Hirdetés

2024. június 11., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20851) Joshi válasza Tonyk (#20848) üzenetére


Joshi
titán

Simán megtartottam volna a Zyxelt ha lett volna megoldás a problémára. Részedről a segítség olyan volt amilyen. Érdemben gduck fórumtárs próbált segíteni, de ő legalább alázatosan. Kimondanám hogy te a szememben egy ... vagy, de nem teszem. Inkább elfogadlak olyannak amilyen vagy. Hozzáteszem többen elküldtek itt melegebb éghajlatra, de most már tudom hogy miért. Ha valóban meg van benned a tudás, akkor maradjon is benned. ;] ;)

(#20852) Joshi válasza szabog74 (#20847) üzenetére


Joshi
titán

Csak a Transmission.

(#20853) Joshi válasza Tonyk (#20848) üzenetére


Joshi
titán

Nem azért kerestelek meg hogy eladhassam a NAS-t, hanem kiderüljön hogy jó vagy rossz a NAS. Ha jó, akkor el lehetne adni, egyébként meg kuka. Meghirdethetném ettől függetlenül is, de nem akarok sz@r cuccot árulni.

Ezt csak azért írtam le, hogy értsd mi a helyzet. Sajnálom hogy ezt nem értetted már az elején. :(((

Pontosan ezt írtam neked privibe. Ha szerinted ez gáz, akkor tényleg ne beszélgessünk tovább.
"Szia. Nem tudtuk működésre bírni a Zyxel NSA320 nason a torrentet, egyszerűen nem megy a Transmission. Távoli eléréssel megpróbálta gduck is de neki se jött össze. Arra kérnélek, hogy nézd meg személyesen a NAS-t hátha te rájössz hogy mi a bibi. Én elpostázom neked ha sikerül összehozni akkor visszaküldöd amit szintén én fizetek. Persze csak ha nem gond neked. Egyáltalán nem sürgős, mert már vettem egy másik Synology nas-t helyette. Az az igazság, hogy addig nem akarom meghirdetni amíg tuti biztos hogy hibátlan a nas."

[ Szerkesztve ]

(#20854) Tonyk válasza Joshi (#20851) üzenetére


Tonyk
veterán

"Hozzáteszem többen elküldtek itt melegebb éghajlatra"

:F Idézd! Én ugyan nem nagyon emlékszem erre, de biztosan igazad van.

"Sajnálom hogy ezt nem értetted már az elején. :((("

mondhatnám, hogy a szabályzat szerint privát beszélgetést nem idézünk, de ha már te is megtetted, akkor:

2018.01.29 18:35:17
"Nincs kedvem azt hallgatni, hogy ez meg az előtte itt meg ott volt, amaz jó volt.
Ne értsd félre, nem neked szól. Mindenkinek ezt mondom, aki ezt kéri tőlem."

Sajnálom, hogy nem értetted meg 2018-ban. :((( Leírom még egyszer, hogy Te is megértsd mi a helyzet.
Nem ér meg nekem semennyit az, hogy egy hozzá nem értő egy ilyen "elküldöm", "csináld meg távolról", után azon nyöszörögjön, hogy "előtte jó volt", "előtte így volt / úgy volt". Egyszer megégettem magam egy ilyen nagytudásúval itt PH-n. Többet nem fogom. Csinálja az akinek hét anyja van önzetlenségből. Hogy ez elsőre neked nem jött át, arról nem én tehetek.

"Ha valóban meg van benned a tudás, akkor maradjon is benned"

Ezzel én itt nem hivalkodnék, mert minek?, értelmetlen. Vagyunk itt és a testvér topicokban jópáran, akik továbbra is segítenek és még leszünk is remélhetőleg. Az meg, hogy egyesek képtelenek keresőt használni, olyanra, ami 5-10-20 alkalommal már le lett írva, nem csak én általam, de a többi kolléga által is, az nehogymár megint arról szóljon, hogy bárki itt magában tart bármit is. Ha magunkba tartanánk nem is lett volna leírva itt. Nem lett volna több GB-nyi cucc összegyűjtve a google mentés alatt, nem lett volna leválogatva, sok-sok órát beleölve (családtól elvéve), hogy ha véletlenül kellene valakinek és gáz van, legyen hová nyúlni.
De igazad van. Magamban tartom a nem létező "tudást". De a többiek szerencsére itt vannak.

