Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  WayteQ xTAB-8Q

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-12-18 11:36:52

LOGOUT.hu

WayteQ xTAB-8Q

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1001) trebore


trebore
csendes tag

Megrendeltem, hétfőre szállítják.

A megfejtés a következő lesz:
- ha külsőre durva dolgok lesznek, pl. visszacsomagolt, esztétikai hiányosságok, akkor megy vissza.
- ha OK rendben, akkor és megterhelem ahogy volt is róla szó, mondjuk 1-2 játékkal.

Mivel Karácsonyi ajándék lesz a gyerekeknek, hogy a mobilunkat "visszakapjuk"
előtte már telepítenem kéne a kurens játékokat is (FIFA, Asphalt stb.),
na ehhez kellene megcsinálnom a 6-0-t. felosztást 1-2 napon belül, hogy majd rögtön tudják használni.

Ehhez biztos kérek majd segítséget mert ilyen dolgokban nincs gyakorlatom, még ha jól le is van írva Kelzsoca bloggjában. Persze addig még párszor átolvasom.

Ez a haditerv. ;)

(#1002) kelzsoca válasza trebore (#1001) üzenetére


kelzsoca
félisten

Jól hangzik, bármi kérdésed van, nyugodtan írj ide, és segítek/segítünk, elvégre ezért van ez a jó kis közösség itt. :)

https://vertigostore.eu

(#1003) McAdam6


McAdam6
tag

Sziasztok, nekem is a gyerkőc fogja kapni, szeretném addigra feltelepíteni a játékait, de az átpartícionálás után elakadtam: megcsináltam az 5/1 verziót, benne van egy 16GB microsd, de nem tudom átmozgatni a telepített progikat a microsd-re...
Mit rontok el ? A KitKat ilyen ?
Köszi.

(#1004) kelzsoca válasza McAdam6 (#1003) üzenetére


kelzsoca
félisten

Szia!

Inkább a 6-0-ás verziót használd, így elég sokáig lehet tömni a tárhelyeket mindennel.

ui: manuálisan nem kell mozgatni semmit, magát a játékot, tehát a fő alkalmazást a belső 6gb-os tárhelyre telepíti (ezek az apk fájlok kis méretűek) az a játék ami kiegészítő fájlokat tartalmaz, pedig a micro sd kártyára telepíti fel a sokszor több gb-nyi adatait. (pl: asphalt 8 és társai)

https://vertigostore.eu

(#1005) nagyfejü válasza trebore (#1001) üzenetére


nagyfejü
őstag

hali!

priviben segitek!

üdv

(#1006) Ferenczi Áko


Ferenczi Áko
addikt

Egy kis hasznos: Itt kérdezte egy fórumtárs, hogy hogyan lehet belépni a recovery menübe. Megnéztem és bejött: Kikapcsolt állapotban a HANGERŐ FEL + BEKAPCSOLÓ GOMB együttes lenyomásával. Ilyenkor 2 lehetőségünk lesz: Download mód az egyik, a másik a recovery menü.

Xiaomi 13T - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF

(#1007) trebore


trebore
csendes tag

A tervezett művelethez írok egy kis mankót magamnak (forrás : kelzsoca.hu), és esetleg aki hasonló suta a témában mint én. A tervezett partíció kialakítás 6-0.

1. A tableten a Beállítások-Fejlesztési lehetőségek menüpontnál az USB hibakeresés funkció bekapcsolása
2. A PC-re telepítem és futtatom a UniversalAdbDriverSetup6-t
3. A táblagépet (már bekapcsolt állapotban van) hátsó USB porton keresztül csatlakoztatom a PC-hez
4. A PC megnyitom a START-Vezérlőpult-Rendszer-Eszközkezelő -t, ellenőrzöm, hogy nincs –e ismeretlen eszköz a listában, vagyis csak ez kell legyen (MT65xx Android phone)
5. A sárga felkiáltó jellel jelölt "MT65xx Android phone" eszközt jobb klikkezve feladja "illesztőprogram frissítése" ablakot, ahol az automatikus -netes keresés - opciót választom
6. Ha sikeres, akkkor az eszközkezelőben "Android Devices" néven látható a telepített eszköz.
7. Közben a tableten meg kell jelennie egy popup ablaknak, amelyben a hibakeresést kell engedélyezni, kipipálva a "mindig engedélyezze...." jelölőt, majd OK-zni.
8. Majd futtatom a PC-n a már letöltött "wayteq_xtab_8q_mod.exe" file-t, miután egy fekete ablak jelenik meg (0-8 menűpont), ha nincs szöveg, akkor valami nem volt jó a korábbi műveletekben.

