Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:39:48

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#25001) amarcika válasza lala7474 (#24986) üzenetére


amarcika
csendes tag

Szia!
Figyelj én csendes szemlélője vagyok a fórumnak, mert eddig semmi olyan tragikus hibája nem volt ennek a telefonnak, ami miatt kérnem kellett volna segítséget. 1 hónapja vagyok tulaja ennek a telefonnak és azt kell hogy mondjam kiválóan működik. Persze elismerem van egy két hibája, de az előző telefonomhoz képest egy álom( S advance) azon szinte minden nap kellett romot cserélni, mert a gyári szutyok volt, a többi meg hellyel-közel jó volt.
Szóval ízlések és pofonok, de azt hogy egymást osztjátok, az nem lesz megoldás. :)

(#25002) lala7474 válasza oz82 (#24998) üzenetére


lala7474
csendes tag

Természetesen én sem azt állítom, hogy minden rossz meg hogy használhatatlan lenne a telefon. Koránt sem. De, ahogy írtam gyakorlati összehasonlítási alapom van (nem is kevés más) Sony-kal (Xperia V, T, korábban volt P is, és most már egy ZL esetében is).

Az Xperia V és T ráadásul alacsonyabb kategóriában "versenyez" elméletileg, mint az SP, de mégis sokkal jobban, gördülékenyebben működnek és a felhasználói szokásaim ugyanazok voltak (még a telepített alkalmazások is), mind3 telefonnál. A ZL-t nem hozom ide, mert az meg egy magasabb liga, bár kétségkívül fél évvel régebbi konstrukció. De azon a 4.3 is tud szépen, gyorsan, jól futni.

Félre ne értsd én nem az SP-nek akarok itt negatív kampányt, csak az bosszant némileg, hogy akinek gondja van vele, azt néhányan azonnal leszólják, sárba tiporják, hozzá nem értőnek titulálják ezzel intézve el ezt a részét a dolognak.

Ha gondom volt a többi telefonnal fórumon azt is leírtam, ha valami jó, akkor azt is, bár tényleg ritkán szoktam hozzászólni a témákhoz, mert elég sok mindent meg lehet tudni, oldani a korábbi segítőkész hozzászólásokból és leírásokból. Így tanultam én is mindent az elmúlt 3-4 évben, amióta androidra váltottam.

Azzal is tisztában vagyok, hogy minden szempontból tökéletes telefon nincs és valószínűleg nem is lesz. Ez a gyártóknak is fontos, hogy legyen mindig ok újabbra cserélni. :))

:R :R :R :R

"Bármit tanulsz, magadnak tanulod." /Petronius/

(#25010) norbeey


norbeey
tag

Függetlenül a stílustól, azt gyanítom Sutszi-nak lehet igaza.
Nekem szinte teljesen gond nélkül ment a flashelés, rootolás stb...(pedig először csináltam ilyet) úgy hogy figyelmesen elolvastam a leírásokat és mielőtt belekezdtem, factory resetet csináltam minden alkalommal (ezt kapásból kihagyják sokan szerintem).
Nálam semmilyen lassulás, lagg, villogás és ilyesmi nem jelentkezett sőt egy barátomnak is feltettük és neki sem. Sok lépésből áll a folyamat, sokszor nem teljesen tiszta miről is van szó, sok helyen lehet elrontani. Ettől függetlenül nyilván nem teljesen 100%-ig biztos hiszen hardveres különbség is lehet, de nagyon úgy tűnik ezen múlik. Van a környezetembe még 3-4 SP, ha megcsináltam azokat is, beszámolok róla.

[ Szerkesztve ]

(#25011) scream24 válasza norbeey (#25010) üzenetére


scream24
senior tag

rosszul van optimalizálva a rendszere.

Ezzel teljesen egyetértek. Persze mindig a felhasználó a hülye, akinél nem működik. Mostanában ez a divat.
:)
Nekem szerencsére nem ilyen telefonom van. Az asszony volt érte oda, bár már erősen megbánta. Pedig ilyen hardverrel jól kéne működnie, de mégsem. Na igen és a wifi, nem mondok valótlant, ha azt állítóm, hogy nem túl combos. :K

Egy szó, mint száz, senkit nem beszélnék le róla, de rá sem!!