[ Szerkesztve ]

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#20855) Mr Dini válasza Kixman (#20841) üzenetére


Mr Dini
addikt
LOGOUT blog

Szia!

Bár már nincs meg a nasom, úgy tudom a slapt-getes út már rég nem működik sajnos. Nagyon sok meló volt foglalkozni vele, emiatt nagyrészt a nas-centralos barmalej2 foglalkozott vele. Aztán megszűnt a nas-central és ezzel együtt a legnagyobb slapt-get képes repó is. Így, hacsak nem én vagyok lemaradva és valaki azóta csinált megint egy mirrort, nem fog menni az automatikus út. Marad a pepecselős telepítése egyesével az összes függőségnek, vagy az entware talán. De hála Tonyknak a backupokból ez sem olyan nagy falat.

Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

(#20856) Joshi válasza Tonyk (#20854) üzenetére


Joshi
titán

Most is mint mindig félrebeszélsz. Ha szakértő vagy akkor annak megfelelően segíts. Ha nem értesz a témához akkor engedd el a fórumot.

(#20857) Tonyk válasza Tonyk (#20854) üzenetére


Tonyk
veterán

Unalmamban megnéztem a privátjaimat: Jelen pillanatban 136 személytől van valamilyen Zyxel nassal kapcsolatos, privát megkeresésem. 1837db üzenetváltás, van amelyik 210 üzenetből áll. De tényleg nem segítek... :)
Tényleg én vagyok a hülye, hogy ilyen "önigazolósdiba?" belemegyek....

#20856Joshi

Na ez kezd érdekessé válni! Miről is beszélek félre?

#20855Mr Dini

"De hála Tonyknak a backupokból ez sem olyan nagy falat."

Meg hála mindenkinek, aki hozzájárult a backuphoz. Sajnos már elég régi, de ha találok valamit ami nincs, még a mai napig töltögetem bele. Hányszor el akarta már engedni ezt a projektet, úgy mint te (milyen igazad volt, pedig rengeteg energiát öltél bele te is.) Majd talán most, hogy a kolléga megkért, hogy hagyjam rá.

[ Szerkesztve ]

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#20858) Joshi válasza Tonyk (#20857) üzenetére


Joshi
titán

Nézd, nincs ezzel gond. A Syno topikban is hülyének néztek amikor írtam, hogy az Oppo nem látja az SMB megosztást. Aha, Magnat fórumtárs ránézett a gépemre és kiderült, hogy a DSM 7-ben már minden régi protokollt külön engedélyezni kell (NTLMv1). Persze a DSM 6-ban ezt még nem kellet, ezért értetlenül állt mindenki az eset előtt.
Én is értetlenül állok a Zyxel NSA320 Transmission probléma előtt, hiszen eddig ilyen nem volt. Nem probléma, mert amúgy a NAS ér vagy 10-15k-t, szóval ha kidobom a kukába az se nagy érvágás.

(#20859) Kixman válasza Mr Dini (#20855) üzenetére


Kixman
lelkes újonc

Szia!

Köszi az infót. A slapt-get-es útról Tonyk-tól hallottam, amikor elakadtam a mindlna telepítésekor. Azóta telepítettem a slapt-get-et is, de valamiért nem akart működni. Most már értem, hogy mi lehetett a gond. Nálam működik a minidlna és a transmission is, úgy hogy én most panaszkodom.

(#20860) vanRobert válasza Joshi (#20858) üzenetére


vanRobert
tag

Hagyjátok már ezt. Ez a fórum még azért él, mert Tonyk és pár hozzá hasonló életben tartja. És így az ilyen öreg vas is életben tartható.
Tény, hogy olyasmit, amit már 10-20 alkalommal is megválaszolt, azt n+1 -ik alkalommal is megválaszolni már elég frusztráló lehet.
Ennél a NAS-nál egyszerűen már nincs olyan probléma, ami legalább 5 alkalommal ne került volna már elő, és ne lett volna megtárgyalva.

