Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  VGA hiba

Hozzászólások

(#1001) dav<3


dav<3
tag

Sziasztok!

Van egy Hybrid EVGA 980 Ti-om, nagyon baba kis kártya. A kérdésem az, hogy általános szabály az a vízhűtött, radiátoros kártyáknál hogy a hűtő magasabban legyen mint a kártya? Mert az enyém olyat csinál mikor lentebb van a radiátor hogy eszméletlen hangos kávédaráló hangot ad, gondolom azért mert ilyenkor a rendszerben lévő levegő feljut a szivattyúba, emiatt a pumpa zörög, csattog minden. Ha kártya felett van a radiátor akkor semmi baj, hangtalan a rendszer.

A kérdésem hogy általános szabály ez? Tehát csak akkor működik megfelelően ha a kártya szintje felett van, vagy nekem full levegős a rendszer csak ezért nem tudom alá tenni?

Egyébként szerintem az utóbbi, ha levegő mentes lenne a rendszer akkor teljesen mindegy lenne hogy hova teszem a radiátort.

Előre is köszi a segítséget!

Üdv.
Dávid

10+ éves Prémium! tagság, 1400+ pozitív és 0 negatív értékelés. Megbízható, rugalmas, precíz, gyors, aktív és csalódásmentes üzletfél! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

(#1002) Nahoko


Nahoko
újonc

Sziasztok!

Adott egy MSI N660 as kártya GTX660 GPU val.
Hiba: Menet közben random eltűnik. Ezt szó szerint kell érteni. Van egy ideiglenes kártya bent mellette. Amikor jelentkezik a hiba (megfagy a kép, de a gép megy tovább) hardveresen eltűnik a kártya.
Induláskor van amikor nincs is kép azon a kártyán vagy csak egy darab fehér csík a kép közepén mint amikor a régi crt-ken behal a függőleges eltérítés.
Kontakt hibát és forrasztás hibát kizártam (kivétel BGA tokok), érdekes mondjuk, hogy a kártya néha gondol egyet és napokig jó.
Ezen felül a táp terhelés alatt nem megy 11,94v alá szóval ez is kizárva. (Műszerrel mérve)
Ha a kártya éppen megy semmilyen terhelés teszt nem akasztja meg tökéletesen stabil viszont ha gondol egyet, újra elkezdi a nyűgjét, hogy eltűnik a rendszerből.

Mi lehet vele gond? Remélem érthetően írtam le a problémát.
Előre is köszönöm ha szakítotok rám egy kis időt.

Naoko Satomi

(#1003) imroid


imroid
tag

Sziasztok!

Olyan problémán lenne, hogy pár napja mikor haza értem munkából és bekapcsoltam a gépet színes csíkos kép fogadott karakterekkel teledobálva. A rendszer betöltésig se jutott el a gép. Kikapcsoltam hátha csak valami indítási hiba de utána is ugyan ez fogadott. Kikapcsoltam majd akkor tűnt fel hogy a 2 PCI táp csatlakozónál ahol 2 led szokott világítani az nem alszik ki.Kivettem vgat gondoltam megtakarítom hátha csak az a baja. De sajnos utána is ugyan az a probléma jelentkezett. A kérdés az lenne hogy szerintetek ez VGA hiba vagy esetleg más hardverrel van gond? Mellékelek 2 képet is. Asus r9 280 -ról van szó. Válaszokat és segítségeket előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#1004) turbokappa válasza imroid (#1003) üzenetére


turbokappa
senior tag

Vga hiba,nekem az 5970 fosta el magát. Egy reballt megér, ha nem lesz jó akkor a ram hibásodott meg. Nincs rajt bios kapcsoló? A 6970- en van, hasonló problémám volt, mondom átkapcsolom azóta is jó.
Esetleg a drivert installáld újra.
Több ötletem nincs.

[ Szerkesztve ]

A semmiért vállalom a felelősséget!

(#1005) imroid válasza turbokappa (#1004) üzenetére


imroid
tag

Köszi a választ. Sajnos ezen nincs kapcsoló. Még a rendszerig se jut el rögtön bekapcsoláskor tolja ezt így. Szerintem nem a driver lesz. Volt már másik amd vgam egy HD7850 aminél akkor jelentkezett hiba mikor driver volt a gépen na az is 1 jó móka volt. Megvagyok én áldva ezekkel a videokártyákkal :)

(#1006) Sitti78


Sitti78
csendes tag

Sziasztok!
Fura dolgot művel a gépem, és nem tudom már hol keressem a hibát.
Adva van egy Gigabyte GA-EG41MFT-US2H alaplap, Intel E8400 procival, 8 Giga DDR3-mal, és egy 120-as SSD-vel, 480 Wattos táppal.
Amikor egy ősrégi HD3450-es videókártya volt benne nem volt semmi gond.
Először egy ASUS GT650-est raktam bele. Ezzel a kártyával állandóan lefagyott a gép játék közben is és simán a Windows is, ezért most egy Gigabyte GT1030-asra cseréltem ki. Itt viszont csak játék közben fagy le.
Olyan mintha amikor leterhelem a kártyát nem bírná valami.....
Alaplapban a legfrissebb BIOS van, videókártya, chipset driver a legfrissebb.
Win10 64bit.

