2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Számítógép kezelés mint autóvezetés

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Hiába taposom a gázt, ez a vacak* akkor sem áll be a parkolóhelyre... kormányozni? Ugyan már...

[ ÚJ TESZT ]

Hiába taposom a gázt, ez a vacak* akkor sem áll be a parkolóhelyre... kormányozni? Ugyan már... én csak haladni akarok, semmi közöm ahhoz, mit merre kell tekergetni benne, hogy bekanyarodjon vagy hátrafelé menjen. Bezzeg a busz meg a vonat... csak beülök és oda megy ahova kell. Igaz többször megáll, és nem a legrövidebb úton megy, néha ki kell szállni majd be kell szállni (egy másikba), de ott nem kell ilyen kerek izét tekergetni... miért nem tudja ugyanezt az autó... ez vacak*.


[©ClipArtOf.com**]

A Józsi is azt mondja, hogy vacak*. Múltkor is baja volt az autójának, valami piros lámpa villogott és pittyegett hozzá... de neki van jogosítványa ezért ért hozzá, fel is nyitotta az ajtót az elején és megszerelte... igaz útban volt pár dolog, azokat le kellett feszegetnie, de úgy megtalálta a vezetékeket ami miatt pittyegett. Úgysem kellenek oda azok a letört dolgok. A piros drótot vágta el de mégsem lett jó tőle... igaz legalább már nem pittyeg... csak nehéz volt arrébb tolni az útról. A Józsi ért hozzá, tehát csak az autó lehet vacak*.


[©iStockphoto.com**]

Pistinek is ugyanolyan autója van. Ő nem panaszkodik miatta... biztos azért, mert ő nem ért hozzá. Valami szerviz nevű helyre szokta rendszeresen hurcolászni, akkor is amikor nincs semmi baja... karbantartás vagy mi a csuda. Ráadásul valami használati útmutatót is szokott olvasgatni... valami unalmas hülyeség... kinek van erre ideje.


[©ClipArtOf.com**]

Lakik valami fanatikus az utcában, mindig itt villog a csilivili fényezésű autójával. Azt állítja, hogy valami nagymenő márka, mert hétvégi kisautótól az összkerékmeghajtású terepjárón át a luxus autókig mindenfélét gyártanak belőle. Szerintem kamuzik, évekkel ezelőtt mesélték, hogy milyen gagyi... csak valami olcsó koppintás. A fészerben faragta valami autószerelő tanonc. Ráadásul ingyen is osztogatják... biztos nem kéne senkinek pénzért... ami jó az drága kell, hogy legyen. Nameg normális az olyan, aki alkatrészként veszi meg és ő maga rakja össze? Bár azt mesélik, hogy manapság készen is lehet kapni többféle névvel, színben és méretben... biztos csak valami sufni cég vacka. Biztos vacak*, hiszen az én drága pénzen vett autóm a hatalmas ablakaival is nagyon macerás... nem arra megy amerre én akarom.


[©RichardFCrawley.wordpress.com**]

A busz az jó... csak felszállok és előbb utóbb elvisz oda ahova menni akarok, oda sem kell figyelnem. Bár múltkor jött valami ellenőr és fenyegetőzött, mert nem adtam neki valami jegy nevű dolgot, amit rajtam követelt. Már ez sem az igazi...


[©www.np.edu.sg**]

Megvan! Nekem egy saját busz kell! Az majd szép lesz, jó lesz és elvisz oda ahova mondom. Abban nem láttam ilyen kormány nevű vackot amikor utaztam vele.


Az írás elkészítése közben nem sérült meg egy állat sem, pedig nagy volt a kísértés.
Eredetileg a HUP egyik témájához, egy ottani hozzászóláshoz született ez az agymenésem. Maradandó agykárosodásomért a Börtönnapló és a Pokoli Operátor naplója írások eredeti szerzőit terheli a felelősség.


*Az erősebb idegzetűek nyugodtan helyettesítsék a vacak szót a sz@r kifejezésre.


**A képek illusztráció jellegűek, a fair-use jegyében linkeltem a gazdájuk oldalát, ha valakit így is zavar, hogy nem saját rajzok, akkor kiszedem őket... vagy bosszúból rajzolok én valamit.

©Árvai Zoltán, Dies Saturi xxx Augustus MMVIII

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.