Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:27:28

LOGOUT.hu

[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1101) eami válasza z0d1AK (#1098) üzenetére


eami
addikt

milyen haza piac védelem?:D ez egy külföldi cég, külföldről importált cucca, nincs ezen mit védeni.. ha úgy gondolják hogy nem éri meg innen forgalmazni, akkor majd megteszik máshonnan. pl. logitech is ingyen szállít netes rendeléssel mindent EU-n belül. De csak azért megvonni a garit mert itt drágábban nem veszik (amiről ők szerintem pont nem is tehetnek) elég nagy öngól lenne.

(#1102) agabe válasza z0d1AK (#1098) üzenetére


agabe
addikt

Csakhogy (nem vagyok eu-s jogasz igy persze nem ertek hozza, csak gondolkozom) a hazai paic eleg szoros osszefuggesben van az eu-s piaccal, igy az eu-s "vilaggaranciara" nem egykonnyen hanyhatnak fittyet...es megneznem azt, hogy mondjuk angliaban egy angol megveszi a cuccot (vagy nemetorszag, francia....akarmelyik orszag) es a vilaggari boldog tudataban itthon beviszi az asus szervuzbe, hogy hello, my nexus 7 does not work well, please repair it ... akkor azt mondjak neki, hogy sajnaljuk, de miutan kulfodon vasarolta, es magyarorszagon az eu teljes teruletevel ellentetben az asus csak az itthon vasaroltakat javitja?
Furcsa lesz, de ha ez lesz, akkor ez lesz.

(#1099) TOZ:
No az meg egy erdekes dolog lenne...leirjak, hogy a gari ervenyes, majd kesobb erre azt mondanak megsem? Nem kerek ez nekem sem.

[ Szerkesztve ]

(#1103) Skynet258 válasza z0d1AK (#1098) üzenetére


Skynet258
veterán

"Ezt a Google és az ASUS határozta meg."

Akkor hagy ne sajnáljam őket. ;] Mégis mi a francot vártak? Hogy majd pont ez a pöttöm, extrémen árérzékeny piac boldogan tejel többet, mint jobban élő nyugati embertársaink? Tudom, magas az áfa, meg biztos artismanó matrica is kell rá a tárhely miatt, de akkor lejjebb kell venni kicsit az alapárat. Már ha 80 körülire lőtték volna be, már akkor nem lenne ekkora az elégedetlenkedés. Így nincs min csodálkozni, hogy az emberek nem itthon veszik meg, hanem inkább utaznak pár órát...

https://geekpulse.hu

(#1104) Cyrin


Cyrin
addikt

Ja, és zárjuk is le a határokat, hogy ne is utazhassanak ki érte...
egyre inkább nem fognak működni az ilyen piacvédelmi dolgok...

(#1105) agabe


agabe
addikt

No egy kicsit visszakanyarodva a lenyeghez :)
Nova launcher jo, szep meg minden (forog az asztal is, gyonyoru az attunesi animacio), de nalam eszrevehetoen visszafogta a rendszer teljes sebessegrt mar egy nap utan is, igy repult. Mas (aki hsznalja) nem tapasztalt hasonlot?

A masik a Power Toggles ... a wifit kikapcsolta, de be mar nem, es menubol sem tudtam bekapcsolas utan sem mukodesre birni, igy az is repult (mondjuk annyira nem nagy eresztes, hogy nagyon sajnaltam vona)

[ Szerkesztve ]

(#1106) eami válasza Skynet258 (#1103) üzenetére


eami
addikt

de a poén, hogy nem is kell lejjebb vinni az árakat, akár csinálhatná azt is hogy UKből forgalmazza, neten rendelhető, futár hozza, és a helyi asus meg szervizeli. Ehhez EU-n belül minden adott.

#1105: nekem vmiért nem jött be és végül az Apexet vettem meg.

[ Szerkesztve ]

(#1107) laszlohu


laszlohu
addikt

Ezt láttátok?

[link]

kiváló tabletta :DD

(#1108) Attila04 válasza laszlohu (#1107) üzenetére


Attila04
tag

Google Fordító csodákra képes.:)))
Hallottam rossz dolgokat erről a shopról, ráadásul leveleztem velük, és csak szeptember 15 utánra ígérték. :(((

(#1109) assemble válasza z0d1AK (#1091) üzenetére


assemble
addikt

Ezt hol hallottad? Csak mert kb biztos vagyok benne, hogy ezt nem tehetik meg. Ugy adtak el a cuccot h globalis gari van ra, ez rajta van a gari levelen is. Utolag visszavonni utolagos egy oldalu szerzodesmodositasnak minosulne, amire biztosan nincs joguk.

