Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26401) #58000384 válasza King Unique (#26393) üzenetére


#58000384
törölt tag

Honnan tudod, hogy ők mit szeretnének meg mire számítottak eddig? Szerinted azt gondolták, hogy 3 hónap alatt minimálisra csökken az összes többi verzió részesedése? Ingyenes a frissítés, természetes, hogy erőltetik, nem pedig felugró reklámokkal hirdetik az Origón.

Az "így járt" az baromi jó mentség, ugyanis joggal feltételezik a felhasználóról, hogy egy ronda nagy kék ablakban nagy betűkkel írt "Windows 10 telepítése" feliratból rájön, hogy most mi történik, megtalálja az X gombot, vagy a kilépést, esetleg az EULA-t is felismeri, ha az orra elé kerül (még ha értelmezni nem is tudja, de a "nem fogadom el" szöveget már csak-csak). Akkor is, ha szerinted mindenki analfabéta.

Más rendszereken amúgy örülnek, ha egy új verziót ingyen kapnak (főleg, ha amúgy nem az), de ez a Microsoft, itt anyázni kell kötelezően.

"De persze ők megint jobban tudják, hogy mi kell a usereknek"
Igen, a cégek már csak így működnek, szeretnék, ha a legújabb terméküket használnád.

Egyébként nem egy helyen olvasom, hogy 4K-s kijelzőn (iMac) használják a rendszert, de a skálázásra pont nem panaszkodnak. Szóval ez is csak egy szűkebb réteget érint.
Győzködni meg nem akarlak, arra válaszolok, amit írsz, felőlem azt használsz, amit akarsz.

vlevi: Win10-hez is van program, ami megmondja, hogy mi lesz jó, meg mi nem. Ennél a korábbiak sem voltak megbízhatóbbak. Nem fog magától frissülni, csak annak, aki telepíti. A Posta appod meg addig nem lesz jó, amíg a hónapok óta görgetett X. builden használod. Rakd fel a végelegest tisztán. Másoknál is megoldás volt, nálam is ez kellett anno, hiába panaszkodsz állandóan, helyetted ezt senki sem fogja megtenni.

(#26402) xrvman


xrvman
őstag

Nem megy alvó módba, vagy rosszul teszi azt a Windows 10.
Esetemben megvan a megoldás 2 dolgot kapcsoltam ki

1. /
A számítógép eszközök általi ébresztésének megakadályozása:
Start gombon jobb klikk Eszközkezelő.majd a felugró ablakban
A hálózati kártyák alatt a vezetékes és a vezeték nélküli kártyák esetén is el kell végezni az alábbi műveletet.
Dupla kattintás az eszköz nevére. (pl Intel Network Connection)
Kattintani az Energiagazdálkodás fülre, majd törölni "Az eszköz felébresztheti a számítógépet" jelölőnégyzet jelölését.
Végén az OK gombot nyomjuk meg

2. /
A számítógép programok általi ébresztésének megakadályozása
Start gombon jobb klikk Vezérlőpult
katt - Energiagazdálkodási lehetőségek
katt - Séma beállításainak módosítása (Amelyik használva van,itt pl csak a Kiegyensúlyozott) Ha van akkumulátor, akkor ott is elvégezni.
katt - Speciális energiaellátási beállítások módosítása
Kikeresni "Alvó állapot"
Felébresztési időzítők engedélyezése alatt a letiltást választani
Nem elfelejteni okézni.

Emlékszem, hogy Windows 7 alatt a hálókártya ébresztésének engedélyezését ki kellett kapcsolnom, mert random feléledt a gépem. Ez inspirált most is.

(#26403) King Unique válasza #58000384 (#26401) üzenetére


King Unique
titán

Te mért véded ennyire, talán újabban te is beálltál az itteni bennfentesek sorába? :DDD

"Ingyenes a frissítés, természetes, hogy erőltetik, nem pedig felugró reklámokkal hirdetik az Origón."

Az nem természetes és elfogadható, hogy ilyen módon és ennyire erőszakosan erőltetik mindenkire, ha szerinted az, akkor gratulálok. Az, hogy ingyen adnak vmit, még nem kötelező elfogadni, ahogy erőltetni sem lehet, hogy fogadják el. Pont azért erőltetik ennyire, hogy minél többen "véletlenül" rányomjanak, mert lehet magától vsz nem mindenki akarná a jelenlegi, jól működő rendszerét csak úgy hirtelen lecserélni. Lásd, ahogy önjáróan WU főablakban ott virít.