Itt még kicsit homályos, hogy itt egyből a 6./ pontot kell-e már választanom, természetesen benne van a Class6 microSD kártya, ill azt olvastam, hogy erre előzőleg rá kell másolni valamit

9. Ha a 8-as pont végrehajtódott, akkor a tablet recovery módban újraindul, és itt el kell elvégezni a factory reset-et
Feltételezem, hogy itt a "twrp recovery" fog elindulni, tehát aszerinti műveleteket kell még végrehejtani

vagyis érintésses vezérléssel, válasszuk a "Wipe" menüpontot, majd alul elhúzzuk a slide-ot a factory reset lefuttatásához, miután végezett (SUCCESSFUL) nyomunk alul egyet a "restart system" opcióra, és elvileg kész az az átpartícionálás, és mehetnek fel a helyigényes programok.

Ha menet közben nem a tárgyalt jelenségekkel találkozom, na akkor kell kérnem a gyors-segítségeket.

TOVÁBBI HOMÁLYOS DOLGOK:

a./ A gyári alkalmazásokat és tartalmat akkor mindjárt az elején le kell menteni, ill . vissza lehet-e tenni a majd 6-0-ra ? (MinDIG TV, Fuso stb...) Ez hogy is van ?
b. / Alapjában véve gyári állapot szerint a microSD tárhelyre csak pl. fényképek, zene filmek menthetők le ill. lehet bemásolni mondjuk PC-ről?

most kb itt tartok, javítsatok ki.

(#1008) Ferenczi Áko válasza trebore (#1007) üzenetére


Ferenczi Áko
addikt

Mehet egyből a 6. pont, nem kell a memóriakártyára semmit másolni! Alapból nem a twrp recovery fog bejönni(kivéve ha telepítve lett), és a hangerő le gombbal tudsz lépkedni a factory reset felé.
A gyári alkamazások( az a kevés) meg fog maradni, tehát a MindigTv és a Fuso is. A többire nem tudom a választ!

Xiaomi 13T - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF

(#1009) Revan29


Revan29
csendes tag

Meg érkezett az én, ajándéknak szánt példányom is a MM-ból. Külsőre minden rendben, nem recseg, a kijelző a helyén, hangszórókat még nem teszteltem. WiFi-t gond nélkül felismeri az egész házban.

Egy kérdés. Bizonyos oldalakhoz szükséges az AdobeFlash, de a böngésző azt alapból nem tudja. Letölthető ez a Play áruházból, keressek jobb böngészőt az alap helyett, és az áruházba csak google fiókkal és gmail címmel lehet belépni? Hotmailt nem szereti?

One Vision! One Purpose! The Technology of Peace! Peace Through Power!

(#1010) Ferenczi Áko válasza Revan29 (#1009) üzenetére


Ferenczi Áko
addikt

Csak gmail fiókkal tudsz bejelentkezni.. Én ajánlom a Dolphin Browsert, bár annál is le kell tölteni egy külön progit, hogy futtathasd vele a flash-t..

Xiaomi 13T - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF

(#1011) trebore


trebore
csendes tag

Kicsit felgyorsultak az események, hétfő helyett ma megjött.

Sajnos az egyik félelmem bejött, tuti nem újat hoztak(pedig direkt beírtam az E.D.-nek) a doboz nem volt leragasztva, kopottas is volt. A tablet tasak-nylonja is gyűrödött, 1-2 heéyen sérült. A legkülső fólia látszik hogy le volt törölve, karcos. A belső védő nem, de az egyik sarkában 1-1 cm nem tapad már + 1-2 pötty.

Egy gar jegy töltő, OTG kábel és kis kihajtható lapocska volt benne mint ismertető, semmi vastag nemzetközi könyv vagy ilyesmi. Akku 100 % Nálatok is ezek voltak ?

Viszont az illesztések, display és élek gombok rendben.

Bekapcsoltam.
Volt róla szó, a fényerőről. Lehet túlzottak az elvárásaim, én többre számítottam, pedig maxra tettem.(az 5 éves 3Gs-em nagyobb fényű, de lehet hogy ez az elvárható a kategóriában.
Wifi-t vette, netre ment.

