Hirdetés

2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:15:49

LOGOUT.hu

TRÓNOK HARCA

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20351) dudu5130


dudu5130
őstag

Edmur Tullyval és a Frey sereggel mi van? Azért a Tullyk-nak is maradt emberük. Bőven lehetne még Cersei ellen sereget toborozni.

(#20352) tatararpad válasza oxox (#20349) üzenetére


tatararpad
őstag

Kétharmadán már túl vagyunk az évadnak, már semmit nem tudnak villantani, ami jobbá tenné ezt a 4 részt. Igazából így zárásként én is csak azt tudom mondani amit sokan mások is mondtak már: GRRM nélkül ez a sorozat csak legjobb esetben is középszerű lett. Ha nem lenne mögötte a többi évad, akkor meg nem is tudom mi lenne. Kár érte, kiváló ügynök volt.

[ Szerkesztve ]

(#20353) laceszgamer válasza batai15 (#20348) üzenetére


laceszgamer
addikt

Na igen, mivel már úgy sem valós, aki még eddig nem tette, érdemes őket elolvasni:
[link]
[link]

Ha simán egy fan találtam ezt mindet ki, akkor komolyan ezt az embert kellett volna minden epizódnál a rendezői székbe ültetni, ezerszer jobban hangzik mint amit így összehoztak.

Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!

(#20354) #20411392 válasza tatararpad (#20352) üzenetére


#20411392
törölt tag

Nekem az megmentene egy kis hangulatot, ha a következő részben hirtelen feléledne pár baszó sárkány :D a logikának úgyis lőttek már, szóval jöhet ilyesmi

(#20355) laceszgamer válasza #20411392 (#20354) üzenetére


laceszgamer
addikt

Ennyi erővel el lehetne ugrani Valyria romjaihoz, ki tudja, elhet pár tojás maradt még ott :D

Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!

(#20356) xtro válasza laceszgamer (#20355) üzenetére


xtro
aktív tag

Én már semmin se lepődnék meg :U

(#20357) SQX_Barto válasza oxox (#20349) üzenetére


SQX_Barto
addikt

a legrosszabb, hogy mindenki úgy van vele, hogy bárcsak vége lenne, és lennénk túl a maradék részeken...azért ezt elérni is müvészet.

Egyetertek....

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#20358) [CS]Blade2 válasza laceszgamer (#20355) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

Ha igazán kretének lennének, akkor megy a csata, Dany, vágás, Valyria, kikelti a sárkányokat, amik helyben meg is nőnek, majd vágás, és ott van a csatajelenetben 3 új sárkánnyal. :DDD Visszaért na. :DDD majd kimagyarázzák utólag, hogy írói túlzás, mint a 7x6-ban.

Megnéztem a trailer-t még 1x. Nem lesz armor a sárkányon. Csak annyi van, hogy nagyon magasról jön a sárkánnyal, és azt a szart nem lehet 80°-os szögben felfele fordítani. Gondolom azért Euron leugrik a tűz elől, és végül felül a Trónra.

[ Szerkesztve ]

(#20359) gyuromoj


gyuromoj
veterán

Két rendező is benne volt a mai részben:

PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.

(#20360) xtro válasza [CS]Blade2 (#20358) üzenetére


xtro
aktív tag

Megnéztem a trailer-t még 1x. Nem lesz armor a sárkányon. Csak annyi van, hogy nagyon magasról jön a sárkánnyal, és azt a szart nem lehet 80°-os szögben felfele fordítani. Gondolom azért Euron leugrik a tűz elől, és végül felül a Trónra.