"de ez a Microsoft, itt anyázni kell kötelezően."

Ha ilyen erőszakos húzásokkal operálnak, akkor igen, fikázni kell. :D Az már csak hab a tortán, hogy koránt sem mindenkinél működik pöpecül.

"4K-s kijelzőn (iMac) használják a rendszert, de a skálázásra pont nem panaszkodnak. Szóval ez is csak egy szűkebb réteget érint."

Na jó, ez már kész van...mintha notiknál és desktop kijelzőkön a 4K lenne az alapértelmezett és legelterjedtebb, meg mindenkinek futná almára és egyéb drága vasakra. :W

[ Szerkesztve ]

(#26404) vlevi válasza #58000384 (#26401) üzenetére


vlevi
nagyúr

Volt fenn a 10240 (amikor a 10166 insider frissült júliusban 10240-re), de abban sem ment a pósta. Normálisan legalábbis nem. Naptár is egy nagy semmi, mert pl megosztott google naptárakat nem látja, pedig vab jópár, máshonnan származó naptár a google fiokomban, ami a microsoft naptár appban nincs benne.

(#26405) netpeti98 válasza vlevi (#26404) üzenetére


netpeti98
addikt

Ő a build upgradek során felgyűlt szemétre, és a clean installra gondolt.

[ Szerkesztve ]

(#26406) #58000384 válasza King Unique (#26403) üzenetére


#58000384
törölt tag

Nem védem, én sem tartom tökéletesnek, egyszerűen ha valamivel nem értek egyet, akkor leírom. Ha szerinted ettől fanboy vagyok, az nem engem minősít.

Megjelent a Windows 10. Jelenleg ingyenes a frissítés, tehát nem kell megvenni és letölteni külön. Ott van a frissítések listájában. Ha nem akarod, akkor nem fog települni, de a lehetőség mindenkinek az orra elé van rakva, még azoknak is, akik azt sem tudják, hogy jelenleg 7 vagy 8 van telepítve (vagyis egyébként eszükbe sem jutna frissíteni). Magyarul el lehet olvasni mindent, ami ezzel kapcsolatos. "Véletlenül" nem lehet rányomni, már háromszor leírtam, hogy mi a folyamat. "Véletlenül" nem fog települni, azt akarni kell.

"koránt sem mindenkinél működik pöpecül"
A 7 sem volt olyan. A 8 sem. De még az OS X vagy a Linux sem, mindegyiknél előfordult már valami. A különbség, hogy picikét többen használnak Windowst, többféle hardverrel, így nagyobb a hibalehetőség is. Ennyi.

Nem értem a kirohanásod a 4K-s kijelzőnél, azt csak azért írtam, mert akkora felbontáson már kell a skálázáson állítani, főleg, ha 21,5"-os a képernyő.

vlevi: Az upgrade és a tiszta telepítés (vagy HR) nem ugyanaz. Előbbi megörökli a korábbi rendszer beállításait, szemetét és bizonyos fájljait (olyanokat is, amikről nem is tudsz). Ha felrakod tisztán (a véglegeset), mindenféle egyéb dolog nélkül, és akkor sem jó, akkor az más kérdés.

(#26407) Sztlaci


Sztlaci
aktív tag

Napok óta van egy 97%-on álló frissítésem.

Ötlet? Megsértődött, mert szidtam? ;]
Hogy lehet befejeztetni vele?

Acer Aspire A317-51G-77QX 17,3"; i7-10510U, 8GB, 512GB SSD

(#26408) King Unique válasza #58000384 (#26406) üzenetére


King Unique
titán

Engem szoktak MS fanboy-nak minősíteni más topikokban, de a leírtakra már én sem tudtam mit mondani, az már nekem is too much volt... :DD

"hogy jelenleg 7 vagy 8 van telepítve (vagyis egyébként eszükbe sem jutna frissíteni)."
Pont ezért nyomatják ennyire, mert vsz nem kevesen lesz@rják magasról és alapból nem kérnek belőle, ha a jelenlegivel is elvannak.. De itt elég lenne ám egy kis emlékeztető ablakocska, hogy van Win10 és lehet ingyé' frissíteni 1 évig, ha akarsz p@r@szt, nem az, hogy full odatol a gépére mindent és már csak pár kattintás a komplett OS csere...ez itt gond és ez márpedig túlzás és erőszakos. Nem beszélve arról, hogy foglalja a gépen a helyet, illetve a letöltés idejére a netet is elszívja.

