Hirdetés

2024. június 13., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#12651) 04ahgy válasza Tamango (#12650) üzenetére


04ahgy
nagyúr

Pl. didyman, stol, van külön szakemberek topik erre. De lehet, hogy nem lesz olcsó.

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#12652) agressiv válasza 04ahgy (#12645) üzenetére


agressiv
addikt

Ezért nincs értelme találgatni. Szerelőhöz kell vinni és ő megnézi, hogy mi az ábra.

Hát még a borz.....

(#12653) építész válasza agressiv (#12652) üzenetére


építész
aktív tag

Kicserélte a primer köri puffert és most jó a feszültség 12 volton. Igaz nincs is rajta akkora terhelés.
Aktív PFC esetén valahogy hamarabb hullanak a primer köri pufferek. E mögött lehet az, hogy szapora impulzusokkal töltik, meg az is, hogy mostanában ócskábbakat gyártanak.
Én elgyengül Chiftekkel szívtam sokat. Minden klappolt szekunder oldalon, de picit nagyobb terhelésre lehalt.

[ Szerkesztve ]

bye

(#12654) adax01 válasza építész (#12653) üzenetére


adax01
tag

Én a gps sorozatnál anyáztam mert azok nagyon szeretnek tönkre menni.
Azt csináltam hogy át kötöttem a pfc tekercset azt jól van.

Eldöntöttem befejezek minden elektronikával és számítás technikával kapcsolatos tevékenységet. Ez a végleges és meg másíthatatlan döntésem.

(#12655) Coolby84


Coolby84
tag

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Úgy néz ki behalt a Silverstone ST45-NF venti nélkül passzív tápom. Elég drága darab, neki lehet állni esetleg javítani, ismertek valakit, aki ilyesminek nekiáll? Igazából a hátulján a power visszajelző sárgán világít, sztem nem piros, sárga, de alaplap felé már sekép, sehang, nem indul el ventilátor, semmi. Jahh alaplapon két led világít, de ennyi...

Érdemes vele foglalkozni?

Köszi

(#12656) andrade válasza Coolby84 (#12655) üzenetére


andrade
senior tag

Az alaplapi két LED csak azt jelzi hogy a készenléti kör áram alatt van de attól a kimeneti kör még nem ad le áramot, de hogy mi a rossz azt így ex has nem lehet megmondani azt csak szemrevételezéssel méréssl lehet megközelíteni.Lehet zárlatos puffer de lehet erősen kapacitáshiányos is

(#12657) degec


degec
senior tag

Sziasztok !

Egy ENERMAX modu 82+ 625w os tápom van, amit 2008 aug. ba vettem, azóta nyomatja a core2 quad 2.83 ghz-es procimat alapon, egy ati 4550 es vga-t 3 db 2tb os HDD-t 3 dvd írót, 1 ssd-t, a vinyók bad sector hibaüziket kezdtek dobálni, leellenőriztem őket hibátlanok voltak.. HDD fórumban megkérdezve, a SZAKIK azt mondták hogy táp köhöghet és azért dobál ilyen üziket.Idézem ottani nagy tekintéjű kolléga írását:((Érintkezési hiba is okozhat ilyen hibát, az írt hőmérséklet ideális. Érintkezési hiba meg minősítéstől, teljesítménytől független. Valamint a tápellátás a ZAJ nélküli tápellátást jelenti. A tápegység kondijai ha nem tökéletesek, nem szűrnek, és zaj kerül a tápvezetékre. Erre háklis minden HDD. Erről sem a gyártó, hanem a beszállítója tehet sokszor)),... kábeleket megmozgatva érdekes módon abbahagyta a vinyó a bad sector dobállást, és újra 100% kondis a hdd... érdekes..

Kérdés: KUKA e a táp ne vergődjek vele, vagy mit javasoltok..hogy zajmentesítsek ? ha kuka ajánlhatnátok tápot, 500watt is elég és nem kell moduláris csak nagyon csöndes legyen.. óriási nagy toronyban van ez a cucc kábelhossz nem mindegy ! :) enermax is jöhet bízom benne továbbra is !
Köszönöm Szépen !! :R

(#12658) Coolby84 válasza andrade (#12656) üzenetére


Coolby84
tag

Hi!