10/10 el tudom képzelni hogy ez lesz, csak miközben ugrik dob egy 360 noscope-t Drogon szemében mindeközben valami dramtikus zene megy hogy meglegyen a művésziesség.

gyuromoj:

A két jómadár önmagát belvágatta filmbe, de szegény Szellem egy fejvakarást sem kaphatott, miután szinte a halálból jött vissza. Amúgy Szellem mérete az évadok során egyre csökkent. (Eredetileg kb. 2-3x ekkorának kéne lennie, de mind1 ez már kis sem akaszt) :U

[ Szerkesztve ]

(#20361) oba


oba
addikt

Most tudtam csak megnézni a 4 új részt egymás után. Bele sem kezdek mennyi minden nem tetszik... annyira összecsapott lett az egész, hogy az hihetetlen. Eddig is túlértékeltnek gondoltam a sorozatot, akkora hype van körülötte, mint kb. egyik sorozat körül sem volt soha... soha nem is értettem a dolgot. De ez a mostani évad önmagához képest is nagyon alul teljesít. Üljön már fel valaki arra a rohadt trónra aztán jöhet fekete snitt és a vége főcím. Köszönjük...

(#20362) xtro


xtro
aktív tag

Közben idéznék a könyvből:

If anyone had thought to ask him, Tyrion could have told them not to bother. Unless one of those long iron scorpion bolts chanced to find an eye, the queen's pet monster was not like to be brought down by such toys. Dragons are not so easy to kill as that. Tickle him with these and you' ll only make him angry.

The eyes were where a dragon was most vulnerable. The eyes, and the brain behind them. Not the underbelly, as certain old tales would have it. The scales there were just as tough as those along a dragon's back and flanks. And not down the gullet either. That was madness. These would-be dragonslayers might as well try to quench a fire with a spear thrust. "Death comes out of the dragon's mouth," Septon Barth had written in his Unnatural History, "but death does not go in that way."

Eddig 1 sárkányt lőttek le skorpióval, úgy hogy belemakkoltak a szemébe ... Ő volt Merexas.

Erre jön Euron bácsi....
De ha ilyen egyszerű megölni egy sárkányt akkor mégis, hogy hódította meg Westerost Hódító Aegon sárkány háton?
A sárkányokat nagyon ledegradálták ebben a sorozatban :(((
Annyira tetszik,hogy ment a hype a sárkányokra meg az NK-ra aztán kiderül hogy kb alig tudnak(tudtak) valamit.

(#20363) whitezo88 válasza xtro (#20362) üzenetére


whitezo88
nagyúr

A sorozatozók legalább 90%a nem olvasta a könyvet, más nem emlékszik rá (én sem) így mindegy. 300 méterről kilőtt cuccnak még volt ereje erre...

(#20364) DaveNo1


DaveNo1
veterán

S08E04...

Rég idegesítettem magam így fel valamin...legrosszabb trónok harca rész ever. Egyetlen ami jó volt benne az Tyrion és Varys beszélgetése, minden más egy sablonos összecsapott szar.

Annyira nevetséges hogy ezt a kisminkelt a semmiből behozott Eurot Greyjont felhozták két évad alatt az éjkirály szintjére csak azért, hogy Cersei ne bukjon már el a 7. évadban.
Lássuk csak: Pár hónap alatt épített a semmiből egy 1000 fős flottát, ami aztán ide-oda teleportálgatott, csakhogy keresztbe tegyen Danyéknek, majd b***meg még egy sárkányt is leszed, amire az előző részben nem volt képes az éjkirály. Na hagyjuk már. A karakter közelében nincs Joffrey vagy Ramseynek, csak egy idegesítő műmájer.

Sansaból csináltak egy Kisujj kettőt, ráadásul a 6. évad végén látszott rajta, hogy az se tetszett neki, hogy Jont választották észak királyának, ebből nekem az jön le, hogy őt is simán hátbaszurná.

A makulátlanok fele hogy a fenébe maradt meg??? Az összes ott halt meg Deres előtt, ne szivassanak már. Ha meg életben maradtak hol voltak a 3. rész végén amikor már ment a váron belül a csata?? Dothrakikból is hogy a fenébe maradt meg? 99,99%-uk ott halt meg a rohamnál, a maradék pár visszamenekülőt gondolom legyakták a védekezéskor. Most a semmiből csináltak Danynek is egy sereget, nevetséges rohadtul.

Gendry féle lánykérés is rohadt gáz volt, ha Arya igent mondott volna valamit hozzáb***tam volna a képernyőhöz.

