Hirdetés

2024. június 11., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  PayPal (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:35:44

LOGOUT.hu

A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15751) axioma válasza Declare (#15750) üzenetére


axioma
veterán

Bankkartyaval nem akkor tudsz fizetni neten, ha dombornyomott (a dombor a regi, vasalos, nem elektronikus hasznalathoz kellett, en me'g 3-4 alkalommal fizettem ilyennel me'g Mo-on is probaltak egyszer, de mind 10+ eve volt), hanem hogy a kartya alkalmas legyen CNP (card not present) tranzakciora. Ennek szukseges, de nem elegendo feltetele, hogy legyen a hatoldalon az alairasi sor vegen egy 3 jegyu kod. Ha ez nincs, akkor tuti nem cnp, ha ez van, a bank me'g persze mindig limitalhatja, hogy honnan fogad el terhelest. Mo-on a kartyak elenyeszo resze nem alkalmas elvi szinten cnp-re (pl. egy magyar otp elfogadohellyel rendelkezo bolt jo esellyel barmi itthoni kartyat elfogad), de tudom hogy hiaba modernebb az EU, naluk me'g vannak electronic use only debit kartyak.
Egyebkent itthon tuti nem lehet csak a bankszamlaszam megadassal penzlehivasra jogot adni a paypalnak. Biztos, hogy nem erted felre? (Ha konkretan azt a szoveget ahol szerinted ezt leirjak belinkeled nemetul, megnezem, de az egesz nemet pp helpet nem turom fel nemetul.)

(#15752) Declare válasza axioma (#15751) üzenetére


Declare
őstag

Köszönöm a valaszt :)

Rosszul fogalmaztam, lenyeg, hogy nincs a kartyamon az a 3 jegyü kod....ezt ugye keri a paypal (mondjuk ettöl függetlenül az amazonon szo es hang nelkül müködik, flottul gond nelkül.....)

Nem olvasam at az ebay es paypal keszekusza leirasait....90%ig biztos vagyok benne, hogy müködik, mert:

1. alapbol sehol nem mondja semmi, hogy nekem barmit is utalnom kell a paypal ra.
2. Kettö ismerösömet kerdeztem, mindenki azt mondta nem kell utalnom semmit, vonjak.
3. Mint irtam 5db termeket akartam vasarolni....ebböl 2 sikeresen bekerült a paypal oldalamra is, hogy fizetik, ezek közül egyet le is vontak mar a szamlamrol (igaz 4,99 euro volt), a masik 9,99 euro, de az meg csak a paypal oldalamon van, szamlalmrol nem vontak meg le.

Szoval azert mndom, hogy az egeszet nem ertem....paypalnal neztem limiteket, ott nincs gond, banknal nem tudom, de ha le enged vonni 4,99 eurot, akkor 9,99 et is, 97 eurot is le kellene tudni vonni....nincs itt több 100 vagy több 1000 euros tetel.....kusza egy sz@r rendszer ez az egesz........lehet, hogy en vagyok bena, de hogy nem egyertelmü az biztos.....sokat vasarolok neten, de eddig mindenhol egyertelmü volt, hogy mi van, ha valami hiba volt egyertelmü volt, hogy mi a baj stb........

(#15753) axioma válasza Declare (#15752) üzenetére


axioma
veterán

Hat pedig muszaj leszel akkor nemet forumokban kerdezoskodni, mert teljesen mas mukodesi mod, mint amibol itt nekunk tapasztalatunk van. (Mondjuk amazont meg nem ertem, hogy hogyan mukodik akkor...)
Amit me'g megtehetnel, hogy a bankot kerdezd meg, hogy a masik terhelest ok latjak-e hogy megprobalta a paypal, vagy hozzajuk el se jutott a keres. Kartya eseten is ez celszeru, bar ott legalabb tudja az ember a limiteket amin elbukhat (darabszam is, nem csak osszeg szokott limitalva lenni).

(#15754) Declare válasza axioma (#15753) üzenetére


Declare
őstag

Köszönöm!

Hat marad a nyomozas.... :((( irtam a paypalnak a costumer servicenek...nem latok sok eselyt, h erdemi valaszt vagy segitseget kapok.....

Az amazonon en is teljesen meglepödtem....biztos voltam benne, hogy nem fog menni, de nem kerte ezt a 3 jegyü kodot es siman megy a fizetes...nagyon sokszor vasaroltam mar ott, de ebayen most talaltam olyan termeket ami az amazonon nem volt....