Minden csoda két napig tart. Régebben még három napig tartott, de azóta felgyorsult a világ.

(#25012) mldigital


mldigital
tag

Főleg csak olvasgatni szoktam írásaitokat.Sokat tanultam belőlük,igaz eddig csak Sony készülékeim voltak.
SP-t használva nekem még semmi gondom nem volt.Munkára is ezt nyúzóm,újabban kitakarított 4.3 CE1 van rajta.Csodálkozom a sok hiba megjelölésen.Remek,gyors gép,a kamera lehetne jobb de elvagyok vele.Csak az elégedett SP tulajok táborát szerettem volna növelni hozzászólásommal.

Samsung Galaxy S23 plusz Telekom

(#25013) nikos21 válasza mldigital (#25012) üzenetére


nikos21
aktív tag

mázlista :DDD

(#25014) norbeey válasza scream24 (#25011) üzenetére


norbeey
tag

Nem állítottam, hogy bárki hülye lenne. Pont azt hangsúlyozom, hogy könnyű elrontani valahol a folyamatot. A wifi jelerőssége meg a 4.3-al annyit javult, hogy nekem már semmi gondom vele. Én is el akartam adni másfél hónapja, de így tökéletesen megfelel nekem és nagyon örülök, hogy így alakult.

(#25015) embe válasza norbeey (#25010) üzenetére


embe
nagyúr

Anno a Blade1-en szocializálódtam. Nem kevés rom fordult meg rajta...nagyon sok.
Utána az LG OB. P970-es telóval nyomtam. Azon is volt minden rom.
Ezt a telót hazahoztam, és 1 óra múlva már rootolva volt. Még meg sem volt a teló, és az ámítógépen egy mappában már ott volt minden okosság, készen várva a telót.
De a 4.3 egyszerűen nem hozza azt amit kell a telómon. Sem az agyon dicsért CM romok. Mivel T-Mobil-os vagyok, így flashtollal kell okoskodnom.

Viszont a 4.1 hibátlanul megy, meg van az a smooth érzés, ami NÁLAM a 4.3-ban nincs meg.
Már több alkalommal volt a romok között ( 4.1<>4.3 ) oda-vissza csere.
Na most ha valamit szarul csinálnék, akkor a visszatett 4.1 is szar lenne. Hisz akkor azt sem tudnám normálisan visszatenni, nem igaz? Viszont az mindig rendben működik.

Akkor én is az "egységsugarú gőzük sincs semmihez emberek" táborát gyarapítom?

Igen a wifi nálam is 4.3-ban jobb lett.

Más: Ti flashtool alkalmazás közben ki szoktátok venni a memkarit, és a simet?

[ Szerkesztve ]

Yamaha RX-A2080 Aventage erősítő, Garmin szíjak eladóak: https://n9.cl/ba3pe

(#25016) oliwire


oliwire
őstag

Úgy látom 2 táborra kezd szakadni a fórum. Vannak olyanok, akiknél minden klappol, és van olyan akiknél valami nem stimmel. Nem tudjuk pontosan kiknek mi a használati stílusa, azt sem tudjuk, hogy most egységes-e az összes sp. Nem tudjuk, kinek milyen a számítógépe, amivel frissített, és az ftf, amit feltett. (Hibásan is letöltődhetnek a dolgok, felhasználói akarat nélkül.) Ennek a sok kérdésnek kéne választ találni. Össze kellene szedni, kinek milyen függő telefonja van, hogy tette fel a 4.3-mat, milyen alkalmazásokat telepített, miket hagyott fent, miket tiltott le, vagy miket nem, mik futnak a háttérben stb.
Javaslom, mielőtt írnánk hibát, vagy azt, hogyminden oké, írjuk le ezeket a dolgokat. Pontot kellene tenni ennek a rejtélynek a végére.