Szellemet jól lenullázták, csak azért, hogy az első részben legyen a semmire se való Disney-s sárkányreptetés.

Vadak minek mennek vissza a falon túlra? Ja igen ezzel őket is sikerült kiírni a sorozatból teljesen hülyén.

Missandei-t hogy a fenébe kapták el míg másokat nem? Ne mondja nekem senki sem, hogy Tyrion törpeként jobban úszik. Egy szigetről származott a csaj, úgyhogy valószínűleg jóval nagyobb esélyekkel indult...

És akkor még hosszan tudnám sorolni, de már inkább nem. Erre megérte várni 2 évet.............................. :W

You are not prepared.

(#20365) b3Ro válasza DaveNo1 (#20364) üzenetére


b3Ro
senior tag

Nagyon egyetértek minden felhozott dologgal. Fel kelltem koran, h megnézzem, de csak felb*szott.

(#20366) Kotomicuki


Kotomicuki
senior tag

Egyre inkább az az érzésem, hogyha hanyagolják a CGI-t és helyébe a párbeszédek és egyéb cselekmények általi fordulatokat hozzák be, dolgozzák ki jobban, akkor ebből a sorozatból olyat ki lehetett volna hozni, hogy ihaj - akár Martin papa ellenére is.
Ezzel szemben a végére azt is agyonütik, amit az első szezonokban felépítettek.
Lehet, hogy nagy fordulatok vannak még hátra, de azok már csak egy fuldokló utolsó csapásai lesznek az egészhez képest: minden ami még megmarad régebbről, megy a levesbe és legfeljebb ez az értelmetlen pazarlás lesz majd megemlíthető.

Sajnos, egyre nő a megválaszolatlan dolgok és miértek-hogyanok száma, ami nem engedi meg a belsőmben, hogy "valóságosként" élhessem át a történéseket, kezd minden egyre távolibbá, "meseszerűbbé" válni, amihez egyre nehezebb ragaszkodni, vagy egyre könnyebb elengedni.
Úgy tűnik, hogyha valóban jót és minőségit akarok, akkor a sorozat első évadjai után önként kell felállni a képernyő elől és a végét egyáltalán kihagyni, mert azt legfeljebb 2-3 részben is ledarálhatták volna, annyira kevés volt az elsőkhöz képest - a CGI, amire egyre inkább rábízták az utolsó szezonokat, önmagában édeskevés.

A regisztrációdat véglegesen kitiltottuk a következő ok miatt: III.10.8 Üdvözlettel: PROHARDVER!

(#20367) Gyuri27 válasza DaveNo1 (#20364) üzenetére


Gyuri27
félisten

Euron pár hónap alatt építette a flottát?
Azt hittem a száműzetése óta ezt csinálta.

Gendry egy nem túl iskolázott kovács bolhavégről. Mégis hogy kellett volna neki lányt kérni?

Amd - Radeon - Ryzen

(#20368) Ragnar_


Ragnar_
addikt

Hát én rosszabbra számítotam, Ez a 4. rész nekem kifejezetten tetszett. Ha csak a filmet vesszük alapul, esélyes volt, hogy valamit kitalálnak a sárkányok ellen, hiszen ha kvázi totál sebezhetetlenek lettek volna akkor valószínűleg még mindig a Targaryenek uralták volna a 7 királyságot. (Persze az ilyesmi a GoT-ban soha nem ennyire egyszerű) A sárkányok a kevésbé civilizált vidékeken egyértelmű fölényt jelentettek, de azért Királyvár már civilizáltabb környék volt septonokkal, mesterekkel akik ugye szintén el tudták dönteni egyegy csata sorsát a stratégák mellett, ugye a Stannis vs Királyvár esetében a futótűz elég szépen szétkapta a hajóhadat pl. Jaime esetében szinte biztos voltam benne, hogy vissza akar majd térni Cerseihez előbb utóbb, Bronnt is kb. így tippeltem, hogy azon az oldalon játszik majd amelyiktől többet kaphat, de szinte biztosra vettem, hogy nem öli meg simán sem Jaimet sem Tyriont. Hát Danny korábbi fölénye eléggé elúszott. Itt valami komolyabb stratégiára/taktikára lesz szükség, ha győzni akarnak. Mondjuk beáldozni a gyalogság egy részét a skorpiókra, aztán mehet a sárkány.. vagy hogy blokád alá veszik a várost, és kiéheztetik őket. Vagy egyéb. Azon se lepődnék meg nagyon, ha felbukkanna Dario Naharis is a második fiakkal stb.. A Jon származását illető szál alakulása valamelyest várható volt, bár szerintem hiba volt Jon részéről elmondani Sansának az igazságot. És akkor ugye ott a pakliban, hogy ha a Cersei/Euron duó (meg Qyburn) valahogy behúzza az utolsó sárkányt is, akkor Dannynek nem nagyon marad hatalma.. Szóval, mint mindig, kíváncsian várom a következő részt.