Ja es meg az is erdekes amugy, hogy en a paypal bankszamla hielesitesekor nem levonast kaptam, hanem 0,1 vagy 0,01 euro jovairast es abban volt a hitelesitö kod.

(#15755) axioma válasza Declare (#15754) üzenetére


axioma
veterán

Az amazont sose mertem hasznalni, mert teljesen erthetetlen szamomra a szallitasidij-konstrukciojuk. Nyilvan ha tudtal vasarolni, akkor cnp engedelyezve van kod nelkul, hat furcsa, de nem feltetlen lehetetlen, nem vagyok szakmabeli ugyhogy csak a megszokott eseteket meg amiket olvastam abbol amit osszeolloztam, azt tudom mondani.

Mas: most nezem az ebayt, a forintositott arakat szerintem a forditott iranyu valtasi aron mutatja... a dollar 225 korul... azert kicsit felrevezeto, 10% feletti elteres is lehet.

[ Szerkesztve ]

(#15756) croli


croli
aktív tag

Ha bemegyek az Unicredit bankba és US dollárt szeretnék rakni a számlámra
1. Arra van-e lehetőség?
2. Ha van rá lehetőség, valami konverziót csinál-e, gondolok ilyenre hogy átváltja forintba a bank vagy a Paypal aztán váltja vissza dollárba/vagy nem is váltja vissza dollárba? Tehát lényegében ha ez megoldható mit csinál így a pénzzel?

(#15757) horvathd válasza croli (#15756) üzenetére


horvathd
aktív tag

Nincs ra lehetoseg, csak forintban tudsz befizetni.

"The Kid just rages for a while."

(#15758) peti0211


peti0211
csendes tag

paypal-on mennyi időbe telik egy vita ? rendesen irtam indoklást, képeket csatoltam, stb.

(#15759) bgabi1


bgabi1
aktív tag

Kezdőként meg volt az első kis eredményem. Este 1/2 12-kor feladtam az utalást Top Up menűből, reggel nyolckor belekukucskáltam a PayP-ba és ott tanyázott a mani. Korrekt! Már bánom azt a név elírós találgatós Unicredites bohóckodást, lehet sosem látom vissza a 30000-met, bár azt írtátok, hogy nem így lesz. Végtére is még csak 2 munkanap tellett el péntek dél óta.
Lenne egy kérdésem is. Itt a legtöbben mondjátok, hogy a first name, az a keresztnév. Én oda a vezetéknevemet írtam szándékosan. Így PayPalon a nevem épp az, ami itthon is, azaz a bakomban. Ezt nyilván azért tettem, hogy egyezzen a névsorrend. Ha fordítva lenne, akkor nem egyezne és akkor nem is utalták volna a pénzt? Mert ugye csak saját számláról lehet utalni és a név sorrendjének is egyezni kell.
Feltételezem, hogy feloldották már ezt az alapszabályt, vagy pedig jól cselekedtem és tényleg oda azt kell írni.
Erre a választ a mai napig sem tudom biztosra..

[ Szerkesztve ]

(#15760) Hintalow válasza Declare (#15754) üzenetére


Hintalow
senior tag

Ahogy látom már megválaszolták, hogy nem fogsz itt választ kapni a problémádra :D
No nem azért, mert nem akarunk segíteni, hanem mert a bankrendszer/paypal működése országonként más és más. A német oldalon gondolom ez valami direct debit (itthon a csoportos beszedés talán a párja) működés lehet, de ennél többet nem fog szerintem senki segíteni.

A németeknél alapjáraton mindenhol maestro/electron kártyák vannak, amiken nincs cvv kód, ott a teljeskörű online használatra dombornyomott kell (ami arrafelé mindig a hitelkártyával egyenlő)

És igen vannak olyan elfogadóhelyek, amik nem igényelnek cvv biztonsági kódot, tehát gyak. bármilyen kártyával lehet náluk fizetni. Ilyen az amazon, meg még hirtelen az abeebooks.co.uk jut eszembe, ahol így működik. Ennek annyi a titka, hogy a cvv kód használata nem kötelező, ha az elfogadóhely megfelel bizonyos kritériumoknak, elfogadhat anélküli kártyákat is.