Ebbe a TM fagyásba én is beleléptem. Keress rá, sok mindent leírtam, talán segít.
Elég sokszor újratettem mindent (nem, nem szeretem szívatni magam, egyszerűen így alakult), és csináltam egy lépésről-lépésre guide-ot magamnak, minden lépéshez odatettem a szükséges programokat és beállításokat. Nem vagyok linux guru, egyszerűen ha nincs napi szinten benne az ember, akkor nincs meg az a rutin, ami mondjuk Tonyk-nak megvan.
A legutolsó telepítést ez alapján csináltam (csak a TM-es rész)
- NAS Starter Utility programmal inicializáltam a NAS-t, és aktiváltam az SMB1 protokollt win10 alatt
- még ffp felrakása előtt feltettem a TM GUI-t
- még ffp felrakása előtt indítottam letöltést a gyári 2.82-ben. Asszem azért, hogy megnézzem, úgy is kifagy-e a TMGUI (nem fagyott ki)
- letiltottam a gyári TM-et, felraktam az ffp-t és MrDini repóból a 2.92-t (az is jó volt)
- ezután rátettem egy 2.94-t, tömörítésből kézzel felpakolgatva a fileokat, nem "telepítés" volt, ez tuti -> teszteltem, nem fagyott
- Ezután ment fel az egyik legfrisebb 3.00+ -os. És ez is jó. Ez a 3.00+ Tonyk szerint max 6-7MB/s-et tud, ezt meg is tudom erősíteni, 5-6MB/s környékén már egy második torrent betöltése TM GUI-ba is elég nehézkes. Nálam le is van korlátozva max 1 letöltésre és max 6MB/s-re.

Sok elképzelésem van, hogy miért fagyhat, egy része tuti baromság (nem vagyok linux guru, biztos tévúton járok egynémely lehetőségnél), de ez csak akkor derülne ki, ha valaki megvizsgálná ezeket a lehetőségeket.
Az egyik ilyen, hogy mi van, ha egyszerre két helyen is aktiválódna a TM kliens és ezért akad ki? Tudom, elvileg egyértelmű, hogy ha indítod, akkor adott könyvtárban lévőt indítasz, de a TM GUI vajon melyikhez nyúl...? És ha ott, ahol a TM GUI "keresi" a TM-et ott éppen nincs is fent...?

Amíg működik, addig én is próbálom életben tartani, de már készül a miniPC-s alapú NAS. Most a kábelezéssel szívatom magam, a falon (15 centi beton...) éppen ott nincs luk, ahová a NAS-t tervezem tenni, így a hálózatba kötéshez szükséges kábelnek más útvonalat kell keresnem. Nem, nem wifizek...

[ Szerkesztve ]

(#20861) Mr Dini válasza Tonyk (#20857) üzenetére


Mr Dini
addikt
LOGOUT blog

Hát nézd, valóban a te döntésed, hogy mire áldozod a szabadidőd, de az tény, hogyha anno nem állsz türelemmel például esetemben a magyarázatokhoz (pedig azért jócskán voltak meredek kérdéseim :DDD), akkor ma is ott tartanék Linux kapcsán, hogy épphogy csak az apt csomagkezelőt ismerem, de semmi mást. Anno nem értettem, hogy miért nem nyitnak sokan az FFp felé, amikor az egy hatalmas lehetőség, de utólag beláttam, hogy tanulásnak jó dolog, de lehet tényleg nem éri meg a vesződést mindenkinek. Pláne hogy az összes repó lehalt, ma már azt javasolnám, amit anno sokáig nem mertem megtenni, hogy aki teljesítményt meg friss csomagokat akar a nastól, az jobban jár egy debian telepítéssel. Talán az 5** széria kivételével az összes nas u-bootot használ, szóval még csak serial se kell a bootolásához és bár elveszti az ember a dedikált zyxeles webes felületet, de cserébe rengeteg leírást kap, egy friss glibc-t, kernelt és toolchaint, meg akár qbittorrentet is telepíthet, ami ellentétben a Transmissionnel pl többszálon is képes hashelni, ami a 326 esetén nagy előnyt jelentene.

