2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • HDMI-VGA adapter

    Korábban csak komolyabb összegért lehetett digitálisról analóg képpé alakító eszközt venni a számítógépekhez. Persze van/volt sok nagyon olcsó, de legalább használhatatlan passzív kábel, ami semmivel sem működik. Úgy tűnik változtatnak végre ezen a gyártók.

    Ez egy működő HDMI-VGA átalakító. Ránézésre elgondolkodhatunk rajta, hogy ha aktív eszköz kell az átalakításhoz, akkor ez vajon honnan veszi az energiát. A HDMI kábelen is elérhető az 5V, de csak csekély 50mA mértékű fogyasztás fér bele elvileg. Nézzünk bele, mi hajtja:

    Vigyázat: A HDMI szabvány 50mA-ban szabja meg a terhelhetőséget. Az ilyen adapterek viszont 200mA-t is fogyaszthatnak. Ennek következtében kiéghet a tápellátásért felelős alkatrész a HDMI kimeneten. Ma már olcsón kapni olyan átalakítót, aminek DC bemenete is van, tehát USB-ről táplálható. Emellett az audio-t is le tudja választani. A kommentek közt szerepel is ilyen.


    Lontium LT8511A és talán ST78345

    A másik oldalán is található néhány alkatrész:

    Folytatás...

    azbest 12 éve 169

  • Corsair Nova2 CSSD-V60GB2A - belső felépítés

    A címben szereplő SSD az egyik legolcsóbb Corsair modell. Korábban több helyen is olvastam róla - a PH! hazai pálya rovatában is így szerepelt - , hogy Phison PS3105 vezérlős és a gyári firmware-rel nagyon gyengén szerepel. Egy másik gyártó hasonló chipsetes meghajtójának programját rátéve lehet javítani a viselkedésén. Ahová szántam pont megfelelő volt az akkor nagyon kedvező árcédulájával. Tehát nem vásároltam zsákbamacskát, felkészülten vártam az érkezését. Később kiderült, hogy ebben a modellben nem Phison vezérlő van, hanem Sandforce.


    Marketingfotó, hivatalos oldal

    Folytatás...

    azbest 12 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.