(#1007) bardati válasza Sitti78 (#1006) üzenetére


bardati
tag

Szerintem a tápod nem bírja a terhelést. Portalanítsd ki, ha ezután se lesz jobb, próbáld meg egy kölcsön táppal a mi combosabb! Ha ne adj'Isten utána is csinálná akkor alaplapos, de sztem inkább a táp..

Bardati

(#1008) Sitti78 válasza bardati (#1007) üzenetére


Sitti78
csendes tag

Egy ilyen régi masinának nem lenne elég 480 Watt? :(

Az hogy alaplapos lenne azt én kizárnám. Ha hibás lenne nem csak a (régihez képest) izmosabb videókártyákkal produkálná a hibát, hanem minddel.
Amúgy a figyelmem a processzor felé terelődött. Ráraktam még egy monitort, és úgy kezdtem el játszani, hogy az egyiken ment a játék a másikon pedig figyeltem a hőmérsékleteket, feszültséget és processzor terhelést.
A feszültség, és a hőmérséklet rendben volt. Viszont a lefagyás akkor következett be amikor mindkét mag 100% környékén volt kihajtva. Talán ott lehet a bibi.....

(#1009) n42


n42
tag

Esetleg nektek ismerős a probléma?

Tisztelt Ipon!

Pár hónapja vettem önöktől egy új gépet, s a kezdetektől fogva jelentkezik egy furcsa hiba a legtöbb (legalábbis általam játszott) játéknál. A hiba a következő: full screen módban a képernyő fekete marad, hang van. Van olyan eset is, amikor nem marad meg a fekete képernyő, hanem a windows magától lerakja a táljára a játékot, vagy megpróbálja windows ablakba kényszeríteni. A játékok eredetiek, nem tört verzió. Nem minden játéknál fordul elő, úgy látom az EA, Originals játékok szinte mindegyike produkálja a hibát, például a legújabb NFS is, de említhetném a Battlefield bármely sorozatát, vagy a Titanfall II-őt. Eddig úgy hidaltam át a problémát, hogy a legtöbb játéknak van bordless módja, amivel végül is megoldódik a probléma, legfeljebb a tálcát kell rejtetté tenni, de ez nem túl megnyugtató megoldás számomra. Legújabb NFS például nem létezik ilyen opció, csak windows ablakban hajlandó futni.
Eddig azt hittem, hogy vagy Windows 10, vagy NVIDIA driver probléma, de már nem számolom hány windows kiadás volt a gépemen (legújabb hivatalos, vagy a legújabb béta változat szintén volt fenn, 16x-17x verzióval is előjön a hiba), illetve a videokártya drivert is rengetegszer frissítettem, így most teljesen tanácstalan vagyok az ügyben. Interneten sem olvastam emiatt nagy felháborodást, tehát arra tippelek, hogy egyedi, de legalábbis elszigetelt esetről van szó.
Esetleg tudnak nekem segíteni, mi lehet a probléma?

1 db ASUS B150M-K (ö1)

1 db INTEL Core i5-7400 3.00GHz 1151 BOX (ö1)

1 db KINGMAX 16GB DDR4 2133MHz CL16 (ö1)

1 db ASUS PH-GTX1050TI-4G GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 PCIE (ö1)

1 db ZALMAN T3 fekete (ö1)

1 db CHIEFTEC GPS-600A8 600W (ö1)

(#1010) imroid válasza n42 (#1009) üzenetére


imroid
tag

Üdv!

Origines játékok nálam is elég sűrűn hasonlóként reagál. Elég sokszor ablakban indítja a játékot de nyomok egy alt+entert gomb kombinációt és máris full screen lesz. Így probléma nélkül tudom használni az összes játékot. Nem tudom, hogy nálad segít e ez a dolog. Hirtelen ennyi jutott eszembe :) Nem hiszem hogy a gépeddel lenne a probléma.

(#1011) n42 válasza imroid (#1010) üzenetére


n42
tag

Szia, nem segít, nekem sehogyan sem megy full screen módban...