Viszont ezt a vitát szerintem a moderátorok is szívesebben látnák privátban lerendezve. :B

Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

(#20862) Joshi válasza vanRobert (#20860) üzenetére


Joshi
titán

Már bánom hogy tegnap beleálltam Tonyk-ba, nem kellett volna hiszen semmit nem érek vele. Viszont a problémám már nem az hogy hogy kell ffp-t felrakni vagy hasonlók. Az a gond, hogy az alap 2.82-es Transmission nincs ott a csomaglistában, szóval amit írtál meg se tudom csinálni. Mind1, meglátom mit tud kezdeni vele a kollégám.

(#20863) gduck válasza vanRobert (#20860) üzenetére


gduck
addikt

Ez volt a telepítés menete:

1. HDD formázás
2. web_prefix fájl bemásolása a \\NAS\admin\zy-pkgs mappába
3. NAS admin felületén csomaglista frissítése
4. MetaRepository telepítése
5. NAS admin felületén csomaglista frissítése
6. FFP telepítése
7. SSH, keresztül /ffp/etc/funpkg/sites tartalmának aktualizálása erre [link]
8. slacker -U
9. slacker -aA br2:transmission-2.92-arm-1.txz br2:libevent-2.0.21-arm-1.txz br2:curl-7.51.0-arm-1.txz

9- es lépés többféle volt, votl 2.82-es, majd kézi frissítés 2.94, 3.0 stb. Igazából nem fagy a maga a Transmission, csak olyan mintha valamiért nem tudna a trackerhez kapcsolódni... A GUI "fagy", olyan mintha a transmission válaszára "várna".

[ Szerkesztve ]

(#20864) Kixman válasza Mr Dini (#20861) üzenetére


Kixman
lelkes újonc

Szia!

Hol találok egy leírást arról hogy hogyan kell telepíteni Debian-t egy Zyxel NSA310S-re?

(#20865) Mr Dini válasza Kixman (#20864) üzenetére


Mr Dini
addikt
LOGOUT blog

Üdv!

Itt: [link]

Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

(#20866) Kixman válasza Mr Dini (#20865) üzenetére


Kixman
lelkes újonc

Köszönöm szépen. Átolvasom és eldöntöm, hogy belevágok-e a műveletbe.

(#20867) Mr Dini válasza Kixman (#20866) üzenetére


Mr Dini
addikt
LOGOUT blog

Még annyi, hogy én nem frissíteném az u-bootot a nason, jó a régi. Illetve meg lehet úgy csinálni a dolgot, hogy a bootloader próbáljon USB-ről bootolni, aztán ha nem megy, akkor sata-n végül pedig NAND-ról a gyári rendszert, hasonlóan ehhez: [link] Kicsit talán módosítani kell a címeken, de azt hiszem a 310S és a 320S ugyanonnan bootol. Illetve a setenv/getenv páros csak serialon érhető el, ha nincs soros kapcsolatod, az fw_getenv/fw_setenv parancsokat lehet használni SSH-n.

Ha gondolod a parancsok kiadása előtt ossz meg egy pastebines fw_getenv kimenetet a NAS-ról (mielőtt bármit módosítanál), illetve a majd kiadandó setenv parancsok listáját is és megnézem, hogy jó-e.

Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

(#20868) vanRobert válasza gduck (#20863) üzenetére


vanRobert
tag

Jaja, ez alapján IS lehet telepíteni, de nekem ennél egy szájbarágósabb guide-om van... :)
Pl. TM telepítése is egy text fileban, lépésenként és lépésenkénti parancsokkal, amiket csak be kell másolnom a putty felületre... Ez van, na, nekem másban van a szuperképességem.