És ismertek olyat, aki erre egy nem horribilis összegért ránéz és esetleg gyorsan kimondja rá, hogy döglött vagy esetleg érdemes-e foglalkozni vele? - ohh már pü-ben írt is segítség, óriási ez a fórum :)

Nézegettem, ugyanilyenben elég kemény lenne pótolni... Van az az X, amiért érdemes ezt megcsináltatni...

[ Szerkesztve ]

(#12659) agressiv válasza építész (#12653) üzenetére


agressiv
addikt

Az övé meg bírja a terhelést, de sípol és alacsony a fesz.

Meg kell érteni, hogy csak azért mert volt rá példa nem feltétlenül mindíg ugyanaz a hiba.

Épp ezért, kár találgatni, szerelőhöz kell vinni.

Hát még a borz.....

(#12660) moha21 válasza andrade (#12656) üzenetére


moha21
addikt

"Lehet zárlatos puffer "

Akkor hamar olvadna a biztosíték nem?

Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.

(#12661) mr_ricsi


mr_ricsi
veterán

Nem tudtok olyan multimétert, amibe valamilyen memória kártyát lehet tenni, és képes arra hosszú időn át rögzíteni a mért mennyiségeket?
(Konkrétan DC árammérés 10-15V-os hálózatban, max. 0,5A áram 1mA-es kijelzési pontossággal, hordozható változatban, elemről vagy akkuról működjön, az adatrögzítés pedig másodpercestől párperces időközig bármi lehet.)

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#12662) andrade válasza moha21 (#12660) üzenetére


andrade
senior tag

Azt nem mondtam hogy a bemeneti részen lenne, nem is mondhattam mert a bemenet megy hiszen írja a kérdező hogyaz alaplapi LED-ek világítanak.

(#12663) építész válasza agressiv (#12659) üzenetére


építész
aktív tag

Bocsi én a zimi1991 gépére írtam a Capxon kondi cserét, te pedig másikról írtál.

[ Szerkesztve ]

bye

(#12664) zimi1991 válasza építész (#12663) üzenetére


zimi1991
aktív tag

És nagyon űgy tűnik be is vált nagyon köszönöm a segítséget :R

A privátokra illik válaszolni!

(#12665) zimi1991 válasza építész (#12663) üzenetére


zimi1991
aktív tag

:R

[ Szerkesztve ]

A privátokra illik válaszolni!

(#12666) építész válasza degec (#12657) üzenetére


építész
aktív tag

Ha működik a táp, miért dobnád a kukába? Az könnyen előfordul, hogy a molex kinézetű csatik érintkezői kitágulnak, Főleg ha ide-oda duggatod.
Ha pedig satás, akkor meg pláne gagyi a csatlakozó. Az is elő szokott fordulni, hogy a nyomkodástól a HDD-n lazul meg a csatlakozó. Pontosabban elválik a forrasztás és néha összeér néha nem. Ezen segít a forrasztópáka. Az előbbi esetében meg a fogó és ügyes kéz.

bye

(#12667) degec válasza építész (#12666) üzenetére


degec
senior tag

mondoL valamit srác mert, nagytoronyban egymás hátán vannak a vinyók és az áram részét szoktam dugogatni attól függ melyik vinyó köll éppen.. satakábelek állandoan be vannak duva mert abból van hely a lapon, de a táp ágán kevés az áram csati....hmm köszi a tippet szépen !

(#12668) Puro


Puro
aktív tag

Sziasztok!
Bedöglött a tápom, most bütykölöm :D Ami még feltűnt nekem (régebben is, csak nem foglalkoztam vele), hogy a VGA 6 tűs tápcsatijában van 3x12V meg a 3 GND. Na most van egy GTX460, amihez csomagoltak molexes átalakítót a 6 pinre és abba be van húzva egy 5V is a középső gnd helyére és egy 12V üresen van. Hogy van most ez? A 460-ra 2 tápcsati megy, egy alapból rajta van a tápon, ami 3x12V meg egy molexes, ami 2x12V+5V.

[ Szerkesztve ]

(#12669) Puro válasza Puro (#12668) üzenetére


Puro
aktív tag

Ejj, hülyeséget beszélek, a kártyához adott átalakítóban a piros is GND.

(#12670) tornas válasza Puro (#12668) üzenetére


tornas
őstag

Tápoknak a 6 pin VGA kábele általában 3 ér +12 V sárga kábellel készül viszont az átalakítók csak 2 ér +12 V-os sárga drótot tartalmaznak 6 pin VGA esetében. 8 pin-nél mindkét esetben egyforma az sárga erek kiosztása.

