint jobb, mint a Xonar. Anno nem volt ekkora hatással rám az ASUS alternatívája, mint most az Audiotrak.
A DAC fejhallgató erősítőként is szolgál. Fél hangerőn már kellemesen hangos tud lenni, hosszabb távon így szoktam használni. Ebben az egyben biztosan jobb a Xonar-nál.

Hátrányként említeném meg, hogy ASIO nincs benne, ráadásul én még az ASIO4ALL driver-rel sem tudtam összebarátkoztatni, bár ez lehet csak az én bénaságom miatt volt.

Verdikt:

99 dollár egyáltalán nem sok ezért a készülékért, ha hozzávesszük a plusz költségeket, akkor kapunk egy akkora összeget, ami az első bekezdésben szerepel. Ezidáig nem bántam meg a vásárlást és véleményem szerint az Audiotrak Prodigy Cube jó vétel volt.

/A képek minőségéért bocsi, ennyit tud az Arena./

Hozzászólások

(#1) baluka26


baluka26
(veterán)

Köszönjük a rövid ismertetőt :)

They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska

(#2) csƵ


csƵ
(őstag)

Ennyi telt tőlem, neten szinte semmi nincs róla. :(

(#3) bubi92 válasza csƵ (#2) üzenetére


bubi92
(őstag)

nekem pont elég:)

(#4) Bodz


Bodz
(Ármester)

Gratulálok!

Kíváncsi lennék egy összehasonlításra az X-Fi HD USB-vel. Egy árban van a kettő. :)

WLM

(#5) csƵ válasza Bodz (#4) üzenetére


csƵ
(őstag)

Jaja, erre én is gondoltam. Kíváncsi lennék, mi a különbség a kettő között.

(#6) psyho85


psyho85
(aktív tag)

Azt lehet tudni, hogy alapból milyen opamp van benne? Nagyon aranyos kis cucc.

Nem tudom pontosan honnan rendelted, de legközelebb írasd rá, hogy ajándék, vagy ingyen minta, a számlát meg ha nagyon el akarják küldeni küldjék külön, vagy digitálisan...

Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.

(#7) Bodz válasza psyho85 (#6) üzenetére


Bodz
(Ármester)

OPA2134

csƵ: Szerintem nem kellene ennek személyes bejegyzésnek lennie. :)

[ Szerkesztve ]

WLM

(#8) csƵ válasza psyho85 (#6) üzenetére


csƵ
(őstag)

eBay-ről rendeltem a hivatalos forgalmazótól. Még most rendeltem először külföldről, ezért nem vagyok még ilyen dörzsölt ilyen téren.

Bodz: szerintem ez címlaposnak kevés. :)

[ Szerkesztve ]

(#9) baluka26 válasza psyho85 (#6) üzenetére


baluka26
(veterán)

A vám kb. a az év eleje óta bekeményített, a hirdetés világosan leírja, hogy teljes áron tudja csak küldeni, áruként megjelölve.

[ Szerkesztve ]

They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska

(#10) moha21


moha21
(addikt)

Baba kis jószág, tetszik.

Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.