A tobbire meg: talan nem ugy kene vedeni a hazai piacot h megvonjak a garanciat hanem pl hogy nem irrealisan dragan adjak a kinti arhoz kepest. Komolyan mondom en fel nem fogom esszel, hogy pl az angliai 70k-s brutto arbol (ami melle a legtobb bolt ott kb kinyalja a feneked, ingyen kiszallitja, stb) hogy lesz itt 90k. Persze az orszag is szarabb helyzetben van es magasabb az afa, de messze nem ennyivel. A kereskedok lennenek ilyen kapzsik itt? Vagy az olyan fergek, mint az artisjust megvamoljak ezt is? Akarki is a hibas, megerdemelnek, hogy egy darabot ne adjanak el annyiert, mert ez az ar egy rossz vicc, a vasarlok nyiltan hulyenek nezese. Persze meg igy is sokkal jobb vetel mint pl egy ipad 2 ami hivatalosan most is 120k, de ez nem az o erdemuk finoman szolva... :U

[ Szerkesztve ]

(#1110) agabe válasza laszlohu (#1107) üzenetére


agabe
addikt

Meg nem...de valoszinuleg ok sem magyar szamlaval adjak a cuccot...mondjuk sok embert nem fog erdekelni, es ilyen helyekrol megveszik. A magyar hivatalos ajanlott aron meg majd eladnak talan parszaz db-ot, de ilyen helyzetben nem csodalkoznek ha hamarosan nehany muszaki uzletlanc itthon is jol beakciozna...karacsonyra pedig mar a nyitoarnal ugyis alapbol olcsobban kene kapni (mivel itthon lesz mibol engedni ;] )

(#1109) assemble:
Azert ne feledjuk most nagyon jo az arfolyam, es nem tudni meddig marad igy. Persze meg 320-as arfolyamnal is olcsobb lenne szomszedbol egy 10-essel, de az mar csak akkor eri meg valakinek, ha ugyis ott jar.

[ Szerkesztve ]

(#1111) Skynet258 válasza Attila04 (#1108) üzenetére


Skynet258
veterán

"Hallottam rossz dolgokat erről a shopról, ráadásul leveleztem velük, és csak szeptember 15 utánra ígérték. "

Ez nem is csoda, mert szlovák bolt, és ott csak szeptember közepe táján jelenik meg. ;)

https://geekpulse.hu

(#1112) Attila04 válasza Skynet258 (#1111) üzenetére


Attila04
tag

Tehát úgy, mint mo-n. Remek.

(#1113) hallerlaller válasza mycso (#1100) üzenetére


hallerlaller
addikt

ez egy nexus, ennyi. ;]

Hisense 55U7HQ - Xiaomi 11i

(#1114) pepe792 válasza laszlohu (#1107) üzenetére


pepe792
tag

Aki innen akar vásárolni, az először tájékozódjon itt. Én nem mennék be ebbe a boltba.

(#1115) matteo_szg válasza z0d1AK (#1091) üzenetére


matteo_szg
őstag

Ácsi, ez az információ honnan származik? Mert én semmi ilyesmiről nem tudok.

jupiiii

(#1116) TOZ


TOZ
addikt

Most jöttem rá, hogy mi az ami fura, a gép nem tablet uit használt. Ebből root lesz hamarosan. Nook Coloron már megszoktam, sokkal jobb úgy.

(#1117) matteo_szg válasza z0d1AK (#1098) üzenetére


matteo_szg
őstag

Mi van? Ki fél mitől?

Kérlek szépen, mielőtt ilyen hozzászólásokat írsz, legalább privátban egyeztess velem.

Megjegyzem a többiek kicsit lássanak már tisztábban, és pláne ne járjon annak a szája, aki olyan szlovák boltból próbál rendelni, ami hazánkba is értékesít. Aki külföldről - US, UK, DE, stb. - megveszi, szíve joga továbbra is, de az inkább maradjon csituba, aki a szlovák szürkeimportot támogatja.

Utánakérdezek holnap ennek az egész Nexus 7 ügynek. Mert én semmi ilyen információt nem kaptam, hogy megvonnánk utólag a garanciát a nem itthon vásárolt gépekre.

Stay tuned.

jupiiii

(#1118) matteo_szg válasza assemble (#1109) üzenetére


matteo_szg
őstag

B*szki, már elnézést...ezerszer le lett írva, hogy ez ajánlott ár olyan retailek számára, mint MM, Saturn.

Ettől egy kisker majd bátran eltérhet, kisebb haszonnal pl. Köszi a jókívánságokat...most én is írjam be, hogy megérdemelnéd, hogy a kezeid között haljon meg a gép?

Mi a frász történt itt a topikban? Kicsit nyugodjon le mindenki, holnap írok a garancia ügyében.

jupiiii

(#1119) edward2 válasza z0d1AK (#1098) üzenetére


edward2
addikt

"a hazai piac védelme érdekében"

A hazai piac terrorja érdekében. Remélem így gondoltad.

