Hirdetés

2024. június 6., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:15:49

LOGOUT.hu

TRÓNOK HARCA

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20801) ROBREGGAE


ROBREGGAE
tag

Érdekes.. Én végig elégedetlenkedtem az évad alatt, de az ötödik rész valamit visszahozott. Nem tökéletes rész, ahogy az évad is max egy gyenge közepes eddig, ám hátra van még egy rész, hátha nem fogok fullra csalódni. Nekem az első 3 rész minősíthetetlen volt, a 4. egy erős közepes a logikai hülyeségekkel együtt, most az ötödik kárpótolt.

Amúgy sem gondolom, hogy tudtak volna tökéletes lezárást írni. Valaki így is-úgy is elégedetlenkedett volna. Nekem tetszik, hogy erre futtatták ki a sorozatot, a probléma az ideáig vezető út a 7. és 8. évad előző részeivel... Látszik, hogy 6 rész erre nem volt elég, s a hetedik évad is 10 részre mehetett volna simán. Az is feltűnő, mennyi hülyeséggel varrtak el dolgokat, egyszerűen Benioffék már nem akartak az egésszel foglalkozni mélyebben. (Gondolom ott a kövi projekt vagy nem tudom, tovább akartak lépni a GoT-ból..)De legalább egy szaros epizódot képesek voltak megírni tisztességesen...

(#20802) whitezo88


whitezo88
nagyúr

Egy dolog. Khm Dorne? Miert is volt rola szo? Kinda forgot mar megint.

(#20803) laceszgamer


laceszgamer
addikt

Hmm, most esett le, Varys konkrétan meg akarta mérgezni. :D Gondoltam újra nézem, aztán hogy a vacsoránál emgint próbálkoznak... jaa akkor méreg lesz. :D

Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!

(#20804) Don.Corleone


Don.Corleone
aktív tag

Fene vigye el, de bennem is az az érzet motoszkál, mintha 2 hét alatt letudták volna ezt a forgatást. Annyi minden plusz infó, szál vagy akár jóslat volt, most pedig összedőlő házakat látunk és ahogy Arya túlél mindent. Dany jóslata viszont eléggé bejött, amikor romokban álló vastrón környékén sétálgatott, kutatva a sárkányok után. Rengeten plusz infó felett száguld el a sorozat. Ez az egész ennél nekem sokkal de sokkal többet adott, de most mintha a kötelező kivégzéseket hozná csak le. Nagyon furcsa. Dany bekattanását nem tudom mire vélni. Nekem eléggé "hálivúd" feeling, hogy itt most már bárki kaphat halálos döfést, sebet, mindig túlél valahogy, Dany lett a fő gonosz és akkor valaki a végén majd megöli. És jön az utolsó rész... kemény hogy repül az idő, viszont önmaga a sorozat az elképesztően top, viszont a befejező évadot mintha időre mérték volna, minél hamarabb meglegyen. NK és westeros bukása is rettentő "filmesre" sikeredett.

(#20805) enginev3.0 válasza KubanitoS (#20795) üzenetére


enginev3.0
félisten

Mivel itt sokan az NK-t is újra beleírták a sorozatba, mint ahogy Cerseitol is várták a futótűzet, ezért simán elfelejthető Bran szupercsillagharcos képessége is.

Egyébként most hol volt? Mért nem szólt Jonnak hogy dany mire készül? ;] Elfáradt a 3. Részben?

Ja meg még egy kérdés
A lehangoló 3. Rész után, mintha mindenhol az terjengett volna a készítők által, hogy hatalmas fordulatok lesznek még a sorozatban, nagyobbak mint a 3. Részben, az mikor jő majd el? :DDD

Még azt sem merték bevállalni hogy a hegy megöli Sandort

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3 || Xiaomi 4 Pro gen2 <3

(#20806) j0k3r!


j0k3r!
senior tag

8x5

Igazam volt :D Ez megint nem volt jó. Nagyon lassan indult be a rész, szerintem az első 30 percet nagyon elnyújtották a semmivel. Utána meg 50 percig azt nézni, hogy hogyan pusztít a sárkány, illetve a halhatatlan főszereplő(k) hogyan élnek túl minden rájuk zúduló követ baromi unalmas volt. Sandor harca se jött be, olyan érzésem volt, mintha a terminatort néztem volna. A rombolást 20-25 percben is meg lehetett volna oldani, és akkor utána még lehetett volna a történetet tovább vinni...