[ Szerkesztve ]

Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming

(#20369) Peppo válasza DaveNo1 (#20364) üzenetére


Peppo
őstag

Nálam azért erős versenyben van a cseppet sem hízelgő címért az előző résszel. De legalább Varys végre csinált valamit. Utoljára a hatodik évadban láttunk ilyet tőle. Szerintem rövid úton sült hús lesz belőle.

Minden erről szól a hetedik évad kezdete óta. Szörszinek a játékban kell maradni, akkor is, ha komplett idiótát csinál magából minden más karakter.
Euront egyébként a maga módján még tudom is kedvelni. Ismerősnek azért nem kellene. :) A flottája meg a serege persze vicc, de hát ugye Szörszinek maradnia kell. Ezért lett az évszázadokon át rettegett sárkányokból is könnyedén lelőhető egzotikus háziállat.

Sansa seggfej volt. Még ha nem is szimpatizál Daenerys trónigényével, ami érthető, akkor is nélküle már hulla lenne, ezért minimum csendben maradhatna. Jont meg már hátba is szúrta, mikor elárulta a titkát az esküje ellenére. De most Sansa lett az okos. Neki is kinőtt az agya valamikor a hetedik évad környékén.

A dothrakiak mondjuk elvileg sokkal többen voltak, mint amennyit rohamozni láttunk. Az nem lehetett több pár ezernél. Persze jó kérdés, hogy mi a fenét csináltak a csata alatt. A makulátlanoktól is sokallom, hogy megmaradt a fele, de őket végig láttuk harcolni, szóval valamennyi csak maradt belőlük.

Gendry szerintem jó volt. Még naiv a nőkkel kapcsolatban. És szerintem Arya reakciója is hiteles volt.

Szellem ott ül a NK mellett a jelentéktelenekké váltak egyre nagyobb táborában. Mondjuk jogos, hogy ha a NK is így le lett írva, akkor neki sem jut több szerep. Ezért mennek a vadak is vissza a fal mögé, rájuk már nincs szükség a sztoriban. Mondjuk szerintem Tormund simán menne Jonnal harcolni, nem hagyná cserben, de hát úgy tűnik, neki is ennyi volt a sorozat.

Missandei elvileg csónakázott, és biztos rossz irányba indult. Egyébként rá sem nagyon van már szükség a sztoriban, mert jóslatokat fordítgatni és tolmácsolni sem kell már, így simán feláldozható karakter volt. Neki nem jár plot armor. És gyorsan fel kellett vezetni, hogy Daenerys megőrül, ha már hét évadon át nagyjából normálisnak és visszafogottnak sikerült maradnia.

(#20370) DaveNo1 válasza Gyuri27 (#20367) üzenetére


DaveNo1
veterán

Emlékeim szerint a 6. évad közepén tért vissza és vette át a hatalmat a vasszigeteken. Akkor mondta, hogy épít egy 1000 hajós flottát. Majd a 7. évad elején ez már meg is volt.

Az már csak mellékes, hogy honnan a fenébe volt erőforrása hozzá pár szaros szigeten ahol nagy valószínűséggel még minőségi fából sincs elég, nemhogy emberi erőforrásból. Még a rómaiaknak sem volt 1000 hajót flottájuk amikor a fél világot uralták.