(#1012) ladanyi


ladanyi
tag

Sziasztok! Korábban már írtam itt a fórumon, hogy a lányom gépében lévő 7770 vga egyszer csak megállt a kép sötét lett. A gépet újraindítva a windows bejelentkezés után csak sötét kép látható. Csökkentett módban elindul és bejön a rendszer de ennyi. Újra telepítettem a windowst. Bármilyen eszköz driverét telepítettem müködik, de amint a vga drivert felteszem azonnal a fentiek történnek, win logó után sötétség. Mindegy, hogy a legújabb drivert vagy a kártyához adott telepítőről teszem fel a drivert a fenti történik. Ha csökkentett módban leszedem a driver akkor elindul a gép. A vga helyén ilyenkor azt írja "szabványos vga grafikus adapter". Erre itt a fórumon az azonnali kérdéseknél azt a választ kaptam, hogy a vga meghibásodott. Kivettem a kártyát megtakarítottam, de mivel nincs az alaplapon (asrock 970 pro3) a monitornak csatlakozó vissza kellett tennem. Úgy gondoltam letesztelem, feltelepítettem a driverét és láss csodát működött. Egészen 2 napig (napi 2-3 órát), aztán megint megállt és a fentieket produkálja. A kérdésem az lenne, ha müködött a kártya (rövid időre is) biztos, hogy az a hibás? Nem lehet az alaplap hibája? Hogy tudnám ezt letesztelni? Sajnos nincs másik gépem és ismerősöm sem akihez elvihetném? Mit lehet tenni ilyenkor?

(#1013) imroid válasza ladanyi (#1012) üzenetére


imroid
tag

Üdv!

Pár éve az én 7850 esem ugyan ezt a hibát produkálta. Csökkentett módban ment, ha ott letöröltem a vga drivert akkor normal módon is betöltötte a rendszert. De amint felrakta magának a drivert egyböl fekete kép vagy csíkok. Majd 2* kellett viszaküldenem mert az elsőnél azt mondták semmi baja. Akkor kiprobáltam több gépben is ahol természetesen ugyan ezt a hibat produkálta 2 ujraindítas után, és irtam nekik részletes tesztet képekkel illusztrálva a hibat. Majd 1 hónap után jött a válasz, hogy cserélik a vgat mert hibás. Szóval szerintem nállad is megadhatta magát a videokártya.

(#1014) sznuti3


sznuti3
csendes tag

Sziasztok!
Kicsit off téma, reseteltem a bios beállitásokat nos azóta a vgan nem akar fel pörögni a ventilátor és a proci ventijén is bármilyen fordulatot állitok be akkor is csak alap sebbeségen megy. Segítsetek légyszíves h mit kellene be állitani,hogy ezek menjenek (gigabyte ga p67a-ud)

(#1015) Elcan


Elcan
tag

Sziasztok!

Tudnátok nekem segíteni abban, hogy mit jelenthet vagy miért írja ki a következőt?
Valami ilyesmi, hogy az AMD képernyőillesztő összeomlott, de utána helyreállt. Próbáltam utána keresni, van ahol azt írják táp nem bírja, de a tápom egy 500-as chieftec, ennek elégnek kéne lennie.
Próbáltam volna gpu tesztet aidában és ezt az üzenetet kaptam.

Lehet ennek köze az első problémához?

(#1016) minikahona


minikahona
tag

Sziasztok! Adott egy Sapphire HD 5770 Vapor-X-es kártya amit már több mint 7 éve nyúzok. Viszont az utóbbi időben elkezdett furcsaságokat művelni. Először talán egy éve lement a PCIE 2.0 sávszélessége x16-ról x4-re, de ezt akkor megoldottam azzal, hogy újratelepítettem a gépet. Akkor valószínűleg driver gond volt (valamiért leszedte a legújabb Crimson drivert, persze az már nem támogatja a kártyám) Viszont nemrég újra előjött ez a 4x-es dolog, de most nem volt driver telepítés. Szétszedtem a gépet, hogy kitakarítsam (írták külföldi oldalakon, hogy ez segíthet), de nem változott semmi. Nem volt kedvem megint telepítgetni, ezért úgy hagytam, amúgy sem éreztem teljesítménybeli csökkenést. Most viszont múlt hét vasárnap azt vettem észre, mintha valamivel csökkent volna a teljesítmény, megnéztem és most már csak x2-őt mutat. Újraraktam a gépet, de semmi. Szétszedtem a gépet, erre az egyik 2 gigás ramom beadta a kulcsot (eddig 6GB volt most már csak 4).Haveromék elhozták a gépüket meg a videó kártyájukat tesztelni, az jött le, ha berakom a 8 gigás ramot a hozott, HD 6670-es kártya mellé, akkor az X16-al megy, de ha kiszedem a 8 gigát, és csak 4 van akkor már csak x8. Ha átraktam az ő gépükbe az én VGA-m akkor, ott x4 bármennyi rammal. Ebből nekem az jön le, hogy az alaplapomnak nincs baja. De abban már nem vagyok biztos hogy a VGA-m a ludas. Azért, mert szerintem lehet a táp is. Az ő kártyájuk kevesebbet fogyaszt, annak elég a PCIE áramforrásnak, nem kell neki plusz táp csati. Viszont a Haverom gépében kisebb a táp mint az enyémben. Szóval most nem tudom, hogy a VGA, vagy a táp kezd megpurcanni.
A gépem:
ASUS M4A785TD-V EVO alaplap + U3S6 bővítőkártya
2x 1GB Kingmax DDR3 1333 + 1x 2GB Kingmax DDR3 1333 RAM
Sapphire HD 5770 1GB Vapor-X VGA
Gigabyte Superb 550P táp
1db Samsung 840 EVO 250GB SSD + 1db 3TB Toshiba HDD
5DB 12cm-es hűtő
Végigellenőriztem az egész gépet, de nem sérült meg sehol semmi. Az Aida64-ben futtattam egy stabilitás tesztet 35 perc alatt nem jelzett semmi problémát.
Szerintetek mi lehet a gond??