A sárkány meg olyan, mint superman: pont olyan erős, amit a történet megkíván, szóval a következő részben simán meghalhat bármitől

8x3 - semmi történet, csak látvány
8x4 - sietni kell a történettel, így néha kimaradnak az értelmezést segítő részek (nem kezdem el sorolni őket)
8x5 - semmi történet, csak látvány
8x6 - szerintem megint megpróbálnak majd 2 résznyi történetet belesűríteni, aminek tudjuk mi lesz az eredménye...

Az a bajom, hogy valószínűleg soha nem kapunk választ olyanokra, hogy
- 8x3-ban miért üvöltött Jon a sárkányra?
- Bran és NK közt történt-e valami kommunikáció, vagy csak néztek egymásra?
- Arya hogy került NK mögé?

(engem a normális válaszok érdekelnek, nem a reddit-es teóriák (pl.: Jon azt üvölti, hogy "Gooo" Arya miatt)

some men just wanna watch the world burn...

(#20807) LendvaiFeri1 válasza BoneDragon (#20714) üzenetére


LendvaiFeri1
Topikgazda

dzson: idióta naiv

Ezt komolyan gondolod? :U :F

Ő a legracionálisabb, legemberibb karakter, aki megmaradt. Ahogy megállítja az északiakat, hogy ne öljék meg a fegyvertelen lannistereket, ahogy megmenti a nőt, akik meg akarnak erőszakolni. És még sorolhatnám reggelig.

Hatalmas fordulat lesz a végén, amire senki sem számít.

Dany számomra teljesen érthető. Elvesztett mindenkit, nagyjából mindenki elárulta, a trón sem az övé. Ezek után van még kérdés?

A GC kevéske volt, lehetett volna több közelharc, és kevesebb sárkánytűz. Elég gyorsan letudták Cersei szálat is, kicsit fura volt, de összességében tetszett.

(#20787) oxox

Várjuk meg a kövit, addig leírhatod a címed, meg hogy milyet szeretnél. Keresnem kell egy dobozt... :DDD ;)

So lock up your daughter, lock up your wife, lock up your back door and run for your life

(#20808) [CS]Blade2 válasza Ragnar_ (#20768) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

A lezárása miatt nem lehet komolyan venni a sorozatban sem, ha valaki újranézné/nézi. Innentől kezdve vicces, hogy azt mondja, hogy közeleg a tél, viccet csináltak belőle. Az is egész más megvilágításba kerül, hogy csak a nagy háború számít, ami főleg Jon monológjai.
aztán 2x csúnyán néz az NK-ra,, Dany lepermetezi, Theon nekifut vert helyzetből, majd Arya a semmiből a nyakába ugrik, és levágja, mint egy disznót. Egy kis karolás is kinyírta volna, egy iszonyat könnyen sebezhető muksi. Innentől kezdve, ha az a vége, hogy idővel újra eljön majd egy ilyen tag, az semmi. Már tudják, hogy, hogy kell könnyedén kinyírni. Elküldenek egy kislányt essosba a kiképzésre, a falra sárkányüveg-es skorpiókat tesznek. Még egyszer nem tudna a jelenlegi westerosi emberek ellen átjönni. Már a falról ráugrana a sárkányára egy assasin kislány.

S08E05
Cersei és Euron sem volt b..ó ellenség, Cersei-nek még taktikája sem volt, sem B terve. Igazából nincs ebben a történetben nagy ellenség. Az ellenség ellen vannak nagy játékosok. Arya és Dany a sárkánnyal, de abból is Dany és a sárkány megölhető. 3-3 szúrás/találat kiviszi őket. Arya legalább 3 hasba szúrást gond nélkül kibír. Ha mostantól Dany átállt a sötét oldalra, akkor még mindig a jók a b.ók Arya-val.