bgabi1:

ne görcsölj, a pénzed nem fog eltünni, viszont ahogy írtam, készülj fel rá, hogy elbuzerált sokáig tart majd, amíg visszakapod (főleg ha elszúrták a nevet is)
A névsorrend is túl van görcsölve, a havi fizum tenném rá, hogy mindkét esetet gond nélkül kezeli a paypal, ha voltak is annó emiatt fennakadások, amikor elindult Mo-on, valszeg hamar rájöttek, hogy a saját érdekükben ne nézzék a sorrendet, hiszen a világ nagyrészéhez képest mi pont fordítva használjuk a kersztnév/vezetéknév párost, nem teheti meg a paypal, hogy csak egyfélét fogad el, mert a népek fele magyarosan írja, hiszen magyar, a másik felük angolosan, hiszen egy amerikai szolgáltatást használ.
A paypal meg kb letojja a sorrendet, csak stimmeljen a név.

[ Szerkesztve ]

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#15761) Declare válasza Hintalow (#15760) üzenetére


Declare
őstag

Jah, köszönöm, tudom, hoy nem azert nem irjatok le a megoldast, mert utaljatok a hoembereket :D

A vicc az, hogy kerdeztem mashol is, nemetorszagban elö magyarokat is....mindenkinek pikk pakk müködik, siman regisztracio, hitelesites es megy a fizetes.....nemet ismeröseimnek is es mindenki a vallat huzkodja, meg a szemet meregeti, hogy nekem mitöl van ez........ennel jobban asszem semmi nem tud idegesiteni........

Alapbol igen, EC kartya van a legtöbb banknal. Van ugyan ugy mastercar es visa is, de egyreszt van több üzlet, ahol csak EC kartyat fogadnak el, mastercardot pl nem, ezen kivül nekem 50 euro lenne evente, ha mastercardot szeretnek valtani.

Na mind1, nem tudom mi van, probalkozom azert, ha sikerül megoldani majd beirom....ettöl függetlenül ha barkinek ötlete tamad, vagy hall valamit ami segithet nekem, akkor dobjon egy üzit legyszives :) :R

(#15762) bgabi1


bgabi1
aktív tag

Örömmel értesítek minden segítőmet, hogy a 30000Ft-os Unicredites készpénzes befizetésem Ufo néven is összeírva a transfer ID előjele a transferkaraktersorral, azaz tele szépséghibával is megérkezett kereken 2 munkanap alatt a PayPalomhoz, úgy, hogy PayPalnal first name nekem a vezetéknév és így egyezik a banki nevemmel. Szegény bankos. Elég lett volna egyszer elmondania, hogy név nélkül és összeírt karakterekkel is oda kerül a pénzem. Én meg elismételtettem vele 4-szer. Nah az első ijedtségen túl vagyunk! Ennek ellenére ezentúl TOP UP minden kezdőnek ajánlom magammal együtt, így engem sem lát többet szerencsétlen bankos.

[ Szerkesztve ]

(#15763) bgabi1


bgabi1
aktív tag

Ami különbség a két tranzakció között, hogy az ezer forintom ami utalással ment Trusk-on keresztül, ott van egy issue refund gomb. Keresem még rá a válszt, csak sejtem, de biztosan nem tudom.

(#15764) .DLL


.DLL
veterán

Sziasztok!

Ha van X valutám (kp), és egy angol webshopból szeretnék rendelni ahol ugye Fonttal kell fizetni, mi lenne a legjobb metódus, hogy felhasználjam azt a valutát?
Ahogy olvastam a Paypal a Unicredit banknál csak forint számlát vezet, így az egyik út a valutaváltás -> forint feltöltés -> majd vásárlásnál ismét valutaváltás (2 konverzió).
VAGY el lehet-e egyből utalni a valutát az eladó számlájára? (ekkor csak 1 konverzió történne X-ről Fontra) Ez a része tudom, nem PayPal, de valamennyire a témához kapcsolódik)
Előre is köszi!

(P.H.)

(#15765) Declare válasza .DLL (#15764) üzenetére


Declare
őstag

Szvsz, csak akkor tudsz valutaban utalni, ha van az adott valutahoz tartozo folyoszamlad.