UI: Bocsi a regényért, de úgy vagyok vele inkább leírok minden részletet, nehogy kimaradjon valami fontos.

We are the Borg. Your biological and technological distinctiveness will be added to our own. Resistance is futile.

(#1017) robroy7919


robroy7919
tag

Sziasztok. Akadt egy kis problémám. Napok óta nem kapcsol ki a gépem csak ha manuálisan én kikapcsolom, a mai napon pedig nem érzékeli a videókártyát ,vajon a videó kártya halt meg vagy alaplapi vagy egyéb gond lehet??

(#1018) doki988


doki988
csendes tag

Sziasztok.

Olyan gondom lenne ,hogy van egy Sapphire radeon Hd 6850 videókarim .
Olyan dolgot produkál, hogy telepítés szépen végig megy mikor telepítem a drivert utána nem töltbe a rendszer mi lehet a baj? Válaszokat köszönöm.

(#1019) bardati válasza doki988 (#1018) üzenetére


bardati
tag

A GPU valamelyik lába elvált a nyáktól, gyártási hiba (hideg forrasztás), javítható. keress meg privátban és megbeszéljük..

Bardati

(#1020) bardati válasza imroid (#1013) üzenetére


bardati
tag

GPU és nyák között kontakt hiba, javítható..

Bardati

(#1021) doki988 válasza bardati (#1020) üzenetére


doki988
csendes tag

Mennyi lenne a javítás?

(#1022) Memora


Memora
senior tag

Sziasztok, szeretnék segítséget kérni, mert valószínűleg bedöglött a VGA-m. A kép egyszer csak átváltott függőleges csíkos fehér füzethez hasonlító képre, majd fekete alapon elszórva színes csík-kezdemények jelentek meg rajta, majd nem csinált semmit. Újraindítás után már a bios képen is bal oldalt, egy pár centi széles oszlopban a kép tetejétől az aljáig kis piros csíkok látszanak. A Windows be se tölt, csak csökkentett módban, ott meg a Catalyst driver nem tölt be.
Mit javasoltok, mit csináljak? Telepítsem újra a VGA drivert csökkentett módban (ha lehet)? Egyáltalán, valahogy megállapítható (szoftveresen), hogy elromlott e a VGA? És még: egyáltalán miért indul el a gép (csökkentett módban)? Az igaz, hogy a CPU-ban (i7 2600k) van GPU is, de tudtommal az alaplap nem támogatja.
A lenti képen ha minden igaz, látszanak a halvány piros csíkokból álló oszlopok:

Fancy quote placeholder

(#1023) hegebeast


hegebeast
csendes tag

Sziasztok. Lenne egy GTX 960-am ami bekapcsolasnal max. fordulaton porog, de kepet nem ad. Erdemes vele foglalkozni vagy kuka?

(#1024) doki988 válasza hegebeast (#1023) üzenetére


doki988
csendes tag

Sziasztok meg javitattam a vgam. és ma olyat csinált hogy elkezdte terhelés alatt villogtatni a képet és egyszer csak sötétség viszont ha kilépek win be tökéletes. Én gyengélkedő tápra gondolok. Válaszokat köszönöm.

(#1025) bardati válasza Memora (#1022) üzenetére


bardati
tag

Ez fizikai hiba, általában javítható. Tudok segíteni, ha érdekel írj privátban...