(#20809) Integrale válasza [CS]Blade2 (#20808) üzenetére


Integrale
veterán

Tudjak, hogy kell megolni, mert Samnak hala megtudtak. Ha Sam nincs, akkor vergodhettek volna Deresben.
Tudod van olyan a vilagban, hogy fejlodes. Nem tudod ujszulottkent, hogy kell kereketcserelni, de apad megmutatja, es mar megy is.

"Bad reklám is reklám too"

(#20810) whitezo88


whitezo88
nagyúr

Az is szomoru azert hogy masfel oras reszek, de semmi sincs megmagyarazva. Utolso reszben se lesz szerintem (Nk, Bran akar). Ugyanannyi tortenik ezekben a reszekben mint a rovidebbekben csak elnyujtva.

(#20811) Peppo


Peppo
őstag

Végül mégis igaz lett, hogy az NK volt a keményebb ellenfél. Ő legalább egy teljes részt kapott, míg Cersei egész hadserege, zsoldosa, flottája kb. 10 perc alatt ki lett csinálva. :D Arany Kompánia? Róluk biztos megemlékezik majd a fogatlan röhögő fickó. :DDD

Daenerys megőrülése vicc, de ezen már nem is lepődtem meg. Az előző rész azért készült, hogy ez most megtörténjen. Abban bepótolták, amit nyolc évadon át nem sikerült elérniük az ő karakterével. Hiteles lett? Nagyon nem. De legalább látványos.

A számtalan baromság mellett voltak azért értékelhető pillanatok is, és alighanem ezt a részt jobbra tudnám értékelni, ha nem lebegne a szemem előtt az, ami idáig vezetett.

Jó volt látni a Lannisterek végét, és főleg Cersei elkenődött fejét. Az, hogy kb. semmi terve nem volt arra az esetre, ha nem lövik le a sárkányt, végre a régi ostoba Cerseit idézte fel. Azt, aki hat évadon keresztül volt, mielőtt agyat növesztettek neki. Persze ehhez kellett, hogy ezúttal a sárkányt ne lehessen eltalálni. De előtte meg neki kellett Euron teleportáló flottája, hogy ne legyen karón a feje már a hetedik évad közepére..
Cleganebowl bejött. Sandor talán az egyetlen olyan korábban negatív karakter, akit tényleg meg tudtam kedvelni. Ellenben Jaime-vel, akit nem tudtam sajnálni.
A látvány rendben volt. Drogon ismét szintet lépett, már a méter vastag kőfalat is lazán elfújta.

A véleményem az évadról változatlan. Gyalázat az egész, ami a sztorit illeti. Egyéb szempontok alapján még mindig az egyik legszínvonalasabb sorozat. Kár, hogy nálam a sztori az elsődleges szempont.

[ Szerkesztve ]

(#20812) whitezo88 válasza Peppo (#20811) üzenetére


whitezo88
nagyúr

Sandor szerintem sose volt negatív, inkább semleges, aki teljesítette a parancsot, mindenféle megbánás, személyes ellentét, sértődés nélkül, és ezen kívül önfejű volt. Egyetlen olyan tette ami negatív volt és ártatlant ölt az Mikah volt asszem. Segített Sansának is mikor lázadás volt, az sem negatív cselekedet. Ártatlanokat jókedvéből sose ölt mint a Hegy, bár szerette a vérontást. Pozitívba pedig akkor fordult amikor elment az erdőbe építkezni, gyakorlatilag akkor született újjá.

(#20813) Grave_444 válasza whitezo88 (#20812) üzenetére


Grave_444
nagyúr

Azért mekkora lett volna megöli a királynőt, amikor elmegy mellette.

