2018. január 20., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • A Disney-nek sikerült alulmúlnia az Ébredő erőt. Ez nem kis teljesítmény.

  Láttam már van egy ilyen témájú bejegyzés, de annyira felhúztam magam a Star Wars VIII. epizódján, hogy muszáj volt kiírnom magamból a dühítő gondolatokat, legalább olyan sok és olyan gagyi mennyiségű poénnal megfűszerezve mint amennyi a filmben is elhangzott. Két év múlva mikor jön a IX. epizód, vissza fogom olvasni ezt a bejegyzést, hogy eszembe jusson, nem kell ahhoz 2200Ft-ot elkölteni a moziban, hogy vacak poénokat halhasson az ember, ha azt eme bejegyzés olvasása közben is megkaphatja.

  Vigyázat spoileresen írok! Ha nem láttad a filmet ne olvasd tovább!

  Én nem rég értem haza a moziból, és még mindig a hatása alatt vagyok a filmnek.
  Baromira csalódott vagyok és majd szét b..z az ideg. Ez egy akció vígjáték volt 12 éveseknek mérhetetlen mennyiségű CGI parádéval és logikai bukfencekkel (nyaktörőkkel inkább).

  Leia a szuper nagyi... egyetlen Jedi mester sem volt rá képes, hogy életben maradjon az űr vákumjában. Leia megoldotta ezt, jedi kiképzés nélkül... és vissza vontatta magát a hajóra. ("Itt ne hagyjatok b.szki!")

  Folytatás...

  Balrog 1 hónapja 82

 • FSP Raider 550 - 4 évet bírt pfff...

  Lehet, hogy fölösleges ez a bejegyzés, ha igen akkor bocs érte, de őszintén szólva, csalódott vagyok. Csalódott mert egy 11500Ft-os tápegység évekkel túléli az én 19000Ft-osomat, pedig a drágábbik kevesebbet is volt használva és nem is volt annyira leterhelve.

  A két szóban forgó delikvens egy FSP Raider 550 illetve egy Chieftec CTG-500-80P. A Raider az enyém, és szinte napra pontosan 4 évet bírt ki. A Chifi pedig kereszttesóé ami már a hatodik évét tapossa és köszöni szépen kutya baja, pedig évekig egy tuningolt FX 6100-ast és egy R9 280x-et szolgált ki. Az enyém pedig egy tuningolt i5 2500k-t valamint egy R9 270x-et és később egy GTX 1060-at. Egyik alkatrész sem volt egy zaba gép.

  Pár napja vettem észre, hogy Fallout 4 alatt kikapcsolt a gépem. Nem tudtam mire vélni, azt hittem pillanatnyi áramszünet. Azonban szombaton videokártyát cseréltünk kereszttesóval. Ő megkapta a 1060-at, én pedig a 280x-et és ekkor kezdődtek a megmagyarázhatatlan fagyások, újraindulások és leállások. Az utóbbi kettő miatt egyből a tápegységre kezdtem gyanakodni hiszen egy rossz videokártyával vagy el sem indul a gép, vagy fagyásokat produkál, de leállást és hirtelen újraindulást nemigazán. Multiméterrel rámérve a feszültségekre egyből látszott mi a gond. Hullámvasutat játszott a 12V-os feszültség még üresjáratban is. 11.7-11.9V között ingadozott (új korában ez 12.2V volt), terhelve viszont gyorsan beszakadt az 5%-os tűréshatárt is bőven túllépve.

  Folytatás...

  Balrog 1 hónapja 37

 • Film vagy játék?

  Lelövöm a poént, játék. De tisztán látszódik, hogy pár év múlva milyen grafikára számíthatunk az AAA-s játékoktól. (Vagy legalábbis nagyon remélem. :))

  A Star Wars Battlefronthoz készült ez a mod. Néhány képről képtelen voltam eldönteni, hogy valóság-e amit látok, vagy tényleg ingame grafika. Ezen a linken lehet csemegézni a többi képből: [link]

  Balrog 8 hónapja 12

 • IBM PC 5170 Unboxing - Felér egy kisebb csodával

  Röviden a sztori: Találtak Angliában egy raktárat tele IBM PC 5170-es gépekkel és a tartozékaikkal. 1988-as gyártásúak és még sosem voltak kicsomagolva. A videóban az úriember vett egy ilyen gépet és 29 évvel azután, hogy legördült a gyártósorról ez a gép, végre először kicsomagolták.

  Retro fanoknak ez maga a pornó.

  Jó szórakozást! :DD

  Balrog 9 hónapja 17

 • Felrobbant a telefonom UPDATE

  Kicsit több mint két hete írtam meg, hogy felrobbant a keresztanyám telefonja töltés közben. Mivel még volt érvényes garancia a telefonra, az emag webes felületén el is indítottam a garanciáztatást.

