Hirdetés

2024. június 15., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Szoftverfejlesztés  »  PHP programozás (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#16020) Sk8erPeter válasza 19.Norbika (#16018) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

És az általad ajánlott "PHP és MySQL webfejlesztőknek" című könyv címében, összefoglalójában hol kellene látni bármilyen utalást arra, hogy kifejezetten "kezdőknek szóló könyv" lenne? De tök mindegy, basszus, 2014 augusztusa van, te egy 2010-es könyvet ajánlasz, ami egész konkrétan a PHP és MySQL kapcsolatát taglalgatja, és komolyan elfogadhatónak tartod, hogy egy büdös szó nem esik a prepared statementekről (aztán még ki is oktatsz, hogy én tájékozódjak)? :Y :D Miért, mégis szerinted hogy kéne oktatni BÁRKINEK azt, hogy hogyan paraméterezzen fel egy query-t? Fűzögesse össze a stringet, escape-elgessen csak manuálisan? Ezt nem gondolhatod komolyan.
Igenis essen már szó egy PHP-ről és MySQL-ről szóló könyvben a prepared statementekről, nehogy már ez az elvárás legyen túlzott.

(#16019) :
"$stmt->get_result() -> ez a metódus tudomásom szerint csak 5.0 - 5.3-as verzió között volt elérhető. Mérget nem vennék rá, csak félig :)"
Itt még be is linkeltem a hivatalos oldalát (meg a hibák elnyomását is írtam, de mindegy :D), idézem: "(PHP 5 >= 5.3.0)". A fél mérget nem javaslom, de ahogy érzed.
A PDO-preferálással legalább egyetértek.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

Útvonal

Fórumok  »  Szoftverfejlesztés  »  PHP programozás (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.