Viszont ez a TM fagyás ez nem csak "mintha", hanem konkrétan torrent file hozzáadása után valóban lehal. Létrejön az adott file 0 byte hosszal, és ennyi. Nem az van, hogy közben megy a háttérben, és majd ha kész, akkor megjelenik a valós hosszal. Pár megás fileokat próbáltam, amikről tudom, hogy korábban pár másodperc alatt lejöttek, és órák múlva is ugyanúgy 0byte volt a file hossza. Itt valahol máshol lesz a disznóság.

Ráadásul a lehalás után a tűzfal szabályok között a ki és be forgalom sem volt engedélyezve a NAS IP-re. Ezt onnan vettem észre, hogy már kínomban mindent (is) megnéztem és a tűzfal szabályok között láttam, hogy nem láttam a TM GUI-ra az engedélyezett portot. Beállítottam, aztán routeren is megnéztem, hogy okés-e megpingeltem, jó volt, port forward beállítva, modemen szintén csekkollva, pingelés, OK. Torrent betöltés, és ugyanúgy lehalás. Port forwarding továbbra is jó, de a virusírto (Avast) tűzfal szabályaiból eltűnt a TM-hez korábban beállított port... IP ott volt, port eltűnt.
Viszont mobilra telepített TM klienssel (Remote TM) nem volt ilyen probléma. Betöltöttem ugyanazt, aminél a Wines TM GUI elhasalt és mobilról indítva letöltöltődött.

Esetleg... Na, ez most ugrott be. Sógornak ugyanilyen NAS van, és modem csere után elérhetetlenné vált a TM számára a NAS. IP ugyanaz, de a NAShoz már nem bírt a TM kapcsolódni. Hiába adtunk meg új kapcsolatként megint mindent, nem tudott kapcsolódni. Végül a telepítési könyvtárban (vagy a személyesben? már nem emlékszem) találtunk egy konfig filet, ami tele volt a korábban megadott hálózati elérésekkel. Uninstalnál, mivel személyes beállítás, fent maradt, így hiába uninstalláltuk a TM GUI-t a telepiszkított konfig file miatt az újratelepítések nem oldottak meg semmit, inkább csak rontottak. Hiszen minden újratelepítés során újra megadtuk a NAS hálózati elérését, ez belekerült a konfig fileba n+1 -ikként, és nem történt semmi. Töröltük és utána "már" jó is lett.
Na, a novella végén csak arra akarok kijukadni, hogy esetleg a TM GUI konfig file manuális kitakarítása segíthet.

[ Szerkesztve ]

(#20869) gduck válasza vanRobert (#20868) üzenetére


gduck
addikt

Köszi az ötletet, de TM GUI nélkül (közvetlenül webes elérés esetén) is ugyanez a hibajelenség.

Ha itt lenne a NAS már régen kisakkoztam volna, mivel nem hagy az ilyesmi nyugodni, de távolról nehezebb az ilyesmi. :)

[ Szerkesztve ]

(#20870) vanRobert válasza gduck (#20869) üzenetére


vanRobert
tag

Ahan. Na és mobilról? Nekem egyedül onnan ment, a webes ugyanúgy behalt, mint a TM GUI, ezért én egy Win-es disznóságot gyanítok. Tényleg... Linux alól mi a helyzet? TM GUI oda is van.

(#20871) gduck válasza vanRobert (#20870) üzenetére


gduck
addikt

Értem én, de ha torrent fájl már be van töltve, onnantól kezdve kliens oldalon nem igazán csinálsz már semmit. NAS oldalon menni kellene a letöltésnek...

UI: egy számítógép is működik tökéletesen monitor nélkül, csak picit nehezebb használni :D :DDD

[ Szerkesztve ]

(#20872) Kixman válasza vanRobert (#20868) üzenetére


Kixman
lelkes újonc

Téves címzés.