Ha nem volt érthető a 4K dolog, akkor az arra vonatkozott, hogy hajamra kenhetem én, vagy mások, hogy ott ok, nincs 4K-s kijelzőm és egy darabig nem is lesz...

[ Szerkesztve ]

(#26409) vlevi válasza #58000384 (#26406) üzenetére


vlevi
nagyúr

Nem akarom ujrarakni, mert elég sok dolog fel van már telepitve, bekonfigurálva. De majd egyszer talán, lehet. Valamelyik nap feltettem virtualgepre a 10240 buoldet üresen, de ott se volt teljesen százas a posta. Az, hogy peldaul a googlee közös naptárakat nem látja, az nem a szemetes telepites miatt van. Nem tudja. Az, hogy az outlook.com sosehasznált mail cimet nem lehet belőle kiirtani (a live id-m mellé is a gamil van megadva), az is megvan üres telepitesnel is. A posta élő csempéje sose működott. Az is igaz, desktopon az élő csempe funkciojat vesztette, mert a startmenübe be kell hozzá menni, és végigvárni, míg kifrissül, ez így komolytalan. Ha lenne olyan, mint a tablet mód, ahol allandoan kinn van a startkepernö, desktop helyett, de ne inditson mindnent fullscreenben, az lehet jó lenne valamire. Az se teccik, hogy a telepitett programok nem jelennek meg a startmenüben, nekekm kell megkeresni, kitenni. A startmenü ikonjait, vagyis csmepéit rengeteget kell igazgatni, macerás, mert automatikusan nem rendezi át. Nemtudom miért van, de az android felülete sokkal jobban kézreáll nekem.

(#26410) #58000384 válasza King Unique (#26408) üzenetére


#58000384
törölt tag

A 7-ből és a 8-ból sem kérnek sokan a mai napig, az XP még mindig túl sok gépen fut. A 7-ben nincs Áruház, nincsenek appok, egy rakás dolog nincs benne, amit a Microsoft az egységes rendszerekkel tervez. A 8-ban nincsenek univerzális appok, és lehet, hogy most is sokan úgy használják, hogy 8.0 RTM, frissítések nélkül (mert az első lépés kikapcsolni a WU-t). A motorháztető alatti változtatásokról nem is beszélve.
Sokan azért nem frissítenek, mert nem tudnak róla, azt hiszik, hogy bonyolult folyamat, vagy hogy nem éri meg a befektetett időt. Automatikusra állítva a WU letölti a telepítőt, és akkor dobja fel a kérdést, hogy kell-e. Ha nem, akkor törölhető, ha igen, akkor akár azonnal frissülhet is. Egyébként a mai napig rengeteg gépen nem töltötte le a rendszer, mert a kis program szerint még nem 100%-ig kompatibilis. Van ilyen is.
Lehet, hogy nem kéne automatikusan letölteni, ezt aláírom, de a terjesztés módjával nekem nincs bajom.

A 4K-s kijelzőn is ugyanaz a csúszka van állítva, ugyanúgy lehet 150%-ra nagyítani. Ami rondán néz ki, az azért van, mert nem vektoros a grafika, nem lett erre felkészítve a program (az OS X ebből a szempontból jobb helyzetben van). Ebben viszont a 8.1 sem volt jobb (direkt megnéztem anno), ugyanúgy homályos volt a vezérlőpult is. A gépház már például nem az. Ez van sajnos.

Sztlaci: A telepítés vagy a letöltés áll ott? Vagy futtatod a hibaelhárítót, vagy (mivel alapbeállítás szerint telepítés előtt készít) visszaállítod a frissítés előtti állapotra a rendszert, esetleg megvárod, míg települ (akár újraindítással is), vagy a macerás módon leállítod a szolgáltatásokat (wuauserv, bits), kézzel törlöd a SoftwareDistribution mappa tartalmát majd újraindítod őket. Ezzel óvatosan.

vlevi: Sosem voltak ilyen gondjai nálam az appnak, de újratelepítés után is kérte a fiókadatokat, magától csak az online fiók adatait írta be (értelemszerűen). A Guglis naptárat is szinkronizálja, még a W10Mobile is. Az élő csempe is működik (de tényleg várni kell, mire frissül, ha még nem tette meg).
Teljes képernyős start menü (kezdőképernyő) az most is van, a gépházban kapcsold be.