Itt egy kis infó róla angolul. Itt is leírja azt, amit írtam most.
[link]

/felülről a második táblázat, "however, many PSUs include a redundant +12V (yellow) wire at pin 2."/

"Also note that pin two is technically listed as “no connection” in the official specification, but most power supplies do seem to include +12 V there."

[ Szerkesztve ]

"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

(#12671) kromatika


kromatika
veterán

sziasztok.eléggé járatlan vagyok a tápok világában ezért elnézést a buta kérdésekért :R adott egy Chieftec GPS-450AA-101A táp,ami sima netezés közben is bugó hangot ad ki,hiába takarítottam ki. i3 2100, ati 4670,és 500gb vinyó van a gépben,tehát bőven elégnek kell lennie.A tápot 2 éve vettem használtan,szerintem kb 4 éves lehet.lenne pár kérdésem. 1:hogyan kell a tápban lévő ventit szétszedni,hogy megtudjam zsírozni ha eggyáltalán ez a baj.(esetleg link vagy videó)? 2:milyen progival tudom megnézni hogy hány rpm-el forog a táp venti? 3: általában ha a venti el kezd hangos lenni,akkor az már a táp elhasználódást is sejteti,érdemes e a ventit cserélni? 4:általában milyen időközök ként érdemes tápot cserélni,és ha cserélek akkor mi a különbség a Chieftec 500W ABA, és a 500W CTG között?előre is köszönöm mindenkinek.

(#12672) andrade válasza kromatika (#12671) üzenetére


andrade
senior tag

A táp elhasználódása meg a ventillátoré között nics egyenes összefüggés! Ha ki van kopva a persely az nem javul kenéstől érdemben hiszen a furata nagyobb esetleg nem köralakú lesz. A csapágygolyók meg a kopástól kisebbek lesznek. A táp meg a koszosodástól működhet rosszul mert pld akadályozva van a hűtésben.
Szétszedni úgy lehet hogy a ragasztott címkét le kell venni ott egy gumidugót találsz amit kibillentve ott a tengelyvég amin egy seeger gyűrű van általában műanyag azt levéve a perselyből kijön a tengely de hogy a gyűrű egybemarad e az kétséges.Egy kis fínom csavarhúzóval kell a seegert a hornyából fokozatosan kiemelni.

(#12673) andrade válasza kromatika (#12671) üzenetére


andrade
senior tag

Az első Chief 3 ágú 12V-os, a CTG pedig kettő és nagyobb az ágankénti áram ez ajánlható.Presze az előző írásban nem azt akartam mondani hogy a táp azért nem működik jól mert koszos, az alkatrészek is romolhatnak.

[ Szerkesztve ]

(#12674) 04ahgy válasza kromatika (#12671) üzenetére


04ahgy
nagyúr

1. - a táp rezonál, mechanikusan érezni, hogy a venti miatt zörög, vagy magas frekvenciás, halk, cicergő a búgás? Két teljesen más oka van ennek a kettőnek.
2. - semmilyennel annál a tápnál (és nagyon kevés kivételtől eltekintve a legtöbb egyéb típusú tápnál sem). Hacsak az optokapus / hall-szenzoros / indukciós / kapacitív digitális fordulatszámmérő PC-s kliensprogramját nem vesszük programnak. :D
3. - Ha időben kezelve van a lassuló. csapágyas ventilátor miatt bekövetkező probléma, és így nem melegszik túl a táp, akkor a ventilátor elhasználódás és a többi tápbéli komponens elhasználódása közt nincs közvetlen kapcsolat.
4. - A gépfejlesztés ütemében, mikor a régi névleges teljesítménye az új géphez kevés. Vagy ha a régi tönkre megy, és nem javítod / javíttatod meg.
A GPS-500AB A Delta béllel, míg a CTG-500-80P Sirtec béllel rendelkezik. Mindkettő ajánlott, megbízható konstrukció, de az előbbi már elavult, alacsony hatásfokú.

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#12675) giigz


giigz
veterán

Sziasztok!

Egyszercsak kikapcsolt a gep jatek közben, en a tapra gyanakszom...

LC Power 420W a konfig pedig AMD FX 6100, 8800 GT, 4 GB ram, 990 FX Extreme3 alaplap...