You are not prepared.

(#20371) Peppo válasza Gyuri27 (#20367) üzenetére


Peppo
őstag

Mikor királlyá választották, utána mondta, hogy akkor most nekiáll mindenki hajót építeni. Építsetek nekem 1000 hajót, és nektek adom a világot. Valami ilyesmit mondott nekik. Azok meg megcsinálták pár hónap alatt egy olyan szigeten, amelyen, szintén Euront idézve, nincs más csak szikla és madárszar.

(#20372) batai15


batai15
félisten

Azért rhaegalt kifejezetten sajnálom , lehetett volna epicebb halála ,meg értelmesebb . Maximum annyi értelme volt hogy láttuk cersei se aludt addig.

(#20373) csababarca válasza Gyuri27 (#20367) üzenetére


csababarca
őstag

Nem a száműzetése alatt építette, sima kalóz volt.
királyválasztásnál mondta, hogy épít egy 1000 hajós flottát, és küldött mindenkit fát fágni.

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

(#20374) raider21


raider21
aktív tag

(#20375) [CS]Blade2 válasza DaveNo1 (#20364) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

Ramsay karaktere k.a jó volt. Iwan Rheon marha jól játszotta. Euron karaktere nincs felépítve, csak annyit tudunk róla, hogy járta a világot, látott már ezt-azt, pl. teleport gépet, meg akkora királya lett a tengernek, hogy 500km/h-s végsebességre képes hajókat épített kőből és sz*rból. Ő egy tipikus sz*rból várat építő suttyó.
Targi: Fire and Blood
Euron: kőből és sz*rból :DDD

Sansa esetében igazából már régóta adott, hogy ő egy sz*r kavaró lesz, én nem lepődtem meg rajta. Persze teljesen elcseszték, mert a Stark-ok lettek beállítva itt az egyetlen olyan háznak, ahol jó nevelést kaptak a gyerekek, erre kiderül, hogy az évadokon átívelő vergődése úgy megtörte, hogy sz*r kavaró lett. Pontosan azt csinálja, amit Kisujj. Leadta a törpének az infót, hogy ezzel Dany és Jon között kavarja a sz*rt. Mellé a háttérben szervezkedik már az első rész óta. Tuti, hogy készül valami akcióra a Völggyel.

Makik és dotik: Én meg ott gondoltam, hogy leköpöm a monitort. Én 130.000-re teszem a sereget a rövid éjszaka idején, és a köv. rész tartalmából alapján 170-re a megmaradt sereget 17 hajóval. Erre azt mondja, hogy makulátlanoknak is odalett a fele? Be vagytok b.va? Sürgősen leltározni kellene északon.

Gendry papírját Cersei-nek kellene aláírni, hogy megkapja a vezetéknevet. Ramsay-ét Tommen írta alá. Euron elkapja a Tolmács-t, aztán elteleportál sárkánykőről királyvárba (legalább nem királyvár-kaszterhegy-királyvár 1 nap alatt, vagy fal-sárkánykő-fal 1 nap alatt), ahelyett, hogy lemészárolná a maradékot, és megpróbálná leszedni a másik sárkányt is. Utána ott van az utolsó jelenet, ahol tűpárnára kellett volna lőni a törpét, a skorpiókkal pedig a földön ülő sárkányt. Jon nem szál fel a több tonnás sárkányra, mert annak biztos nehéz az ő 80Kg-ja.

[ Szerkesztve ]

(#20376) Ragnar_


Ragnar_
addikt

Jó, mondjuk, ha behúzzák az utolsó sárkányt is azért Dannynek még ott van a Dothraki horda és a makulátlanok megmaradt része, (esetleg a második fiak) de azért a sárkányok voltak az igazi ütőkártyái a haderejének.

[ Szerkesztve ]

Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming

(#20377) csababarca válasza raider21 (#20374) üzenetére


csababarca
őstag

most annyira erre mutat minden, hogy talán ebben a síkegyenes irányban lesz valami csavar. hátha.