[ Szerkesztve ]

(#20873) Joshi válasza gduck (#20869) üzenetére


Joshi
titán

Neked akartam adni a NAS-t, de kollégámnak egyszerűbb volt átadni. Ha ő nem boldogul vele, akkor ha nem gond elpostáznám neked. :U

(#20874) Kixman válasza Mr Dini (#20867) üzenetére


Kixman
lelkes újonc

Köszi a tippeket. Olvasgattam az átküldött linkeken található információkat. A Madadmin oldalon nincs szájbarágós leírás, így ez nem járható út számomra, a Debian rootfs-es USB telepítés már az első utasításnál megbukott, mert a "cd /media/sdb1" nem találja az USB-t, pedig az USB-t formáztam ext3-as rendszerben és rámásoltam a Debian...rootfs...tar.bz2-t. Emiatt most leteszek a Debian telepítéséről, azért mert a jelenlegi stock rendszer működik, egy kicsit feltunigoltam FFP-vel, Transmission-nal, minidlna-val és teszi a dolgát. Mivel nem értem az uboot rendszer telepítését és működését, nem szeretném hazavágni a jelenleg elfogadhatóan működő eszközt. Köszönöm a felajánlott segítséget, de most nem vesztegetném mindkettőnk idejét ezzel a témával.

(#20875) vanRobert válasza Kixman (#20872) üzenetére


vanRobert
tag

Úgy érted, hogy a Win-es TM kliens (akár a TM GUI, akár a NAS gyárijának "webes" felülete) rossz helyen keresné a NAS-on lévő Transmission állományt?
Konyhanyelven, bekeverem a tésztaalapot, de amikor nyúlnék le a sűtőajtóért, akkor nincs ott a sütő...?

(#20876) vanRobert válasza gduck (#20871) üzenetére


vanRobert
tag

Igen, ezt értem. Mennie "kellene". De nem megy. És nem a kliens felület merevedik le, de közben a letöltés megy, hanem a letöltés sem megy. 0 byte hosszal létrejön az adott állomány, és ennyi.
Mobilról ugyanazt a torrent filet gond nélkül hozzá lehet adni, és megy a letöltés. Pedig a mobilos kliensen nem sok finomhangolási lehetőség van. IP cím, port, azt annyi.
Ha a TM GUI kliens lenne a hibás, akkor a letöltés - amit már a NAS-ra telepített TM intéz -, menne.

Szóval ez a mennie "kellene" okozza a gondot, mert ötletünk sincs, hogy akkor mi a francos francér nem megy mégse...? Illetve ötlet az volna, de valahogy még sincs meg a valódi megoldás. Vagy az ffp alá felpakolt TM nem ott van ahol a TM GUI keresi, vagy nincs meg a működéshez minden függősség (bár akkor a TM-et sem lehetne indítani), vagy valamelyik függősség nem teljesen kompatibilis, vagy több ffp-s TM is van párhuzamosan és összeakadnak, vagy...

Ami számomra érdekes, hogy a gyári 2.82-vel semmi probléma sem volt, simán dolgozott a TM GUI-val együtt, addig az ffp alá felrakott TM-el meg lehalt ugyanaz a TM GUI. Amint leszedtem az ffp-s TM-et, és reaktiváltam a gyári 2.82-t, megint működött.

(#20877) Kixman válasza vanRobert (#20875) üzenetére


Kixman
lelkes újonc

Szia! Nem Neked címeztem a bejegyzésemet, csak nem tudom hogyan lehet itt törölni bejegyzést. Mr Dini-nek válaszoltam volna, de félre kattintottam. Megírtam a bejegyzésemet és mielőtt beküldtem volna észrevettem, hogy egy másik üzenetre válaszoltam. Mivel nem tudtam törölni a teljes bejegyzést ezért csak jeleztem, hogy nem jó helyre írtam.

(#20878) vanRobert válasza Kixman (#20877) üzenetére


vanRobert
tag

Ááááááá... Téves címzés... Értem... Hejjjbakker, fránya több értelmű szavak :)

(#20879) cikasz válasza Tonyk (#20850) üzenetére


cikasz
őstag

Az mitől lehet, hogy 3TB-s hdd-t vettem a nas-ba és kb 500-600gb szabad helynél kezdek letölteni valamit, a winyó iszonyatosan "kerepel".

https://www.facebook.com/groups/775784742804666

(#20880) csorike120 válasza Mr Dini (#17127) üzenetére


csorike120
csendes újonc

szia.nekem zyxel 520 van akármit csinálok nem frrisül a csomag a metarepositoryn
tudnál segiteni?