Gondolom jatek közben nem birta, most meg abban remenykedhetek, hogy a többi alkatreszben nem okozott hibat...

(#12676) xmasterteam


xmasterteam
tag

Van egy Zalman 460B-APS tápom, amiben egy 2200uF 6.3v-os kondenzátornak púpos a teteje. Van itthon 3300uF 6.3 v-os kondi, és erre kilehetne e cserélni? Ha kicserélnem nagyobbra akkor nem lesz baja?

[ Szerkesztve ]

If you want something act and reach.

(#12677) andrade válasza giigz (#12675) üzenetére


andrade
senior tag

Vissza lehet a gombbal kapcsolni? Kérdés hogy kiment e alkatrész vagy csak védelem kapcsolt le márha van benne. Ilyenkor szólóban gépen kívül meg kell próbálni indítani

(#12678) giigz válasza andrade (#12677) üzenetére


giigz
veterán

Amikor kikapcsolt, akkor nem tudtam utána bekapcsolni, de most az előbb megpróbáltam, és sikerült... Gondolom az van, amit írtál, a védelem lekapcsolta...

(#12679) andrade válasza xmasterteam (#12676) üzenetére


andrade
senior tag

Ez túl nagy kapacítás nem ajánlom a feszültségek a gyári pufferértékekhez vannak állítva.

(#12680) andrade válasza giigz (#12678) üzenetére


andrade
senior tag

A tápot áramtalanítottad a kapcsolójával? Mert az védelem kikapcsolásánál amíg a táp áram alatt van nem indítható újra csak a táp ki be kapcsolása után

(#12681) giigz válasza andrade (#12680) üzenetére


giigz
veterán

Igen, az áramtalanítás után lett jó...

Hanyagoljam most a játékot? :D

(#12682) Lompos48 válasza andrade (#12679) üzenetére


Lompos48
nagyúr

A kapacitás meg a feszültség 2 nagyon különböző fogalom. Esetleg a kondenzátor előtti elemeket "szívja" meg erősebben inditáskor.

(#12683) andrade válasza giigz (#12681) üzenetére


andrade
senior tag

Hát ezek szerint ne bírja a táp a terhelést

(#12684) andrade válasza Lompos48 (#12682) üzenetére


andrade
senior tag

Építettem nem kapcsolóüzemű tápegységet elég sokat.Ugyanolyan bemeneti feszültség esetén ha 1000uF-os puffert tettem a kimenetre vagy 3300-ast azt tapasztaltam hogy a kimeneti feszültség nagyobb lett a nagyobb kapacitású puffer esetén.Szerinted mindegy hogy a tápnál jóval nagyobbat teszek be?

(#12685) építész válasza xmasterteam (#12676) üzenetére


építész
aktív tag

Ha púpos cseréld ki. A kapacitáson kívül az is számít, hogy milyen a belső ellenállása, de erre legfeljebb egy low ESR felirat utal. Lehetőleg low ESR kondit tegyél be vagy legalább vastag lábút. Az csak jó, ha nagyobb kapacitása. Biztos, hogy ez nem fog gondot okozni, ha fizikailag befér. Amúgy az alaplapon is vannak kondik bőven, amik párhuzamosan vannak ezzel kötve, tehát ne aggódj.

bye

(#12686) agressiv válasza andrade (#12684) üzenetére


agressiv
addikt

A kapcsolóüzemű táp és a sima 50Hz-es hálózati trafó között óriási különbségek vannak. :W

Szerinted mindegy hogy a tápnál jóval nagyobbat teszek be?

Nyugodtan lehet nagyobbat berakni és a róla üzemelő eszközök még meg is fogják köszönni, maximum annyi történik, hogy picit alacsonyabb frekvencián megy.

Hát még a borz.....

(#12687) építész válasza andrade (#12684) üzenetére


építész
aktív tag

Amit te építettél abban nem volt szabályozott kör. Ezekben meg van feszültségszabályzás.
Egy bizonyos határon belül tök mindegy, hogy mit teszel oda, a mért feszültség (egyszerú középfeszültség) azonos lesz. A zaj, ingadozás, tüskék és egyéb oszcilloszkóppal látható dolgok viszont erősen eltérhetnek. Dinamikus viselkedés is változik, de azt Te nem fogod kimérni.