(bár olvastam a leaked cuccot, amiből minden bevált ebben a részben, szóval jah...ez lesz. de én megértem hogy elborul)

Sansa meg kvázi Jont is életveszélynek tette ki így az árulásával.

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

(#20378) DaveNo1 válasza Ragnar_ (#20376) üzenetére


DaveNo1
veterán

Milyen horda? Azokat ott rakták meg a rohamnál. Logikusan pár harcos maradhatott csak. Oké, hogy csak pár ezret lehetett látni a rohamnál, de akkor meg hol volt a többi? Taktikusan elrejtették valahol őket a közelben ha menekülni kellene? Akkor ezt illett volna megmagyarázni.

Ja amit kihagytam még az a temetés. Na az is gáz volt. Mégis hova a fenébe tűnt az éjkirály seregének hullatömege? Az több mint 100 ezer hulla volt............

You are not prepared.

(#20379) csababarca válasza DaveNo1 (#20378) üzenetére


csababarca
őstag

hátul volt egy nagyobb kupac, gondolom az jelképezte őket...
ilyenen már fent sem akadok, a számokat sosem ábrázolták jól, és mindig úgy játszottak vele, ahogy a sztori megkövetelte.

Még Yara is játszik, de amúgy nem lepődnék meg, ha őt sem veszik már elő.

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

(#20380) Peppo válasza DaveNo1 (#20378) üzenetére


Peppo
őstag

K. sok mindent illett volna megmagyarázniuk. :)

Mikor totálban mutatják a máglyákat, a háttérben látni egy jó hosszú és elég magas rakást. Szerintem azok lehetnek a zombik.

(#20381) raider21 válasza csababarca (#20377) üzenetére


raider21
aktív tag

Ugye, hogy ugye...!
Meglátjuk. Az irány szerintem jó, mert Daeny magától elsőre is ezt csinálta volna. Ugye a Targaryen jelmondat nem véletlenül az, hogy Tűz és Vér! :F :Y
Kettő olyan tanácsadója volt, akik az elejétől vele voltak, Jorah, és Missandei, aki ráadásul a bizalmas barátnőjévé vált az évek során. Meg hát egy anya, ha elveszíti szeretett gyermekét...!!! Tyrion és Varys érdekből vannak mellette, csak míg az első hisz benne, addig Varys a maga kis kvázi "népfelség elvére" épülő pecsenyéjéhez keresett egy vezetőt, amihez Jon jobban illik, mint Daenerys. Szerintem is keserédes lesz a végjáték, még annál is jobban, mint eddig gondoltuk, gondoljuk...! Ugye a pontos végét elmondta Martin a sorozat készítőinek, de az odavezető út megírása azért nem lett tökéletes. Én nem mondom azt, hogy rossz lett, de erőteljesen érezni Martin zsenijének hiányát. Az a nagy kérdés, hogy Daeny életben marad -e, vagy meghal?! Abból, hogy a sorozatnak erőteljes a feminista töltete, van egy erőteljes tippem, de majd meglátjuk.

Van egy olyan megérzésem, hogy a végére azért mindenki szaftosan fog káromkodni, mert ha az idézett leak bejön, akkor nagyon nem fanservice lesz, mint a 7. és a 8. évad eddigi epizódjai.

raider21

(#20382) Ragnar_ válasza DaveNo1 (#20378) üzenetére


Ragnar_
addikt

Mondjuk én is úgy gondoltam, hogy olyan 10% maradhatott max. az össz haderőből az Északi szövetségnek, Dothrakiakból meg kb. senki, de mindig a legújabb leltártól számolunk :) De mondjuk én a 7. évadban se nagyon matekoltam a távolságokon, és a pontos részleteken, teleportálásokon.