Ha az x valutad az CHF akkor en bevaltanam, ha nem akkor csak ha nagyon muszaj....jelenlegi arfolyamok tükreben :)

(#15766) qpmex


qpmex
tag

Üdv!
Megszeretném erősíteni a paypal számlámat akkor mi a teendő?
Bankkártya mindenképpen kell? Mivel most csináltattam először bankszámlát és a hozzá tartozó kártyára még 3 hétig várni kell.
A bankszámlaszámmal nem lehet megerősíteni paypal számlát?
Lehet hülye kérdés de még nem csináltam ilyet.

Másik kérdésem az hogy ha nincs megerősítve a paypal számlám akkor is letudom kérni pénzt a bankszámlára, vagy ez nélkülözhetetlen?

(#15767) agroman válasza qpmex (#15766) üzenetére


agroman
senior tag

evekkel ezelott meg a bankszamladrol valo utalassal is lehet azonositani magad.
azt hogy most hogy van azt nem tudom, de ha a kozeljovoben haza akarsz utalni, akkor mindenkepp
erdemes kiprobalnod, mert igy tuti, hogy jo szamlaszamot rogzit a PP es ha igaz meg, akkor azonosit is teged.

[ Szerkesztve ]

------

(#15768) VW


VW
aktív tag

Olvastam valahol,hogy külföldi webshopból történő vásárláskor kedvezőbb a saját bankkal váltatni a forintot euróra/dollárra mint a Paypal-al.
Ezt a lehetőséget hol és hogyan tudom kiválasztani? A bankom vagy a Paypal oldalán? :R

20 éve a Prohardveren. Sajnos a légzés nem intelligencia függõ, különben elég sok probléma megoldódna.

(#15769) trialboy


trialboy
tag

#15725-re valaki??????!!!!?!

(#15770) VW válasza VW (#15768) üzenetére


VW
aktív tag

Megvan hogyan kell átállítani a Paypal oldalán: tessék

20 éve a Prohardveren. Sajnos a légzés nem intelligencia függõ, különben elég sok probléma megoldódna.

(#15771) .DLL válasza Declare (#15765) üzenetére


.DLL
veterán

Köszi! Sajnos nincs devizaszámlám, akkor marad az átváltogatás.

Kár, hogy a Paypal (itthonról) nem devizaszámlaként van kezelve.

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#15772) Declare válasza .DLL (#15771) üzenetére


Declare
őstag

Szerintem ez is a folyoszamladtol függ. Nekem euro szamlahoz van kapcsolva, igy euro a paypal is, ha Neked HUF a folyoszamla, akkor HUF lesz a paypal is, amit kezel.

(#15773) Declare


Declare
őstag

Egy kis fejlemeny a törtenetemhez/problemamhoz.

Annyit sikerült kideritenem, hogy a paypal olykor csinal ilyet, hogy meghülyül, es nem enged fizetni....ez valami plussz biztonsagi dolog, mert, hogy allitolag nagyon sokan probalnak visszaelni azzal, hogy nincs a paypal on ugye penze, de nincs a hozzakapcsolt folyoszamlan sem.

Azt mondtak most neke, hogy utaljak valamennyit a paypalra es akkor utanna remelhetöleg engedni fogja a tranzakciot (szoval en most akarok vasarolni kb 100 euroert, utaltam paypalra 30 at, ha minden igaz leveszi a 30 at onnan, a maradekot a szamlamrol es utanna mar normalisan fog müködni....). Majd leirom mi volt. (hatha erdekel valakit :)) )

(#15774) agroman válasza Declare (#15772) üzenetére


agroman
senior tag

nem. ez orszag fuggo. Mo-rol csak a hivatalos devizaban (FT) lehet PP-re utalni.

------

(#15775) .DLL válasza Declare (#15772) üzenetére


.DLL
veterán

Nincs semmihez kötve, önmaga-számlája, ahogy van. :D vagy hogy mondjam, érted. Eddig bankba besétálós feltöltéssel tettem reá pénzt, mindig amennyi kellett.

(#15774) agroman: Értem, köszi!

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#15776) mr.tamasbiro


mr.tamasbiro
őstag

Teljesen új vagyok ebben és a következő kérdésem lenne.Kell kártyát hozzarendelni ha csak vásárolni akarok? A paypay számlára ha utalok mit kell megadni a megjegyzes rovatba? email cim vagy a regisztraciokor kuldottegy confirmation code-ot. A sajat bankomat is utalaskor hozza kell rendelni?