(#26411) Zoshi85 válasza Zoshi85 (#26335) üzenetére


Zoshi85
aktív tag

Még mindig én.. Még mindig semmi.. Itt azt írja h magánhálózat. Nem ez a gond? Lehet ezzel vmit tenin? Help vki..

[link]

Xbox Series X - XLive: ZoshiSXHUN // PlayStation 5 - Psn: ZoshipsHUN https://linktr.ee/Zoshi85

(#26412) F_Zolee válasza Stauffenberg (#26338) üzenetére


F_Zolee
veterán

Nincs tiltva valamilyen áruházhoz köthető szolgáltatás?

(#26413) #58000384 válasza Zoshi85 (#26411) üzenetére


#58000384
törölt tag

Csak tippem van (a magánhálózat jó). Vírusirtó, tűzfal blokkolhatja, ezt nézd meg. Ezek a szolgáltatások fussanak (futtatás, services.msc): HomeGroup Listener, HomeGroup Provider, Peer Name Resolution Protocol, Peer Networking Grouping, Peer Networking Identity Manage (magyarul nem tudom). A hibaelhárító még mondhat valamit, nem árt, ha futtatod.

(#26414) Stauffenberg válasza F_Zolee (#26412) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Mit kellene megnéznem és hol? Ez érintheti az összes "Metro" (nem tudom most éppen minek hívják) appot?

(#26415) F_Zolee válasza Stauffenberg (#26414) üzenetére


F_Zolee
veterán

Start gombon jobb klikk/Számítógép-kezelés és itt a Szolgáltatások. (Én volt, hogy letiltottam az áruházat pl és akkor nem ment semmilyen app, számológépet akartam használni és csak bevillant aztán ennyi.)
Első körben azt nézd meg van-e tiltva itt valami.

(#26416) Stauffenberg válasza F_Zolee (#26415) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Kifejezetten tiltva csak ezek vannak:

- Intelligens kártya
- Net.Tcp portmegosztási szolgáltatás
- Távoli beállításjegyzék
- Útválasztás és távoli elérés

Az áruházat nem is találom a listában.

(#26417) Sztlaci válasza #58000384 (#26410) üzenetére


Sztlaci
aktív tag

Köszi a választ.
Időközben sikerült másképp megoldani
Az Avastot lelőttem egy órára és elkezdte letölteni a frissítést. Hogy ez melyik hibája az kérdés marad.

Acer Aspire A317-51G-77QX 17,3"; i7-10510U, 8GB, 512GB SSD

(#26418) TRob1 válasza Sztlaci (#26417) üzenetére


TRob1
veterán

Na vajon ha Avast nélkül megy, akkor melyiknek is lehet a hibája? :U Amúgy is sokan panaszkodtak már Avastra ilyen-olyan témában.

De ebből is látszik hogy nem mindig feltétlen az oprendszerekkel van a gond. Lehet bármi egyéb is amit telepít valaki, vagy épp tilt a rendszerben. Ezer egyéb ok.

szerk: Mint pl. anno valakinél (egy itt is jelenlévőnél :U ) egy régebbi winnél: Nem volt kijelölés, beillesztés (ctrl c, v). Aztán kiderült hogy a telepített xaros Flashget letöltésvezérlő okozta. :U :Y

Vagy itt lejjebb is: "Csak ezek vannak tiltva" Aha.... és ki tudja hogy még mit okoz(hat)nak ezek a tiltások? Nem mondom hogy ez a hiba oka, de akár lehet is az ilyen fajta "belenyúlkálás".

[ Szerkesztve ]

¤ R'n'R ¤

(#26419) Stauffenberg válasza TRob1 (#26418) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

"és ki tudja hogy még mit okoz(hat)nak ezek a tiltások?"

Ezek alapértelmezetten vannak tiltva a szolgáltatások között, nem utólag lettek letiltva.