Saját programok, fotók böng.előzmények nem voltak rajta - persze lehet ezeket egy resettel le lehet venni egy pillanat alatt. A webesleírásokban a Fuso-ra írt 14 nap ingyenes prémium filmekre, gondolom ha egyszer el van indítva onnan számítódik. Esetleg ebből lehet beazonosítani hogy volt-e már használva.

Még nem tudom hogy lesz, majd ha a gyerekek lefekszenek nekiállok.

(#1012) Ferenczi Áko válasza trebore (#1011) üzenetére


Ferenczi Áko
addikt

Nekem sem volt leragasztva, attól még nem biztos, hogy használt. Ami fólia rajta van.. Nézd, ezek utólag felrakott fóliák, nem a gyártó teszi rá, az fix. Azért látod, hogy le van törölve és karcos, mert nyilván valahogy rá kellett simítaniuk. Nekem is van pár pötty az alsó fólia alatt, de használat közben nem zavaró. Én inkább örülnék neki a helyedben, hogy nem utólag kell a fóliával bíbelődni, hanem rakták rá. Ennyi pénzért ilyet.. Tény, hogy nem egy Sony csúcsfólia, ami kB láthatatlan.
Tartozékok rendben vannak. Akksi 100 százalékkal szintén.
A doboz lehet kopottas, hiszen nem vákumból szedték ki! :)
Fényerőt beltérben nézted? Szerintem több mint elég..

Xiaomi 13T - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF

(#1013) bush1


bush1
csendes tag

Sziasztok! SOS kérés!

Vettem egy ilyen tabletet, nekiálltam az átparticionálásnak kelzsoca leírása alapján és a factory reset-nél failed-et írt ki. Megpróbáltam egyesével a twrp wipe-olást, egy darabig sikerült is, szépen írta, hogy succesfull aztán megint failed! Most már sajnos nem indul a rendszer, azt írja a twrp, hogy No OS Installed! Hogyan tudnám működésre bírni a készüléket?

Kérem segítsen valaki, köszönöm.

(#1014) kelzsoca válasza bush1 (#1013) üzenetére


kelzsoca
félisten

Üdv!

Első körben nyugodj meg, a kapkodás és idegeskedés semmi jóra nem vezet.
Kérlek írd le pontosan mit csináltál, és azt is hogy melyik partícionálást választottad, ez azért fontos hogy tudjunk segíteni.

(#1012) Ferenczi Áko

Mindkét fóliát a gyárban teszik rá a készülékre.

[ Szerkesztve ]

https://vertigostore.eu

(#1015) bush1 válasza kelzsoca (#1014) üzenetére


bush1
csendes tag

Szia!

Odáig minden rendben ment míg futtattam a wayteq_xtab_8q_mod.exe fájlt. Utána rootoltam (talán egy kicsit elhamarkodottan) és miután végig gondoltam, hogy esetleg a fiam nehogy véletlenül töröljön valamit amit nem lenne szabad, lefuttattam az 1. menüt. Ezután telepítettem a twrp-t, és csináltam elvileg egy backupot, kivettem a pipát a boot és system checkbox-ból majd elhúztam a slide-ot a mentéshez. Ezután nekiálltam a 6. pont szerinti particionálásnak és utána a factory reset-nek, amelynél failed-et irt ki. Az alábbi hozzászólás alapján folytattam a wipe-olást egyesével, az első két-három alkalommal succesfull-t írt majd utána ismét failed-et. Utána újraindítottam és a bootolás megállt a Wayteq logónál. A twrp az elindul, de nem találom a backup fájlt. Hát röviden ennyi.

(#1016) bush1 válasza bush1 (#1015) üzenetére


bush1
csendes tag

Az előbb lemaradt a hivatkozott hozzászólás.

[link]

(#1017) cappa72 válasza bush1 (#1015) üzenetére


cappa72
nagyúr

Ezután telepítettem a twrp-t, és csináltam elvileg egy backupot, kivettem a pipát a boot és system checkbox-ból majd elhúztam a slide-ot a mentéshez.
Ekkor vélhetően nem csinált mentést ezekről a rom-szakaszokról.