Bardati

(#1026) bardati válasza hegebeast (#1023) üzenetére


bardati
tag

Mindenképp érdemes, nehogy kidobd, írj rám privibe és megbeszéljük a részleteket! :K

Bardati

(#1027) abdulka1


abdulka1
őstag

Sziasztok!

Van a gépemben(adatlap) egy közel 2 éves, ASUS GTX750Ti. Csak ritkán játszom, és eddig nem is tapasztaltam hasonlót, de néhány napja a játék(WOT) indítása után, pillanatok alatt felmegy a GPU hőfoka ~60 fokra, és a kártyán lévő venti kb 2000 fordulaton, eléggé zavaró, morgás szerű hangot hallat. Eddig még a nyári hőségben sem volt ilyen meleg a kártya, nemhogy 24 fokos szobahőmérsékleten. A napokban frissítettem a kártya driverét, és érdekelne, hogy ezzel össze függhet e a jelenség, illetve ha ez nem, akkor mi okozhatja? Böngészés, filmnézés közben kb 30 fok, és hangtalan a kártya. Piszkálni egyenlőre nem akarom, mert még él a garancia. A gépet rendszeresen takarítom, és a szellőzés is jó.
Előre is köszönöm.

Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.

(#1028) Csuszti


Csuszti
csendes újonc

Sziasztok srácok! Adott egy Gigabyte Gtx 1060 6gb Vidikari. Sajnos kellett egy házcserét csinálnom. Ezek után, miután befejeztem,bekapcsoltam a gépet,de nem adott jelet. Magyarul nem láttam képet. Azért ide írom mert a gép felpörög ventikkel együtt,ezért vidikarival lehet kapcsolatos valami.És gondoltam valami ötletet kapok. Köszönöm előre is! :)

[ Szerkesztve ]

J.k

(#1029) Ðávid


Ðávid
aktív tag

Sziasztok!

Néhány napja az adatlapomon részletezett X99-es gépem hirtelen leállt, mintha áramszünet lenne. Utána hiába próbáltam bekapcsolni, nem sikerült. Kipróbáltam egy másik működőképes táppal, de sajnos azzal sem indult. Az alaplapon két LED világít, amikor a tápegység be van dugva a konnektorba és a hátlapi kapcsolót is bekapcsolom. Ez a két LED az alaplapi bekapcsoló- és újraindítógombé.
A gépben alapból használt tápom teljesen passzív, ezért induláskor és leálláskor hallat egy kapcsoló hangot. Azt továbbra is lehet hallani, amikor megpróbálom elindítani a gépet. A ventilátorok nem pörögnek fel, gyakorlatilag olyan, mintha meg se nyomtam volna a bekapcsológombot. A tartalék tápegységem aktív hűtésű, annak a ventilátorát látom nagyon kicsit megmozdulni amikor indítani próbálok, de semmi más.
A processzort kiszedtem, letakarítottam. Kivettem az alaplapi gombelemet, vártam 15-20 percet, aztán csak egy RAM modult hagytam bent, minden USB és SATA kábelt lehúztam és gondoltam kihúzom a GTX 970 tápkábeleit is. Elindult a gép, de amikor úgy próbáltam, hogy a VGA tápkábeleket visszadugtam, akkor megint semmi. Eközben természetesen továbbra is le volt húzva minden SATA és USB. Gyorsan elővettem egy elfekvőben levő GT 520-as kártyát, hogy megnézzem azzal indul-e. Indult. Sőt, visszaraktam az alaplapra az SSD-t és a GT 520-szal a Windows is ment.
Amikor úgy indítottam a gépet, hogy a GTX 970 tápkábeleit nem csatlakoztattam, akkor vagy csak próbálta felpörgetni a ventilátorokat, vagy maximum pörgette őket. Nem tudom mi befolyásolta ezt. Képet viszont nem adott, se Display Porton, se DVI-on. Amikor meg bedugtam a VGA tápokat a kártyára, akkor meg meg se nyikkant a gép.
Kipróbáltam a kártyát a másik gépben, de sajnos ugyanaz a helyzet. Ha a videokártyára bedugom a két tápkábelt, akkor semmit se csinál a gép indításkor. Ha nem csatlakoztatom őket, akkor felpörög a tápegység és a processzorhűtő ventilátora, de semmi más nem történik.

Az LGA2011-3 fórumban kértem először segítséget, mert azt hittem az alaplappal lehet gond. Ott két fórumtárs is azt mondta, hogy lehet zárlatos a kártya. Tud valaki esetleg valamit mondani a dologra a leírtak alapján? Lehet esetleg kezdeni valamit vele, vagy dobhatom ki?