(#1120) agabe válasza matteo_szg (#1118) üzenetére


agabe
addikt

Tudod...ha korabbi pozitiv varhato infok megkerdojelezodnek (akar jogosan, akar kacsa), akkor rogton ramozdul mindenki, es persze a vehemencia is nagyobb.
Varjuk holnap a jelzesedet...mar csak azert is, hogy tenyleg tisztan lassunk. :R
En azt hittem beszeltetek z0d1AK-kal mert eleg hatarozottan kozol dolgokat, de lehet mas informacio forrasa is...remeljuk teves :)

[ Szerkesztve ]

(#1121) matteo_szg válasza agabe (#1120) üzenetére


matteo_szg
őstag

Ezt értem, csak a "jogosan" részét nem látom egyelőre. Én erről nem kaptam infót, ezért is kérdezek rá holnap mindenképp, hogy mi ez. Ha pedig kacsa, akkor kitől származik...

jupiiii

(#1122) agabe válasza matteo_szg (#1121) üzenetére


agabe
addikt

Ha kacsa (amit remelunk), akkor z0d1AK informatoraval van a bibi, de ez majd holnap kiderul.

(#1123) mycso válasza edward2 (#1119) üzenetére


mycso
veterán
LOGOUT blog

Nem-nem.
A védelme, hiszen ha a külföldről behozott eszközökre, csak a vásárlás országában lesz érvényesíthető a garancia, akkor sokan inkább mégis itthon fogják megvenni, még ha drágább is, viszont nem lesz problémás a garanciális ügyintézés.

De egyébként tényleg értelmetlen kósza infókról vitázni, no meg ha EU tagállamból vásárolunk, akkor él a garancia, futár, stb. ...csak nyilván hosszadalmasabb lesz az ügyintézés/javítás.

Nekem pl. USA-ba szól a garim, de pont lesz@rom...

“The Night is Dark and Full of Terrors”

(#1124) hallerlaller


hallerlaller
addikt

ehh, már megint a bencs

Hisense 55U7HQ - Xiaomi 11i

(#1125) Attila04


Attila04
tag

Most kaptam infót egy szlovák bolttól, hogy várhatóan szeptember 15-én érkezik meg a Nexus 7 szállítmány és a boltokba a következő héten kerül.

http://www.shoppie.sk/google-nexus-7-16gb/d-127780/

(#1126) agabe válasza Mankó (#1056) üzenetére


agabe
addikt

A wifije jo...jelenlegi cuccaim kozul ( sgs2, galaxy wifi 5.0, lg optimus 7) egyik sem jobb, de nem meregettem oket igazabol. Van egy szinttel lejjebb es 20meterrel messzebb levo router...ahhoz is tud csatlakozni, es (ha akadozva is) megy a net. Ugyanez s2-vel pl. meg akadosabb, igy valamivel jobbnak tunik, de csak epphogy.

[ Szerkesztve ]

(#1127) Mankó válasza agabe (#1126) üzenetére


Mankó
veterán

Ez már egy jó hír. Bár lehet a JB-vel más tabletek wifi-je is javulna.
Nekem is be kell szereznem egy Nexus-t, bár még megvárom a hazai megjelenést, s még lehet egy árcsökkentési ciklust is kivárok (Karácsony?!). Addig meg magamba szívok minden kis hírt, beállítást, infót.

(#1128) laszlohu válasza Mankó (#1127) üzenetére


laszlohu
addikt

Ha régi a routered, és pl. nem frissítettél rajta firmware - t,
akkor ajánlott frissíteni, vagy venni egy újat, amin pl. 2012 - es firmware van.
Sokaknál ez okozza, okozta a wifi problémát.

[ Szerkesztve ]

(#1129) Attila04


Attila04
tag

Talán elkezdődött az árharc.:))))

http://gsmhome.hu/asus-google-nexus-7.gsm

(#1130) freddirty válasza laszlohu (#1128) üzenetére


freddirty
senior tag

Elvből nincs kedvem kifizetni a +30%-os magyar árrést, ezért kiugranék jövő héten osztrákokhoz venni egyet. Ha tudtok olyan osztrák boltról ahol elő lehet rendelni és van bolti átvétel ne tartsátok vissza magatokat postoljátok :)
Ha sikerül előrendelni akkor lehet hozzám csatlakozni, 1-2 hely még akad az autóban.

fred

(#1131) Mr.Csizmás válasza freddirty (#1130) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

alternatíva a ráérősöknek (szept 15 után) Pozsonyba kiugorni, Bp-től kb. 4k a vonatjegy odavissza, és eurocityvel....

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#1132) TOZ válasza z0d1AK (#839) üzenetére


TOZ
addikt

Mobil hotspot.