Ezután nekiálltam a 6. pont szerinti particionálásnak és utána a factory reset-nek, amelynél failed-et irt ki.
A failed ilyen esetben "normális", mivel a futó twrp már nem látja azt a belső sd-t, ami volt, és hirtelen hiányérzete támad.

Az alábbi hozzászólás alapján folytattam a wipe-olást egyesével, az első két-három alkalommal succesfull-t írt majd utána ismét failed-et.
Ha pl. a system-et is törölted, és successful volt, akkor ezt a mentést használhatod a 6-0 visszaállításához.
Ezt a csomagot kicsomagolás után az sd kártya TWRP könyvtárába kell tenni, hogy a mentést mengtalálja a TWRP.
Visszaállítva a mentést a 6.0 opcóval el kell hogy induljon.
Ez az elmélet.

Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

(#1018) bush1 válasza cappa72 (#1017) üzenetére


bush1
csendes tag

Ha az SD kártya üres, akkor milyen mappákat hozzak létre? Elég csak egy TWRP amibe beillesztem a kicsomagolt mappát?

(#1019) bush1 válasza bush1 (#1018) üzenetére


bush1
csendes tag

És melyik SD kártyára gondolsz, a fizikaira vagy a másikra?

(#1020) cappa72 válasza bush1 (#1019) üzenetére


cappa72
nagyúr

Lehetőség szerint a fizikai sd kártyára másold (hisz elméletileg nincs már belső sd):
/TWRP/BACKUPS/ <ide a könyvtár, amiben a mentés van>

[ Szerkesztve ]

Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

(#1021) bush1 válasza cappa72 (#1020) üzenetére


bush1
csendes tag

Oké, megpróbálom. Miután betettem az SD kártyát a tabletbe, a TWRP restore menüjét válasszam és ott válasszam ki a fájlt?

(#1022) cappa72 válasza bush1 (#1021) üzenetére


cappa72
nagyúr

Igen.
De ne feledd el kibontani a zip-et, mert az tarmalmazza a mentési könyvtárt.
No és persze hozd létre a TWRP/BACKUPS könyvtárt is, hisz üres az sd kártyád.

[ Szerkesztve ]

Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

(#1023) bush1 válasza cappa72 (#1022) üzenetére


bush1
csendes tag

Köszi, már kibontottam.

(#1024) kelzsoca


kelzsoca
félisten

Átpartícionálás során, ha formázáshoz értek, semmiképpen ne formázzátok le a system partíciót, mert az esetben a rendszer elvész, és nem lesz minek betöltődni. :)

A data és cache gond nélkül formázható, a boot, system, recovery-t semmiképpen ne piszkáljátok.

https://vertigostore.eu

(#1025) bush1 válasza bush1 (#1023) üzenetére


bush1
csendes tag

Sajnos a TWRP RESTORE menüjében nem látszik semmi, ugyan akkor a fájlkezelőben látom a fájlt.

(#1026) cappa72 válasza bush1 (#1025) üzenetére


cappa72
nagyúr

A restore alsó képén van egy olyan, hogy selevt storage.
Ott kiválasztottad az Ext. SDcard-ot?

Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

(#1027) bush1 válasza cappa72 (#1026) üzenetére


bush1
csendes tag

Igen, ez megtörtént de nem lát semmit rajta.

(#1028) cappa72 válasza bush1 (#1027) üzenetére


cappa72
nagyúr

Nagybetűvel hoztad létre a könyvtárakat, ahova a mentési könyvtárat másoltad?

[ Szerkesztve ]

Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

(#1029) bush1 válasza cappa72 (#1028) üzenetére


bush1
csendes tag

Úgy emlékszem igen, de mindjárt megnézem.

(#1030) bush1 válasza bush1 (#1029) üzenetére


bush1
csendes tag

Igen, nagybetűvel írtam.

(#1031) cappa72 válasza bush1 (#1030) üzenetére


cappa72
nagyúr

Akkor foglaljuk most össze:
a fizikai sd kártyán az alábbi van
TWRP/BACKUPS/2014-10-13--10-21-12 xTAB8Q-GPS_V1.04
könvytárszerkezet.
ebben vannak a zyzzyyyy.win kiterjestésű fájlok.
Így van?

Azt még kipróbálhatod, hogy a TWRP/BACKUPS/
alá is teszel egy könyvtárat, xTAB_8Q_GPS névvel, és oda mozgatod át a 2014-10-13--10-21-12 xTAB8Q-GPS_V1.04 könyvtárat.