(#15777) Declare válasza agroman (#15774) üzenetére


Declare
őstag

Ha neked (Magyar banknal) euro szamlad van es ahhoz kapcsolod hozza a paypalt, nem tudsz eurot rautalni? Deviza utalas lesz atvaltassal?

(#15778) Repsol600


Repsol600
addikt

Sziasztok.

Mit kell megadnom ahoz, hogy tudjanak nekem a Paypal számlámra küldeni pénzt? Unicredites számlaszám + Transfer id elég? Kínából rendeltem, és mivel nem olyan volt mint amit rendeltem, az eladó küldene vissza pénzt.

[ Szerkesztve ]

(#15779) pakriksz válasza Declare (#15777) üzenetére


pakriksz
őstag

nem, nem tudsz, így kényszerítenek rá a lehúzós paypalos devizaváltásra, aminél még az árfolyamokkal is ügyesekednek, mert ha nő az árfolyam, azt szép lassan több napos késéssel követik le, de ha esik akkor azt szinte rögtön...

Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"

(#15780) pakriksz válasza VW (#15770) üzenetére


pakriksz
őstag

Ezt valami állandóan látható helyre kéne rakni a topicban.

Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"

(#15781) Samus válasza Repsol600 (#15778) üzenetére


Samus
addikt

Semmi ilyet, még véletlen sem. Küldje vissza PP-re (mail címet adsz neki, hogy oda küldje), és ennyi. Ha neked a saját számládra kell, akkor Withdraw. Közvetlenül soha nem utalunk/utaltatunk, mert annak nincs nyoma. A másik, hogy elvileg nem is tudna Neked utalni. Az egyik, hogy magyar PP-re forintban kellene utalni, a másik, hogy emlékeim szerint az ilyen utalásos Top-Up dolognál a számla tulajdonosa és a PP account tulajdonosának egyeznie kell.

[ Szerkesztve ]

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#15782) Repsol600 válasza Samus (#15781) üzenetére


Repsol600
addikt

Paypal számlámra akarj visszaküldeni, akkor csak mail címemet kell megadni amire regeltem és mást semmit ? :)

(#15783) Declare válasza pakriksz (#15779) üzenetére


Declare
őstag

:R erdekes mindenesetre....

(#15784) Hintalow válasza Declare (#15777) üzenetére


Hintalow
senior tag

Ha magyar banknál eur számlád va, akkor rendelsz hozzá egy bankkártyát, és azt hozzáadod a paypalodhoz, így megoldható a váltás nélküli vásárlás.
Számláról paypalra pénzt tölteni valóban csak utalással, és csak forintban lehet.

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#15785) bgabi1 válasza VW (#15770) üzenetére


bgabi1
aktív tag

Nekem a Conversion options miért nincs ott? Szépen végig követem a dolgokat és set available funding sources után nincs ott a Conversion option. Save és Cancel van meg az én tudatlanságom.
Tanár úr kérem segítsen!

(#15786) Hintalow válasza bgabi1 (#15785) üzenetére


Hintalow
senior tag

Kártya hozzá van adva ugye? (nem hülyéneknézés, de nem mindenkinek egyértelmű, hogy ez csak bankkártyával opció)
Ha igen maestro kártya? ha jól tudom, azzal nincs "bank vált" opció a paypalnál.

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#15787) bgabi1 válasza mr.tamasbiro (#15776) üzenetére


bgabi1
aktív tag

Én sem rég kezdtem, de azon átestem, amit kérdezel. Vásárolni lehet kártya hozzárendelése nélkül is.
Utalásra a legjobb módszer a PayPalon belüli Top Up módszer. Másikat nem is ajánlok, bár nálam a kp-s Unicredites befizetés is bejött, de maradj csak a TOP UP-nál. Ehhez viszont kell, hogy legyen Netbankod, ami ha nincs, akkor azt percek alatt nyithatsz a bankodnál, nekem Erste ingyenes.
Tehát: My Account - Top Up - Account instantly - bank kiválasztása - pénzösszeg stb.
Transfer ID-t add meg a megjegyzés rovatban, semmi mást, ezt pedig a TOP UP - in a few days menűpont alatt találod. A bankot nem gondolnám, hogy hozzá kell rendelni, azt neked kell majd kiválasztani az utalási folyamatnál, hogy melyik bankban van a számlád, ahonnan utalni akarsz. Hozzá teszem kezdő vagyok én is, fenntartással fogadd, amit mondtam, de próbáld ki így, TOP UP-al órákon belül PayPalon a pénzed.

