Hirdetés

2021. október 21., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • 100 szavas írástechnikai játék: "A másik nem szemszögéből"

  Visszajött… Értünk jött vissza… Mindig vártam, minden bizonytalan alakban őt láttam, uralta az álmaimat – de a remény lángja egyre gyöngébben égett, míg csak egy parázsló kanóc vöröse maradt. És most hihetetlen, hogy fogja a kezem, óvva von maga után, féltő tekintettel vigyáz, a testével véd a golyóktól és a hulló törmeléktől. Ölt értünk az előző barikádnál, a kislányunkat és engem elbújtatott, de a géppuskaropogás a gerincembe markolt, és a szeméből láttam, hogy ölt. Ez a szempár már nem is emberé, inkább a falkájáért harcoló vadállaté, ami egyszerre tölt el félelemmel és csodálattal. Megígérte, hogy elvisz az erdőig. Én hiszek benne.

  __________________________

  Aranymosás Irodalmi Magazin
  A Facebook-oldaluk
  A 2012. január 11-i feladat
  :
  "Mesélj el E/1-ben egy utcai jelenetet maximum 100 szóban a másik nem szemszögéből. (Ha férfi vagy, akkor nőként, ha nő vagy, akkor férfi szemszögből.) Bármilyen jelenet lehet, a fantáziádra bízom."

  Folytatás...

  Crystalheart 9 éve 6

 • 100 szavas írástechnikai játék: "Felállt és kiment"

  Ahogy ott feküdt a magasan vetett ágyban, a körülállók homályos és szürke alakjai közt átszűrődő fényben csak a pörögve hulló, beteg cseresznyefaleveleket figyelte az ablakon át, mint sodorja őket a nyár közepi szellő a párkányra – önmagát egy sárga, foltos levélkének érezte, minek nem jutott elég idő megnőni, mégis már csak utolsó rostja köti az ághoz; nem akart még aláhullni, senki sem akar, ám a viharvert lombokból megnyugtatónak tűnt a titkos mélység –, és csak sírt, csak mosolygott, lassan lehunyta két szemét, felállt, megcsókolta édesanyja könnytől nedves orcáját, s azt már nem is látta senki, mikor hangtalan léptekkel kiment a nyitott ajtón.

  __________________________

  Aranymosás Irodalmi Magazin
  A Facebook-oldaluk
  A szeptember 10-i feladat

  Crystalheart 9 éve 5

 • Visszaáramló füst - tanácsok?

  Remek szolgálatot tesz a nagyjából száz éves öntöttvas sparheltünk: mióta megvettük, mindent ezen főzök, ezen sütök. Télen általában nincs is vele semmi probléma, néha ki kell pucolni a belsejét, meg át kell tolni a kefét a 11 méteres kéményen, de egyébként rendeltetésszerűen működik, természetesen folyamatos üzemben.

  (Upd. 2013. november: Ez már egy kicsit máshogy néz ki, levettem a radiátort a sparhelt háta mögül, a bal varrógéplábazat helyén polcos szekrény van - sajnos csak olyan gagyi pozdorja, mint itt is bal oldalt -, az asztal meg átkerült az egész hóbelevanctól jobbra.)

  Hanem nyáron! Nyáron nem megy folyton, időnként be kell gyújtani, ami télen sima ügy, de ilyenkor valahogy más a huzat. Mintha csak visszafelé áramlana a levegő, különösen, mikor kint meleg van vagy erősen fúj a szél. Hiába tárom ki előre az ablakot, vagy csinálok huzatot, a füst visszaáramlik. És igazából nincs ötletem, mit lehetne tenni, de kicsit unalmas naponta kiszellőztetni az átláthatatlan füstöt, hogy utána úgyis koromszag maradjon, és mellékesen beszabaduljon ucce 2000 légy a házba.

  Demonstráló videó itt, a Facebookon.

  Folytatás...

  Crystalheart 9 éve 31

 • Örökség

  „Az őrült világ fölemészti magát, de az én kis országom mindig itt lesz, míg a vérem él.” (novella)

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Vélemény 13 éve 9

 • Kisöcsém farsangja

  Furcsa. Itt élek Pest megyében, a fővárosba mindössze egy óra vonatozással elérhetek, Vácra fél óra az...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 13 éve 26

 • Keringő

  „...őt veszik körül a hullámok, és csak sodorják, körbe-körbe… Mert elbűvölte az Operabál.” (novella)

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 13 éve 17

 • Harangszó

  „Az órát figyélni, és egy jó súlyos kötelet möghúzni!”

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 14 éve 19

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.