[ Szerkesztve ]

Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

(#1032) bush1 válasza cappa72 (#1031) üzenetére


bush1
csendes tag

A fájlkezelő szerint az alábbiak látszanak:

- LOST.DIR
- TWRP/BACKUPS/2014-10-13--10-21-120xTAB8Q-GPS_V1.04
- customized-capability.xml
- default-capability.xml

(#1033) cappa72 válasza bush1 (#1032) üzenetére


cappa72
nagyúr

Akkor kelleni fog az a plussz konyvtar amit az elobb irtam.

Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

(#1034) bush1 válasza cappa72 (#1031) üzenetére


bush1
csendes tag

Megpróbálom úgy is.

(#1035) bush1 válasza cappa72 (#1033) üzenetére


bush1
csendes tag

Nagyszerű, eddig jó...most látszik.A következő lépés a Swipe to Restore?

(#1036) cappa72 válasza bush1 (#1035) üzenetére


cappa72
nagyúr

Igen.
Aztán egy factory reset is jól jöhet , közvetlen utána.

[ Szerkesztve ]

Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

(#1037) bush1 válasza cappa72 (#1036) üzenetére


bush1
csendes tag

Sajnos FAILED!!!

(#1038) cappa72 válasza bush1 (#1037) üzenetére


cappa72
nagyúr

Próbáld meg úgy, hogy csak a boot és a system legyenek bepipálva, más nem.

Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

(#1039) bush1 válasza bush1 (#1037) üzenetére


bush1
csendes tag

- Android Secure
- Boot
- Data
- Nvram
- System
ezek mind kivannak jelölve. Jó ez így?

(#1040) bush1 válasza cappa72 (#1038) üzenetére


bush1
csendes tag

Próbálom úgy is.

(#1041) cappa72 válasza bush1 (#1039) üzenetére


cappa72
nagyúr

Nem, most csak a boot és system legyen bepipálva.

(5 percen belül tudod használni a szerkesztés gombot)

[ Szerkesztve ]

Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

(#1042) bush1 válasza cappa72 (#1041) üzenetére


bush1
csendes tag

Eddig oké, SUCCESSFUL!
Most jöhet a factory reset?

(#1043) cappa72 válasza bush1 (#1042) üzenetére


cappa72
nagyúr

Igen, de ha failed, akkor is inditsd ujra a tabot.

Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

(#1044) bush1 válasza cappa72 (#1043) üzenetére


bush1
csendes tag

Rendben, csinálom.

(#1045) bush1 válasza cappa72 (#1043) üzenetére


bush1
csendes tag

Failed lett, de indítom újra és úgy látom jó lesz, mert pörög az a valami.

(#1046) bush1 válasza bush1 (#1045) üzenetére


bush1
csendes tag

Felállt a rendszer!!!!!! Nagyon köszi a segítséget. :R :R :R

A fájlkezelőben a következőt látom:

USB-tár
Szabad terület: 5.91 MB
Teljes terület: 5.97 MB

SD-kártya
Szabad terület: 13.99 MB
Teljes terület: 14.63 MB

Jó ez így? Ezt az USB-tárat nem értem.

Csatlakoztattam PC-hez és formáztatni akarja a háttértárat(szerintem az USB-tár 5.91 MB-ról lehet szó). Formázhatom nyugodtan?

[ Szerkesztve ]

(#1047) cappa72 válasza bush1 (#1046) üzenetére


cappa72
nagyúr

Felállt a rendszer!
:C

A kiírt adatok elég furcsák így elsőre.
Belső tárhely-re mit ír?

Szerintem fuss neki még egyszer a 6-0 átparticionálásnak, utána rendben lesznek a partíciók.

PC-ről ne formázz a tabon semmit. Főleg ne windows alól.

[ Szerkesztve ]

Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

(#1048) bush1 válasza cappa72 (#1047) üzenetére


bush1
csendes tag

Belső tárhely

Összes hely: 6.04 GB
Elérhető: 5.79 GB

(#1049) Ferenczi Áko


Ferenczi Áko
addikt

Nehéz szülés volt.. :B

Xiaomi 13T - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF

(#1050) bush1 válasza Ferenczi Áko (#1049) üzenetére


bush1
csendes tag

De eredményes! :)

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  WayteQ xTAB-8Q
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.