(#15788) Samus válasza Repsol600 (#15782) üzenetére


Samus
addikt

Igen. Semmi mást.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#15789) VW válasza bgabi1 (#15785) üzenetére


VW
aktív tag

Nálam így néz ki a Paypal oldala.Ahogy Hintalow is írta egy master card van a számlához rendelve.

20 éve a Prohardveren. Sajnos a légzés nem intelligencia függõ, különben elég sok probléma megoldódna.

(#15790) pakriksz válasza Hintalow (#15784) üzenetére


pakriksz
őstag

akkor is valamikor át kell váltania forintról, és még az euros számla vezetési díj is rájön, meg az euros kártya költségei.

Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"

(#15791) .DLL válasza pakriksz (#15790) üzenetére


.DLL
veterán

De mondjuk az a lényeg, hogy nincs forint, hanem valahonnan egyből euró érkezik. Ez esetben átváltani Ft-ra, majd köv. vásárlásnál megint átváltani pl. euróba ráfizetés. Persze jogos, ott meg a számlavezetési költségek vannak (már ahol, ez változó lehet)

(P.H.)

(#15792) Hintalow válasza pakriksz (#15790) üzenetére


Hintalow
senior tag

Már lentebb írták, hogy mi a helyzet.
Te azon a vonalon gondolkozol, hogy ha forintod van, hogyan tudsz más devizában vásárolni, úgy hogy ne bukj a konverzión (leginkább sehogy :N )
Ő pedig arról beszél, ha alapból devizája van (jövedelem, eladás stb.) hogyan tudja felhasználni váltás nélkül :K

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#15793) Repsol600 válasza Samus (#15788) üzenetére


Repsol600
addikt

Az nem probléma, hogy freemail.hu az emailom amire regelve van? Mert azt írta nem tud utalni, csináljak másik PP-t. :F

(#15794) Intruder2k5


Intruder2k5
MODERÁTOR

Nem probléma, csak szívat, húzza az időt! Ezt sima levelezésben írta, hogy visszafizeti a pénzt, vagy case-t nyitottál rá? Egyébként minden adatodat tudnia kell, ami a refund-hoz szükséges, mert vissza tudja keresni, hogy honnan fizették ki, és oda megy a refund is...

[ Szerkesztve ]

(#15795) Cold5


Cold5
senior tag

Sziasztok,

Paypal-al szeretnék pénzt küldeni egy termékre egy magánszemélynek.

Gondolom ezt kell választanom: I'm paying for goods or services

2db kártya adatai vannak fent a rendszerben. Az egyikről szeretném ha levonnák az összeget amit el akarok küldeni...

Ez így megoldható?

A pénz küldés nem milyen összegbe fog fájni? (~350e Ft utalok)

kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...

(#15796) bgabi1 válasza Hintalow (#15786) üzenetére


bgabi1
aktív tag

Valóban nem tudtam, hogy kártyánál van csak az az opció, akkor viszont feltenném a kérdést, hogy aki nem társít kártyát a Paypal számlájához, akkor annak hogyan történik a pénzváltás?

(#15797) mr.tamasbiro válasza bgabi1 (#15787) üzenetére


mr.tamasbiro
őstag

Tudsz adni privatba egy tel szamot mert felhivnalak ugy egyszerubb lenne.

(#15798) pakriksz válasza Cold5 (#15795) üzenetére


pakriksz
őstag

neked elvileg semmibe sem fog kerülni (ha csak nincs devizaváltás, akkor ha a paypal vált, még lehúz tőled 2-3%-ot), a fogadótól fog még 4%-ot lehúzni.

Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"

(#15799) pakriksz válasza bgabi1 (#15796) üzenetére


pakriksz
őstag

akkor a paypal lehúzós váltásával történik.

Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"

(#15800) bgabi1 válasza pakriksz (#15799) üzenetére


bgabi1
aktív tag

Köszi a választ, nagyjából borítékolható volt ez a verzió, hát ez van, valamiből meg kell éljenek.. Ha sokat vásárolnék nem is gondolkodnék a társításon és a másik, hogy mindig nagyon szigorú voltam magammal az adataimat illetően, főleg a bankkártyával, de majd alszom rá egyet-kettőt.

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  PayPal (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.