Rajottem, hogy van egy elfekvo vodas sim a haztartasban. Van valami olcsobb tipp a mifi (mobil hotspot) beszerzesre?

(#1133) mycso válasza TOZ (#1132) üzenetére


mycso
veterán
LOGOUT blog

Nekem egyedül ez a problémám ezzel.
Az sd hiánya nem számít...
Viszont a beépített 3g modem nekem nagyon is, ezért is maradok inkább a p6200-nál egyelőre, a Nexus meg megy tesóméknak.
Pedig ez a sebesség, meg úgy az egész de jó is lenne.
Nekem ilyen plussz kütyük, internet megosztás, stb. nem alternatívák.

“The Night is Dark and Full of Terrors”

(#1134) eami válasza TOZ (#1132) üzenetére


eami
addikt

én végül bluetoothon osztom neki a netet, mert a telefonomon az úgy is általában aktiv, mivel a karórám csatlakozik rá. Így még hozzá sem kell nyúlnom a telómhoz, elég n7en BT-n csatlakozni és a teló automatikusan átmegy BT tetheringbe.

(#1135) agabe válasza TOZ (#1132) üzenetére


agabe
addikt

ha van egy nem használt droidos teló, akkor az a legolcsóbb megoldás...de van a mifi-nél olcsóbb mobil hotspot is amit pl. korábban is linkeltem ...nincs vele tapasztalatom, csak ha olcsót keresel és telefon nincs, akkor ez van mint lehetőség pl...vagy keresel egyet vaterán használtban.

(#1136) assemble válasza TOZ (#1132) üzenetére


assemble
addikt

Huawei 3G dongle-k egyebkent elvileg mukodesre birhatok rajta ez alapjan

(#1137) TOZ


TOZ
addikt

:R

Nem nagy gond az egesz. Csak kockulas.
A telefonomon van 1 giga net havonta. Csak telefonnal ha a negyedet ellovom mar durva honapom volt.
De mivel ott van egy vodafone stick a fiokban, amin meg korlatlan az adat...

(#1138) thenameless válasza TOZ (#1132) üzenetére


thenameless
tag

kompromisszum és kompromisszum mentes megoldások [link]

(#1139) z0d1AK válasza TOZ (#1132) üzenetére


z0d1AK
veterán

Én is keresgélnék valami normális árral rendelkező mifit, de 20 alatt nem nagyon találni normálisat. :(

| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |

(#1140) FeRkE válasza z0d1AK (#1139) üzenetére


FeRkE
őstag

És ha már itt tartunk, netcsomagból szerintetek melyiket kéne? Én Digisként a Digi csomagjaival szemezek..

[ Szerkesztve ]

(#1141) Attila04 válasza FeRkE (#1140) üzenetére


Attila04
tag

Telenor, 1GB, 2500/hó

(#1142) z0d1AK válasza Attila04 (#1141) üzenetére


z0d1AK
veterán

Azert az eleg draga, a digissel jobban kijon, en is azt nezegettem.

| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |

(#1143) FeRkE válasza Attila04 (#1141) üzenetére


FeRkE
őstag

Digivel ugyanez 1500/hó, és asszem Telenor hálózatát használja, valamint bármikor lemondható, nincs hűség (nekem ez is fontos).

[ Szerkesztve ]

(#1144) berik899


berik899
tag

[link] Motorola XOOM 2 Media Edition 64 000 pénzért, így már lehet nem várom meg a nexust.
Ezen is már elérhető a Jelly Bean ugye?

[ Szerkesztve ]

(#1145) z0d1AK válasza berik899 (#1144) üzenetére


z0d1AK
veterán

Nincs rá Jelly Bean hivatalosan.

| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |

(#1146) berik899 válasza z0d1AK (#1145) üzenetére


berik899
tag

Közben megtaláltam hogy de :) [link]Másik [link]

[ Szerkesztve ]

(#1147) hallerlaller válasza berik899 (#1146) üzenetére


hallerlaller
addikt

de ezek xoom1-ek, ami nem mellesleg a google által frissített honeycomb referenciamodell, a xoom 2 már nem ilyen szerencsés.

Hisense 55U7HQ - Xiaomi 11i

(#1148) z0d1AK válasza berik899 (#1146) üzenetére


z0d1AK
veterán

Ahogy felettem is írja, a Xoom kapta meg a JB-t, nem a Xoom 2 ME

| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |

(#1149) berik899 válasza hallerlaller (#1147) üzenetére


berik899
tag

Elég vicces hogy a frissebb modell régebbi oprendszerrel hagyják. :W :D Bocsi az offért amúgy :)

(#1150) z0d1AK válasza berik899 (#1149) üzenetére


z0d1AK
veterán

Nem vicc. A Xoom Google referencia modell, a Xoom 2 meg nem. Ennyi.

| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.