Minden segítséget előre is köszönök! :R

(#1030) papirzsepi93 válasza Ðávid (#1029) üzenetére


papirzsepi93
tag

Szia!

Erre én sem tudok jobbat mondani hirtelen. Valószínűleg a kártya a hibás ha nélküle tökéletesen fut a géped. Egy garanciát megérne (egy 970esről van szó hátha garanciális még).

(#1031) Ðávid válasza papirzsepi93 (#1030) üzenetére


Ðávid
aktív tag

Szia!

Köszi a választ! Már nincs meg a kártya, mert egy fórumtárs jelentkezett érte, hogy tudná hasznosítani. Garancia sajnos már nem volt a kártyán, tavaly december 23-án járt le a 3 év. Szépen kivárta azt, majd utána elromlott. Ezt nevezem én pontosan időzített tervezett elévülésnek!

(#1032) cyber86


cyber86
őstag

Sziasztok. Szeretnék érdeklődni, hogy vajon javítható-e egy Asus GTX 780 direct cu 2-es vga. Mondom a történetet azt meglátjuk mit szóltok hozzá. Na szóval ismerőmön szépen ráborította a sörét a gépre és így szépen ráfolyt a vga-ra meg az alaplapra de sajnos a gép ment is közbe. Na utána az ismerősöm elvitte a kártyát egy haverjához aki letakarította a vgat utána kb 2 hétig működött de az alaplapot meg memóriát cserélni kellett benne meg magával vitt 1 hdd-t is de a proci megúszta. Na és most pár napja csináltak egy olyat, hogy teljesen szétszedték és asszem denszesszel lepucolták az egész kártyát. És most ott tart, hogy beteszi a kártyát driver le van pucolva a gépről szépen be is jön a win de ahogy elkezdi felpakolni a drivert lefagy a gép. Szerintetek menthető lehet még a dolog vagy zárlatot csinálhatott?

Asus Rog Strix Z790-E Gaming Wifi II, 14700K, 2x16 GB Corsair Vengeance 7200Mhz,Artic LF II 420, XFX 6750 XT 12GB, Samsung 980 PRO 1 TB M2 , Asus Rog Strix 850G, Be Quiet Shadow Base 800FX, Acer Predator XB273UNV

(#1033) doki988


doki988
csendes tag

Sziasztok !

Új kérdése volna
Lecseréltem a Sapphire 6850 em egy Asus 7870 re az a lényeg hogy míg a másik kari rendesen ment.
addig ez kb 3 nap után olyanokat produkál, hogy terhelés alatt újra indult most már randum is az asztalról.
Lehet ez táp hiba miatt? Mert csak egy 400W táppal hajtatom. És még mellette van 4x3000 AMD proci megy 3 Hdd illetve 2 odd is.

Válaszokat köszönöm.

(#1034) Dragovich


Dragovich
csendes tag

szevasztok olyan kérdésem lenne felétek hogy van egy GTX 1070-en és egyik percről a másikra megadta magát bármilyen játékba belépek egyből megáll a játék és kidob egy olyan hibát hogy a vram megtelt ez miért lehet, mit tudok vele csinálni, szerviz egyből?

(#1035) vmatyko


vmatyko
tag

A csatolt kepen van, amit utoljara lattam a monitoron, azota azt irja h nincs jel. Kivettem, megtisztitottam a vga-t (Sapphire R250X), de semmi valtozas.

Van remeny hogy ne kelljen uj vga-t vennem ma?

(#1036) pandras83 válasza doki988 (#1033) üzenetére


pandras83
senior tag

Pontos konfigot írj légyszi...CPU VGA TÁP

Cyberfuck Patchrunner

(#1037) nzsolt77


nzsolt77
tag

ez lehet vga hiba?mert már mindent kiprobáltam de sehogy nem mulik el ez a hiba jelensèg.tud valaki adni tippi
Et?

(#1038) pandras83 válasza nzsolt77 (#1037) üzenetére


pandras83
senior tag

Display driver uninstallert próbáltad? Safe módban ddu, utána friss display driver, hátha

Cyberfuck Patchrunner

(#1039) Alter


Alter
tag

Sziasztok!

Adott egy GTX 670 ami már évek óta szépen működött a gépemben.
Viszont pár napja játék közben (kingdom come) egyszer csak gondolt egyet, elfeketedett a képernyő, majd a monitor kiírta, hogy nincs jel. Közben a játékbeli hangokat még hallani lehetett, de miután nem javult a helyzet pár perc elteltével reseteltem a gépet.

Azonban hiába posztolt be a bios, én ebből semmit sem láttam, tehát szépen elkezdett bootolni a windows is, de a képernyő fekete maradt.

