Hirdetés

2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-19 17:17:02

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14767) brd válasza Sk8erPeter (#14766) üzenetére


brd
nagyúr

El nem tudom képzelni, hogy egyes programozók mi alapján készítik a felhasználói felületet. Az biztos, hogy nem geek-eknek készítik, mert ott szerintem pl. alap, hogy egyszerű bill.kombinációra működjön minden (vagy legalábbis az általuk sokszor használt funkciók), vagy legalább beállítható legyen, a saját tapasztalataim szerint az átlagfelhasználónak pedig biztos nem az alapján készítik, hogy megkérdezik mucikát, vagy vérpisit, neki mi lenne a jó, mert nagyon sokszor nekem kell megmutatni nekik, hogy hol találják azt a funkciót, amit gyakran használnak (mert nem ott van, ahol ők keresik).

Pl. egy valós példa: van egy program, amelynek a beállításait úgy védi (a véletlen változtatásoktól ? - mert mástól biztos nem, lásd alább) a programozó, hogy a felületen, egy 'titkos" helyen, meghatározott egérkattintások sorrendjére van szükség a beállítási panel megjelenítéséhez (azért a védelem után a kérdőjel, mert a megváltoztatott beállítások életbe léptetéséhez még egy külön Apply-ra is szükség van). Hozzá kell tenni, hogy a program speciális működése miatt, aki már akár csak a program azon felületét látja, ahol ezeket a műveleteket el kell végezni, számtalan egyéb módon szétkúrhatja szándékosan a program működését (pl. a registry-n keresztül, mert ott tárol mindent).
És amitől égnek áll a hajam: egy bizonyos verzióban ezeknek az egérkattintásoknak a sorrendje megváltoztatásra került (de nem valami titkos kódra kell gondolni, csak az eddig mondjuk bal2-jobb3 helyett bal2-jobb1-bal2 lett). Minek? :W

The only real valuable thing is intuition.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.