(#26420) Semplar válasza Semplar (#26372) üzenetére


Semplar
őstag

Király!
Akkor szétküldöm kismillió szerverre. ;)

“Don’t worry, nothing gets away here, the place belongs to the Mafia.”

(#26421) Zoshi85 válasza #58000384 (#26413) üzenetére


Zoshi85
aktív tag

Köszönöm szépen! ezzel a services dologgal egy a gond.. Nálam mind magyar.. :D És így nehéz megtalálni őket, de rajta vagyok.

Xbox Series X - XLive: ZoshiSXHUN // PlayStation 5 - Psn: ZoshipsHUN https://linktr.ee/Zoshi85

(#26422) Zoshi85 válasza Zoshi85 (#26421) üzenetére


Zoshi85
aktív tag

[link]

Xbox Series X - XLive: ZoshiSXHUN // PlayStation 5 - Psn: ZoshipsHUN https://linktr.ee/Zoshi85

(#26423) bolic válasza Zoshi85 (#26369) üzenetére


bolic
őstag

(#26424) Zoshi85 válasza bolic (#26423) üzenetére


Zoshi85
aktív tag

Köszönöm. ez mind megvolt, látja is a hálózatot, de nem csatlakozik, ha a másik gép ki van kapcsolva akkor létrehozásnál is ezt írja.

kép

Bármit beírhatok, nem ez a jelszó, de ha helyesen írom be, ha nem akkor is ezt írja.. nem azt h nem jó a jelszó.. Sztem azt kéne helytelennél nem?

Hibaelhárító nem tudja azosítani
Magánhálózat van azt írja. Van aki szerint az jó, van aki szerint nem és kéne csinálnom ujat, de itt elakad:

kép2

Nem értem.. services.msc lefuttatva. elvileg minden fut ami ehhez köthető..

kép3

[ Szerkesztve ]

Xbox Series X - XLive: ZoshiSXHUN // PlayStation 5 - Psn: ZoshipsHUN https://linktr.ee/Zoshi85

(#26425) #58000384 válasza Zoshi85 (#26421) üzenetére


#58000384
törölt tag

Otthoni csoport figyelője, Otthoni csoport szolgáltatója, PNRP protokoll, Társhálózat identitáskezelője, Társhálózat-csoportosítás.
Ezek fussanak, vírusirtó (főleg az Avast) ne kavarjon be, és próbálj létrehozni otthoni csoportot, vagy csatlakozni.
A hibaelhárítót futtattad?

F_Zolee: Az áruházat ne szolgáltatásokból tiltsd, hanem házirendből (Pro és Enterprise, alapból hiányzik ez a beállítás, hozzá kell adni, keress rá. WinStoreUI.ADMX, WinStoreUI.ADML).

[ Szerkesztve ]

(#26426) bolic válasza Zoshi85 (#26424) üzenetére


bolic
őstag

Hoppá, sajnos nincs több ötletem mert csak mindkét gépemen van a Win7. Sorry. :(

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

(#26427) Zoshi85 válasza #58000384 (#26425) üzenetére


Zoshi85
aktív tag

[link]

[link]

:F :F :F :F

Xbox Series X - XLive: ZoshiSXHUN // PlayStation 5 - Psn: ZoshipsHUN https://linktr.ee/Zoshi85

(#26428) Zoshi85 válasza Zoshi85 (#26427) üzenetére


Zoshi85
aktív tag

Találtam egy ilyet:

C:\ProgramData\Microsoft\Crypto\RSA\MachineKeys ----> Took over possession: Admin (my user account), security everyone added full possession
Cleared all files inside MachineKeys, restarted
Then left the homegroup: Result: There is no homegroup available in the network
Now Network and Sharing Center shows again:
- access type: Internet
- homegroup: ready to create
- connections: wireless network connection

C:\ProgramData\Microsoft\Crypto\RSA\MachineKeys ----> security everyone deleted full possession

A machinekey ből törölni mindent.. De nem merem. Megpróbáljam?