Utána elindítottam a gépet az integrált videókártyával, beálítottam hogy az legyen az elsődleges, majd visszatettem a rossz kártyát egy alapos tisztítás után.

Viszont a gép nem ismerte fel a kártyát. Eszközkezelőben sem jelent meg.

Kivettem a gépből a kártyát ismét, majd gondoltam, hogy megpróbálkozok a légfúvós módszerrel.
Szépen leszereltem a hűtést, levédtem minden érzékenyebb alkatrészt, majd a gpu-t, és környékét légfúval alaposan felmelegítettem.

Hagytam szép lassan kihülni, majd összeszereltem, és jött a teszt a gépben.
Elindult a gép, végre láttam a bios üdvözlő képernyőjét, majd betöltött a windows is. Épp kezdtem volna örülni, és beírni a jelszavamat, de ezt már nem sikerült, mert közben ismét elfeketedett a kép, és a monitor ismét kiírta, hogy nincs jel.
Restart... Nincs jel...

Lekapcsoltam a táp kapcsolóját, vártam 20-30 percet, visszakapcsolom, bekapcsolom a gépet, és ISMÉT látom a bios üdvözlőképernyőjét, nyomogatom a del gombot, bejön a bios, majd 5 másodperc múlva feketedés, no signal found...
Viszont ha a táp kapcsolóját nem kapcsolom le, csak a gép maga van lekapcsolva, akkor hiába várok, nem látom többet a biost.

Ebből arra következtetek, hogy esetleg valami tápellátási, vagy kondi hiba.
Látszatra minden oké a kártyán, kondik nem púposak, nemlátni égésnyomot, vagy egyebet.

Valakinek van esetleg ötlete?
Lehet ezzel kezdeni valamit?

And all the other voices said, Change your mind , You're always wrong.

(#1040) Sarge


Sarge
csendes tag

Sziasztok!

Van egy 1080asom és azzal a "hibával" működik kezdetek óta. Hogy ha nem játszok ergo nincs szükség a hasnzálatára, akkor a ventillátorok 1-2 másodpercre beindulnak és leállnak és ennek elég kellemtlen a hangja mert ezt elismétli párszor aztán utána megint nem csinálja egy darabig aztán megint rákezd. Mi ennek az oka? Hogy lehetne ezt megszüntetni? :F

Előre is köszönöm.

(#1041) papirzsepi93 válasza Sarge (#1040) üzenetére


papirzsepi93
tag

Hello!

Én arra tudok következtetni, hogy melege van a kártyádnak. Mivel félpasszív a 1080-asok nagy része ugye csak akkor pörgeti fel a ventit, ha a elér egy bizonyos hőmérsékletet és pont addig pörgeti míg vissza nem hűtötte magát.
Kiküszöbölni egyedi venti profillal lehet vagy hűvösebb környezettel a kártyának.

(#1042) Martinezz


Martinezz
újonc

Szevasztok!

A problémám a következő: adott egy HIS Raden HD 7850, melyet még pár éve a hardverapron vásároltam. Eddig teljesen hibátlan volt, nem jelentkezett semmiféle probléma. Pár napja CS:GO közben csíkos lett a kép, majd nem reagált semmire. Újraindítást követően a Windows logo után a bejelentkező panel már nem tölt be, helyette fekete kép van. Az egérmutató sem működik ez esetben. Újratelepítettem az egész gépet, megpróbáltam hivatalos Windows 7-el, 10-el, majd egy 64bites Kori rendszerrel. A telepítés sikeresen megtörtént, minden frankón működött. Elkezdtem szépen sorban feltelepíteni a drivereket, kezdve az alaplappal, audioval, wifi adapterrel, majd jött a GPU. Letöltöttem a legfrissebb Adrenalin Edition drivert a hivatalos oldalról, majd feltelepítettem. A telepítés sikeresen megtörtént, majd kéri az újraindítást a gép. Az indításkor a Windows logo majd fekete kép jelenség mutatkozik. Rendszer visszaállítással a driver letörlődik, majd a rendszer újra helyreáll. Megpróbáltam régi driverrel, azzal a kurzor előjön de a kép csíkos majd elfeketedik. Driver nélkül a számítógép működik, jelenleg is erről írok. Az internet, a videók, a flash játékok és az irodai szoftverek teljes mértékben működőképesek, driver hiányában viszont a játékokat képtelen megnyitni a gép. Ellenőríztem a hőfokokat, minden tökéletes, nem melegszik semmi. A VGA sohasem volt húzva. A processzor igen, de a körülmények adottak és ez nem befolyásolja a videokártya működését. Kivettem a helyéről, kifújtam belőle a port, visszatettem. Nem működik. AIDA64 és Everest is érzékeli a GPU-t, nem értem mi a probléma. Valaki tudna írni esetleges megoldásról vagy a fennálló helyzettel kapcsolatban valami használható infót? Válaszaitokat köszönöm szépen előre is!