(#20814) enginev3.0 válasza Peppo (#20811) üzenetére


enginev3.0
félisten

Nekem is ez a véleményem
Egyszerűen tönkretették az egészet

Ha én ilyen munkát végeznék, a főnököm újra csináltatná az egészet

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3 || Xiaomi 4 Pro gen2 <3

(#20815) paatrick válasza whitezo88 (#20810) üzenetére


paatrick
őstag

Sok dolog eddig se volt megmagyarázva, csak megtörtént. Bár ezek többsége már régi de spoilerbe teszem.
pl:
- a vörös papnő honnan az anyámkínjából szülte ki azt az árnyékdémon izét?
- mi ez a tűz ura isten egyáltalán?
- a régi királyvári nagymester aki öregnek tettette magát, közben meg ugyan fitt volt (végigkufircolta az éjszakákat). Vele mi volt? Mit akart? Semmit nem tudunk meg, bezárták a tömlöcbe és ennyi.
- az egész Oberon +Dorne csak azért volt benne hogy egy Lannister lányt meg lehessen ölni. Amúgy tiszta filler.
- a mások miért allergiásak sárkányüvegre és a valíriai acélra?
- a targaryenek miért tűzállók?
- mi a Hegy? Mit csinált vele Quiburn?

Ezek a kérdések az első öt évad során merülnek fel.

De ami a legfájóbb nekem hogy Égikertet annyiszor emlegetik mint leggazdagabb tartomány, aztán végül egyszer se mutatták meg nekünk :(

[ Szerkesztve ]

6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

(#20816) Integrale válasza paatrick (#20815) üzenetére


Integrale
veterán

Magyarul nem csak ez az evad a szar, hanem mind az volt, mert nincs megmagyarazva semmi!!!

"Bad reklám is reklám too"

(#20817) LendvaiFeri1 válasza paatrick (#20815) üzenetére


LendvaiFeri1
Topikgazda

So lock up your daughter, lock up your wife, lock up your back door and run for your life

(#20818) paatrick válasza Integrale (#20816) üzenetére


paatrick
őstag

Nem ezt mondom :DDD

Hanem hogy eddig el tudták fogadni az emberek hogy történtek dolgok, most meg mindenki 1 évad alatt akar mindent megtudni.

Plusz szerintem azért se tetszik sokaknak ez a befejező évad mert már 2-3 éve tudjuk hogy vége lesz ezzel, így mindenki felépítette magában mit szeretne pontosan látni, és ha nem úgy történik akkor megy a hőzöngés lásd most Cercei halála. Mindenki óriási kivégzést/leszámolást akart és nem az lett, pedig nem is illett volna a sorozatba szerintem.

#LendvaiFeri1
Ezekre már nem is emlékeztem, köszi. Bár így messziről Égikert nem tűnik nagy számnak. Lehet akkor még kevés volt a pénz CGI-re ;]

[ Szerkesztve ]

6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

(#20819) |AP|


|AP|
veterán

vótmá?

(#20820) batai15 válasza Integrale (#20816) üzenetére


batai15
félisten

Jó de ezek olyan kérdések amire eddig azt gondoltuk hogy az utolsó évad választ ad ezekre. Legyünk őszinték , általában az utolsó évadban egy jó sorozatban mindenre fény derül .

(#20821) csababarca válasza batai15 (#20820) üzenetére


csababarca
őstag

Igen, itt meg a záró évadban még meredekebb kérdések merülnek fel, amik bizony nem lesznek megválaszolva.

https://www.reddit.com/r/freefolk/comments/bod78s/new_david_benioff_and_db_weiss_interview/

ezt így itt hagyom.
lusta írás, látvány oltárán feláldozni mindent, aztán kövi részre elfelejteni.
pl a dothrakiak, maga a készítők mondják, hogy ez a dothrakik végét jelenti, kihangsúlyozzák, hogy konkrétan egy teljes nép/kultúra kihalt. erre két rész múlva már újra ott kurjongatnak.

ezeket hogy lehet védeni? ezt komolyan fel nem fogom.

Ott volt Stannis, folyamatosan fogyott a serege. és mire Winterfell alá ért, egy szedett-vedett pár ezres serege maradt. neki nem teleportálták vissza az írók a seregét teljes egészében.