Abban mondjuk van valami, hogy Tyriont minden emberi számítás szerint le kellett volna lőni, hiszen ismeri Királyvárt, sőt ő tervezte a csatornarendszert, ami okozhat problémát egy ostromnál, de úgy tűnik Cersei ez esetben sem tudta/akarta megöletni. Vagy lehet, hogy még mindig van valami olyan a tarsolyukban amiről nem tudunk, ezért jogosan fölényes. Danny valóban sodródik kicsit az őrület felé, aztán, hogy megtörténik-e vagy sem, azt ugye majd meglátjuk. Arya + Véreb azért elég pusztító páros, kíváncsi vagyok ők hol kerülnek majd képbe és együtt, vagy külön-külön.

Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming

(#20383) Drenadar


Drenadar
veterán

ez a rész nagyon nagyon bullshit tenger volt :(

(#20384) Aventador91


Aventador91
őstag

újfent egy tökéletes epizód. 10/10. nem értem azt a sok fanyalgót. lehet át kéne kapcsolni minimaxról hbo-ra hajnal 3kor.

(#20385) Integrale válasza [CS]Blade2 (#20375) üzenetére


Integrale
veterán

Ebben a reszben hol, es mikor volt teleportalas?

"Bad reklám is reklám too"

(#20386) Pitterix válasza jonnyjoker01 (#20323) üzenetére


Pitterix
őstag

Majdnem teljesen egyet érek veled.
Nekem személy szerint tetszett, főleg a beszélgetések.
A sárkány lelövése, erre Dany gyenge reakciója, Brienne sírós jelenete, Gendry leánykérése voltak nekem az igazán gyenge pontok. Mondjuk én sem értettem, miért nem küdik le Danyéket a kapu előtt, de hát biztos a betyárbecsület....
Sokan vagdalkoznak itt a logikátlanságokkal, de egy ilyen világban egy könyvekből való megvalósításnál, pláne, ha az eredeti író kiszállt, lehetetlen csak logikus dolgokat vászonra vinni.
Még mindig nem értem, aki fanyalog, az miért nézi? Tényleg csak azért, hogy fikázhassa? :U

Am no offense! :R

"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone

(#20387) csababarca válasza Pitterix (#20386) üzenetére


csababarca
őstag

Azért nézzük, mert a szívünkhöz nőtt a sorozat. Ennyi. Szeretem. Imádom. A karaktereket, a párbeszédeket, a mitológiáját, a történelmét, mindent.
Épp ezért fájnak a logikátlanságok.
Nem az a problémám nekem szerint, ami történik, hanem ami történik.
Ez két külön dolog.

https://www.youtube.com/watch?v=ahoHDU0T44I

pl ez ugye.
mi lesz a következő, Cersei elfelejt enni és éhenhal?

[ Szerkesztve ]

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

(#20389) Sir Pocok


Sir Pocok
őstag

Én arra leszek kíváncsi, hogy ha befejeződik ez az egész akkor Martin ki fog-e állni a nyilvánosság elé, hogy elmondja mi az egészről a véleménye akár pozitív akár negatív értelemben. (Bár a stílusát ismerve borítékolható mit fog mondani, de a szerződések közbe szólhatnak....)

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#20390) j0k3r! válasza Pitterix (#20386) üzenetére


j0k3r!
senior tag

"Még mindig nem értem, aki fanyalog, az miért nézi? Tényleg csak azért, hogy fikázhassa?"

Ezt már a múltkor is erőltetted, szerintem elég gyenge érvelés. Nyilván 7.5 évad után, ha már ennyi időt beleöltünk, akkor az utolsó 3x80 percet is meg fogjuk nézni, viszont, ha felrúgnak minden eddigi alapot és véletlenszerűen lelőnek egy sárkányt, vagy éppen életben tartanak közönségkedvenceket (mert más írói fegyverük nem maradt, annyire hülyék), akkor ahhoz hadd ne tapsikoljunk már.

Nekem egyébként pont a fordítottja jutott inkább eszembe: aki szerette eddig a sorozatot és most is nézi, azt hogy nem irritálja, ami ebben az évadban történik? :(

some men just wanna watch the world burn...

