2019. június 19., szerda

Gyorskeresés

Újítás undor

Írta: | Kulcsszavak: facebook . youtube . újítás

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A userek nem vevők az újításokra, sőt egyenesen utálják őket.

Gondoljunk csak vissza, mi volt anno az iWiW-vel, az arculatváltás után mindenki* sírt a soha nem használt falon, hogy kérjük vissza a régit. Majdnem társadalmi akció is lett belőle, röhejes.
Aztán a Facebook is átesett néhány változáson, itt is ugyanaz a történet játszódott le. Mindenki könyörögte vissza a régi kedvenc honlapját. A chat funkció újítása sem tetszett senkinek, vissza a régit.
A jó öreg MSN... Soha senki sem akart váltani az újra, pedig muszáj volt egy idő után. De azért a teljesen felesleges Plus mindenkinek ott volt a gépén és cifrábbnál-cifrább neveket lehetett látni a partnerlistán...
Jelenleg ott tartunk, hogy a YouTube is feltuningolta a kezdőlapját és természetesen ez sem tetszik senkinek. A lényege, hogy lejátssza a videókat. Ezt a dolgát 1-2 apró malőr ellenére kifogástalanul teljesíti.

Mi kell még, emberek? Semmi sem jó nektek. Menjünk vissza a barlangba, mert a ház túl bonyolult nekünk és néhány percbe telik mire megtanuljuk, hogy merre is vannak a helyiségek benne.

*a felhasználók nagy része

Hozzászólások

(#1) 7


7
(PH! addikt)

Az emberek egy jelentős része jobb szereti, ha minden ott van, ahol eddig volt. Én személy szerint érdeklődéssel figyelem a különböző honlapok fejlődését, mert érdekel, friss érzetet ad a szolgáltatásnak, sok esetben javítanak ilyen-olyan problémákat, meg egyébként is jópofa felfedezni az új/megváltozott szolgáltatásokat. :P

[ Szerkesztve ]

(#2) csƵ válasza 7 (#1) üzenetére


csƵ
(őstag)

Én is szeretem az újítást, persze ízléses határon belül. Épp ezért nem értem, hogy a többség miért ilyen maradi.

(#3) 7 válasza csƵ (#2) üzenetére


7
(PH! addikt)

Mert némi kényelmetlenséggel jár az új. :P

(#4) Wictor


Wictor
(senior tag)

Mondjuk ha kikérik előtte a felhasználók véleményét, netán szavazást tartanak az új felületről, hogy kinek hogy tetszik, esetleg mit változtatna rajta... akkor is lennének fanyalgók, de talán kicsivel kevesebb.

Az msn-es meg pofátlan húzás volt, hogy egyik napról a másikra nem engedte használni a régit, csak ha frissítettem. Nem kell ránk erőltetni.

Az érdekes (?), hogy lassan minden a Facebook köré épül... Meg a majmolás.

[ Szerkesztve ]

(#5) veector


veector
(senior tag)

Én is mindig csodálkozok hogy mennyire maradiak egyesek. Eddig minden arculatváltás tetszett kb mindenhol (gondolok itt PH!-ra, gmail-ra, fb-ra, youtube-ra stb.). Szerintem tök jó, ha nem mindig ugyanaz a régi felület van, csak mostanában menő lett a régi dolgokat szeretni/visszasírni (slusszpoén hogy leginkább az általános iskolások körében).

A facebookos maradiság meg külön poén. Jónéhány ismerősömnek igazából semmi baja nincs az egésszel (meg azért az az újítás nem volt valami rohadtnagy), de visszasírták a régit mert az volt a menő akkor fb-n.

(#6) Lauda


Lauda
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ez eszmeletlen kulonben, barmi valtozik, ha jo iranyba is, tomegek tuntetnek ellene. Egy dunantuli kisvarosban lakom, ahol most ujitottak fel a varkastelyt tobb mint 2 milliardert, ezenkivul a fo ter teljes rekonstrukcioja, regeszeti feltarassal, uj gaz/viz cso, terkovezes, szokokut minden xar lesz belekerul 2.5 milliardba, ennek egy resze tamogatasbol van. Persze itt is rinyal mindenki meg 200-an betelefonalnak az ujsagnak, hogy mifaszer kell kivagni az ezer eves fakat? (megjegyzem ahelyett is ultetnek) Szoval eszebe sem jut, hogy netalantan megszepul a varosa, inkabb sirja vissza a regit. :W

[ Szerkesztve ]

(#7) Dluinet


Dluinet
(PH! nagyúr)

Akik a régi stilusú honlapokat szeretik, azoknak meg kell mutatni a kapu.hu-t, a változatlanság mintaképe.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#8) D1Rect válasza csƵ (#2) üzenetére


D1Rect
(PH! félisten)

Azért mert megint el kell kezdeni használni az eszét pár perc erejéig.
Azt meg nem szokták meg és hőbörögnek.

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#9) Apollyon


Apollyon
(Korrektor)

Az a baj az újításokkal hogy általában gyakorlati haszna abszolút nincs a design-t leszámítva, amivel pedig az ember kitörölheti a seggét.
A facebook chatben az volt a jó régen hogy áttekinthető volt, ma már nem az.

A Windows Live Messengerben konkrétan butítások az újítások. Nem lehet beírni nicknevet, hanem a Live fiókba írt nevet rakja ki. Csodálatos. Nem lehet a bejelentkezési címet eltárolni, csak akkor ha a jelszavat is eltárolja. Mi erre a megoldás? Régebbi kliens. De az is csak egy ideig. Ez mindenképp visszalépés, nem csoda hogy tele van a hócipőjük az embereknek az újításokkal.

Ma megnyitom a youtube oldalát, és egy két kilométeres lista fogad hogy miket osztottak meg az ismerőseim facebookon. De bakker azt látom ott is, itt miért kell? Ki mondta hogy én ezt akarom látni? Ez az újítás egy igazi telibevágott nagy baromság.

A lényeg, hogy az újításokkal jól elbasszák a használhatóságot.
Aztán át kell térni az újra, megint megszokni mi hol van, mert aztán marha jó elfoglaltság újra és újra megtanulni hogy mit merre találok csak mert egy webdesignernek oda volt kedve tenni. Bár ez a dolog attól is függ hogy kinek mennyire számít az ha elcseszik ilyen hülyeségekkel az idejét.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#10) Pukkancs


Pukkancs
(fanatikus tag)

Pedig ez tényleg egy szar, még jó, hogy a saját csatornámat vissza tudom állítani, hogy a régi legyen, mert az tényleg mindent vitt amilyen rossz lett, esetleg a kezdőoldalból nem lehet a régit beállítani?

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.