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

(#20822) HellGreg


HellGreg
őstag

Ez a rész valami tragédia volt. Arya akármerre menekült abban a hatalmas városban, mindig pont ott pusztított a sárkány is. Egyáltalán, minek ment oda bohóckodni, ha az utolsó pillanatban megfutamodott?
Jon megint nem csinált semmit :)
Nem tudom, igazából nem is nagyon találok szavakat. Abba kellett volna hagyni a sorozatot a NK megölésénél, még az is kevésbé lett volna felháborító, mint ez a sz@r amit kaptunk a végére.

(#20823) LendvaiFeri1


LendvaiFeri1
Topikgazda

Game of Thrones: The Last Watch | Official Documentary Trailer | HBO

Lehet szeretni, nem szeretni, az viszont tagadhatatlan, hogy hatalmas meló van benne... :O :R

So lock up your daughter, lock up your wife, lock up your back door and run for your life

(#20825) Laraxior


Laraxior
titán

Most akkor végülis hogy lett ilyen a Hegy Clegane? Mert nem nagyon rémlik, hogy mi történt vele korábban.

"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."

(#20826) vvega30


vvega30
senior tag

Biztos kibeszéltétek már de nem arról volt szó, hogy 90 perces lesz ez a rész?
Ehhez képest nettó 70 perc volt.

NEE NED ZB 6TNN DEIBEDH SIEFI EBEEE SSIEI ESEE SEEE !!

(#20827) Ragnar_ válasza [CS]Blade2 (#20808) üzenetére


Ragnar_
addikt

Szerintem a NK halála inkább volt isteni közbeavatkozás, mint bérgyilkos bravúr. Bericet azért hozta vissza 6x a tűz ura, hogy ott Deresben Arya túlélje, Melisandre azért volt 1000 éves, hogy megtalálja Azor Ahait és ott akkor támogassa a védőket, és 'felébressze' Aryat a pánikból. És még az is lehet, hogy Arya azért élt túl, hogy végül a sokarcú isten szolgálatában a Tűz istene támogatásával meg tudja állítani a NK-et és a holtak seregét. Azért legalább úgy intézték a csatát, hogy lássuk, hogy bármilyen sereg totálisan esélytelen a holtak serege ellen, így az egyetlen esély a NK kiiktatása volt.

Cersei hadászati skilljével kapcsolatban, így, hogy láttuk az ostromot kijelenthetjük, hogy elefántokkal se lett volna több esély, és kb. a holtak serege is ennyi idő alatt darálta volna be Királyvárat, talán kicsit több, mert azok ellen a futótűz még hatásos is lehetett volna. Euron akármilyen hajóhaddal szemben ütőképes lehetett volna, de a sárkánnyal már nem tudott mit kezdeni 2. alkalomal.
Mondjuk azt szívesen megnéztem volna, hogy az öreg Tywin hogy tábornokolta volna a két háborút.

A sárkányokat mindig olyan helyzetből húzták be ami totál ismeretlen volt Dannynak és a sárkányoknak is. Első esetben ugye az űbergerelyhajító NK, (mondjuk az első sárkány halála és a sárkányélesztés elég ütősek voltak ott megint borult a balasz rendesen. Kérdés még, hogy a NK egyáltalán át tudott volna-e kelni a falon, ha nincs a sárkány..) második esetben a hajóra szerelt fejlesztett skorpiók. És lehet, hogyha Királyvár nem esik el akkor a következő skorpió gyártmány megint ütőképesebb lehetett volna valahogy. (pl. egy lövésnél területet fedjen egyszerre kb. egy 6m^2-es területre 3x3 dárdát lőjön, de mondjuk azzal is egyszer lehet lőni kb. ha a sárkány közeledik) És az EP5-ben igazából csak annyi történt, hogy ahogy azt Martin is említette, egy kifejlett sárkány a levegőben gyakorlatilag sebezhetetlen. Danny átmehet neutrálisba és rosszba, a Királyvári mészárlás miatt jó már nem nagyon lehet. Ha nagyon megkattant szinte biztos, hogy Arya megöli. Ha átmegy neutrálisba és csak Királyvár volt az elrettentő példa akkor nem biztos. Észak biztos nem lesz a szíve csücske, lehet, hogy a fal újraépítését is elrendeli akár Jont megbízva, még akkor is, ha a NK halálával és a vadakkal kötött béke után igazábó nem sok értelme lenne. Kíváncsi vagyok Bronnt látjuk -e még. Ha meg kellene tippelnem akkor Tyrion társaságában felbukkanhat, feltéve, ha Tyriont nem végzik ki Jaime szabadonengedése miatt.