Az alábbi képeken a tünetek láthatóak (ez jelentkezik az operációs indítása során, a Windows logót követően):

[ Szerkesztve ]

Martinezz.bro

(#1043) pandras83 válasza Sarge (#1040) üzenetére


pandras83
senior tag

Az nvidia beállításoknál állítsd az energiagazdálkodást adaptívra, nálam ez 35 fokos fix hőmérsékletet eredményezett idle-ben és a ventik sem pörögnek feleslegesen. Félpasszív MSI 1060-am van.

Cyberfuck Patchrunner

(#1044) YAKEN


YAKEN
aktív tag

Sziasztok!
Kezeim közé került egy xfx 280x de valamiért nem tudok feltenni rá drivert. Több különbözőt is megpróbáltam.
Mindig ezt írja a telepítés előtt:
A(z) C:\Windows\System32\atiadlxx.dll. nem Windows rendszerhez lett tervezve, vagy hibát tartalmaz. Próbálja újratelepíteni a programot az eredeti telepítőlemezről, vagy forduljon a rendszergazdához, illetve a program forgalmazójához. Hibaállapot: 0xc000012f
Ötletek? :)

(#1045) turbokappa válasza YAKEN (#1044) üzenetére


turbokappa
senior tag

Próbáld a windowst újrarakni.

A semmiért vállalom a felelősséget!

(#1046) Sarge válasza pandras83 (#1043) üzenetére


Sarge
csendes tag

Adok neki egy próbát, köszi a tippet :)

(#1047) Sarge válasza pandras83 (#1043) üzenetére


Sarge
csendes tag

Sajna nem nyert :/ és a 3 venti közül különösen a csatlakozókhoz a legközelebbi berreg indulása pillanatában leginkáb. próbáltam fujkodni piszkálni de semmi...

(#1048) Sarge


Sarge
csendes tag

Sziasztok!

Mindenesetre bevittem szervízbe hogy nézzenek rá.
Viszont felmerult egy ennel komolyabb dolog amit el se hittem. Amint ranezett a ficko aki atvette a vga-t, egybol ramondta hogy ez a kartya szet lett szedve korabban (ipontol vettem bontatlanul par honapja, oda is vittem most be). Nyilvan soha nem nyultam hozza. Emiatt elkepzelheto hogy nem is vallaljak a javitast de azert atvette... . A kartya amugy jol mukodik csak az egyik ventije hangosabb a tobbinel. Valaki massal is volt mar ilyen korabban?

[ Szerkesztve ]

(#1049) nalaca000


nalaca000
tag

Sziasztok!

Van egy MSI 6950 Twin Frozr III. OC 2 GB. videokártya. Húzva, tuningolva sosem volt.
A következő jelenséget produkálja.
- El se indul.
- Elindul majd menet (boot) közben, mikor vált normál megjelenítésre, akkor kifagy.
- Elindul és megy, míg ki nem kapcsolom a gépet, mintha semmi baja nem lenne (játékok alatt se). Ilyet viszonylag ritkán csinál mostanában.

Le lett tesztelve tesztprogrammal (GPU-Z), mikor hajlandó volt működni és minden rendben lévőnek tűnik, egy valamit kivéve: a hőmérséklet adatokat.
4 szenzor adja az adatokat. Közvetlenül a GPU-é (GPU temp): ez -127 vagy -165 szokott lenni (méghogy kazán az AMD ) a másik 3 (ez is valami GPU temp) meg 1.000 fok fölöttit (Ránéztünk, hogy ad-e füstjeleket is esetleg, de nem. Lehet, hogy mégis kazán.).
Másra nem tudok gondolni, minthogy a termál szenzorok vagy az azok adatait kezelő valami megbolondult,
és a hibás adatok miatt letilt a kártya. :O

A kérdések:
- Meg lehet kerülni ezt a problémát valahogy (szoftveresen)?
- Lehet-e javítani (hardveresen)? Ha igen, akkor hogyan?
- Ha lehet javítani hardveresen, akkor van-e valaki, aki foglalkozik ilyesmivel?

Köszönöm a választ.

A világ egyik legnagyobb problémája, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosok meg mindenben kételkednek!

(#1050) nalaca000 válasza nalaca000 (#1049) üzenetére


nalaca000
tag

Annyival egészíteném ki, hogy utoljára egy kb. 3 órás játékot követően fagyott ki.

A világ egyik legnagyobb problémája, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosok meg mindenben kételkednek!

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  VGA hiba
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.