(#20391) Habugi


Habugi
addikt

Ha valaki esetleg belefutna itt-ott egy Rhaegalos & Darts @180 mémbe/videóba az legyen kedves privátban elküldeni nekem a linket! ;] :R

..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

(#20392) oba válasza j0k3r! (#20390) üzenetére


oba
addikt

Nekem is pont ez az érzésem. Én úgy voltam vele, hogy nézem, mert tetszik, annak ellenére hogy "HBO -san" hatásvadász sokszor. De nem ültem fel a hypevonatra, nem lettem elvakult fan. De elismerem, hogy jó sorozat, jó az alapanyag, tetszik az egész GoT univerzum, főleg a "mitológiai" dolgok, mint jégzombik, sárkányok, Arya és Brann karaktere és ami mögöttük van...stb. Pont ezért bosszant, hogy ennyire elszarják a végét. Kb. olyan mint ha elfogyott volna minden kreatív ötlet és türelem, pénz... gyorsan lezavarják az egészet az sem baj ha logikátlan és gyengén megírt az egész. Na mindegy... most már azért végig nézzük. Bár tényleg nem rágom le a körmöm amiatt hogy ki fog ülni a Vastrónon...

[ Szerkesztve ]

(#20393) #36929280 válasza Habugi (#20391) üzenetére


#36929280
törölt tag

Legjobb :DDD [link]

(#20394) Drenadar válasza csababarca (#20387) üzenetére


Drenadar
veterán

nem is az hogy elfelejt enni... de biztos más is leírta már, ahogy a sárkány meghalt drámai meg kínos volt de legfőképp kínos. aki repült már életében vagy csak van esze az tudja, hogy a magasból előbb észreveszel / meglátsz egy hajóflottát mint hogy nem. mert ők nem vették észre. egy hajóflottát. a magasban. sőt hagyta magát lelövetni. És ezek a vasszigetiek nagyon durva lövészek. egy kisérleti fegyverrel egy mozgó célpontot kuuuuuu messziről ... 3 lövésből 3 találat. jah és egy olyan ballistánál is durvább dolgot pár másodperc alatt újra felhúztak és betáraztak :D jah és a lövedékük durvább hatású volt mint egy ágyúgolyónak. nah persze.

(#20395) k-adi válasza #36929280 (#20393) üzenetére


k-adi
nagyúr

Szellem bosszúja :D oda a cgi büdzsé

(#20396) xtro válasza #36929280 (#20393) üzenetére


xtro
aktív tag

:DDD :DDD

(#20397) andreas9109


andreas9109
tag

2 dolgot nem értek

1, ki dorne hercege? Honnan szülték meg?

2, Hogy lövik le szemből(!) a sárkányt a hegy mögül? Ha valaki visszanézi, akkor látja, hogy szemből találják el, ergo vagy látni kellett volna a hajókat, vagy ugye az akadálytól lőni sem lehetett volna, pláne nem mozgó célpontra, amit szintén nem látni az akadálytól.

agyfasz.

AMD Ryzen 1500x + ASUS Strix RX 480 8gb/SC2: zerg player

(#20398) Peppo válasza andreas9109 (#20397) üzenetére


Peppo
őstag

1 Nem tudom, a Martell család kihalt-e. Lehet valaki, aki sokadik volt az öröklési sorban, de előre lépett a többiek halálával. Vagy egyéb módon került trónra. Nyilván sokáig nem maradhatott a terület uralkodó nélkül. Lehet, ott is választottak valakit.

2. A számtalan kérdés egyike, melyekre nincs válasz.

Az.

[ Szerkesztve ]

(#20399) xtro válasza andreas9109 (#20397) üzenetére


xtro
aktív tag

Ferde hajítás a vízszintessel α szöget bezáró v0 kezdősebességgel. :U

[ Szerkesztve ]

(#20400) Habugi válasza #36929280 (#20393) üzenetére


Habugi
addikt

Ez sem rossz de valami olyasmi kéne, ahol angol kommentátor örjöng/lelkesedik a végén és az egyes találatok is rendesen össze vannak vágva. :DDD

Hamár egy paródia az egész évad akkor legalább élvezzük ki rendesen. :D

[ Szerkesztve ]

..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.