Xbox Series X - XLive: ZoshiSXHUN // PlayStation 5 - Psn: ZoshipsHUN https://linktr.ee/Zoshi85

(#26429) freelancer68 válasza Stauffenberg (#26419) üzenetére


freelancer68
tag

Nekem is úgyanez a problémám.Win 7-ről frissítettem az elsők között. Az áruház és az appok október elejéig jól működtek, majd egyik napról a másikra (szerintem egy automatikus windows update miatt) már nem volt jó.
Az appok "this app can't open check the windows store for more info about ..." hiba üzenetet adnak.(a start menüben ki vannak szürkülve) A windows store egy pillanatra felvillan és annyi. Én is megtúrtam a netet, de amit írnak azok közül egy sem jött be.Ha valaki tud rá megoldást, azt megköszönném.
Még megvárom a novemberi nagy frissítést és ha akkor se lesz jó, jön az újra telepítés.

(#26430) F_Zolee válasza Stauffenberg (#26416) üzenetére


F_Zolee
veterán

Esetleg engedélyezd ezt az intelligens kártyát hátha... :F

(#26431) kefe13


kefe13
tag

Üdv, az alábbi értesítést ki kehet kapcsolni valahol ?

(#26432) Zoshi85 válasza Zoshi85 (#26428) üzenetére


Zoshi85
aktív tag

Megprobáljam? :F

Xbox Series X - XLive: ZoshiSXHUN // PlayStation 5 - Psn: ZoshipsHUN https://linktr.ee/Zoshi85

(#26433) Stauffenberg válasza freelancer68 (#26429) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Nekem még hibaüzenetet sem dob fel, csak bezáródik és kész. Felvillan és bezáródik azonnal. Ennyi.

Ma vissza kell adnom a gépet és semmit sem tudtam kezdeni vele, ráment a fél hétvégém. Majd 2 hét múlva jön vissza ha nem oldódik meg addig.

Nem hiszem el amúgy, hogy találtam legalább 200+ weboldalt vagy hozzászólást ami erről szól, de SEHOL nem tudja senki, hogy mi okozza és hogyan lehet elhárítani. Ez egy fantom jelenség úgy tűnik, nem is létezik csak az elszenvedők fejében egy délibáb.

(#26430) F_Zolee: Megpróbáltam, de semmi. Amúgy sincs rá épülő függőség (meg a másik három alapból letiltott szolgáltatásnál sem).

[ Szerkesztve ]

(#26434) freelancer68 válasza Stauffenberg (#26433) üzenetére


freelancer68
tag

A store nekem se dob fel hibát, csak rögtön bezárodik. Az appoknál (solitaire, camera, maps, xbox stb.) van ilyen hiba üzenet.

és az event viewer-ben windows logs/applications-nál is van piros hiba üzenet.
pl a camera app elindítása után:

Log Name: Application
Source: Microsoft-Windows-Immersive-Shell
Date: 2015. 11. 01. 11:19:44
Event ID: 5973
Task Category: (5973)
Level: Error
Keywords:
User: HOME-PC\Home
Computer: Home-PC
Description:
Activation of app Microsoft.WindowsMaps_8wekyb3d8bbwe!App failed with error: The application cannot be started. Try reinstalling the application to fix the problem. See the Microsoft-Windows-TWinUI/Operational log for additional information.
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-Immersive-Shell" Guid="{315A8872-923E-4EA2-9889-33CD4754BF64}" />
<EventID>5973</EventID>
<Version>0</Version>
<Level>2</Level>
<Task>5973</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x2000000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2015-11-01T10:19:44.506925400Z" />
<EventRecordID>12742</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="3168" ThreadID="4980" />
<Channel>Application</Channel>
<Computer>Home-PC</Computer>
<Security UserID="S-1-5-21-1858542999-31871264-3304060918-1000" />
</System>
<EventData>
<Data Name="AppId">Microsoft.WindowsMaps_8wekyb3d8bbwe!App</Data>
<Data Name="ErrorCode">-2147009284</Data>
</EventData>
</Event>

(#26435) Stauffenberg


Stauffenberg
nagyúr

Beletúrtam a naplóba. Minden egyes app indítási próbálkozásra négy hibaüzenet jön azonos csoportokban (megjelöltem a legutóbbit).

