Hirdetés

2024. június 3., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#14543) gippazoid


gippazoid
senior tag

Lehet, csak nekem újdonság, de hátha tudok segíteni másnak is.
Pár napja teszteltem, hogy mikor működik az, hogy két SIM kártyával használva a telefont, amikor az egyiken beszélek, és hívás jön a másikra, akkor ne az történjen, hogy a másik hívónak bemondja a központ, hogy nem vagyok elérhető (ez a klasszikus eset ugye), hanem csöngjön ki a hívónak és én is lássam, hogy van bejövő hívás, és fel is tudjam venni. Ezt már korábbi OnePlus7 telefonomon láttam működni, meg is lepődtem rajta.
Na ez most nem működött, de sejtettem, hogy a VoLTE és VoWiFi ki-bekapcsolt állapotával van kapcsolatban. A Kapcsolatok menü környékén a SIM opcióknál bekapcsoltam mindkét SIM-re amit csak tudtam ezzel kapcsolatosan.
Úgy már működött.
Aztán pár nappal később telefonálni akartam és a kontaktra rábökve sehogy sem akarta felkínálni a tárcsázó, hogy melyik SIM-ről akarom hívni az illetőt. Pedig eddig ezt a funkciót használtam. Mindenáron az 1-es SIM-mel akarta, fel sem kínálta a 2-es SIM-et (ez független attól, hogy mi alapból melyik SIM-re van állítva a hívás). Aztán ha jól emlékszem, a tárcsázó beállításai között matatva találtam olyan menüpontokat, hogy melyik SIM-re melyik a preferált mód: mobilnet vagy SIM.
A SIM1-re WiFi volt beállítva, a SIM2-re meg mobilnet. Én sosem állítottam, erről a menüről nem is tudtam eddig.
Aztán tippeltem, hogy azért nem kínálja fel mindkét SIM-et mert nincsenek egy "szinten", a WiFi - kedvezőbb költségei miatt - előnyt élvez a Samsung szerint...
Beállítottam a SIM2-nél is a WiFi-t és azonnal megjelent az opció hogy SIM1 vagy SIM2-vel akarom indítani a hívást. Azóta a két térerő kijelzéshez két VoWiFi ikon is tartozik a felső állapotsorban.

Gippazoid Novelties Inc.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.