(#25017) norbert1998 válasza AeSDé Team (#24966) üzenetére


norbert1998
veterán

osztálytársamnak van ilyen, neki bejön, tetszik neki, védi, nem tól vastag, bár nekem speciel pont nem tetszik

nekem a telefon ugyebár t-től 4.1.2-vel jött, a .254-es firmel, tetszett is, gyors volt, fél hónapig talán 3/4-ig használtam, és mivel ez volt az első droidom, kicsit féltem a rootolástól meg a cfw-któl. a 4.1-el semmi bajom nem volt, egy darab lagg, egy pici fagyás nem volt benne, de még bugok sem. aztán megláttam az exzistenz 1.3.5-öt, húú de nagyon jó volt, szerintem máig azt használnám, ha... szóval ferkatam az existenz 1.3.5-öt, nagyon jó volt, gyors volt meg minden, de a valamit, amit annak a romnak az xda-s fórumában olvastam, feltettem, ugye a kisebb navigombok, ezután a kedves telefon az összes teljes képernyős videónál, legyen az yt, vay a sony filmek appja, esetleg mx player, ha eltűnt a navibár, az egész képernyő kikapcsolt és csak hang volt, ha megérintettem visszajött.
ez okozta a cserét kiváltó inerem, hogy tegyem vissza fel az existenzt, szűzen, mert semmilyen wipe nem segített, backupot meg nem csináltam, én hülye. nekem a gyári szofttal a root az sehogy máshogy nem ment, mint csak ha az egész szoftot, nem csak a kernelt, visszatettem 257-esre, majd doomlord onee-click rootja, aztán cwm és existenz, igenám, de ezt vagy tízszer csináltam meg, a telepítést, egyetlen-egyszer, a legelső telepítésnél volt hajlandó bebootolni az existenz
aztán amíg ki nem jött a 4.3, addig full stock deodexed prerooted 4.1-et használtam
ezután kijött az existenz 2.0, felraktam, belaktam, jött az update, 2.1.5, wipe nékül felraktam, és belassult az egész, úgyhogy visszament a rooted 4.1 .254, aztán megláttam a cm 10.2-t, hogy felteszem azt, már tölöttem lefelé, mikor megláttam az aokpot, így azt raktam fel, de nekem a stock bill nagyon nem tetszett, a sonyét meg nem találtam, és a hangszínszabályzó sem működött, így feltettem a cmx 10.2-t, jety91-től, most is azt használom, és nagyon smooth, teljesen olyan, mint a 2.66-os 4.3, mert az is volt fennt, ce verse, csak smooth és gyors, bár a stock .266-nak nem volt ideje belassulni, mert the next day ment fel az existenz
ezzel a cmx 10.2-vel meg az a helyzet, hogy tetszik, gyors, de naponta, vagy kétnaponta egyszer rájön az ötperc, és akkor öt percig az istennek sem reagál semmire, eltelik 5 perc, és mintha mi sem történt volna, megy tovább, bár szerintem ez nem a rom hibája, még nem derítettem ki, de ami késik, nem múlik

szóval ennyit akartam írni, emélem nem fáradtatok el, már ha végig olvastátok :DD

(#25018) nikos21


nikos21
aktív tag

ezt ismeri valaki? [link]
elég jókat írnak.

(#25019) SkiDev válasza embe (#25015) üzenetére


SkiDev
senior tag

Másra: ROM flashelés közben mind a kettőt ki szoktam venni, mert a leírásban ez benne is van, viszont, ha a ROM rajta van az SD kártyán, CWM után mikor a 266-os kernelt kell felrakni ott már az sdkártya benne van a SIM még nincs....

Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra 12/256

(#25020) nikos21 válasza nikos21 (#25018) üzenetére


nikos21
aktív tag

fel raktam és ami egyből feltűnt hogy a szabad ram használat 140 ről 300 nál mozog :D
na meglátjuk :DDD

(#25023) laslie92


laslie92
senior tag

Sziasztok Két T-mobile-s Xperia SP egymás mellé téva ugyan azon gyári stock ROM super autómatikus módban!

NEM KARCOS AZ ÜVEG VISSZA VITTEM A SZERVÍZBE AZTMONDTÁK SEMMI BAJA!

Szerintetek mi tévő legyek?

....

Galaxy A33 5G , Asus Tuf Gaming FX505DU, Volkswagen Passat B6 3C

(#25024) Danesz94 válasza laslie92 (#25023) üzenetére


Danesz94
senior tag

AZ iso érték mennyin van? Nekem iso 1600-nál tiszta szemcsés a kép- ilyen mint ez.
Plusz a Hdrnél sem szépek a színek.