Már az első hiba leírása szöget ütött a fejembe:

Esemény 10001, DistributedCOM

Nem sikerült egy DCOM-kiszolgáló elindítása: App – Nem érhető el/Nem érhető el. A hiba:
"5"
A következő parancs indításakor történt:
"C:\Program Files\WindowsApps\Microsoft.WindowsStore_2015.10.5.0_x64__8wekyb3d8bbwe\WinStore.Mobile.exe" -ServerName:App.AppXqagq4n4gvy0tjw576pgh6xr601s1h1mv.mca

Felkerestem a WindowsApps mappát, amit nem tudok megnyitni, mondván "Jelenleg nem rendelkezik a mappa eléréséhez szükséges engedéllyel". A biztonsági lapon viszont ezt látom:

Ha a Rendszergazdai fiók engedélyeit akarom variálni, akkor meg ezt:

Tehát elvileg kell lennie hozzáférésnek, mégsem enged be a WindowsApps könyvtárba, mondván nem rendelkezem engedéllyel.

(#26436) freelancer68 válasza Stauffenberg (#26435) üzenetére


freelancer68
tag

Már ezen is túl vagyok. Nálam is TrustedInstaller volt a tulajdonos, és megváltoztattam, hogy én legyek az (admin jogosultsággal), de az sem segített.

(#26437) Gabás válasza Stauffenberg (#26435) üzenetére


Gabás
addikt

Rendszergazdaként indítva a fájlkezelőt valószínűleg beenged.
Egyébként ilyen esetben már nem töltenék időt az alkalmazások hibakeresésével, hanem egy új felhasználói fiókot hoznák létre, abban visszaállnak az alapértelmezett alkalmazások

(#26438) Stauffenberg válasza freelancer68 (#26436) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Időközben én is megléptem ezt, hozzáadtam a rendszergazdai fiókot tulajdonosként. Így már más hiba kerül a naplóba, konkrétan ez:

"App kiszolgáló nem regisztrálta magát a DCOM-ban a megadott határidő lejárta előtt."

(#26439) #58000384 válasza Zoshi85 (#26427) üzenetére


#58000384
törölt tag

Sajnos nincs ötletem, hogy mi okozza. Amit írtak neten, az nem nagyon jó a 10-hez. Az egyetlen "megoldás" a HR volt, ha megunod, akkor megpróbálhatod azt.

(#26440) Zoshi85 válasza #58000384 (#26439) üzenetére


Zoshi85
aktív tag

HR alatt mit értesz? Bocs ha hülyeséget kérdezek.

Xbox Series X - XLive: ZoshiSXHUN // PlayStation 5 - Psn: ZoshipsHUN https://linktr.ee/Zoshi85

(#26441) Stauffenberg válasza Gabás (#26437) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Ööö... megpróbáltam és újabb fal:

"A(z) Felhasználói profil szolgáltatás szolgáltatással nem sikerült a bejelentkezés.
A felhasználói profilt nem sikerült betölteni."

Hát szerintem ennek mehet inkább egy tiszta telepítés, hiába majdnem érintetlen Windows 10 Home, sok rejtett hiba lapul itt. Lassan visszaadom a gépet a tulajdonosának, majd 2 hét múlva jön vissza. Nem fogok vele többet szórakozni. Azt mondta 1 hónapja egy frissen telepített Windows 7 SP1-re ment rá az upgrade, azóta nem nagyon rakott fel semmit, csak pár Adobe szoftvert meg a Chrome-ot (szóval szinte szűz a rendszer). Csak a temérdek fotónak és videónak meg kellene oldanom a backupot, erre ma már nem lesz időm.

(#26442) Zoshi85


Zoshi85
aktív tag

Mindegy.. Win 7 en csináltam egy másik rendszergazda fiókot jelszóval. Egy mappa meg lett osztva, és ezekkel nálam be tudok lépni és tudok másolni. Hagyom az otthoni csoportot. Köszönöm a segítségeket.

Xbox Series X - XLive: ZoshiSXHUN // PlayStation 5 - Psn: ZoshipsHUN https://linktr.ee/Zoshi85

(#26443) Popes válasza Stauffenberg (#26441) üzenetére


Popes
őstag

Végső megoldásként esetleg megpróbálhatod a rendszert alaphelyzetbe visszaállítani a fájlok megtartásával.
A programok el fognak veszni(gyakorlatilag egy szűz rendszered lesz) viszont a fájlok megmaradnak.

Deus ex machina

(#26444) Rasiel válasza Stauffenberg (#26435) üzenetére


Rasiel
senior tag

Persze, hogy nem enged be az adott mappába, mert a Felhasználói fiókok felügyelete (UAC) be van kapcsolva. Ezért írja azt, hogy nem rendelkezel a mappa eléréséhez szükséges engedéllyel. De rossz helyen tapogatózol, nem ez okozza azt, hogy a Store App-ok nem futnak.