(#20881) gduck válasza csorike120 (#20880) üzenetére


gduck
addikt

Ezt próbáljad ki:
A csomaglistában menjél rá a Metarepositorys web linkre, majd a szervereknél szedjed ki a német szervert, az nem szokott működni. Így csak egy szerver marad a listában, arról le fogja frissíteni a listát ;)

[ Szerkesztve ]

(#20882) cikasz válasza gduck (#20881) üzenetére


cikasz
őstag

Mit kellene beírnom a web_prefix-be, hogy megjelenjen a MetaRepository a csomagok között?
Az összefoglalóban lévő sem jó és az sem amit Tonyk ajánlott ( http://zyxel.diskstation.eu/Users/Mijzelf/zypkg-repo/fw4/ )

https://www.facebook.com/groups/775784742804666

(#20883) csorike120 válasza gduck (#20881) üzenetére


csorike120
csendes újonc

kiszedtem-és nem mükszik igysem nem frrisit

(#20884) gduck válasza csorike120 (#20883) üzenetére


gduck
addikt

Ennek kell benne lennie, a többi sor előtt legyen #

http://zyxel.diskstation.eu/Users/Mijzelf/zypkg-repo/fw5/ Mijzelf

(#20885) gduck válasza cikasz (#20882) üzenetére


gduck
addikt

Esetleg ez?

http://zyxel.diskstation.eu/Users/Mijzelf/zypkg-repo/

(#20886) cikasz válasza gduck (#20885) üzenetére


cikasz
őstag

köszönöm, ez működött :R

https://www.facebook.com/groups/775784742804666

(#20887) csorike120 válasza gduck (#20884) üzenetére


csorike120
csendes újonc

ftp://ftp2.zyxel.com/+ ZyXEL
# German mirror
# ftp://ftp.zyxel-tech.de/2.new_mirror/+ Mirror
# German beta server
# ftp://ftp.zyxel-tech.de/+ Beta
# Medion server
# ftp://nas-download:sEhtalr@download.medion.de/ Medion
# Mijzelf's repository
http://zyxel.diskstation.eu/Users/Mijzelf/zypkg-repo/fw5/ Mijzelf
# Local repository
/i-data/sysvol/admin/MyRepo/ Local
ez jön be

(#20888) csorike120 válasza csorike120 (#20887) üzenetére


csorike120
csendes újonc

http://zyxel.diskstation.eu/Users/Mijzelf/zypkg-repo/
NEKEM EZT ÁTLÖVI :http://localhost:59999/ erre hijába irom átt
ha átirom eltünik a maradék alkalmazás

(#20889) Mr Dini válasza csorike120 (#20888) üzenetére


Mr Dini
addikt
LOGOUT blog

Azt egy telepített MetaRepository írja át és ez teljesen rendben van. Eredetileg a ZyXEL webguis csomagkezelőt egyetlen repository kezelésére tervezték, ezért fogad a web_prefix fájl egyetlen URL-t. Viszont ahhoz, hogy több szolgáltatós repóból, illetve harmadik féltől származó csomagokat lehessen telepíteni találta ki Mijzelf a metarepositoryt. Ez gyakorlatilag egy mini proxy, összegyűjti a különböző címekről a csomagokat és lehetővé teszi, hogy egyszerre láthasd őket. Ő fut az 59999-es porton és ezért kerül átírásra a web_prefixben. Viszont ha fent a MetaRepo, akkor annak a konfig paneljén kéne szerkeszteni a címeket, ha szükséges és utána frissíteni a csomaglistát. A web_prefixet ne piszkáld.

Egyébként mit is szeretnél elérni pontosan? Ja látom, a régi mirroromra reflektáltál. Esélyes, hogy az már nem aktuális, mert már rég nem foglalkoztam ezekkel a nasokkal és az a mirror eleve még a 310-hez volt. Mijzelf repójában, vagy archive.org-on találsz frissebb zpkg-kat, amiket ha fent van a metarepo, egy mezei drag n droppal be tudsz rakni a zy-pkgs mappába és felrakni onnan, ha amúgy nem listázódik amúgy. Meg van talán egy litván ZyXEL mirror, ahol mintha nem töröltek volna mindent még. Bár ebben nem vagyok biztos.