[ Szerkesztve ]

Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming

(#20828) LendvaiFeri1 válasza Laraxior (#20825) üzenetére


LendvaiFeri1
Topikgazda

[link]

So lock up your daughter, lock up your wife, lock up your back door and run for your life

(#20830) oxox válasza paatrick (#20815) üzenetére


oxox
addikt

akkor válaszolva, mert szerintem más sorozatot nézünk

- a vörös papnő honnan az anyámkínjából szülte ki azt az árnyékdémon izét?...mi? spell volt, a vaginájából jött ki, embereket is támasztott fel, pont az zavar, honnan szült?

- mi ez a tűz ura isten egyáltalán? Fény Ura van (R'hllor) neki a papnője Melisandre

- a régi királyvári nagymester aki öregnek tettette magát, közben meg ugyan fitt volt (végigkufircolta az éjszakákat). Vele mi volt? Mit akart? Semmit nem tudunk meg, bezárták a tömlöcbe és ennyi.
Milyen tömlőcbe? quibur ölte/ölette meg Pycelle-t [link]

- az egész Oberon +Dorne csak azért volt benne hogy egy Lannister lányt meg lehessen ölni. Amúgy tiszta filler....ilyen alapona Frey-ek csak a vörös nász miatt voltak benne, volt ott előzmény, dráma, és levezetés, jó száll volt, kár, hogy nem vitték tovább, de elég sok házra el lehet mondani, hogy minek voltak benne, pl. Glover, Umber, stb.

- a mások miért allergiásak sárkányüvegre és a valíriai acélra? Superman miért alergiás a kriptonitra? mit vársz kémiai levezetést

- a targaryenek miért tűzállók? ahogy emlékszem sárkány vér is folyik bennük, vagy valami ilyesmi. számit? Jon, Arya, Bran miért vargolnak?

- mi a Hegy? Mit csinált vele Quiburn? megállitotta a halálos mérgezést, és ennek hozománya lett, egy félzombi izé...

kérdezz bátran ;]

[ Szerkesztve ]

Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838

(#20831) madgie válasza raider21 (#20829) üzenetére


madgie
titán

Az a nagybőgős két hangos elnyújtott húzás a Preparing the City for Battle-ben zseniális, konkrétan libabőr volt a film nézése közben is :)

[ Szerkesztve ]

(#20832) |AP| válasza madgie (#20831) üzenetére


|AP|
veterán

hát igen, a soundtrack a kevés értékelhető dolog között van ebben az évadban. Sőt, szerintem a legjobb :)

(#20833) madgie válasza |AP| (#20832) üzenetére


madgie
titán

Winterfellnél, az NK-nál azért az a zongorázás nekem nagyon stílusidegennek hatott.

(#20834) dudu5130


dudu5130
őstag

Amúgy érdekes volt, hogy miként mutatja az ostromot a film, mert mikor Stannis rohamozta a várost és Cersei meg Sansa a menedekben pont ezt taglalta, hogy mi is történik ilyenkor. Pont az történt meg mikor a katonák ártatlanokat és nőket eroszakolnak

(#20835) raider21


raider21
aktív tag

(#20836) Ijk válasza Ragnar_ (#20827) üzenetére


Ijk
nagyúr

Nekem az egyetlen bajom hogy Dany tömegpusztító megkattanása annyira volt hiteles mint anno Anakinnak a SW-ban amikor úgy kezdte a sötét oldali pályafutását hogy padavanokat gyilkolt le.