Norbert1998: "nem érdemes most itt vitázni ezen, valakinek jó, valakinek nem, nem biztos, hogy annak, akinek nem jó, a tulajdonosa a hibás, bár valószínű." AZ utolsó két szóval b@tad el az egész mondatodat.

Még mielőtt bárki írná, hogy magamra veszem...NEM...nem veszem magamra.
Én legalább 5* próbáltam felrakni azt a nyamvadt 4.3at, sőt az existenz-t is és az sem volt jó. És hiszed vagy sem de úgy csináltam ahogy itt le lett írva. Szóval szerinted ez még mindig az én hibám mert nem jó? Igaz?
A 4.1et akárhányszor raktam fel az mindig jó volt.

Ha esetleg még kíváncsi vagy mit gondolok azokról az emberekről akik most a fórumon így vélekedtek akkor írj és röviden leírom!

Pacsi!

[ Szerkesztve ]

(#25025) stevve


stevve
nagyúr

Maradjunk a vitáktól és offtól mentes beszélgetésnél, ha lehet.

Köszönöm :R

[ Szerkesztve ]

(#25026) darvinya válasza laslie92 (#25023) üzenetére


darvinya
titán

Foncsor problémás.
Vagy beviszed és oda szólsz.
Vagy lemosod oldószerrel.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#25027) Smartphone69


Smartphone69
csendes tag

Sziasztok!
Felraktam a http://logout.hu/bejegyzes/bagyusz/sony_xperia_sp_lbl_zart_bootloadere_aokp.html.
Minden ok ,kivéve a wifi,be sem lehet kapcsolni....
Pedig nagyon jó lenne a ROM.
Valaki járt már így illetve mi a megoldás rá, már ha van.

Köszi!

(#25028) roland091 válasza Smartphone69 (#25027) üzenetére


roland091
senior tag

Szia

hát pedig a wifi-nek semmi baja használtam 1 ideig azt a romot, factory reset + wipe-ok megvoltak?

(#25029) jety91 válasza Smartphone69 (#25027) üzenetére


jety91
őstag

mennie kell, nyomj egy factory resetet.

(#25030) blakey válasza laslie92 (#25023) üzenetére


blakey
titán

Fogkrémmel polírozd meg a lencsetakaró "üveget", a védőréteg sérült. ION-on is ilyen volt, a fogkrém megoldotta. :)

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#25031) Micsurin


Micsurin
nagyúr

a rootnak mi is az értelme ? csak azzért mert az alkalmazások nem férnek el a belső tárolómon azzért érdemes rootolnom ???

rootolás után tudnék változtatni ??? ---> sd kártyát választani az elsődleges tárolónak ???

előre is kösz.... tudom láma voltam......

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#25032) embe válasza Smartphone69 (#25027) üzenetére


embe
nagyúr

Nekem sem ment a wifi, csak a factory reset után.

[ Szerkesztve ]

Yamaha RX-A2080 Aventage erősítő, Garmin szíjak eladóak: https://n9.cl/ba3pe

(#25033) huan


huan
őstag

Kinek melyik jön be jobban és miért?
Sony Xperia SP LBL (Zárt Bootloadere) AOKP
Sony Xperia SP LBL (Locked Bootloader) Cyanogenmod

(#25034) laslie92 válasza embe (#25032) üzenetére


laslie92
senior tag

Köszönöm a válaszokat ezt a fogrémes dolgot,hogyan csináljam?

Galaxy A33 5G , Asus Tuf Gaming FX505DU, Volkswagen Passat B6 3C

(#25035) blakey válasza laslie92 (#25034) üzenetére


blakey
titán

Egy pöttynyi (gombostű fejnyi) krémet szépen eldolgozol az üvegen puha, ronggyal, látni fogod a változást, ha úgy érzed akkor még egyszer ua. addig míg tisztának nem látod, a peremre vigyázz, nem fogja a fogrém leszedni, de maradjon ott fehér, stb.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#25036) psxpal83 válasza huan (#25033) üzenetére


psxpal83
csendes tag

AOKP. Nekem vhogy az gyorsabb volt de mind a kettőnél volt vmi ami nem tetszett. AOKP nekem halkabb,kijelző nem reagált semmire egy pár percig,CM-en gyengébb volt a wifi. Úgyhogy megy fel vmi stock 4.3 rootolva...