  Ez 15 napja történt és a mi nap visszaérkezett a telefon megjavítva. A folyamat gyorsaságára azt hiszem, egy rossz szavam se lehet. 13 nap telt el aközött, hogy a futár felvette tőlem a sérült telefont és aközött, hogy visszahozta megjavítva. Közben volt egy munkaszüneti napunk (március 15.) és a telefonnak még le kellet utaznia Románia és vissza. Ezért jár a piros pont.

  Másrészről viszont mégis maradt egy kis keserű íz a számban. A hátlapot is cserélni kellet, mert megolvadt. A csere darab azonban biztosan használt, mert itt-ott kisebb nagyobb karcok vannak raja és a zsebkopás nyomai is látszódnak a sarkok környékén. De ez nem különösebben zavar, mert a működést nem befolyásolja.

  Folytatás...

  Balrog 9 hónapja 16

 • Felrobbant a telefonom

  Na jó kicsit sántít a cím mert a keresztanyámé volt a telefon, de a cím többi része helytálló.

  A 2015-ös Black Friday alkalmából vásárolt Evolio M5 a tettes. Kb. 1 órája lehetett a töltőn mikor egy hangos durranás és egy kb. fél méteres lángcsóva kíséretében felrobbant az akksi. A hátlap átrepült a szobán neki az ajtónak, a telefon maga az ágyon landolt, az akksi pedig az asztalon égett ki ahol töltöttük a telefont.
  Még mielőtt valaki kérdezni, igen a gyári töltővel és kábellel volt használva.

  Szerencsére garancia még van rá, bár nem tudom mit fog hozzá szólni az emag.

  Plusz poén, hogy van még egy ugyan ilyen telefon a családban amit ugyan akkor vettünk mint a másikat ami felrobbant. Ezek után hogy lehetne megbízni benne...

  Ennyi maradt belőle:

  Balrog 10 hónapja 22

 • Kicsi a bors, de... avagy SanDisk Ultra Fit

  ebay-en botlottam bele a SanDisk csöppségébe az Ultra Fit-be, ami alig nagyobb, mint az USB port maga. A 16GB-os verzió már 1600 pénz körül megvehető, de a 32GB-os sem kerül többe, 2500Ft-nál. Így gondoltam beruházok egy 16-osra. Majd jó lesz a kocsiba mp3-at hallgatni.

  Előtte viszont CrystalDiskMark-al lemértem mit is tud.

  FAT32:

  NTFS:

  exFAT:

  Árához és apró méretéhez képest nem is rossz. :C

  Balrog 1 éve 6

 • Lenovo A7000-ek átka

  Úgy fest engem is utolért az A7000-ek átka a digitizer hiba. De azért majdnem kibírt öt hónapot hiba nélkül.
  Megy is majd a tmx-hez gariba.

  Addig is ki kell szakítanom a boldog nyugdíjas éveiből az öregecske Alcatel OT-997D-met.

  Balrog 1 éve 0

 • HDD energiagazdálkodás... és a következménye

  Debian alapú Open Media Vault idle, sokat kapcsolgatta a merevlemezt, de az egy hónapos tesztüzem alatt csak ma tűnt fel a halk "klattyogás". Gondoltam ránézek HD Sentinel-el. Hát Hmmm...
  Viszlát energiagazdálkodás.

  A megoldás az energiagazdálkodás kikapcsolása:
  sudo hdparm -B 255 /dev/sda

  És, hogy tartós legyen a beállítás a /etc/hdparm.conf végére szúrjuk be ezt a pár sort:

  /dev/sda {
  apm = 255
  apm_battery = 255
  }

  Balrog 1 éve 10

 • HyperX Fury vs Kingston Value Ram

  A készülőfélben lévő Haswell-es budget konfigomhoz vettem Hardverapron egy 2GB-os Kingston Value Ram modult, és hirtelen felindulásból összeeresztettem az 1866Mhz-es HyperX moduljaimmal. Ennek eredménye lett ez a mini teszt péntek estére. :)

  A HyperX Fury 4GB-os, 1866Mhz-es, gyárilag 1.5V-os amihez +0.05V feszültség kellet a stabil 2133Mhz-hez.

  A Kingston Value Ram 2GB-os, 1600Mhz-es, szintén 1.5V-os, egy oldalas és alap feszültségen bírta a stabil 2133Mhz-et. A chipeket a Hynix gyártotta, 4db van a modulon és a H5TC4G63AFR típusnévre hallgatnak.

  A teszteket 1600Mhz, 1866Mhz és 2133Mhz-en futtattam CL 11-12-11-32 CR1 időzítésekkel.

  Mivel csak egy modulom van Value Ram-ból ezért csak a Single Channel értékeket érdemes összehasonlítani. A dual channel mérések csak érdekesség képen maradtak benne, hogy látszódjon milyen sokat jelent ha mindkét memória csatornát kitudjuk használni.

  Látszódik, hogy azonos körülmények között nincs is olyan eget rengető különbség az olcsó és a mondjuk úgy tuning memóriák között.

  Balrog 2 éve 3

Hi​rd​etés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.