Mint írtam az belefért volna ha a Vörös tornyot porig égeti, először úgy is tűnt mintha azért indulna meg, de hogy végül az egész várost felégette a kifogyhatatlan sárkánnyal és a végére hagyta, hogy Cersei esetleg nyugodtan kereket oldjon teljesen wtf.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#20837) LendvaiFeri1 válasza Ijk (#20836) üzenetére


LendvaiFeri1
Topikgazda

Pedig hiteles.

So lock up your daughter, lock up your wife, lock up your back door and run for your life

(#20838) Integrale válasza Ragnar_ (#20827) üzenetére


Integrale
veterán

Nekem ezek nagyon belemagyarazosak.
Azert jon vissza, hogy ott, es akkor Aryat megmentse.
Szerintem azert, hogy a kornyezeteben elok eletet valamilyen formaban brfolyasolja, megvaltoztassa, last a Hund eseteben. Ha o nincs, akkor Sandor sem valtozik meg.
Ha Sandor nem valtozik, valoszinuleg Arya sem olyan amilyen. Egymast formaljak a karakterek.

Az exeim sem azert voltak, hogy a mostanival legyek, hanem mert formalnak, igenyeket valtoztatnak, ami alapjan kikotottem a zasszony mellett.

"Bad reklám is reklám too"

(#20839) oxox válasza LendvaiFeri1 (#20807) üzenetére


oxox
addikt

ohhh, majd valamikor valahol együtt megisszuk...téma lesz...hogy lehet igy el.zarni egy sorozatot :D

kollégákkal nosztalgiáztunk...Arya Frey akciói, Hegy mikor megkapta a mérget, cserébe szétnyomott egy koponyát, Jon-t kikiáltják king of the north-nak...sajna az idei szezonban egy ilyen ütős jelenet nem volt.

Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838

(#20840) raider21


raider21
aktív tag

raider21

(#20841) LendvaiFeri1 válasza raider21 (#20840) üzenetére


LendvaiFeri1
Topikgazda

Tudja, hogy nincs egyedül. :U

So lock up your daughter, lock up your wife, lock up your back door and run for your life

(#20842) csababarca válasza LendvaiFeri1 (#20841) üzenetére


csababarca
őstag

De ő így érzi, mivel kvázi Jon azt a családját választotta, akivel felnőtt.
az ő szemszögéből egyedül van, még ha Jon ellökését magának is köszönheti.

Jon is egyedül van lényegében, csak neki a Targ identitása személyileg irreleváns.
De Sansa pl elárulta,Arya is el fogja a kövi részben, Bran meg Narniában van.

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

(#20843) hipsteR válasza csababarca (#20842) üzenetére


hipsteR
csendes tag

Remelem az elarulas amit irtal nem a leakbol van, mert ha igen (ne ird le ha igen :D ) akkor szerintem illett volna minimum spoiler tagbe rakni.

[ Szerkesztve ]

(#20844) Ragnar_ válasza Integrale (#20838) üzenetére


Ragnar_
addikt

Ugye nem a való életet veted össze egy fantasy sorozattal ahol sárkányok repkednek, és embereket támasztanak föl Istenek felkent papnői ? Egy többezer éves NK akarja mellesleg elpusztítani a világot, feltámasztott élőhalottakkal, és ha beavatott leszel egy bérgyilkos rendbe és valaki arcát felöltöd akkor gyakorlatilag azzá válsz akinek az arcát viseled ? Ugye nem ? Oke. Már megijedtem egy pillanatra. ;]
Persze a sima ember-ember kapcsolatok is formálják a karaktereket, de Arya esetében én egy kicsit többet is beleláttam. Tyrion, Jaime, Cersei, Sansa, Sandor Clegane stb. életében nem nagyon volt szerepe a természetfelettinek, vagy az isteneknek, Arya, Bran, Melisandre esetében viszont már jelen volt a természetfeletti.

