Hirdetés

2024. május 23., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-19 17:17:02

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#29489) dqdb válasza tordaitibi (#29487) üzenetére


dqdb
Topikgazda

A Viber frissítési gyakorisága teljesen irreleváns az Opera topikban, ahogyan az egyik leghülyébb érvelés a védelmek ellen annak relativizálása, hogy semmit sem ér, mert a gyíkemberek úgyis átmennek mindenen.

Egy átlagember gépen a böngésző a legtöbbet használt szoftver, egyúttal a böngésző a legkomplexebb szoftver az operációs rendszer mellett, a böngésző van kitéve a biztonsági fenyegetéseknek a leginkább már azzal is, hogy egyszerűen csak használja. A Chrome piaci fölénye miatt annak a hibáit kell keresni és támadni, ezen hibák túlnyomó többsége a Blink motorban van, amit ugyebár az Opera is használ, így a Chrome-ban talált sérülékenységek pár kivételtől eltekintve az Operát is érintik. Eléggé jól megfigyelhető, hogy egy súlyos, hírekbe is bekerül 0-day Chrome sérülékenység publikálásának napján az Opera is frissül, mert ez az érdekük.

Böngésző frissítését letiltani az egyik legfelelőtlenebb dolog manapság. Most érvelhetsz azzal, hogy a te géped, a te hülyeséged, a felelősséged, de ha nem önszántadból csatlakozol egy botfarmhoz, mert hülye voltál, akkor már nem csak a te géped, nem csak a te felelősséged és mást is érinteni fog. Persze bekapcsolt frissítés mellett is betalálhat bármi egy akkor még ismeretlen lyukon keresztül, de nem mindegy, hogy tárva hagyod az ajtót vagy a résen jön be valami.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.