[ Szerkesztve ]

bye

(#12688) Lompos48 válasza andrade (#12684) üzenetére


Lompos48
nagyúr

Jó neked. Én csak terveztem. De a egymás bosszantását félretéve, az a kondi elméletileg nagyon a "vége felé" van a tápnak, ahol már nincs hova növekedjen a feszültség, mert már nincs mit pluszban kitölteni. És akkor még nem beszéltünk/nem vettük figyelembe a szabályozó áramkörökről/-köröket. Ismétlem az előzőeket: ha nagyon határra vannak méretezve a dolgokat, akkor indításnál lehet nagyobb az áramigénye (másfélszeres az 5V-os ágban).

(#12689) xmasterteam válasza építész (#12685) üzenetére


xmasterteam
tag

Találtam itthon egy 2200uF-os Panasonic Low-ESR kondit, végül azt tettem be a helyére. Mit lehet tudni ezekről a Panasonic kondikról? Jó a minőségük?

If you want something act and reach.

(#12690) építész válasza xmasterteam (#12689) üzenetére


építész
aktív tag

Nem ismerem, de mivel japán csak jó lehet.

bye

(#12691) mr_ricsi válasza giigz (#12675) üzenetére


mr_ricsi
veterán

"Egyszercsak kikapcsolt a gep jatek közben, en a tapra gyanakszom...
LC Power"

Nem gyanú, hanem bizonyosság. Vegyél normális tápot a gépedbe, ne ilyen ipari hulladék LC Powert.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#12692) giigz válasza mr_ricsi (#12691) üzenetére


giigz
veterán

Már meg is van az utód. :)

Cheiftec CTG500-80P :)

(#12693) mr_ricsi válasza xmasterteam (#12676) üzenetére


mr_ricsi
veterán

"egy 2200uF 6.3v-os kondenzátornak púpos a teteje. Van itthon 3300uF 6.3 v-os kondi, és erre kilehetne e cserélni? "
Ha alacsony ESR-ű a 3300-as kondi, és befér a kisebb kondi helyére, akkor egy kicsit még jobb is, mint az eredeti.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#12694) mr_ricsi válasza xmasterteam (#12689) üzenetére


mr_ricsi
veterán

"Mit lehet tudni ezekről a Panasonic kondikról? Jó a minőségük?"
=Matsushita, Japan

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#12695) tornas válasza mr_ricsi (#12693) üzenetére


tornas
őstag

"Ha alacsony ESR-ű a 3300-as kondi, és befér a kisebb kondi helyére, akkor egy kicsit még jobb is, mint az eredeti."

Nincs itt ellentmondásban ezzel a hsz.-el az előző hozzászólásod?
[link]

Nem kötekedni akarok, csak egyszerűen kíváncsi vagyok... :N

"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

(#12696) Jam.


Jam.
aktív tag

Sziasztok!
Az enermax liberty elt400awt tápomban elkezdett valami "ciripelni" (nem, nem a ventillátor), ami különböző terheléseknél, különböző erősségű és igencsak idegesítő, mert szinte csak ez a zaj távozik a gépházból.
Mi lehet a gond? Lehet ezen segíteni?
Válaszaitokat előre is köszönöm!

(#12697) qwertly


qwertly
addikt

Sziasztok!
Mintha olvastam volna valahol,hogy a táp működik-e azt lehet elellenőrizni az alaplap nélkül is.Csak egy gémkapoccsal rövidre kell zárni?De hol?Esetleg van valaki aki tudja?

(#12698) 04ahgy válasza qwertly (#12697) üzenetére


04ahgy
nagyúr

ATX 20/24 tűs csatlakozóban, zöldet bármelyik feketével.

(#12696) Jam.: kondenzátorok öregedése okozhatja, ha korábban nem jelentkezett ugyanezzel a konfiggal. VGA-t vagy alaplapot cseréltél mostanáben?

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#12699) qwertly válasza 04ahgy (#12698) üzenetére


qwertly
addikt

Köszi a választ.

(#12700) Jam. válasza 04ahgy (#12698) üzenetére


Jam.
aktív tag

Még tavaly decemberben cseréltem mindent (kivéve tápot), először csak indításkor csinálta pár másodpercig, de a boot képernyő után már el is hallgatott, most viszont állandó jelleggel csinálja. Pár napja belenéztem, de a kondikat nem találtam púposnak.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.