Az Apps, illetve az AppModel-Runtime bejegyzett hibák leírására kíváncsi lennék.

(#26445) Stauffenberg válasza Rasiel (#26444) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Ezzel kapcsolatos hibát már nem ír ki, de korábban ezt írta AppModel-Runtime esetében:

Esemény 57, AppModel-Runtime

"Nem sikerült beolvasni a csomag Microsoft.NET.Native.Runtime.1.1_1.1.23406.0_x64__8wekyb3d8bbwe mappájának megbízhatósági állapotát. Hiba: 2147942405."

Illetve:

Esemény 61, AppModel-Runtime

"0x5: Nem hozható létre a folyamat a(z) Microsoft.WindowsStore_2015.10.5.0_x64__8wekyb3d8bbwe csomaghoz, mert hiba történt az integritás-ellenőrzés közben. A hozzáférés megtagadva."

És ezt az Apps-ra:

Esemény 5973, Apps

"A(z) Microsoft.WindowsStore_8wekyb3d8bbwe!App alkalmazás aktiválása sikertelen, hiba: A hozzáférés megtagadva. További információt a Microsoft-Windows-TWinUI/Műveletek naplóban talál."

[ Szerkesztve ]

(#26446) Rasiel válasza Stauffenberg (#26445) üzenetére


Rasiel
senior tag

Saját tapasztalataim szerint a Windows App-ok problémamentes futtatásához a Runtime Broker, Windows Shell Experience Host szolgáltatásoknak a Háttérben futó folyamatok között futnia kell. Ezt a Feladatkezelőben tudod megnézni. Ugyanitt, ami még szükséges az a Windows folyamatok/appmodel csoporton belül a Tile Data Model Server és a State Respository Server szolgáltatások. Pl. ezek leállítása, kikapcsolása többek között a Start Menü, értesítési területen lévő Óra, Számológép, stb., így a Windows Store App-ok működésképtelenségét okozza.

Első körben ezeket nézd meg.

[ Szerkesztve ]

(#26447) 1egaly


1egaly
aktív tag

Bosszankodom,mert az egyébként általam kiválónak tartott win10,egy apró hiba miatt idegesít...
Win8.1ről frissítettem,de csináltam direkt telepítést is...(Asus x552ld)

A hiba,leállitás...és nem áll le,csak akkor,ha bekapcs. gombot nyomva tartom.
Hibernálás ,alvás minden kikapcsolva,a. a beállitás ami a 8.1 nél már évek óta már rég bevált...

Most direkt vissza raktam a nyolcast,és lám simán leáll!:))
Valami "becsípődött a a 10esnél??!:)(

Hasonló valakinél??Légyszi segítsetek,mondjatok vmi okosságot..
Előre is kössz! :)

(#26448) Hasaggymeg válasza King Unique (#26408) üzenetére


Hasaggymeg
veterán

A májkrószoft nem éppen a bárány üzletpolitikájáról híres. Piaci részesedésüket a kétségkívűl jó termékeik mellett kiemelkedően agresszív marketingjüknek köszönhetik.Nem csodálkoznék ha 2035-ben winfos 27 reklámja úgy ugorna fel a képernyőn,hogy jól a pofádba köpne mondjuk egy éppen csatlakoztatott pendrájvot és 110 decibeles üvöltéssel meg vakító stroboszkóppal kérne meg szépen vidd az ingyenes szoftverjüket ha nem akarod azonnal szétrobbanjon a géped. :U

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#26449) Zoshi85 válasza 1egaly (#26447) üzenetére


Zoshi85
aktív tag

Nálam újraindítással voltak gondok. Általában utána nem volt start menü, driverek, művelet központ, naptár, semmi.. És utána nem is tudtam újraindítani. Csak a bekapcsoló gomb segített. A gyári vissza állítás, újra telepítés oldotta meg. Nem tudom mi lehetett..

[ Szerkesztve ]

Xbox Series X - XLive: ZoshiSXHUN // PlayStation 5 - Psn: ZoshipsHUN https://linktr.ee/Zoshi85

(#26450) kezo0 válasza 1egaly (#26447) üzenetére


kezo0
addikt

Szia, szerintem valahol itt kéne szétnézned.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.