[ Szerkesztve ]

Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

(#20890) csorike120 válasza Mr Dini (#20889) üzenetére


csorike120
csendes újonc

SEMMI EXTRÁT.
KELLENE :Transmission
myZyXELcloud-Agent
EZZEKEL SZERETNÉM MÉG FELPAKOLNI
DE SEHOGY NEM MEGY
köszönöm válaszd

(#20891) gduck válasza csorike120 (#20888) üzenetére


gduck
addikt

A LEGELSŐ SOR ELÉ IS RAKJÁL # jelet!!!
#ftp://ftp2.zyxel.com/+ ZyXEL


Utána kattints ide:

[ Szerkesztve ]

(#20892) csorike120 válasza gduck (#20891) üzenetére


csorike120
csendes újonc

ok.de hogyan varázsolok belle Transmission?

(#20893) gduck válasza csorike120 (#20892) üzenetére


gduck
addikt

Hát elméletileg ha csinálsz egy MyRepo mappát és belerakod megfelelő formátumban, akkor megjelenik a csomaglistában. Na ezt még soha nem próbáltam.

Ha nem idegenkedsz a linuxtól:

1. FFP telepítése a csomaglistából
2. SSH-n keresztül (pl. Putty) /ffp/etc/funpkg/sites fájlt módosítani erre:
mz      http://zyxel.diskstation.eu/Users/Mijzelf/FFP/packages/0.7/arm
br2     http://zyxel.diskstation.eu/Users/barmalej2/ffp/0.7/arm/packages
ar      http://zyxel.diskstation.eu/Users/ariek/ffp/0.7-arm-packages/
uli     rsync://funplug.wolf-u.li/funplug/0.7/arm/packages
s       rsync://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages
mrdini  http://users.atw.hu/mrdini/packages/

3. SSH-n keresztül add ki ezt a parancsot és feltelepül:
slacker -UaA br2:libevent-2.0.21-arm-1.txz br2:curl-7.51.0-arm-1.txz br2:transmission-2.92-arm-1.txz

(#20894) Rascally81


Rascally81
aktív tag

Üdv Srácok!
Tegnap itt ráakadtam a Metarepository lehetőségre, és addig szarakodtam, hogy nem érem el webes felületen a nas-t. A SMB-n tudok írni-olvasni róla de a webes felület nem jön be. Van erre valami megoldás, hogy ne keljen mindent újra pakolni? Utoljára a pHp-t telepítettem.
NSA-310
Köszönöm!

Engem nem érdekel, hogy romlik a pénz. Nincs annyi, hogy rám rohadjon....

(#20895) gduck válasza Rascally81 (#20894) üzenetére


gduck
addikt

SSH-n eléred?

Ha igen, akkor ez ad valamilyen hibaüzenetet?
/usr/sbin/httpd -f /etc/service_conf/httpd.conf

(#20896) Rascally81 válasza gduck (#20895) üzenetére


Rascally81
aktív tag

Köszönöm, megoldódott!

Engem nem érdekel, hogy romlik a pénz. Nincs annyi, hogy rám rohadjon....

(#20898) cikasz


cikasz
őstag

Sziasztok.
310-en meg lehet oldani az smb2-t? Mert az xbox csak úgy tudna csatlakozni hozzá :(
köszi

https://www.facebook.com/groups/775784742804666

(#20899) shteer válasza cikasz (#20898) üzenetére


shteer
titán

nem. csak a 326 tud SMB2-t

..szerintem jónak tűnik

(#20900) Tonyk válasza cikasz (#20898) üzenetére


Tonyk
veterán

megfogadtam, hogy nem írok ide többet, de talán érdemes lenne elolvasni:
https://zyxel.diskstation.eu/forum/viewtopic.php?f=4&t=24

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.