(#25037) bajzal válasza psxpal83 (#25036) üzenetére


bajzal
őstag

Szerintem a stock 4.1.2 a legjobb. Igaz, hogy van két bug, a wifi és a fekete lezárt képernyő, de legalább gyors.

(#25038) huan válasza bajzal (#25037) üzenetére


huan
őstag

Próbáétad te is a lentielet?

(#25039) bajzal válasza huan (#25038) üzenetére


bajzal
őstag

Nem, de nem is akarom, szerintem a 4.1.2 elég gyors. És a "csupasz" romok nem tetszenek. Azért van Sony telefonom, mert azon rajta van az egyedi felület, alkalmazások (Walkman, Album) stb...

(#25040) jety91


jety91
őstag

Jancsesz megint alkotott: PureXPERIence Siruis 1.0.0

(#25041) roland091 válasza huan (#25033) üzenetére


roland091
senior tag

CM jobb, stabil, gyors, jobb a ram kezelés is és az üzemidő is szimpatikusabb volt nekem mint az aokp
szerintem jelen állapotban ez a legjobb rom SP re

szerk: érdekes volt az elején néhol furcsa volt a működése de aztán a CPu-t beállítottam interactive/ deadline-ra azóta nagyon hasít

[ Szerkesztve ]

(#25042) huan válasza roland091 (#25041) üzenetére


huan
őstag

Köszi! Eléggé megoszlanak a vélemények,amúgy.(Jelenleg nekem is CM van fent)
interactive/ deadline -ez hol is van?

[ Szerkesztve ]

(#25043) malibu


malibu
tag

Sziasztok!

Eddig az összes androidos telefonomat rootoltam és szeretném ezt is, csak gondoltam megvárom a hivatalos 4.3-as frissítést. Van értelme ennek? Vagy van valami 4.3-as megbízható főzött rom és kernel amit a 4.1-re simán felrakhatok akár most is? Régen odinnal csináltam. Melyik romot-kernelt érdemes felrakni (ami gyors, megbízható, magyar nyelvet tud és akku kímélő) és milyen módszerrel? Ha linket is tudtok küldeni megköszönöm :)

(#25044) roland091 válasza malibu (#25043) üzenetére


roland091
senior tag

szia

már kijött a hivatalos 4.3 ha nem kaptad meg akkor telekomos vagy, nem tudsz kernelt cserélni, hálózat függőn
nem lehet bl-t nyitni így kernelt se cserélni
cm 10.2 zárt BL-re

[ Szerkesztve ]

(#25045) malibu válasza malibu (#25043) üzenetére


malibu
tag

És T-mobile-os a teló. Ezt nem írtam.

(#25046) malibu válasza roland091 (#25044) üzenetére


malibu
tag

T-mobilnál nem lehet főzött romot feltenni? Illetve nem mind1 milyet teszek fel? galaxy s2-nél ilyeneket soha nem figyeltem

(#25047) Joccc07 válasza huan (#25033) üzenetére


Joccc07
addikt

Nekem a pac man rom

>Gar taldin ni jaonyc; gar sa buir, ori’wadaasla<

(#25048) Gaberiellb


Gaberiellb
senior tag

Átnéztem a z1c fórumba, hát ott is vannak bőven hibák pedig magasabb kategória elvileg, de hálistennek nekem tökély a 4.3! :DD

Eurocom Sky X4c(P751TM1-G)

(#25049) raziel01 válasza malibu (#25046) üzenetére


raziel01
veterán

Szolgáltatós telefonnál nem rakhatsz fel kernelt. Eddig nem is volt megoldás főzött ROM-ra.
Kb 2 hete lett megoldva, hogy a Cyanogen MOD menjen szolgáltatós telefonon is.

(#25050) roland091 válasza malibu (#25046) üzenetére


roland091
senior tag

ez nem samu...
olyan romot nem tudsz felrakni amihez kernelt kell cserélni, maradnak a stock based romok, kivéve amit linkeltem és társai aokp és pacman ezekből készült zárt bl-s verzió

(#25048) Gaberiellb én is olvasgattam de sok panaszt nem láttam kamera miatt panaszkodnak főleg, meg h nem lehet külsö sdre másolni :U

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.