[ Szerkesztve ]

Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming

(#20845) csababarca válasza hipsteR (#20843) üzenetére


csababarca
őstag

Azért nem tettem spoilerbe, mivel személyes vélemény.
el tudom képzelni, hogy Jon kiàll Dany mellett mindezek ellenére is (tudom hogy ez karakteridegen lenne, de itt már mindenki karakteridegen...), és Arya bepipul rá vagy valami.
Jobb csavar lenne, mint amit ez az 5.rész előrevetített.

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

(#20846) oxox válasza csababarca (#20845) üzenetére


oxox
addikt

oszt lekaszabolja a sárkányt, Jont, Danyt

vonjuk le a következtetést, ha Arya olyan nehéz mint egy kacsa, akkor fából van, úszik a vizen, tehát boszorkány...sárkány legyaulta Királyvárat, az NK ledobta a sárkányt, Arya megszurkálta a kékszemüt...tehát Arya erősebb mint királyvár :D mit neki egy sárkány

Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838

(#20847) Integrale válasza Ragnar_ (#20844) üzenetére


Integrale
veterán

Nem hasonlitom ossze, csak meritettem belole egy peldat.

Sandor eleteben volt szerepe, pont a kalozficko bambultatta bele a tabortuzbe, halottakat latott menetelni.

"Bad reklám is reklám too"

(#20848) Ragnar_ válasza Integrale (#20847) üzenetére


Ragnar_
addikt

Ez viszont igaz. De én megfeledkeztem róla, mert Véreb utána sem volt éppen a hit embere. Még annyit, hogy Melisandre ugye azt hitte, hogy Stannis lesz az aki megállítja az éjkirályt, ezért is segédkezett neki a fény ura mágiájával is a hatalom megszerzésében, de ugye később kiderült, hogy nem ő volt a kiválasztott.

Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming

(#20849) [CS]Blade2 válasza csababarca (#20845) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

Annyira sz*r ez a sorozat, hogy két néző totál eltérően láthatja benne a dolgokat. Szerintem Jon totál lesz*rta az egészet, sőt többször kijelentette, hogy őt nem érdekli a trón, sem az, hogy Dany mit akar csinálni, mit csinál, hogy dönt. Már eleve egy nem túl okos karakternek látom én. Egy rossz stratéga, a harcban gondolkodás, és a várható következmények nélkül, érzelmek mentén cselekszik. Rákattan az első vörösre, majd az első szőkére, akit meglát, kicsit a f.a vezérli, szerelem első látásra. Őt nem érdekli, hogy Joffrey vagy Cersei vagy Dany mit csinál. Ő nem politizál, nem érdekli Westeros jövője. Ő egyedül az NK témára tudott rákattanni, azt érzete a saját ügyének.
A karaktere ugyanolyan hektikus, mint Dany-é. Jelenleg a "Jon kiàll Dany mellett" az nem karakteridegen, hanem karakter hű.

(#20850) csababarca válasza [CS]Blade2 (#20849) üzenetére


csababarca
őstag

Ez is igaz, mondjuk Jonnál nehéz karakterhű vonásokat megítélni, mert egyszer tudatos, máskor meg teljesen megborul...lásd a Fattyak csatája pl.
Igazat adok amúgy, bármit kinézek mostmár.

leak:
nyilván a leak totál ellentmond annak amit én elképzelek befejezésnek, de jobban átjönne ez.
:leak

A másik, hogy azon gondolkoztam, hogy ezt a Dany döntést alá lehetett volna támasztani mondjuk eképpen:
Rhaegalt nem szedik le az előző részben.
Ketten lezúzzák a védelmet, visszaszorítják a Lannistereket.
Megszólalnak a harangok.
Fellélegzik mindenki, majd mondjuk Euron ekkor szedi le a már leállít csatában a megpihenő Rhaegalt.
Nah és akkor erre bepöccen Dany abban a pillanatban félretesz mindent, és mehet a pusztítás.

Nekem így jobban átjött volna, "érthetőbb" lett volna a dolog, hogy a megadás után ezt csinálják, akkor nem érdemelnek kegyelmet.

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.